فرمانده پلیس ایران می گوید از این هفته، گشتهای پلیس مجازی در اینترنت شروع می شود تا خلافکارها را دستگیر کند. پلیس پیش از این نیز درباره حمله پیشگیرانه به خلافکاران اینترنتی تذکر داده بود.

امید سلیمی بنی: پلیس مجازی قرار است از این هفته، گشت زنی در اینترنت را به صورت جدی دنبال کند. این را اسماعیل احمدی مقدم می گوید. به گفته این مقام امنیتی، جرایم اینترنتی و یارانه ای که مصادیق آن توسط کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه "موضوع ماده 22 قانون جرائم رایانه‌ای" در 5 فصل تعیین شده، از این پس توسط پلیس اینترنتی قرار است رصد شود.

این در حالی است که ماه ها پیش، بهمن کارگر، یکی دیگر از مقامات ارشد پلیس گفته بود نیروی انتظامی به صورت "پیش دستانه" عرصه را برای خلافکاران اینترنتی و یارانه ای تنگ خواهد کرد. از سوی دیگر، برخی از مقامات پلیس می گویند از ابتدای دهه اول 80 نیز پرونده های زیادی برای مجرمان یارانه ای تشکیل شده و مقامات قضایی نیز بیش از یک سال است دادسرای ویژه برای این جرایم تشکیل داده و به پرونده ها رسیدگی می کنند.

با این وجود، هشدار احمدی مقدم به مجرمان اینترنتی، ممکن است آغازی باشد برای برخورد جدی تر با کسانی که گفته می شود در سرفصلهایی مانند کلاهبرداری، نشر کذب، توهین، دزدیدن اموال و اطلاعات دیگران از طریق اینترنت، نان درمی آورند. چون با این هشدار، انتظار می رود میزان کشفیات این جرایم از 500 پرونده در سال، بسیار فراتر رود. این، آماری است که معاون جرایم یارانه ای پلیس آگاهی اعلام کرده.

تروریستها و معتادهای اینترنتی

اسماعیل احمدی مقدم که چندی پیش درباره استخدام تروریستها از طریق اینترنت به خانواده ها هشدار داده بود، از نوع جدید تروریسم در فضای مجازی خبر داده بود: "در فضای مجازی تروریست استخدام، نقشه عملیاتی طراحی و حتی از طریق اینترنت پروژه تروریستی تأمین مالی می‌شود."

اکنون می توان امیدوار بود با گشت زنی پلیس مجازی، حملات تروریستی نیز کاهش یابد، ولی تنها تروریستها نیستند که در اینترنت به فعالیتهای مجرمانه خود مشغولند، کلاهبردارها، هکرها، تخریبگرها، منتشر کنندگان فیلمها و عکسهای حریم خصوصی افراد و بسیاری از انواع مجرمان دیگر جرایم اینترنتی و یارانه ای حریم امن خود را با گشتهای پلیس مجازی در خطر خواهند دید.

شاید به خاطر همین است محیطهای دسترسی عمومی به اینترنت، مانند کافی نتها، قرار است با سیاستهای سختگیرانه تری مدیریت می شوند، به شکلی که حتی ورود و خروج افراد به آنها و عدم پوشیدگی محیط یارانه ها نیز در دستورات اخیر مقامات پلیس وارد شده است و با افرادی که دارای "اعتیاد به اینترنت" هستند، نیز برخورد صورت گیرد.

اکنون، با وجودی که مراکزی مانند ارتش سایبری سپاه پاسداران، وزارت اطلاعات و سازمان بسیج مستضعفان می گویند در زمینه مقابله با جرایم اینترنتی فعالند، پلیس نیز وارد این میدان شده تا با گشت زنی و ایجاد تشکیلات جدید پلیس مجازی، امنیت بیشتری را برای کاربران، به وجود بیاورد، ولی معلوم نیست وقتی برخی از مقامات می گویند حتی برای کنترل ترافیک شهرها، پلیس نیروی کافی در اختیار ندارد، برای کنترل میلیاردها سایتی که کاربران ایرانی در داخل و خارج وارد آن می شوند، منابع کافی در اختیار پلیس وجود دارد یا اظهارات اخیر فرمانده کل پلیس ایران، تنها هشداری است برای خلافکاران اینترنتی تا ماستها را کیسه کنند و دست از جرم بردارند؟

42/133

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 123282

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵
    0 0
    اونوقت جطوري ميفهمند كه طرف معتاده ؟!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۱۹:۱۳ - ۱۳۸۹/۱۰/۲۵
    0 0
    لازم به توضیح است کلمه رایانه چندین بار یارانهنوشته شده است