۰ نفر
۳ تیر ۱۳۸۸ - ۱۴:۵۳

انتقادها از صدا و سیما شدت یافت.

در روزی که قرار بود شورای نگهبان نظر داوری خود را درباره انتخابات و شکایات واصله از سوی کاندیداهای معترض اعلام کند رسانه‌ها رویکرد متفاوتی را در صفحه نخست خود به کار برده بودند. در حالی که روزنامه‌های اصولگرای حامی دولت در گزارشهایی سعی داشتند تا میرحسین موسوی را بانی اغتشاشات اخیر تهران نشان داده و خواهان برخورد قانونی با وی شوند روزنامه‌های نزدیک به جریان اصلاح‌طلبی نیز رفتار صداوسیما را مورد انتقاد قرار دادند که به گفته فعالان سیاسی با نحوه ارائه گزارشهایی درصدد القای این امر است که موسوی و کروبی با جریان بنی‌صدر تشابهاتی دارند. در عین حال برخی روزنامه‌ها نیز به انعکاس سخنان محمد جواد لاریجانی پرداختند که علیه موسوی از تلویزیون پخش شد.

در همین راستا روزنامه اعتماد ملی نامه مهدی کروبی خطاب به ضرغامی را منتشر کرد و نوشت: مهدی کروبی با نگارش نامه‌ای سرگشاده به عزت‌الله ضرغامی رئیس صدا‌وسیما نسبت به انعکاس اخبار حوادث اخیر از رسانه‌ملی اعتراض کرد.

کروبی در ادامه در قالب سؤالاتی خطاب به ضرغامی تصریح کرد: عدم اطلاع‌رسانی مناسب خواست واقعی ملت و انتشار اخبار تجمعات آرام میلیونی به‌خصوص در روز دوشنبه 25 خردادماه که همگان آن را با راهپیمایی‌های ایام انقلاب مقایسه نموده و حتی قابل قیاس با راهپیمایی‌های مرسوم 22 بهمن نبوده با رسالت رسانه ملی سازگار است؟

آیا ضرب و شتم و کشتن مردم بی‌گناه که غالباً توسط نیروهای لباس شخصی انجام می‌شود و انعکاس وارونه آن در صداوسیما جزو رسالت رسانه ملی است؟
آیا حمله به کوی دانشگاه توسط لباس شخصی‌ها که نمایندگان مجلس و مراجع رسمی‌ و حتی مقام‌معظم‌رهبری نیز بر آن تعریض داشته‌اند و نسبت دادن این خشونت‌ها به انبوه جمعیت معترض به نتیجه انتخابات و تشبیه آنها به منافقین سال‌های 60 جزو رسالت رسانه ملی است؟

آیا مردمی‌که الله‌اکبرهای شبانه سر می‌دهند مسجد آتش می‌زنند؟
در بخشی دیگر از این نامه آمده است: شما در حالی به مقایسه معترضان روند فعلی با بنی‌صدر و منافقین می‌پردازید که این افراد خود از مخالفان بنی‌صدر و منافقین بوده‌اند. امروز کسانی که نسبت به روند فعلی معترضند، معتقد و پایبند به نظام جمهوری اسلامی‌ هستند، درحالی که بنی‌صدر و منافقین از مخالفان نظام و به دنبال براندازی آن بودند. معترضان امروز همان کسانی هستند که پدران یا فرزندانشان در مبارزه با منافقین و رژیم بعثی عراق به درجه شهادت و جانبازی نائل شده‌اند. بنابراین جای بسی تأسف است که رسانه ملی به چنین مقایسه‌ای می‌پردازد و وفاداران به نظام جمهوری اسلامی ‌را به عنوان مخالفان آن معرفی می‌کند.

رسانه ملی در تلطیف واکنش‌ها نقش داشته باشد
در همین حال روزنامه آفتاب یزد نیز که عکس عماد افروغ را عکس نخست خود کرده بود این تیتر را از گفته‌های وی برگزید که تأکیدی بود بر اینکه باید صدا و سیما را به بی‌طرفی وادار کرد. افروغ افزود: ‌اکنون در این بین صداوسیما نقش بسیاری دارد. تنها رسانه ملی ماست که ظاهرا ًمشمول فیلترینگ ‌نمی‌شود اما این رسانه باید بی‌طرفانه عمل کند که من نمی‌توانم بگویم بی‌طرفانه عمل کرده است ‌زیرا این رسانه چند صباحی است جانبدارانه عمل می‌کند درحالی که مردم را باید باشعور و عاقل ‌پنداشت؛ خود ایـن نگـاه جـانبـدارانـه مخصـوصاً در شرایط بحرانی بر شدت اغتشاش و بحران می‌افزاید.

چـه ‌اشکـالـی دارد کـه مـا از نـامـزدهـایی که طرف دعوا هستند دعوت کنیم تا حرف‌های خودشان را بزنند؛ ‌به ‌هرحال این افراد سابقه انقلابی دارند و به قول مقام معظم رهبری همه این افراد از خانواده انقلاب ‌اسلامی هستند و سابقه مبارزات سیاسی درخشانی دارند و یا اگر به این افراد اعتماد نکنیم دیگر باید ‌به چه کسی اطمینان کرد. خیلی راحت می‌توانیم این افراد را مهار کنیم. ‌ضمن آنکه رسانه ملی همانطور که در تشدید واکنش‌ها نقش داشته، ‌در تلطیف آن هم می‌تواند نقش ‌داشته باشد.

رسانه​ای که ملی نیست
اما روزنامه صدای عدالت نیز در یادداشتی تحت عنوان «رسانه ملی به کجا می‌رود» نوشت: صدا و سیما با توجه به اینکه مخاطبانش در تمام نقاط کشور هستند باید از نظر پوشش اخبار و تفسیر آن کاملاً بی‌طرف و منصفانه عمل کند تا از این طریق هم شفاف‌سازی را انجام داده باشد و هم اینکه استقبال از شبکه‌های بیگانه را به حداقل برساند. اما متأسفانه رسانه ملی در این روزها گویا از ملی شدن خارج شده و در اختیار جناح حامی احمدی‌نژاد قرار گرفته و ما شاهد حرکت یکسویه این رسانه همه‌گیر هستیم. این روزها ما شاهد این مسئله هستیم که بعد از اعتراضات اخیر متأسفانه صدا و سیما همچنان بر مواضع خود پافشاری می‌کند و با دعوت از حامیان احمدی‌نژاد سعی در پنهان کردن اعتراضات و اشتباه خواندن این حرکتها دارد.

شبکه‌های مختلف رسانه ملی به تریبون اصولگرایان مبدل شده تا هرچه می‌توانند انتخابات را سالم جلوه داده و تمامی حرکت‌های اعتراضی مردم را به بیگانگان نسبت دهند و یکسره محکوم کنند.
صدا و سیما بعد از فرمایشات مقام معظم رهبری سعی در تشریح این رهنمودها با استفاده از طیف خاص کرد اما نکته‌ای که مبهم است این موضوع است که چرا هیچ یک از گروه‌های مخالف سهم چندانی در این برنامه‌ها ندارند. دعوت از نماینده جامعه اسلامی دانشجویان که در انتخابات هم از محمود احمدی‌نژاد حمایت می‌کردند، حضور نماینده دانشجویان مسلمان که از طیف اصولگرای دانشجویان هستند در شبکه خبر و استفاده از نمایندگان اصولگرا و امثال محمد جواد لاریجانی و حداد عادل که توجیه علت رأی نیاوردن سه نامزد شاکی را دارند نشانه‌هایی از این حمایتها است.

موسوی مسئول است
از سوی دیگر روزنامه کیهان که تیتر «موج خونخواهی مردم از میرحسین موسوی» را انتخاب کرده بود با اشاره به سخنان سردار رادان جانشین فرمانده انتظامی کشور که گفته بود کسانی که مردم را دعوت به تجمعات غیرقانونی و راهپیمایی می‌کنند باید تبعات آن را نیز بپذیرند، نوشت: موج خونخواهی مردم از میرحسین موسوی روز به روز افزایش می‌یابد و میرحسین نمی‌تواند در پوشش شرکت در مجالس ختم قربانیان و یا حرکات کودکانه نظیر شمع روشن کردن از زیر بار مسئولیت این فجایع شانه خالی کند و از پاسخگویی به این سؤال بگریزد که اگر نبود اصرار او به قانون شکنی؛ آیا زمینه و فضا و شرایط لازم برای این همه جرم و جنایت فراهم می‌شد یا خیر؟ این در حالی است که اخبار و قرائن مفصلی وجود دارد که میان آشوبگران روزهای اخیر پول‌های کلانی توزیع شده و برخی افراد که تمامی آنها شناسایی شده‌اند مشغول سازمان دهی اراذل و اوباش برای ایجاد ناامنی در خیابانها بوده‌اند.

تمامی این اقدامات در چارچوب حمایت از میرحسین موسوی انجام شده و در موارد مهمی از آن اعضای رسمی ستاد او و اصلاح‌طلبان نزدیک به او دخیل بوده‌اند. موسوی در حالی تلاش می‌کند مجموعه این اغتشاشات را مردمی جلوه دهد که مجموعه آشوبگران بیش از چند هزار نفر نیستند و توده 13 میلیونی رأی‌دهنده به او نه فقط هیچ‌گونه همراهی با این تحرکات از خود نشان نداده‌اند بلکه به روشهای مختلف ازجمله تماس با رسانه‌ها انزجار خود را از این قبیل حرکات او ابراز می‌کنند.

انتظار نمایندگان مجلس حامی دولت از رئیس
در همین حال مواضع متفاوت برادران لاریجانی درخصوص انتخابات و همچنین بحثی که در مجلس بین نمایندگان حامی دولت و دیگر نماینده‌ها درباره اظهارات رئیس مجلس در تلویزیون رخ داد نیز، مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفت. روزنامه صدای عدالت با اشاره به تخریب هاشمی، موسوی و لاریجانی در مجلس از تیتر «ادامه التهاب آفرینی‌های حامیان دولت» استفاده کرد و نوشت: نمایندگان حامی دولت در پارلمان، حملات شدیدی را علیه علی لاریجانی و اقدامات او برای تشکیل کمیته حقیقت‌یاب در مورد حوادث پس از انتخابات انجام دادند. ‏

روزنامه ایران نیز در گفت و گویی با نمایندگان عنوان کرد که سخنان علی لاریجانی، رئیس مجلس هشتم در برنامه گفت‌وگوی خبری ویژه و مواضع دوپهلوی وی، واکنش‌های بسیاری از فعالان سیاسی، از جمله نمایندگان مجلس را برانگیخت تا حدی که اکثر نمایندگان معتقد بودند که سخنان وی موضع آنان نیست و لاریجانی به عنوان سخنگوی قوه مقننه نباید چنین سخن می‌گفت.

به نوشته ایران محمود احمدی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در همین باره گفت: انتظار این بود که لاریجانی به دولتی که مقام معظم رهبری با همه وجود از آن دفاع می‌کردند، بیشتر کمک می‌کرد اما متأسفانه این حرکت صورت نگرفت و بعضاً در مقاطع مختلف همچون بحث بودجه، لایحه هدفمند کردن یارانه‌ها و گزارش دیوان محاسبات ایشان هیچ‌وقت انصاف را رعایت نکردند. وی در عین حال افزود: ما معتقد نیستیم مجلس همه‌گونه در خدمت دولت باشد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 11397

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۸۸/۰۴/۰۴
    0 0
    اسمش رسانه مليه.اما كارش رسانه حزبيه.