مطالعهای که در دانشگاه علوم پزشکی لرستان انجام شده، و نتایج آن در سومین کنگره خانواده و سلامت جنسی ارائه شد، نشان داده است که 90 درصد زنان مورد مطالعه، در ارتباط جنسی ناتوانند و نمیتوانند احساسات و علائق خود را با همسرشان به طور مطلوب در میان بگذارند و با او به شکل مناسب ارتباط برقرار کنند.
بررسیهای این محققان نشان داده که ناتوانی ارتباطی، به ویژه ارتباط کلامی، تاثیر منفی بر رابطه زناشویی سالم بین زن و شوهرها گذاشته است.
محققان طی این مطالعه نتیجهگیری کردهاند که رابطه مخدوششده جنسی، به طور معنیداری میتواند روی احساس خوشبختی این زنان در زندگی، تاثیر بگذارد.
همچنین در این مطالعه مشخص شده با زیاد شدن طول مدت زندگی مشترک بین زوجین، احساس خوشبختی آنها هم کاهش مییابد.
همچنین در این مطالعه مشخص شده در افراد تحصیلکرده، خصوصا در وضعیتی که تحصیلات شوهر با همسرش همخوانی دارد، احساس خوشبختی اندکی بیشتر است.
این مطالعه بر روی زنان متاهل 20 تا 50 ساله خرمآباد که با همسرانشان در یک محل سکونت دارند، در سال 1385 انجام شده است.
این نتایج، به خوبی این مطلب را روشن میکند که رابطه زن و شوهر، تنها در رابطه جنسی خلاصه نمیشود، بلکه شامل طیفی از ارتباطات انسانی است که لازم است زن و شوهرها، مهارتهای برقراری آن را بیاموزند.
کارشناسان سلامت جنسی معتقدند میتوان با آموزش صحیح و بهموقع مهارتهای ارتباطی به زوجین، از وقوع اختلالات جنسی و متلاشی شدن خانوادهها جلوگیری کرد. این در حالی است که آموزش سلامت جنسی و درمان اختلالات آن، هنوز هیچ متولیای در نظام بهداشت و درمان کشورمان ندارد.
نظر شما