«هاجون چانگ» اقتصاددان کره‌ای و استاد دانشگاه کمبریج انگلیس در کتاب خود کارشناسان اقتصادی را تکنسین‌هایی خطاب می‌کند که در بحران‌های اقتصادی تا حدودی مقصر هستند.

گزارش خبرآنلاین، امروز در قفسه‌ کتاب فروشی‌های سراسر جهان به تعداد موهای سر می‌توان کتابهایی را پیدا کرد که ادعا می‌کنند اقتصاد در مقیاس جهانی در حال سقوط است و معمولاً بسیاری از آنها را اقتصاددانان نمی‌نویسند و همیشه مسائل تاریخی نادیده گرفته می‌شود.

 در حالی که بدون اطلاع از مسائل تاریخی کارشناسان اقتصادی امروزه با استفاده از برخی مدل‌های ریاضی نه تنها آینده مالی را خوب پیش‌بینی نمی‌کنند بلکه در ارائه راهکارهای لازم برای بیرون آمدن از بحران‌های اقتصادی ناکارآمد هستند و در چنین شرایطی که هیچ راهی برای آینده در پیش رو قرار نمی‌گیرد چه مطالبی می‌تواند نوشته شود که مردم تا حدودی به نظریات اقتصادی و مطالب این کتابهای دلخوش کنند.

 البته خود اقتصاددانان هم بارها اعتراف می‌کنند که نمی‌توانند آینده را حدس بزنند.  به «هاجون چانگ» اقتصاددان کره‌ای و استاد دانشگاه کمبریج انگلیس در کتاب خود کارشناسان اقتصادی را تکنسین‌هایی خطاب کند که در بحران‌های اقتصادی تا حدودی مقصر هستند.

 وی می‌گوید شغل اقتصاددانان و در اصل پیش‌بینی وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف جهان شغلی با محدودیت‌های ظریفی است که اگر پا از آن فراتر گذاشته شود به بحرانی منجر خواهد شد.

وی انتقاد اصلی خود درباره اقتصاددانان را متوجه سیاست می‌داند و با اشاره به این موضوع که در بدنه تمام دستگاه‌های تصمیم‌گیری برای مردم اقتصاددانان حرف اول را می‌زنند، می‌نویسد با توجه به تجربه سه دهه اخیر سرگذشت جهان می‌توان نتیجه گرفت که اقتصاد و نظریه‌های بی‌پایه اقتصادی بیشتر از هر چیزی برای اکثر اقشار مردم مضر است و در حقیقت خود عاملی برای سقوط و رکود معیشت مردم محسوب می‌شود.

 چانگ که یک اقتصاددان است، در سال 2008 در کتاب خود با عنوان «افسانه تجارت آزاد و تاریخ محرمانه سرمایه داری» یکی از اساسی‌ترین موضوعات افراطی شغل خود را مسخره می‌کند و می‌نویسد که این باور که تجارت آزاد جهانی استانداردهای زندگی را در سراسر جهان بالا می‌برد یک توهم محض است.

 او حالا در کتاب جدید خود با عنوان «23 چیز که آنها درباره سرمایه‌داری نمی‌گویند» در خط مقدم جبهه مبارزه با تفکر سرمایه داری و تجارت آزاد می‌نویسد زندگی در دنیای تجارت و اقتصاد آزاد به شما می‌فهماند که به ندرت وضعیت کشورهای فقیر بهبود می‌یابد و این شرکت‌های بین‌المللی بی‌هویت و بدون تعلق به کشوری خاص هستند که پولهای تجارت آزاد را به خزانه‌های خود جاری می‌کنند و در این میان کشورها و ملت هایشان از هر تجارت آزادی بی‌نصیب هستند.

 نویسنده 23 نکته و حوزه را نام می‌برد که تجارت آزاد به آنها صدمه زده است که یکی از آنها وضعیت معیشت مردم عادی است که حتی در مورد آمریکا نیز صدق می‌کند. وی اعتقاد دارد در آمریکا بر خلاف اذهان عمومی مردم از استاندارد زندگی خوبی برخوردار نیستند و تنها جمعیت اندکی از مردم هستند که در رفاه زندگی می‌کنند.

گاردین / محمد حسنلو

کد خبر 103482

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین