به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،پس از اجرای سیاست جراحی اقتصادی و حذف تخصیص ارز به کالاهای اساسی، قیمت بسیاری محصولات، از جمله گوشت قرمز، غرق در تورم شد و این محصولات رفتهرفته از سفره خانوار ایرانی رنگ باختند. چنانکه سال گذشته هر کیلوگرم گوشت قرمز در سطح خردهفروشیها از محدوده 700 هزار تومان هم عبور کرد تا طبق اعلام مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور به ایلنا در تاریخ 29 بهمن 1402، سرانه مصرف گوشت در ایران نصف شود.
تجارت نیوز گزارش داد:با توجه به ادامه روند رو به صعود تورم عمومی کالاها و سیاستگذاریهای دولت سیزدهم، ورود به سال جدید میزان نگرانیها بابت افزایش سطح قیمت گوشت را بالا برد. با این حال خبرآنلاین به نقل از مدیرکل دفتر بازرسی و نظارت بر کالاهای اساسی وزارت جهادکشاورزی نوشته است: طرح این موضوع که افزایش نرخ دلار بر افزایش هزینههای دامداریها تاثیر گذاشته، صحت ندارد و شایعه است. چراکه نهادههای دامی با ارز نیمایی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تامین و تحویل دامداران کشور میشود.
بنا بر اعلام مسعود امراللهی، افرادی که از افزایش قیمت گوشت قرمز با توجه به افزایش نرخ ارز صحبت میکنند کاسبان تحریم هستند و اظهارنظرهایی مبنی بر افزایش قیمت گوشت در هفتههای آینده با هدف تشویش بازار و اذهان عمومی مطرح میشود.
او همچنین تاکید کرد که هرگونه تغییر در قیمت کالاهای اساسی بدون مجوز ستاد تنظیم بازار کشور مورد تایید نیست و تخلف محسوب میشود.
دادههای رسمی دولت ادعای وزارت کشاورزی را نقض کرد!
اکنون در شرایطی مسئولان وزارت کشاورزی هرگونه افزایش قیمت گوشت را تکذیب میکنند که حتی دادههای مرکز آمار هم که مرکز پژوهشی دولتی است، این اظهارات را زیر سوال میبرد.
29 دی 1402 علیرضا پیمانپاک، قائممقاوم وزارت کشاورزی، با حضور در برنامه گفتوگوی ویژه خبری تلویزیون دولتی، قیمت تعادلی برای شقه گوسفندی را حدود ۴۰۰ هزار تا ۴۲۰ هزار تومان اعلام کرد و مدعی شد تا پایان سال این رقم در بازار حکمفرما میشود.
حال دادههای جدید مرکز آمار که بازوی پژوهشی دولت شناخته میشود از متوسط قیمت اقلام خوراکی منتخب اسفندماه میانگین قیمت گوشت قرمز را 560 هزار تومان محاسبه کرده است. طبق این دادهها در آخرین ماه سال گذشته قیمت گوشت بین 440 هزار تا 651 هزار تومان بود. میانگین قیمت گوشت گوساله نیز در ماه نامبرده 537 هزار تومان اعلام شد.
بر اساس گزارش مذکور درصد تورم ماهانه و نقطهای برای گوشت گوسفندی بهترتیب 1.7 و 57 درصد بوده و برای گوشت گوساله 1.2 و 70 درصد محاسبه شده است. بنابراین حتی دادههای رسمی دولت هم اولین مهر باطل را بر ادعای عدم افزایش قیمت گوشت قرمز میزنند و مشخص میکنند که گرانی گوشت قرمز ارتباط چندانی به کاسبان تحریم ندارد و واقعیت تلخی است که شهروندان هر روز با آن دستوپنجه نرم میکنند.
بنابراین اگر اشخاص یا گروهی هم از چنین فضایی سود میبرند احتمالاً همان افرادی هستند که مدام از ارزانی گوشت قرمز دم میزنند و چشم خود را روی دادههای رسمی بستهاند.
در این بین اطلاعات مرکز آمار با آنچه مردم سروکار دارند، همخوانی چندانی ندارد. اگر مسئولان وزارت کشاورزی برای خرید گوشت قرمز مورد نیاز خود سری به قصابیها بزنند متوجه قیمتهایی میشوند که با اعلام آنها فاصله دوبرابری دارد.
برای این کار دیگر نیازی به مراجعه حضوری نیست و قیمتهای موجود در سایتهای فروشگاهی هم وضعیت بازار را به نمایش میگذارد. چنانکه در این فروشگاهها قیمت گوشت شقه گوسفندی به حدود 840 هزار تومان رسیده است؛ یعنی تقریباً 100 درصد گرانتر از قیمت تعادلی که کمتر از سه ماه پیش قائممقام وزارت کشاورزی به آن اشاره کرده بود.
رشد 297 درصد قیمت گوشت قرمز در دولت رئیسی
از سوی دیگر مسئولان وزارت کشاورزی شاید قبل از اینکه دنبال مقصری برای گرانی گوشت بگردند و درصدد سانسور قیمتها برآیند، شاید بهتر باشد یادی از قیمت گوشت قرمز در ابتدای روی کار آمدن خود کنند که به استناد اطلاعات مرکز آمار 141 هزار تومان بود؛ اما اکنون همین کالا طبق دادههای همان مرکز پژوهشی، در هر کیلو با نرخ 560 هزار تومان به دست مردم میرسد. این بدان معناست که پس از گذشت دو سال و نیم از فعالیت دولت سیزدهم، مردم گوشت قرمز را 297 درصد گرانتر از زمان روی کار آمدن آن میخرند.
۲۲۳۲۲۳
نظر شما