۱۰ نفر
۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۲:۴۴
بحران سازی تضمینی از صادق بوقی تا شفیعی کدکنی

یکی از هنرهای دولت محترم کنونی ساختن بحران برای خودش هست. یعنی اگر در دوران دولت آقای خاتمی رقیبان و دشمنان قسم خورده ای وجود داشتند که هر نه روز یک بار برای دولت اصلاحات بحران درست می کردند در دولت محرومان نه رقبا و نه دشمنان بلکه دوستانی وجود دارند که هر روز که چه عرض کنم بلکه هر ساعت و دقیقه برای دولت مطبوع و مطلوبشان بحران آفرینی می کنند.

نه این که بندگان خدا نیت بدی داشته باشند بلکه اقتضای طبیعتشان این است.یا از بس برای این و آن بحران درست کرده اند که ترک عادت نمی توانند کرد و یا این که از بس کار نابلدند که می خواهند ابروی طرف را درست کنند اما چشمش را کور می کنند. نمونه و مصداق می خواهید؟ الی ماشاءالله. هر روز که چشم باز می کنید فقط نگاهی به سر تیتر خبرها بیندازید تا ببینید از بحران های به وجود آمده چندتاییش کار خود حضرات است. باز خدا پدر اصلاح طلب ها و روزنامه نگارها را بیامرزد که فعلا وجود دارند و نفس می کشند که اگر همین چندتا روزنامه نگار و اصلاح طلب در میان نبودند معلوم نبود کاسه کوزه ها را بر سر چه کسی می خواستند بشکنند.اصلا یکی از دلایلی که طنزنویسی مطبوعاتی به ِخنس خورد این بود که طنز نویسان از آدم های به ظاهر جدی روزگار ما عقب ماندند. یعنی هر چه قدر هم طبع و ذوق خود را به زحمت انداختند دیدند نمی توانند به قوت و قدرت مسئولان کنونی انبساط خاطر ایجاد کنند. علاوه بر این، سوژه آن قدر زیر دست و پا ریخته که آدمی نمی داند به کدامشان اشاره کند. همین دیروز دو سه موضوع بحران زا و در ضمن طنزآمیز از سوی دولتمردان کلید زده شد. واقعا حوصله این که به همه آن ها اشاره کنم ندارم منتهی یکیش واقعا نوبر بود. آن هم ماجرای کتاب شعر استاد شفیعی کدکنی. یعنی همین که چنین موضوعی می تواند از سوی مسئولان تبدیل به یک بحران شود و کلی آدم را درگیر این موضوع کند جای تقدیر و تشکر فراوان دارد. آن هایی که فکر می کنند مسئولان کنونی با پدید آوردن و یا دامن زدن به ماجرای صادق بوقی می خواستند فسادِ‌ تاریخی چای دبش را ماست مالی کنند این بندگان خدا را زیادی جدی گرفته اند. این بزرگواران ذاتا و مادرزاد بحران آفرینند و اگر کسی آن ها را در یک جزیره خالی از سکنه هم رها کند بازهم بر همین منوال رفتار خواهند کرد.

داشتم از کتاب شعر آقای شفیعی کدکنی می گفتم. حضرات جوری درباره کتاب ایشان اطلاع رسانی کرده اند کانه این اتفاق نخستین بار است که در حال رخ دادن است. همیشه خدا کتاب ها-حالا نویسنده اش هر کسی که می خواهد باشد-در وزارت فخیمه ارشاد توسط کسی و یا کسانی مورد ارزیابی قرار می گیرند. از زمان مادها تا اکنون! اصلا هم اتفاق عجیبی نیست. همان طور که ناصر تقوایی و اصغر فرهادی هم اگر بخواهند فیلم بسازند باید فیلمنامه هایشان را بدهند وزارت ارشاد تا تصویب بشود. همان طور که شهرام ناظری و حسین علیزاده باید برای برپایی کنسرت و یا انتشار آلبومشان از وزارت ارشاد مجوز بگیرند. اصلا چیز عجیبی نیست. جالب این که در تمامی این سال ها هم کتاب های استاد کدکنی برای انتشار هیچ وقت مشکلی نداشته اند. خودم شاهد بودم که کتاب چراغ و آینه استاد را داده بودند برای ارزیابی به یکی از شاعران و ایشان هم نوشته بود:استاد کدکنی هرچه بنویسند قابل انتشار است. آن وقت موضوعی به این سادگی و یک روال طبیعی وقتی می رسد به یکی از مسئولان و ایشان می گوید: مسئله خاصی نیست و می دهیم کتاب ایشان را چند شاعر ببینند و نظر بدهند، تبدیل می شود به یک مسئله عجیب و غریب و لاینحل! حالا هر چه قدر هم که توضیح بدهند مطمئن باشید کار خراب تر می شود. عده ای هم که همیشه در کمین نشسته اند تا چوب حراج به آبروی این دولت بزنند سر و صدا راه می اندازند که: ایهالناس چه نشسته اید که دارند سر ادبیات ایران را می برند و ممیزی پدر شعر را در آورده و مابقی ماجراها. مقصر این وسط کیست؟ همان مسئولی که هنوز نمی داند چطور باید اطلاع رسانی کند. چطور باید با اهل فرهنگ حرف بزند. چطور باید کلماتش را انتخاب کند. چطور باید گزک به دست این و آن ندهد. و اصلا من چرا دارم کار یاد این ها می دهم؟ لابد این شیوه از حکمرانی خریدارانی دارد که این ها روز بروز پیشرفت هم می کنند.رعیت را چه به این حرف ها.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 1850228

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • یعقوب IR ۰۷:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۸
    28 1
    آفرین. رعیت را چه به این حرفها.
  • IR ۱۰:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۸
    14 1
    قلمت مستدام باد پس لابد با این حساب هک جایگاه بنزین هم کارخودی بوده
  • سعید ترک IR ۱۳:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۸
    6 22
    غنج و ناز بود اتفاقات دوران اصلاحات نه بحران . اصلا در اون زمان دولتمردی برای مدیریت بحران نداشتیم و در فاز این حرف ها نبودند حضرات اصلاح طلب . در زلزله بم اوج توان مدیریتی دولت وقت مشخص شد ! آقای موسوی فکر نمی کنید این اتفاقات یا به قول جنابعالی بحران ها !! مقدمه تغییرات مثبت باشد ؟ یا منفی ؟ بالاخره دقت و سرعت بدنه اجرایی دولت فعلی در برخی جاها مغایر با دولت های قبلی است . ببخشید به محبوب ترین دوران شما اینقدر انتقاد صریح داشتم .
    • IR ۱۷:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۸
      11 2
      اصلا هیچ سمپاتی نسبت به هیچ کدام از این آقایان روسای جمهور ندارم اما فکر می کنم فرمایشتان دقیق نیست. در همه دولتها نمونه هایی از رمضان زاده بوده و هست که سهمیه آرد کردستان را در خراسان فروخته بود و افراد سالم و توانمندی که عالمانه کار خودشان را درست انجام دادند مثلا بیشترین تجهیز دانشگاه ها با ابزار و دستگاه های لازم برای پژوهش در دوره آقای خاتمی اتفاق افتاد اما صحبت نویسنده این مقاله به حجم کارشکنی ها و مشکلاتی بر می گردد که در دوره آقای خاتمی بر دولت ایشان تحمیل می شد و بر این طعنه زده اند که در دولت یکدست فعلی این مشکلات در خود دولت و در اثر نادانی ایجاد می شود. شما می توانید با این گزاره آخر مخالف یا موافق باشید اما نمی توانید نیت و علاقه نویسنده را به میان بکشید.
    • سعید ترک IR ۰۷:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۹
      0 0
      کارشکنی های مختلف بر تمام دولت ها تحمیل شده . نقاط قوت دولت ها و این کشور دستخوش حمله دشمنان و بدخواهان داخلی و خارجی بوده و خواهد بود . این شخصیت زدگی است که راه پیش رو را تیره و تار می کند . علت انتقاد صریح بنده به مقاله نویسنده محترم سر این موضوع است که کلیک کردن مداوم بر یک دولت خاص و اشخاص مرتبط که تمام شده اند و رفته اند وقت و اعصاب همه را تلف می کند . زمان در حال تغییرات شگفت انگیز است خاتمی و احمدی نژاد هیچگاه تکرار پذیر نیستند جز در تخیلات ما . اگر بیش از حد در حب و بغض اینها پرچمداری کنیم می شویم یک افسرده سیاسی که مدام باید بد و بیراه بگوییم .
  • IR ۰۰:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۹
    1 0
    خدمت جنابت عرض شود اخوی بنا به شهادت کلیه جراید مملکت هیچ دولتی به اندازه دولت کنونی به علت کارنابلدی چند جوان ارزشی خودعالم پندار توهم بنیاد، گل به خودی حواله‌ی خودشون نکردن. هیچ کس هیچ وقت نگفته که همیشه همه چیز خوب بوده و بی اشکال. بلکه بحث سر این بود که این دولت به علت ناشیگری عواملش احتیاج به دشمن نداره. فقط یک سوال رو خدائی جواب بده. چرا با وجود اینکه ادعا دارین دولت مطبوعتون قطار پیشرفتش داره ترک تازی میکنه و کلی نفت میفروشین اون هم بدون برجام و تازه عضو بریکس و شانگهای هم شدین و تراز اقتصادی هم به قول خاندوزی سر به فلک زده، پس چرا تورم و دلار و قیمت گوشت و مرغ گرون‌تر از دولت قبل شده؟
  • IR ۰۹:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۹
    0 0
    آقایون« اقلیت » خالص ساز به شدت مشغول هستند ...
  • ایران بانو IR ۱۱:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۹
    1 0
    قلمت همواره پاینده آقای موسوی چقدر زیبا گفتید
  • ناشناس IR ۱۵:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۹/۲۹
    0 0
    دوران عجیبیه! شتر گاو پلنگ!
  • IR ۱۸:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۹/۳۰
    1 0
    مدیران جوان می‌باشند و تجربه هم ندارند انشاالله کم کم پخته می‌شوند و کارها نیمه درست می شود ما هم دعا میکنیم که دولت انقلابی موفق شود