تیتر سه زیرسرویس
-
تشخیص سرطان با نور ممکن شد
تیمی از محققان موفق به ساخت یک پروب (Probe) فلورسنت جدید شدهاند که بهطور اختصاصی به سلولهای سرطانی کبد میچسبد و باعث میشود آنها زیر نور به رنگ زرد درخشان دیده شوند. این فناوری تشخیص دقیق مرز بین بافت سالم و تومور را با دقتی بالا ممکن میکند.
-
نادرترین گروه خونی جهان / فقط در یک نفر یافت شده است
دانشمندان فرانسوی در جریان یک آزمایش خون معمولی، موفق به شناسایی نادرترین گروه خونی جهان شدند که تنها در یک نفر یافت شده است. محققان این گروه خونی را گوادا-منفی نامیدهاند.
-
انتقال خاطرات مغز به کامپیوتر / واقعیت یا خیال؟
دانشمندان علوم اعصاب طی مطالعهای به این سوال که آیا میتوان خاطرات را پس از مرگ استخراج کرد یا نه، پاسخ دادند.
-
امید به کشف نجاتبخش بیماران سرطانی
قارچ مرموز مقبره فرعون: تهدیدی که به نجات بشر تبدیل شد
در گذشته تصور میشد که قارچ مقبره فرعون، یک نفرین است، اما حالا همین قارچ کشنده، میتواند به مقابله با بیماریها کمک کند و ممکن است باعث ایجاد چندین پیشرفت پزشکی در آینده شود.
-
مغز انسان نور ساطع میکند؟ / کشف شگفتانگیز دانشمندان
دانشمندان دریافتند مغز انسان به معنای واقعی کلمه نور ساطع میکند. امکان رصد این درخشش بسیار ضعیف که محصول جانبی فعالیتهای متابولیک مغز است، با فناوری جدیدی فراهم شده است. این فناوری میتواند در آینده به تشخیص زودهنگام بیماریهایی مانند تومورهای مغزی، آلزایمر و پارکینسون کمک کند.
-
خداحافظی با تزریق انسولین / درمان دیابت با چاپ سهبعدی جزایر پانکراس
تیمی بینالمللی از دانشمندان موفق شدهاند با چاپ سهبعدی جزایر پانکراس، راهی جایگزین برای درمان دیابت ارائه کنند.
-
درمان سرطان با زهر عقرب برزیلی
دانشمندان برزیلی در کنفرانس سلامت «هفته FAPESP در فرانسه» اعلام کردند که زهر نوعی عقرب بومی جنگلهای آمازون ممکن است در درمان سرطان پستان مؤثر باشد.
-
درمان سرطان با قارچ کشنده
محققان با مهار قارچ کشنده «آسپرژیلوس فلاووس» (Aspergillus flavus) یک عامل قدرتمند ضد سرطان ایجاد کردهاند.
-
یک گروه خونی جدید پیدا شد
«سازمان تأمین خون فرانسه»(EFS) اعلام کرده است که یک زن فرانسوی از جزیره کارائیب، تنها حامل شناخته شده یک گروه خونی جدید موسوم به «گوادا منفی»(Gwada negative) است.
-
هدف از خواب دیدن چیست؟
مغز در خواب بیکار نیست: چرا خواب میبینیم؟
خواب دیدن بهنوعی مکانیسم دفاعی زیستی و تکاملی است که طی آن مغز ما موقعیتهای خطرناک را شبیهسازی کرده و مهارتهای لازم برای مواجهه با تهدیدات را تمرین میکند؛ چیزی شبیه آموزش بقا در واقعیت مجازی.