هر چند ایران با موج جدید و گسترده ی تحریم های غیرقانونی شورای امنیت سازمان ملل و نیز تحریم های جداگانه ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا مواجه است، به نظر می رسد تا کنون این تحریم ها تاثیری در روند پیشرفت ایران در مسیر صلح آمیز هسته ای نداشت.

یاسرفاتحی-با نگاهی گذرا به موضوعات مطرح شده در نشست خبری صبح امروز ششمین سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان با خبرنگاران می توان به این نتیجه رسید که ایران با وجود تمامی فشارها در مسیر ساخت نیروگاه های هسته ای جدید گام بر می دارد.

رامین مهمانپرست صبح روز سه شنبه طبق روال هفتگی خود در جمع نمایندگان رسانه های مختلف داخلی و خارجی حاضر شد و به سوالات و ابهامات خبرنگاران در زمینه های مختلف پاسخ گفت. به گزارش خبرآنلاین آغاز سخنان سخنگوی وزارت امور خارجه معطوف به تهدیدات اخیر رژیم صهیونیستی بود.

تعرض به نیروگاه بوشهر عکس‌العمل‌های شدیدی دارد

وی در واکنش به اظهارات مقامات این رژیم در خصوص حمله به تاسیسات اتمی بوشهر این تهدیدات را تکراری و بی خاصیت خواند و تاکید کرد: بر اساس مقررات بین‌المللی، نمی‌توان به تاسیساتی که دارای سوخت هسته‌یی باشد صدمه‌ای وارد کرد. دستیار ویژه وزیر امور خارجه سپس به تبعات زیان بار انسانی این اقدام اشاره کرد و افزود: سوخت واقعی نیروگاه بوشهر هفته‌ی آینده شروع به تزریق می‌شود و عملا ظرف مدت سه، چهار هفته ای تمامی سوخت لازم وارد قلب نیروگاه بوشهر خواهد شد و از هم‌اکنون که سوخت در مجاورت نیروگاه قرار گرفته هر نوع تعرض به این نیروگاه می‌تواند عکس‌العمل‌های شدیدی را داشته باشد. مهمان‌پرست مجدد تاکید کرد که این دست مطالب در حد حرف و شعار و برای فرار رو به جلوی سران رژیم صهیونیستی است.

20 هزار مگاوات برق و ساخت نیروگاه های هسته ای حتی توسط آمریکا

مهمانپرست در بخش دیگر این نشست در خصوص اظهارات علاء الدین بروجردی مورد سوال قرار گرفت و در واکنش به اظهارات رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی مبنی بر آمادگی ایران برای همکاری با آمریکا در ساخت نیروگاه هسته ای ، به مصوبه اخیر مجلس در خصوص تامین 20 هزار مگاوات انرژی برق هسته ای اشاره کرد و گفت: هنگامی که در این جهت برنامه های خود را دنبال می کنیم به این معناست که باید گام های بلند تری برداریم. وی همچنین به کشورهایی که می توانند در ساخت نیروگاه های در دست احداث ما مشارکت داشته باشند اشاره کرد و افزود: اینکه چه کشورهایی آمادگی مشارکت در احداث نیروگاههای هسته ای ما را دارند باید گفت قطعا رقابت زیادی بین کشورها وجود دارد. مهمانپرست خاطرنشان کرد: ما آمادگی داریم که هر شرکتی از هر کشوری چه دولتی و چه خصوصی اگر توانایی احداث نیروگاه هسته ای با استاندارد بالا را داشته باشد با آنان همکاری کنیم.

اما اظهارات اخیر همتای مهمانپرست در کاخ سفید در خصوص عدم نیاز ایران به غنی سازی بعد از راه اندازی نیروگاه هسته ای بوشهر با واکنش سخنگوی وزارت خارجه کشورمان روبرو شد. وی خاطرنشان کرد: حتما وی متوجه نیست که اگر تاسیسات هسته‌یی در یک کشور فعالیت خود را آغاز کند به معنی این است که به سوخت نیاز دارد. تا زمانی که تاسیساتی وجود نداشته باشد ممکن است سوختی لازم نباشد و همین که تاسیسات هسته‌یی از جمله نیروگاه بوشهر فعالیت خود را شروع می‌کند به معنی این است که باید حتما تدارک بلندمدت برای سوخت این نیروگاه و نیروگاه‌های بعدی در آینده در نظر گرفته شود.

حداقل باید 20 نیروگاه جدید در حد بوشهر بسازیم

ابلاغ قانون صیانت از دستاوردهای صلح آمیز هسته ای کشورمان توسط رییس جمهور محور یکی از سوالات خبرنگاران از مهمانپرست بود. به اذعان این خبرنگار در این قانون تاکید شده است که ایران باید غنی سازی تا 20 درصد را در هر شرایطی ادامه دهد. ولی آیا این مسئله بهانه ای برای گروه وین یا 1+5 نمی شود تا جهت مذاکرات آینده خود با ایران را تغییر دهند؟ مهمانپرست نیز در پاسخ به این سوال با تاکید بر شفافیت فعالیت های صلح آمیز هسته ای ایران گفت: فعالیت های هسته ای کشور مان در چهارچوب همکاری با ان. پی. تی و آژانس و کاملا تحت نظارت و بازرسی های آژانس دنبال شده و به همین شکل نیز ادامه می یابد.

وی با اشاره به اینکه مجلس موظف کرد تا 20 هزار مگاوات برق هسته ای تولید شود گفت: این میزان برق به این معناست که حداقل 20 نیروگاه در حد نیروگاه بوشهر باید در کشور فعالیت کند. برای ساخت این نیروگاه ها باید برنامه‌ریزی شود و مکان‌یابی صورت گیرد و سوختش پیش‌بینی شود. این که چرخه سوخت هسته‌یی در داخل کشور داریم بدان معناست که می‌توانیم خودمان بدون نگرانی از این که نسبت به تامین سوخت مشکلاتی ایجاد شود طراحی و برنامه‌ریزی کنیم. وی با بیان اینکه «تولید سوخت 5/3 درصد یا حتی 20 درصد جزو فعالیت‌های صلح‌آمیز شناخته می‌شود» تاکید کرد: بنابراین دلیلی ندارد خود را متعهد به متوقف کردن آن کنیم. این حق ایران است که اگر تشخیص داد به این سوخت نیاز دارد نسبت به تولید آن اقدام کند. اما این که حتما بخواهیم تولید سوخت 20 درصد را ادامه دهیم بستگی به نیازمان دارد. اگر نیازمان تامین شده باشد و بخش دیگری نیاز داشته باشیم که بیش‌تر شامل سوخت 5/3 درصد باشد طبیعتا بیش‌ترین وقت یا انرژی را به تولید آن بخش از انرژی خواهیم گذاشت. مهمانپرست تاکید کرد: اتفاق جدیدی نیفتاده است و همه پیگیری های صورت گرفته برای صیانت از حقوق هسته ای ماست و ما حاضر نیستیم هیچ کشوری حق ما را محدود کند و ما چیزی فراتر از حق خود نیز درخواست نداریم و بعید می دانیم درخواست احقاق حقمان چارچوب مذاکرات آتی را تحت الشعاع قرار دهد.

مهمانپرست هم بر غرامت جنگ جهانی دوم تاکید کرد

وی همچنین در پاسخ به سوال خبرآنلاین راجع به پیگیری غرامت جنگ جهانی دوم از سوی کشورمان خاطرنشان کرد: خسارت به ملت ها هیچ گاه مشمول مرور زمان نشده و همیشه در دست پیگیری خواهد بود. در حالی که روز گذشته حمید بقایی رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با تاکید مجدد بر این داستان خبر از جمع آوری چهار هزار و 700 سند از خساراتی که طرفین جنگ جهانی دوم به ایران زدند، داد سخنگوی وزارت امور خارجه این مسئله را قدیمی دانست و گفت: این موضوع مربوط به 5-6 ماه قبل است که شما یادآوری کردید و از این جهت خوب است. وی در ادامه سوال خبرآنلاین مبنی بر اینکه چه اقدام عملی در این جهت انجام شد تنها به این جمله اکتفا کرد که «مقدمات پیگری ها شروع شده است».

کد خبر 85173

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =