سعودی ها احساس می کنند که جمهوری اسلامی ایران رقیب قدرتمندی در منطقه وجهان اسلام برای عربستان است .لذا با استفاده از امکانات گسترده رسانه ای و دلارهای نفتی خوداز هر فرصتی برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی استفاده می کنند.
زمانی که جنگ تحمیلی صدام علیه ایران آغاز شد ملک خالد بن عبدالعزیز پادشاه وقت عربستان در جلسه ای با حضور اعضاء کابینه خود اعلام کرد که هر چقدر جنگ ایران وعراق طولانی تر شود به نفع عربستان است زیرا طولانی شدن جنگ به فرسایش توان نیروهای مسلح دو کشورمنجرخواهد شد.در طول جنگ تحمیلی ،عربستان بیشترین کمک مالی ، لجستیکی و اطلاعاتی به رژیم بعث عراق کرد که این امر علیرغم وجود اختلاف سیاسی وعقیدتی میان دو رژیم آل سعود وعراق صورت گرفت.
سال1986 زمانی که ملک فهد پادشاه وقت عربستان به دعوت مارگارت تاچر نخست وزیر اسبق انگلستان به لندن سفر کرده بود ، کلیه سردبیران روزنامه های معتبر انگلیس را به مقر اقامت خود فراخواند.در مقراقامت پادشاه عربستان، ایاد المدنی وزیر اطلاعرسانی وقت رژیم آل سعودضمن معرفی سر دبیران حاضر،مختصری از دیدگاه ها ومواضع آنان را پیرامون مسائل منطقه وایران برای فهد باز گو کرد.
طبق گفته "عبدالله الدردری" خبرنگار سابق رادیو مونت کارلو ومعاون فعلی نخست وزیر سوریه در امور برنامه ریزی که یکی از شاهدان عینی این دیدار بود، ملک فهد مبالغی پول به صورت چک به سر دبیران روزنامه های انگلیسی پرداخت کرد تا آنان در باره سیاست های منطقه ای عربستان قلمفرسائی کنند.
هنگامی که سر دبیروقت روزنامه دیلی تلگراف برای دریافت هدیه خود به ملک فهد نزدیک شد وزیر اطلاعرسانی عربستان به شاه فهد اطلاع داد که این شخص در برخی مقالات خود از حقانیت جمهوری اسلامی ایران در جنگ تحمیلی دفاع کرده است.فهد بلافاصله خطاب به سر دبیر این روزنامه گفت: شما ظاهرا به درد کار روزنامه نگاری نمی خوری زیرا هنوز با سیاست های ما هماهنگ نیستی وبهتر است که دنبال حرفه دیگری باشی .
ملک فهد از این روزنامه نگار خواست تا سریعااستعفای خود را تسلیم شورای سردبیر روزنامه دیلی تلگراف کند ودر همین حال به ایاد المدنی وزیر اطلاعرسانی دستور داد که هر گاه این سردبیر رسما از کار روزنامه نگاری کناره گیری کرد مبلغ کلانی پول در اختیار او قرار دهد تا در جائی غیر از مطبوعات سرمایه گذاری کند وامور معیشتی خود را اداره کند.آخرین نمونه موذی گری خاندان سعودی ،موضوع تصویب قطعنامه 1929 از سوی شورای امنیت سازمان ملل علیه ایران بود.
عربستان وآمریکا بطور هماهنگ برای ایجاد اجماع در میان اعضاء شورای امنیت علیه ایران عمل کردند و عربستان برای اجبار لبنان ، بوسنی هرزگوین ، نیجریه واوگاندا تلاش های زیادی کرد.کابینه لبنان به ریاست سعد الحریری قبلا قصد داشت تا مانند ترکیه وبرزیل به قطعنامه رای مخالف دهد اما با فشار عربستان ولابی این کشور درآخرین ساعات رای گیری از موضع خود عدول کرد وبه"نایف سلام " نمایند ه دائمی لبنان در سازمان ملل دستور داد تا رای ممتنع دهد.
در حالی که نیجریه ، بوسنی ، واوگاندا که از اعضاء غیر دائم شورای امنیت هستند به قطعنامه رای مثبت دادند.
بر اساس قوانین جاری سازمان ملل اگر 5 کشور عضو غیر دائم شورای امنیت به قطعنامه ای رای مخالف دهند آن قطعنامه تصویب نمی شود.جالب است که ،طبق قوانین لبنان، نماینده دائم این کشور در سازمان ملل دستورات خود را مستقیما از رئیس جمهوری و نخست وزیر دریافت می کند ونه وزیر خارجه .
نماینده دائم لبنان در سازمان ملل از خانواده معروف "سلام " لبنان است که با خاندان سعودی پیوندی سنتی وتاریخی دارد.
خاندان سعودی بنا به دلایل تاریخی ومذهبی سابقه دشمنی دیرینه ای با ملت ایران دارند .
کد خبر 68224
نظر شما