آمارها نشان می‌دهد برخلاف ادعای یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری، تعداد شاغلان معتاد از بیکاران معتاد بیشتر است. ضمن اینکه عامل اصلی طلاق، فقدان مهارت‌های ارتباطی و جنسی است نه مسائل اقتصادی

امید کریمی: شب گذشته، محمدباقر قالیباف، شهردار تهران که اکنون یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری است، در موضوع آسیب‌های اجتماعی، خود را یکی از صاحب‌نظران دانست و گفت: من آشنایی دقیقی به این موضوع دارم. اولا این را بگویم که ریشه اصلی آسیب های اجتماعی گرانی و بیکاری است و در درجه بعد نابرابری های اجتماعی است که فرصت ها را به صورت برابر در اختیار مردم قرار نمی‎دهد. طلاق، مهاجرت و ... از آسیب های جدی است. امروز فاصله بین یک جوان تحصیل کرده با اعتیاد بسیار کوتاه است و آن بیکاری است. اگر جوانی به سمت اعتیاد رفت واقعا ما آن را از دست داده ایم. شما نگاه کنید امروز فاصله بین افسردگی دختران تحصیل کرده در منزل با یک دختر جوان بانشاط و موثر برای رشد کشور و فعالیت های فرهنگی، تنها یک کار است.»

او هفته گذشته و در نخستین برنامه تلویزیونی‌اش هم در به بیان آسیب‌های اجتماعی پرداخت و از فروپاشی خانواده در ایران حرف زد که واکنش‌های متعددی در پی داشت.

اما نکته اینجاست که ادعاهای قالیباف درباره طلاق و اعتیاد، از واقعیت های آماری دور است.

دراین باره مدیر کل دفتر امور آسیب های اجتماعی وزارت رفاه به خبرآنلاین می‌گوید: ورود آقای قالیباف به مقوله آسیب های اجتماعی یک ورود بجا و مورد انتظار بود اما نکاتی را که ایشان در تشریح بروز برخی مسائل و آسیب های اجتماعی بر شمرد کاملا سطحی، کلی گویانه و مبتنی بر عدم شناخت از ماهیت مسائل اجتماعی بوده است.

روزبه کردونی توضیح داد: جان کلام قالیباف تقلیل علت بروز آسیب های اجتماعی به مسائل اقتصادی است. بدیهی است که نمی توان کتمان کرد که مسائل اقتصادی در برخی شرایط، منجر به بروز و تشدید برخی آسیب های اجتماعی می شود، اما رویکرد تقلیل بروز آسیب های اجتماعی به مسائل اقتصادی یا یک اشتباه راهبردی است یا یک حربه تبلیغاتی سطحی گرایانه برای جذب افکار عمومی.

او گفت: برای نمونه طبق آمار سازمان پزشکی قانونی، از بین متوفیان مشکوک به خودکشی در کشور، 13.3 درصد بیکار بودند، با این وصف چگونه می توان ادعا کرد خودکشی به عنوان یک اسیب اجتماعی فقط بین افراد بیکار رخ می دهد و نه افراد شاغل. اگر اینگونه است پس نباید نرخ خودکشی در برخی کشورهای توسعه یافته بالا باشد، در حالی‌که مشخص است که بالاترین نرخ خودکشی در کشورهای توسعه یافته و اتفاقا بین شاغلین است.

مدیر کل دفتر امور آسیب های اجتماعی در خصوص ارتباط اعتیاد با بیکاری هم گفت: طبق آخرین شیوع شناسی مواد مخدر 52 درصد معتادان شاغل اند. بنابراین ادعای این که ما با ایجاد اشتغال مسئله اعتیاد به مواد مخدر را حل خواهیم کرد بسیار ساده انگارانه است.

کردونی گفت: در خصوص طلاق هم به هیچ عنوان نمی توان عامل اقتصادی را عامل بالادستی در بروز طلاق ارزیابی کرد. این حرف به این معنا نیست که اقتصاد بی تاثیر است اما مطالعات متعدد نشان می دهد سبک زندگی، فقدان مهارتهای ارتباطی و جنسی و مواردی مانند احساس خیانت در کنار عامل اقتصادی عوامل بروز طلاق هستند که البته در مناطق مختلف کشور تاثیر گذاری این عوامل متغیر است؛

مدیر کل دفتر امور آسیب های اجتماعی همچنین گفت: موضوع آسیب های اجتماعی یکی از مسائل عمده کشور است و ضروری است کاندیدهای ریاست جمهوری سیاست ها و برنامه ها و گفتمانی را که در این خصوص ارائه می دهند در شان یک کاندید ریاست جمهوری باشند و گرنه بیان دیدگاه های کلی و سطحی که از عهده هر شهروندی بر می آید .

۴۷۴۷

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =