رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا در خصوص کلاهبرداری از طریق تماس‌های ناموفق (miss call) گفت: در این روش برخی افراد سودجو با پولی کردن تماس با شماره مورد نظر خود از دیگر کاربران کلاهبرداری می‌کنند.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از روابط عمومی پلیس فتا، سرهنگ دوم علی نیک‌نفس اساس این نوع کلاهبرداری را کنجکاوی شهروندان خواند و اظهار کرد: در این روش فرد مجرم با استفاده سامانه تماس خودکار، شماره‌هایی را انتخاب می‌کند و سپس به صورت اتوماتیک با آنها تماس گرفته می‌شود. پس از آن که زنگ تلفن قربانی یک بار به صدا درآمد، سامانه مذکور از کار متوقف شده و گوشی قربانیان، تماس‌ بی پاسخی (missed call) را نشان می‌دهد؛ البته تا اینجا عمل کلاهبرداری صورت نگرفته است و همه چیز به خود فرد بستگی دارد که آیا کنجکاوی وی باعث می‌شود تا با شماره مورد نظر تماس بگیرد یا خیر؟

وی افزود: به محض تماس شهروندان با شماره تماس از دست رفته، به یک سرویس پرداخت نقدی تلفنی وصل می‌شوند و مبالغی را در قبوض ماهانه تلفن خود متضرر می‌شوند.

سرهنگ نیک‌نفس با بیان اینکه پیش شماره‌های 909 خطوط پولی است که در صورت تماس با آنها برای کاربر هزینه دارد، ادامه داد: لذا به شهروندان توصیه می‌شود بدون اطلاع از تعرفه و خدمات، از تماس گرفتن با خط‌های دارای پیش شماره 909 خودداری کنند.

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا ناجا از دیگر شگردهای مجرمانه این خطوط را تبلیغ کالا یا خدمات خاص در سایت‌های آگهی نامه خواند و گفت: به عنوان نمونه این افراد یک کالای خاص واقعی یا غیر واقعی را در سایت تبلیغ می‌کنند و بعد از تماس فرد که خریدار کالاست با دادن توضیحات فراوان کاربر را به صحبت گرفته تا دقایق بیشتری برای آنها هزینه منظور گردد.

به گفته وی دارندگان خطوط پیش شماره 909 و خطوط پولی باید به شهروندان و کاربرانی که با آنها تماس می‌گیرند این حق را بدهند که افراد تماس گیرنده کاملا مطلع شود که این تماس برای آنها هزینه دارد. لذا باید حق انتخاب به کاربران بدهند به عنوان مثال با اعلام از سوی دارنده خط، هنگام تماس کاربر، که این تماس برای شما هزینه دارد در صورت تمایل تماس را ادامه دهید و در غیر این صورت قطع کنید حق انتخاب به کاربران بدهند.

سرهنگ نیک نفس با اشاره به قانون تشدید مجازات مرتكبین ارتشاء و اختلاس و كلاهبرداری گفت: برابر ماده یک این قانون این ترفند کلاهبرداری محسوب می‌گردد و می‌توان با خاطی برخورد قانونی نمود. لذا همانگونه که گفته شد دارندگان خطوط تلفن مبتنی بر خدمات ارزش افزوده باید به صورت مشخصی به کاربران تماس گیرنده اعلام نمایند که هزینه این تماس برای آنان چقدر است تا در صورت تمایل تماس بگیرند.

 

۴۲۴۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 635394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
    2 0
    خبر جان برای شما افت دارد که غلط بنویسید این کلمه missed call است جانم. لطفا زود درستش کنید که خیلی اشتباه بدی کرده اید.
  • بی نام RU ۰۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
    1 0
    این چه کاریه،شما این خطوط را مسدود کنید
  • مهرزاد IR ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۴
    1 0
    دمتون گرم همین 5 دقیقه پیش یکی اومد برام خد وکیلی داشتم کنجکاو میشدم که تماس بگیرم . ممنون از اطلاع رسانیتون. ولی همه مثل من دسترسی به اینتر نت ندارند. خواهشا فکری بکنید
  • بی نام NL ۰۷:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۱/۲۵
    0 0
    خطوط 909 در ابتدا و آن زمانی که دسترسی به اینترنت تنها با دایال آپ ممکن بود کاربرد داشتند ولی از بعد از راه اندازی سرویس های مختلف اینترنت و منسوخ شدن دایال آپ عملا این شماره ها تبدیل به محل کلاهبرداری شده. از همین کلاهبرداری ها تا تبلیغات زنگوله و ... . خب با توجه به این موضوع چرا هنوز این خطوط دایر است؟ یا سرویس ها اپراتورهای همراه مثل ویترین و خدمات ارزش افزوده و ... مسائلی است که تقریبا کسی از آنها استفاده نمی کند ولی این سرویس ها و خطوط همچنان فعال هستند و عملا منبع کلاهبرداری صاحبان آنها. چرا بساط این کلاهبرداری های در روز روشن جمع نمیشود؟