۰ نفر
۲ خرداد ۱۳۸۹ - ۰۵:۲۱

شیرزاد عبداللهی

آزمون انتخابی اعزام به خارج از کشور فرهنگیان روز جمعه 7 خرداد به طور همزمان در مراکز استان ها برگزار می شود. 21 هزار نفر از فرهنگیان، در آزمون شرکت می‌کنند و 500 نفر از پذیرفته شدگان نهایی به آموزشگاه های خارج از کشور اعزام می شوند.

در حال حاضر 142 مدرسه ایرانی در 135 شهر از 101 کشور جهان دایر است.

یکی از رویاهای معلمان قبول شدن در امتحان اعزام به خارج از کشور است. با توجه به پرداخت حقوق معلمان خارج از کشور به صورت ارزی، این اتفاق را می توان تحولی مهم در زندگی ساده یک معلم به حساب آورد.

آزمون اعزام هر دو سال یک بار برگزار می شود. شمار زیادی از قبول شدگان، از مدیران اداری هستند و همین امر باعث ایجاد این تصور شده است که در اعزام فرهنگیان بر اساس ضابطه عمل نمی شود. 

نیروی مورد نیاز شامل  آموزگار برای مقطع ابتدایی، دبیر راهنمایی، متوسطه و پیش دانشگاهی، مربی امور تربیتی، متصدی امور دفتری، معاون و مدیر آموزشگاه، مشاور، کارشناس امتحانات و مربی پرورشی و کارشناس امور اداری و مالی است

از مهم ترین شرایط داوطلبان داشتن حکم استخدام رسمی در وزارت آموزش و پرورش و داشتن حداقل 14 و حداکثر 26 سال سابقه خدمت تا پایان شهریور 89 است.

آزمون در 2 مرحله برگزار می شود، آزمون کتبی 35 درصد نمره را تشکیل می دهد و مرحله مصاحبه  شامل سنجش توانایی تخصصی با 15 درصد نمره، ویژگی های شخصیتی 20 درصد و زبان خارجه 10 درصد و امتیاز ایثارگری 20 درصد است.

پذیرفته شدگان در آزمون برای اعزام به خارج از کشور باید ازمرحله گزینش عقیدتی -سیاسی نیز عبورکنند. تعیین محل خدمت بر اساس صلاح دید دفتر است و تمایل قبول شدگان هیچ دخالتی در آن ندارد. اعزام به برخی کشورهای عربی از مطلوبیت بیشتری در بین داوطلبان برخوردار است. 

آزادگان، جانبازان، رزمندگان ( به شرط حضور داوطلبانه در جبهه ) و بستگان درجه اول شهدا ( پدر، مادر، همسر و فرزند ) در صورت موفقیت در آزمون کتبی از امتیاز مربوط به ایثارگری  به میزان 20 درصد برخوردار خواهند شد.

در سالهای اخیر، بعد از پایان این مراحل یک تعهد نامه به عنوان منشور اخلاقی و عقیدتی از پذیرفته شدگان اخذ می شود. 

احکام ماموریت نیروهای اعزامی یک ساله است و با توجه به التزام عملی به این " منشور " و نیز عملکرد فرهنگیان در خارج، برای یک سال دیگر قابل تمدید خواهد بود.

زوج های فرهنگی، مجاز به شرکت در این آزمون هستند. در صورت پذیرش نهایی زوج فرهنگی، مرد به عنوان قبولی اصلی و زن  آن به عنوان نیروی تبعی اعزام می گردد. زوج حقوق و مزایای ارزی و همسر او حقوق و مزایای ریالی دریافت می کند. 

بانوان فرهنگی که همسران آنان فرهنگی نیستند، نمی توانند در این آزمون شرکت کنند. زنان فرهنگی حتی آنهایی که همسر فرهنگی دارند، در این آزمون از تبعیض رنج می برند.

برخی از مدارس خارج از کشور، برای صرفه جویی در هزینه ها از خانم معلم هایی که به خاطر ماموریت اداری و یا دانشجویی همسرانشان مقیم این کشورها هستند به عنوان  نیروهای حق التدریس استفاده می کنند. حقوق و مزایای این معلمان به ریال پرداخت می شود و حدود یک پنجم دریافتی معلمانی است که رسما اعزام شده اند. 

دولت بر اساس سبد هزینه کشورهای مختلف، حقوق معلمان خارج از کشور را به این صورت تعیین می کند. میزان حقوق تابع سطح قیمت ها در کشور میزبان است. در کشورهایی مثل کره جنوبی که قیمت ها از کشورهای دیگر گران تر است، معلمان از حقوق  بیشتری برخوردار می شوند.

بسیاری از فضاهای آموزشی خارج از کشوربرای تحصیل دانش آموزان ایرانی شرایط مطلوبی ندارند. برخی ساختمان ها بسیار قدیمی و غیر استاندارد هستند. در برخی کشورها مدارس در ساختمان های استیجاری تشکیل شده اند.

مهم ترین چالش این مدارس، کیفیت و سطح آموزشی در مقایسه با مدارس کشور میزبان است. در مدارس رسمی ایران در 101 کشور جهان تنها حدود 20 هزار دانش آموز مشغول به تحصیل هستند که نشان می دهد این مدارس برای ایرانیان مقیم جارج جذابیت ندارند.

در کشورهای توسعه یافته و برخی کشورها مانند هند و مالزی و ترکیه و... ایرانیان، حتی ماموران رسمی دولت، ترجیح می دهند فرزندان خود را به مدارس غیر ایرانی بفرستند و در  مدارس رسمی ایرانی به صورت غیر حضوری ثبت نام کرده و امتحان بدهند.

در فروردین 89، حاجی بابایی وزیر آموزش و پرورش، سید جمال صبح خیز، مدیر کل دفتر وزارتی و مشاور وزیر را با حفظ سمت به عنوان سرپرست مرکز امور بین الملل و مدارس خارج از کشور انتخاب کرد.

کد خبر 63536

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سعید حاج سعیدی IR ۰۶:۵۹ - ۱۳۸۹/۰۳/۲۰
    11 7
    این موضوع که زنان فرهنگی که دارای همسر فرهنگی هستند حق شرکت نداشته کاملا غلط بوده و در صورت قبولی همسر(مرد) ایشان بصورت اجباری باید تدریس نماید ولی با حقوق ریالی نه ارزی
  • بدون نام IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۸۹/۰۷/۲۱
    5 2
    ژذيرش در مرحله نهايي بدون هيچ حساب و كتاب و ضابطه خاصي و تنها بر اساس نظر شخصي 2 .3 نفر كه معلو م نيست چگونه تعيين مي شوند صورت مي گيرد آن دهم با اعمال نفوذ هاي زياد 3 بار است در مرحله كتبي با امتياز بالا قبول شدم ولي در مرحله مصاحبه با امتياز باور نكردني رد شدم . يك دبير
  • .. PK ۱۷:۰۰ - ۱۳۸۹/۱۲/۰۵
    5 2
    خبر داغ داغ داغ - زیر بایکوت شدید خبری : ":ضرب وشتم معاون مدرسه ایرانیان در کراچی بدست یکی از کارمندان کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در کراچی
  • بدون نام IR ۰۹:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۵
    3 0
    من به ضابطه مند بودن ازمون شک دارم.کسی میتواند شک من را بر طرف کند؟
  • بدون نام IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۵/۰۵
    4 1
    راستش این حرفا اصلا درست نیست و زیر سئول بردن زحمتکشان فرهنگی در عرصه اعزام به خارج اصلا کار عاقلانه ای نیست در خصوص مصاحبه هم میزان علمی فرد اندازه گیری میشود و هم در مراحل مختلف گزینش مورد ارزیابی قرار میگیرند محکوم کردن همکاران بدون دلیل و مدرک پسندیده نیست آزمون علمی قبول شدن کار بزرگی است ولی طی کردن مراحل گزینش و ارزیابی از مرحله اول مشکلتر است
  • زهرا EU ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۱
    6 0
    با سلام لطفا بفرمایید چرا یک خانم فرهنگی که همسرش فرهنگی نیست نمی تواند شرکت کند.
  • معترض IR ۲۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۲۱
    5 0
    با سلام. این اصلا عادلانه نیست که خانم فرهنگی که همسرش فرهنگی نیست نمی تواند در آزمون شرکت کند شاید کسی باشد که واقعا تمام شرایط را داشته باشد و همسرش هم هیچ مخالفتی نداشته باشد.من واقعا از این قضیه ناراحتم ونمیدانم به کجا و چه کسی شکایت کنم. لطفا کسی که مسئولیتی در این زمینه دارد و این مطلب را میخواند، اعتراض من و بقیه خانم ها را به گوش بقیه مسئولین برساند. باتشکر
  • فاطمه A1 ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۹/۰۴
    0 1
    شوهر من هیات علمب دانشگاه هست ایا میتونم امتحان بدم
  • رسول IR ۰۶:۳۳ - ۱۳۹۳/۱۲/۱۶
    0 2
    با سلام در ازمون زبان انگلیسی متوسطه درس زبان شناسی لحاظ نشده است در حالی یکی از مواد ازمون در همه ازمونهای اموزش زبان انگلیسی در مقاطع مختلف تحصیلی ،درس زبان شناسی می باشد. امید است که در ازمونهای بعدی این مطلب مورد توجه قرار گیرد
  • علی صبری حسرتانی IR ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۲۴
    1 0
    همه اینها الکی است