تولید شیر در آزمایشگاه بدون حضور گاو!/فناوری جدید با پروتئین موجود در شیر طبیعی

به گزارش همشهری آنلاین،محققان به تولید محصولات لبنی آزمایشگاهی بسیار نزدیک شده‌اند؛ محصولاتی که طعم آنها به طعم لبنیات طبیعی بسیار نزدیک است و تنها تفاوت حضور نداشتن حیوانات در تولید آنها است.

براساس گزارش كوارتز، برخلاف جايگزين‌هاي كنوني لبنيات مانند شير سويا و شير بادام،‌اين محصول جديد همچنان از پروتئين‌هاي شير طبيعي توليد مي‌شود، اما به جاي اينكه مستقيم از بدن گاو‌ها به دست بيايد، پروتئين‌ها توسط مخمر عمل خواهد آمد در نتيجه شيري كه از آن ايجاد مي‌شود غيرحيواني و بدون لاكتوز است.

شركت توليد مواد غذايي پرفكت دي كه پروژه توليد شيرهاي غيرحيواني را به عهده دارد مي‌گويد فوايد اين محصولات تنها براي مصرف‌كننده نيست، با حذف گاوها از چرخه توليد لبنيات از ميزان انتشار كربن از اين صنعت 48 درصد كاسته خواهد شد.

اين پروژه از سال 2014 در مرحله تصفيه باقي مانده‌است و شركت پرفكت دي اميدوار است به زودي بتواند براساس اين محصول جديد خطي از توليدات پنير، ماست و شير را راه‌اندازي كند.

براي توليد شير بدون حضور گاو،‌ محققان مخمر GM را بهبود بخشيدند تا بتواند قند را به پروتئين كاسئين شير تبديل كند،‌ فرايندي كه به گفته محققان بسيار پاك‌تر و كم‌هزينه‌تر از دامداري است. پروتئين‌هاي شيري توليد شده از مخمر به تركيبي از چربي و قند‌هاي گياهي افزوده مي‌شوند و در نهايت نيز تمامي ويتامين‌ها و مواد معدني مورد نياز بدن به آنها افزوده خواهد‌شد.

اين شركت به تازگي نتيجه آزمايش‌هاي خود را از محققان دانشگاه غرب انگلستان و مركز مشترك مطالعاتي اتحاديه اروپا دريافت كرده‌است و اين نتايج به نظر اميدواركننده هستند. گفته مي‌شود اين فرايند توليد 98 درصد از ميزان مصرف آب و 91 درصد از ميزان نياز به زمين مي‌كاهد و نسبت به شيوه سنتي دامداري 84 درصد كربن كمتري توليد مي‌كند. هدف توليد تجاري اين شير بدون حيوان تا سال 2017 است.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 573361

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 15 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ehsan IR ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
    0 3
    خدا عالمه این چه ضرر های داشته باشه کمی ترسناکه
  • بی نام IT ۰۴:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۹
    1 3
    الان که طبیعی میخوریم انواع بیماریها هست..وای به حال مصنوعی
  • بینام A1 ۱۲:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۲
    1 0
    واقعا علم و تکنولوژی چقدر به بشر میتونه کمک کنه تا محصولات جدید و پاک رو برای انسان به ارمغان بیاره این پروژه نه تنها ضرر نداره بلکه بسیار مفید برای انسان و محیط پیرامون اون هست . چون که تو اینده ای که ما فعلا نمیبینیم و اروپایی ها میبینند تولید فراورده های لبنی با این روش بسیار پر هزینه خواهد بود . همینطور با احتساب لزوم افزایش تولید فراورده های لبنی.