اهمیت آب در کره زمین به اندازه حیات همه موجودات زنده مهم است، حدود 70 درصد کره زمین را آب تشکیل می دهد که 3 درصد آن آب شیرین است و اتمام این آب نتایج وحشتناکی را برای همه موجود زنده دارد. افزایش قیمت آب یکی از روش های کاهش مصرف آن است، اما میزان آب در ایران و دیگر کشور چگونه است.

نیو صدر: هنگامی که دانشمندان در سیارات دیگر به دنبال حیات می گردند، به راحتی از سیاراتی مانند زحل، مشتری، عطارد، زهره و ... عبور می کنند اما در سیاره ای مانند مریخ به وجود حیات مشکوک می شوند؛ زیرا در آنجا آب وجود دارد و هر جایی که آب وجود داشته باشد، ممکن است حیات هم باشد.

اهمیت آب در کره زمین هم به اندازه حیات همه موجودات زنده مهم است، حدود 70 درصد کره زمین را آب تشکیل می دهد که 3 درصد آن آب شیرین است. اتمام این آب نتایج وحشتناکی را برای همه موجودات زنده دارد.

اتلاف این آب، با گذشته زمان منجر به تمام شدن 3 درصد آب شیرین کره زمین می شود و آینده انسان به خطر می افتد. یکی از مناطقی که شاید آینده حیات انسان در آن زودتر به خطر بیافتد خاورمیانه است.

چندی پیش موسسه «منابع جهانی» تحقیقی انجام داده بود، در این تحقیق آورده شده است که تا سال 2040 کم آبی در خاورمیانه منجر به ایجاد بحران های امنیتی و اقتصادی می شود. در رتبه بندی بحران آب از 33 کشور اول، 14 کشور در خاورمیانه واقع شده اند و ایران هم در رتبه سیزدهم قرار دارد.

در همین راستا، چند روز پیش وزیر نیرو هم از در تهدید بودن بقای ایران خبر داد. حمید چیت‌چیان با بیان اینکه "میزان آب تجدید شونده کشور از متوسط 130 میلیارد مترمکعب به متوسط 116 میلیارد مترمکعب کاهش یافته و در سال‌های اخیر باز هم کاهش می‌یابد"، گفت: طبق استانداردهای جهانی اگر در یک منطقه 40 درصد منابع آب تجدید پذیر استفاده شود منطقه در حال پایداری است، اما اگر میزان استفاده از منابع آب تجدیدپذیر به بالای 40 درصد برسد، منطقه در وضعیت بحرانی قرار دارد و این در حالی است که در حال حاضر در کشور ما بیش از 86 درصد از منابع آب تجدید پذیر استفاده می‌شود.

او ادامه حیات و تمدن و بقای ایرانی را به‌دلیل شرایط آبی کشور در معرض تهدید دانست و گفت: ما ناچاریم در وضعیت مصرف آب تجدیدنظر کنیم و در رابطه با کاهش مصرف آن، به اشتراک و اتفاق‌نظر برسیم.

چیت‌چیان یکی از دلایل مصرف زیاد آب در ایران را "قیمت آب" می داند: «برای کاهش مصرف منابع آب تجدیدپذیر، قیمت آب در بخش‌های مختلف مناسب نیست، قیمت پایین آب در بخش‌های مختلف مانند شرب، صنعت و کشاورزی، اثر عکس در کاهش مصرف آب دارد.»

اما آیا واقعا قیمت آب ایران نسبت به دنیا زیاد است؟ قیمت آب در کشور های دیگری مانند ایالت متحده آمریکا، آلمان و ... چگونه است؟

آب در ایران

به گفته رئیس مرکز تحقیقات شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در سال 93 به طور متوسط در هر شبانه روز هر ایرانی 197 تا 200 لیتر آب مصرف می کند.

93 درصد آب ایران در بخش کشاورزی مصرف می شود و کشاورزی یکی از عوامل اصلی اتلاف آب در ایران است، اما قیمت کنونی آب در ایران چگونه است ؟

قیمت آب غیرخانگی:

نوع کاربری

مصارف تحت پوشش

قیمت یک مترمکعب (ریال)

صنعتی

تمامی واحد‌های صنعتی و تولیدی دارای پروانه از مراجع ذی‌صلاح.

4800

عمومی و دولتی

مراکز دولتی غیرآموزشی، صدا و سیما، مراکز نظامی و انتظامی، فضای سبز شهرها و مصارف اشتراکی شهرکها و مجتمع‌های مسکونی، گرمابه‌ها، نانوائی‌ها.

6480

آموزشی و اماکن مذهبی

مهد‌کودک‌ها، کودکستان‌ها، مدارس، دانشگاه‌ها، باشگاه‌های ورزشی، کتابخانه‌ها، موزه‌ها، مراکز آموزش فنی و حرفه‌ای و حوزه‌های علمیه، مراکز نگهداری از معلولین و ایتام و افراد بی‌سرپرست، بقاع متبرکه، گلزار شهدا و بیمارستان‌های آموزشی و مراکز درمانی بیماری‌های خاص.

2400

آزاد و بنائی

مصارف ساخت و ساز (بنائی).

9000

تجاری

واحد‌های تجاری، سایر مراکز خدمات غیردولتی.

8310

سایر

فروش آب‌ به آبفای روستایی و شیرهای آتش نشانی.

1200

قیمت آب شرب

قیمت نسبت به مازاد (مترمکعب/ریال)

طبقات مصرف (متر مکعب)

1290

0 تا5

1930

10 تا 5

2570

15 تا 10

3220

20 تا 15

4500

25 تا 20

7080

30 تا 25

9650

35 تا 30

12870

40 تا 35

25740

50 تا 40

51480

50 تا x

چندی پیش معاون وزیر نیرو در امور آب گفت مصرف متعارف آب، عدد معقول برای پرداخت در پی خواهد داشت: «هزينه آب خانواده چهار نفره‌اي كه در ماه 25 مترمكعب آب مصرف می‌كنند، شش هزار و 756 تومان است.»

قیمت آب در کشور های دیگر

نام کشور

قیمت خانگی آب به ازای هر متر مکعب

توضیحات

ایالات متحده آمریکا

0.4 دلار (1400 تومان)

در این کشور که یکی از پر مصرف ترین ها در زمینه آب در جهان است، سالانه 1053 میلیارد متر مکعب آب مصرف می شود.

قیمت آب در ایالت های مختلف این کشور متفاوت است اما به طور میانگین قیمت آب در آمریکا به طور میانگین 0.4 دلار به ازای هر متر مکعب، یعنی حدود 1400 تومان است.

قیمت قبض آب هم که هر ماه برای یک خانواده آمریکایی میاد در ایالات مختلف این کشور تفاوت های زیادی دارد، به طور میانگین این قیمت ها از ماهی 55 دلار تا ماهی 326 دلار است.

بریتانیا

-

قیمت آب در بریتانیا بر اساس منطقه‌ای که فرد زندگی می کند متفاوت است یعنی قیمت آب در ولز و انگلیس براساس میزان آب موجود در یک منطقه و وسعت آن است. میانگین قبض هر ماه آب در این کشور 42 دلار است.

آلمان 

 5.96 دلار (20860 تومان)

آلمان پس از دانمارک گزان ترین کشور در ضمینه مصرف آب است. گفتنی است از سال 1990 سرانه مصرف آب در آلمان 18 درصد کاهش یافته است.

دانمارک

7.8 دلار (27300 تومان)

دانمارک گران ترین آب را در اروپا دارد، گفتنی است 33 درصد پول آب دانمارک را مالیات تشکیل می دهد.

امارات

1.62 دلار (5670 تومان)

گفتنی است اگر میزان استفاده از روزانه 700 لیتر عبور کند افراد جریمه می شوند.

عربستان سعودی

 

اگر از خدمات فاضلاب استفاده شود: 2.394 دلار (8379 تومان)

اگر از خدمات فاضلاب استفاده نشود: 1.596 دلار (5586 تومان)

عربستان هم در میان کشور هایی است که بحران آب دارد، در رتبه بندی بحران آب این کشور رتبه 9 جهان را دارد. 

47237

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 154
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    بياييد در كنار ليست بالا ليست حقوقها را هم قرار بدهيم تا مقايسه منطقي و علمي باشد
    • بی نام IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      به نظر من باید زور بالای سر مردم باشه... گرون کردن فایده‌ای نداره... اینهمه تبلیغ کم آبی میشه اما صبح که تو خیابون میری مغازه دارا شیلنگ آب رو گرفتن الکی پیاده رو رو آب پاشی می‌کنن... این افراد اگه آب رو گرون کنی قیمت اجناسشون رو بالا می‌برن و هیچ تاثیری بر مصرف آب نخواهد گذاشت... اما اگر مغازه طرف پلمپ بشه و یا جریمه چند میلیونی براش در نظر گرفته بشه هیچوقت آب رو هدر نمیده...کلا باید زور بالای سر این مردم باشه
    • بی نام IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      نظر خوبیه موافقم چرا همیشه برای رعایت کردن و صرفه جویی فقط و فقط یاد گرون کردن میوفتین چرا مثلا حقوق کارگرا و کارمندا زیاد نمیشه چرا ؟ چرا مقایسه با کشور های پیشرفته فقط در مورد انرژی و آب و جریمه و ایناست مثلا نمیگید تحصیل در آلمان کاملا رایگانه نمیگید حداقل حقوق و دستمزد برای حداقل زندگی تعیین میشه و .........
    • بی نام A1 ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      کلا این گونه مقالات را فقط در خبرانلاین می بینید و هر چند وقت یکبار در حوزه ای به این شکل مقاله تهیه می کنند که ببینید فلان چیز در دنیا چقدر گران است و در ایران چقدر ارزان و البته معلوم نیست با چه هدفی و توجیه چه چیزی دنبال می شود؟
    • بی نام A1 ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      آقا خشكسالي هم تقصير دولت قبله ، اونا بايد جواب بدن
    • بی نام A1 ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      10 19
      این حرف خیلی درست نیست فقط حقوق کارگران و کارمندان رده پایین در این جا کمتر از امریکا است مدیران رده قرار همه حقوق های بالا می گیرند هیت علمی دانشگاه سراسری حقوق از پنج تا پانزده ملیون دریافت می کنند اختلاف طبقاتی در ایران بیداد می کند ولی نمی توانند مثلا تهران را بر اساس مناطق بیست ویک گانه بیست ویک تعرفه جدا دهند مثلا در منطقه یک که مرفه نشین است ومردم هم آب زیادی حتی برای شستن آسفالت مصرف می کنند اب قیمتش دو یا سه برابر مناطق فقیر نشین باشد
    • رضا A1 ۱۴:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      19 14
      این آقایی که نوشتن زور باید بالای سر مردم باشه آیا موافقن که زور بالای سر خودشونم باشه؟ یا ایشون جزو مردم نیستن؟ در هر صورت هرچیزی با گرون شدن و زور درست نمیشه که. باید از مدرسه شروع کرد و سعی در تغییر نسل های آینده داشت.ولی برای کوتاه مدت اگه مابه التفاوت گرون کردن حق آبه کشاورزی و صنعت صرف وام به منظور خرید تجهیزات آبیاری نوین بشه استراتژی خوبیه. کشور ما کشور خشکیه. باید آبیاری قطره ای و مدرن بشه تا اینقدر آب روی زمین هرز نره.
    • بی نام A1 ۱۵:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      55 3
      به مسئولین بگید یه مقدار از پول اختلاس و دزدی ها رو صرف بهینه سازی آبیاری کشاورزی و تعمیر شبکه لوله کشی فرسوده شهری بکنید هیچ مشکل آب نخواهیم نداشت. فقط زورتون به مردم میرسه؟ 90 درصد "آب شیرین" فلات ایران در کشاورزی مصرف میشه که حجم عمده این نود درصد هم هدر میره. از آب شهری هم نصفش در شبکه انتقال آب فرسوده به هدر میره. چی میخواهید از جون مردم هی گرون کنید حموم نرید فلان بهمان؟ مردم رو چی فرض کردید؟
    • بی نام A1 ۱۵:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      21 1
      خبر آنلاین یه کم مرتب تر. چرا جدول بندی نمی کنی مطالبو؟
    • محسن A1 ۱۵:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      29 9
      سرانه درآمد در آمریکا 5 برابر ایران است در ضمن اونا برا تهیه و توزیع آب از انرژی با 3 برابر قیمت ایران استفاده میکنن در حالیکه شرکت آب که زیر مجموعه وزارت نیروست تقریبا با برق و سوخت مفت این کارا رو انجام میدن
    • امیر IR ۱۶:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      53 2
      آب شرب کمتر از 5 درصد از کل آب مصرفی در کشور رو تشکیل میده. کشاورزی رو دریابید.........
    • امیر تبریز اوغلی IR ۱۸:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      19 15
      در دولت11 بهای اب و برق 5برابر شده بازم دارن زمینه سازی میکنن برای گران تر شدن
    • بی نام US ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      38 7
      درامد یک کارمند در آمریکا ماهی‌ ۱۰ میلیون تا ۱۴ میلیون تومن، در ایران؟
    • امین IR ۰۲:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
      38 1
      حقوق پایه در ایران 250 دلار در آمریکا 2500 دلار
    • سیا IR ۰۴:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
      23 2
      اینکه هزینه آب گران شود تا کمتر مصرف شود ،درست است ولی پاک کردن صورت مسیله است، کشور ایران پذیرای فقط60میلیون جمعیت است نه 80 میلیون مسولین دراین مدت 38 سال فقط شهر سازی کرده اند و روستاها و .. را نابودکرده اند همین مازندران و گیلان و آذربایجان و عیره،تمام زمینهای کشاورزی وجنگلها را مسولین بخاطر پول تبدیل به ویلا کرده اند حالا برای پوشش تمام کم کاریها،زمین فروشیهاو ....وتبدلیل کردن نیروی مولد به مصرف کننده شهر نشین،مثلا آب راگران میکنند. مگر یارانه راحذف نکردید تا قیمت واقعی رامردم بپردازند،خب الان مطمینا داریم 50 بیشتر ازقیمت واقعی رامیدهیم. دولت بیاید نیروی اضافه کارمندی خود را کم کند تا هزینه هایش کاهش یابد. هم مالیات و هم ارزش افزوده و هم هزینه واقعی را میدهیم بازم طلبکارند
    • بی نام A1 ۰۴:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
      15 5
      اقای امیر تبریز اوغلی،این اتفاق در دولت دهم اتفاق افتاد نه دولت یازدهم،نمی دونمچرا طرفداران دولت قبل نسبت به ارائه امار دروغ علاقه دارند؟
    • بهزاد A1 ۰۷:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
      10 3
      قطعا مشكل خشك سالي چيزي نيس كه بشه به راحتي از كنارش گذشت، شايد چن سال ديگه با ديدن يه قطره آب حسرت بخوريم... يه پيشنهاد به هموطنان عزيزم دارم... با توجه به مشكلات كم ابي ميتونيم اب توليد شده توسط كمپرسور كولرگازي ها رو براي مصارف غير شرب مثل دستشويي و شستن لباس و... استفاده كنيم... اين اب از هوا گرفته ميشه و قطعا براي شرب مناسب نيس ولي در شهرهايي كه رطوبت بالايي دارند قطعا اب زيادي جمع ميشه و ميتونه باعث صرفه جويي بشه...
    • امیر تبریز اوغلی IR ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
      1 5
      پنجشنبه 14 مرداد 1395 09:21:15 بی نام..... تا ابان 92 قیمت اب و برق و انشعاباتش گرون نشده بود. از ابان 92 به بعد گرون شدن... تقریبا 5برابر...
  • بی نام IR ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    18 82
    بنظر من راه نجات ايران از خشكسالي ايجاد بازار آب است تا بهره وري از آب افزايش يابد و نه گرانتر كردن آن
    • بی نام A1 ۱۷:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      28 1
      بیشترین مصرف اب تو ایران تو حوضه کشاورزی و مصرف اب تو قسمت مصارف عمومی خیلی کمتر از 10 درصد اصلا فرض رو بر این بزاریم تمام این 10 درصد صرفه جویی بشه اون 90 درصد کشاورزی صنعتی و .... چی تاسیسات قدیمی و کهنه اب ایران چی و.......
  • بی نام IR ۱۱:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    348 4
    خب توی قیمت بنزین و آب با کشورهای پیشرفته مقایسه بشیم. پس چرا توی سطح درآمد سرانه و بیمه درمان رایگان، مزایای بازنشستگی، سود زیر یک درصد تسهیلات، تسهیلات اعطایی از طرف دولتاشون بابت خانه دار شدن مردمشون، قیمت بسیار پایین خودروهای درجه یکی که سوار میشن و ما سه چهار برابر پول میدیم و سوار اون میشیم و خیلی چیزای دیگه باهاشون مقایسه نمیشیم.
    • بی نام RO ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      15 1
      چرا کسایی که کنتور جدا میخوان سازمان اب و فاضلاب بهشون نمیده؟ گاز هم همینطور، اگه جای مشاع بودن انشعابات، جدا بودن باز یه مقدار مصرف کمتر میشد، بجای نیاز به افزایش قیمت
  • سنگسر IR ۱۲:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    107 1
    بابا آبی وجود نداره که مردم بخوان به خاطر ارزان بودن حیف و میل کنند اگه قول میدن همیشه آب باشه و سهمیه بندی نشه آب رو گرون کنن و نه اینکه مثل بوشهر 3 روز فقط 6 ساعت آب باشه و اون رو گرون کنند
    • بی نام A1 ۰۴:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
      16 5
      توی همین تهران می بینم که طرف هر روز داره پیاده رو و اسفالت جلوی خونش را اب میده و وقتی اعتراض می کنیم میگه پولش را می دهم،اب باید گران بشه که این طور هدرش ندهند،اگر متابع ابیمون کم بشه باید اب را بسیار گرانتر از مبلغی که دولت اعلام میکنه بخریم ان هم با کیفیت پایینتر،این که میزان دستمزد ما را با کشور های دیگر مقایسه می کنید حرفتون درسته ولی در مورد اب دیگر قضیه شوخی بردار نیست مساله زندگی ایندمونه که اگر اب نباشه نابود میشه قضیه مثل قیمت ماشین یا بنزین نیست که بشه باهاش کنار امد
  • رضا A1 ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    34 95
    100 درصد موافقم
  • سنگسر IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    حقوق پایه در آمریکا 3000 دلار و در ایران 250 دلار اون وقت شما میاین قیمت آب اونجا رو با ایران مقایسه می کنید ؟
    • رر RU ۰۶:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۵
      2 5
      حقوق پایه تو امریکا ۱۵۰۰دلار هست نه ۳۰۰۰دلار همه اماراتون الکیه مثل قیمت ماشین تو عراق
  • بی نام A1 ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    178 7
    یاد گرفتیم تا یه مشکلی پیش میاد پا میزاریم رو خفت مردم .برید سیستم فاضلاب رو راه اندازی کنید ببینید اب اضافه هم میارید یا نه
  • حميد A1 ۱۲:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    172 2
    با سلام،كاش دارمد يك كارگر را هم در آمريكا مي گفتيد كه چقدر است؟ نميشه قيمتهاي زياد آنها را بگين ولي از درامدهاي زياد آنها صحبت نكنيد؟؟لطفا ً انصاف .......
  • بی نام A1 ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    181 3
    حقوق کارگر در ایران ماهی 1 میلیون تومان اونم به زور / حقوق کارگر در امریکا ماهی 3000 دلار معادل 10 میلیون تومان
    • فرزاد IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      7 30
      دوست عزیز تخصص و تعهد کارگر امریکایی و ایرانی رو هم مقایسه کن ایا کارگر امریکایی که در فورد یا بویینگ کار میکنه با کارگر ایران خودرو یا سایپا از نظر تخصص و وجدان کاری برابر است که حقوق برابر طلب میکنن بعضی از کارگر های ایرانی همین 1 میلیونم زیادشونه چون خودم تو صنایع شاهد بودم که سالیانه چندین میلیارد خسارت نیروی کار غیر ماهر بهشون وارد میشه
    • بی نام IR ۱۸:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      15 8
      شما آمریکا کارگری کردی؟ حرفهای کشکی نزنید
    • بی نام A1 ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
      1 1
      آقا فرزاد،کارگران از ترس اخراج برده وار کار می کنند و اگه تو ایران خودرو و سایپا و یا هر صنعت دیگه ناتوانی هست از مدیر ناتوان آنجاست که ظاهراً شما هم یکی از اونهایی
  • بی نام IR ۱۲:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    130 1
    گران تر کردن قیمت آب شرب ایده بدی نیست ولی دو راهکار بهتر اینست که اولا آب شرب از آب شستشو جدا شود و دوما همانطور که در مطلب بالا آمده عمده اتلاف آب در بحث کشاورزی اتفاق می افتد که برای رفع آن باید باغداری را فقط با سیستم آبیاری قطره ای مجوز داد و ضمنا از کاشت محصولاتی که آب زیاد لازم دارند جلوگیری بعمل آورد. به عنوان مثال در استان فارس که دچار کم آبی شدید است چرا باید گندم و برنج کشت شود؟
    • بی نام A1 ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      102 1
      ما آب خوررن را برای سیفون دستشویی استفاده می کنیم بعد صحبت از گران کردن می کنیم. راه اصلی جدا سازی آب شرب از غیر شرب، تاسیس سیستم فاضلاب برای برگشت آب به سیستم چرخه، توقف کشاورزی سنتی، انتقال و نگهداری آب در منابع زیرزمینی به جای سد سازی مکرر که بیهوده موجب تبخیر آب می شه، احیای تالاب ها و رودخانه ها به منظور تامین چرخه بارش و هزار تا راه دیگه است ولی اولین چیزی که به ذهن می رسه، گران کردنه
    • امین IR ۰۳:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
      12 0
      همین آب در طول انتقال از مخزن تا شیر آب مشترکان در آمریکا و اروپا 13 درصد و در ایران 25 الی 50 درصد هدر میره و اون رو هم به پای مردم حساب می کنند.واقعا آمار وحشتناکیه ولی حقیقت داره. کارشناس امور آب هستم
  • بی نام A1 ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    235 2
    آقا کمر ما شکست زیر گرونی چی از جون ما میخواید. بیش از 90 درصد آب کشور داره تو بخش کشاورزی و صنعت مصرف میشه که باز بیش از 90 درصدش داره حدر میره. خب کمتر بخور بخور کنید کشاورزی و صنعت رو سامان بدید. چرا مدام پاتون رو روی خرخره مصرف کننده عادی فشار میدید؟
    • بی نام A1 ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      110 0
      به قول فرمایش دوستمون و اذعان خیلی از مسوولین بیش ترین تلفات تو کشاورزی یه و بعدش شبکه ی پوسیده ی آبرسانی شهری. این مسوولین امر چون واقعا در انجام هر کاری ناتوان هستند فقط و فقط می گن باید گرون بشه. هیچ کس به فکر مردم نیست. همه م یخواهند با جریمه و گرانتر کردن ناکارآمدی خود را پنهان کنند.
    • مریم A1 ۱۳:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      10 3
      حالا اگر دولت اشتباه می کند ما باید زیاد مصرف کنیم مصرف سرانه اب در تهران دوبرابر مسکو است که پایتخت پر آب ترین کشور جهان است اصولا ما ایرانیها خیلی منابع را هدر می دهیم زمستان خانه هایمان آن قدر گرم است که با آستین کوتاه می گردیم در انگلیس خودم دیدم زمستان مردم داخل خانه ژاکت ورو فرشی داخل پوست می پوشند
    • بی نام RO ۱۷:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      12 0
      پیشنهاد میکنم به مسئولان مستند آب در برن رو که از صداوسیما هم پخش شد رو ببینن .ببینن صد ساله سوئیس داره با فاضلابش چه کار میکنه .کثافت ترین اب رو به زلال ترین اب بدون کوچکترین بار میکروبی تبدیل میکنه بعد اونو وارد رودخانه میکنه برا کشاورزی و همیشه رودخونه هاش پرابه و بارندگی ناشی از اون رودخانه ها هم باعث بوجود امدن چشمه های جوشان میشه .لابد سیستم فاضلاب رو مردم باید درست کنن .مالیات میگیرین برا چی؟همش می نالید بودجه نیست .فقط بلدید بگید مردم مردم مردم مردم .بس کنید لطفا .یه تکونی به خودتون بدید .تا کی مردم باید چوب.......شما رو بخورن
  • محمد A1 ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    122 2
    آب را گران کنید اما تجربه گران کردن بنزین که به یک شوخی شبیه شده و هیچ تأثیری در مصرف آن نداشته را فراموش نکنید .
  • سیامک IR ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    136 1
    خواهشاً موقع اینجور مقایسه ها، اول از همه حداقل حقوق رو مقایسه کنید.
  • بی نام A1 ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    115 1
    مصرف اصلى آب در كشاورزى و صنعته نه در منازل
    • سعید A1 ۱۲:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      84 1
      آفرین نود درصد آب در کشاورزی مصرف اسراف میشود. سالهاست که کشاورزی از مالیات معاف است. صیفی میکارند و صادر میکنند به کشورهای همسایه
    • بی نام IR ۱۷:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      1 0
      صنعت هم در مقابل کشاورزی ما قبل تاریخ تو کشور ما خیلی مصرف آبش بهینه هست و مصرف آب در بیشتر صنایع به حالت مدار بسته هست که از هدر رفت زیاد آب جلو گیری میکنه
    • جود A1 ۲۱:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      12 0
      اینکه ایران به بیابان تبدیل میشه خیلی دور نیست چونکه مسولان ما که فقط شعار میدن و گرون میکنند و مردم ما هم درست مصرف نمیکنند و هدر رفت آب آمار بسیار بالایی داره
  • بی نام A1 ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    85 4
    میشه درآمدها رو هم مقایسه کنید.
  • بی نام A1 ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    64 2
    بازم همون داستان همیشگی مقایسه نامعقول.اولا در ایران 130 تومان نیست چون اون فقز واسه 5 متر مکعب در ماه هست.ثانیا بازم باید بگیم هرچیزی رو بر مبنای درآمد حساب کنید.یعنی بگین مثلامتوسط قیمت آب در ایران برابر است با چند درصد متوسط حقوق در ایران.بعد واسه کشورهای دیگه هم به همین منوال مقایسه کنید.اونوقته که میشه گفت یه تحقیق عادلانه انجام شده.
  • ناشناس IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    68 3
    درآمد را هم مقایسه کنید.
  • بی نام DE ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    17 31
    به نظر من هم باید مقداری برای مصارف خانگی قیمت بالا بره تا مردم کمی بیشتر به فکر صرفه جویی بیفتند اما عمده آبی که هدر میره در مصارف کشاورزیه. برداشت های بی رویه و غیر اصولی و غیر علمی کشاورزان عامل اصلی کاهش سطح آبهای ذخیره است. من خودم در مزارع شهر خودمون میدیدم که چطور داره از اسمون بارون میاد و فواره های اب پاش تحت فشار هم همزمان بازه و تابستون وسط ظهر که میزان تبخیر در بالاترین حد خودش هست اقدام به آبیاری میکنند. باید اولا به کشاورزان سرتاسر کشور جدی بودن شرایط کشور رو گوشزد کرد و فهموند و دوما جریمه هایی برای مصرف بیش از اندازه در نظر گرفت و سوما بهشون کمک کرد و امکانات ابیاری مناسب در اختیارشون قرار داد.
  • نخود همه آش IR ۱۲:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    69 0
    همه آمارها را داده اید و همه مقایسه ها را کرده اید به جز یکی که خیلی مهم است. درآمد ماهانه اقشار مختلف مردم ایران را هم با اقشار متناظر در کشورهای فوق مقایسه کنید تا ببینید چقدر ظالمانه سخن می گویید.
  • بی نام A1 ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    61 2
    دستمزد کارگران و کارمندان را با این کشورها مقایسه کنید
  • بی نام EU ۱۲:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    59 1
    شما چرا هروقت میخواید یه چی رو گرون کنید بهونه میارید که قیمت های جهانیش فلان هست و ... ؟؟ چرا نمی گید که حقوق در اون کشورها چند برابر ایران هست؟؟؟؟
  • امین IR ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    65 3
    حقوق در ایران ۱ میلیون در امریکا ۱۰ میلیون
  • سینا IR ۱۲:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    54 2
    چه خوب مقایسه می کنید، میزان درآمد و حقوق هاشون رو هم مقایسه کنید لطفا.
  • ارش A1 ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    43 1
    قیاس تان به کل اشتباست. زیر سطح دستمزد در ایران با سایر کشورها اصلا قابل قیاس نیست. کف دستمزد در امریکا برای پست ترین شغل 5میلیون و 500هزار تومن است. سطح قیمت ها باید متناسب با سطح دستمزد باشد.
  • محمد A1 ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    52 2
    حقوق در ایران 300 دلار در آمریکا 5000 دلار
    • رر RU ۰۶:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۵
      1 0
      جالبه شما پایین ترین حقوق ایران رو با ۲۰،۳۰درصد بالایی حقوق تو امریکا مقایسه میکنین حقوق پایه تو امریکا ۱۵۰۰دلار در ماه هست ساعتی ۷.۲۵دلار بر اساس قوانین فدرال ۵هزار دلار در ماه حقوق مشاغل حرفه ایه
  • بی نام A1 ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    56 1
    خوب است درامد مردم ألمان و دانمارك و امريكا و عربستان و إمارات را هم با درامد مردم ايران مقايسه كنيد.
  • محمد A1 ۱۲:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    53 3
    بیا اینم داستان جدید بابا شما ملت رو چی فرض کردین اخه؟؟؟؟ کاش سطح درامد اونارو هم می نوشتین بعد یه مقایسه کلی می کردین اونوقت می فهمیدید که با این سطح درامد آب بهای ما از اونا هم‌ گرونتره بابا یهو بگید ملت برید بمیرید و خلاص دیگه چرا هی آسمون ریسمون می بافید؟ حکایت حذف یارانه ها شد که گفتن نرخ ها باید واقعی بشه ولی ایا درامد ها هم واقعی شد؟ ایا این نرخ مصوب وزارت کار که حقوق ماهیانه ۷۰۰ هزار تومن رو اعلام کرده با هزینه ها سنخیت داره البته خیلی از کارگر ها الان دارن حتی زیر این سقف هم کار میکنن چون مجبورن من نمیدونم چرا همش توپ رو میندازید تو زمین مردم ، همش مردم؟ دولت هیچ وظیفه ای نداره؟ والا ما دیگه مرتاض شدیم بس که ریاضت کشیدیم ، اخه تا کی.....؟
  • بی نام A1 ۱۲:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    32 2
    اگر فرض کنیم هر نفر در روز 200 لیتر استفاده کنه و یک خانواده 4 نفره در 30 روز رو محاسبه کنیم عدد بدست آمده 24 متر مکعب در ماه است و بنا بر قیمت پلکانی هر لیتر 263 تومان برای هر متر مکعب میشود. و با توجه به مالیاتی هم که گرفته میشود هر متر مکعب 287 تومان.میبینید که عدد داده شده به عنوان قیمت آب در مقاله با عدد مذکور تفاوت زیادی دارد.بحث این نیست که در آب صرفه جویی نشود بحث این است بهانه ی ای که جهت گران کردن آب میآورند نا معقول است.الان همین میانگین 287 تومان برای هر متر مکعب را بر مبنای میانگین دستمزد محاسبه کنید و با کشورهای دیگر مقایسه.انوقت نتیجه بگیرید که در ایران اب ارزان است یا گران و به مردم اطلاع دهید
    • بی نام A1 ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      3 11
      اب در ایران با توجه به درامد هم خیلی ارزان است
  • ميثم A1 ۱۲:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    74 1
    وقتي سيستم مديريت يك كشور درست نباشه مردم زمستونها از سيل ميميرن، تابستونها از بي ابي و خشكسالي
  • بی نام A1 ۱۲:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    59 1
    وقت پول گرفتن که می شود قیمت ها را با کشورهای لوکس مقایسه می کنید و وقت مقایسه سطح زندگی که می شود با کشورهای همسایه مقایسه می شویم
  • بی نام A1 ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    43 1
    10هزار تومان آب بها زده مبلغ قابل پرداخت شده 38هزار تومان .28هزار تومان شده:کارمزد دفع فاضلاب،آبونمان آب ،آبونمان فاضلاب،مالیات،تبصره،سهم آبفای روستایی، تازه کسر دوره منفی ولی باز جمع شده با مبلغ قبلیش . شما که دست به مقایستون با کشور خارجی خوبه الان این به کدوم کشور شبیه؟ اگه مصرف اونها کم شده به خاطر فرهنگ سازی بوده نه قیمت. شما یک لباس تو کشورهایی که نام بردید تا 1هفته بپوشید کثیف نمیشه تو ایران عرض یک ساعت تو شهر ذغال میشه
  • فرزاد IR ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    41 3
    با این تیتر زدنت.... بجای راه حل اساسی اومدی تیتر زدی... هه... متاسفم به طرز فکرهایی مثل این. کاش حقوق و مزایای دولت به مردم آمریکا رو هم با ایران مقایسه میکردی...
  • a.a IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    31 2
    دستمزدها آمریکا حداقل 9 دلار برای هر ساعت دانمارک حداقل 13 دلار برای هر ساعت امارات نرخ مشخص نداره، گفته میشه بیش از 10 دلار برای هر ساعت عربستان حداقل 5 دلار برای هر ساعت در آلمان نرخ رسمی وجود نداره، گفته میشه حداقل 10 دلار برای هر ساعت در ایران کمتر از دو دلار برای هر ساعت قیمت منابع انرژی کمه قبول. گران کردنش باعث صرفه جویی میشه قبول اما قرار نیست همه چی 20برابر بشه و حقوقها هیچی
  • بی نام A1 ۱۲:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    32 2
    با گرون کردن اب فقط جیب دولت رو پر میکنین وگرنه کو برنامه و ضمانت اجرایی محکم در صرفه جویی مصرف اب کشاورزی؟
  • بی نام A1 ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    32 2
    برای بنزین هم همین استدلالها رو کردن و گرون شد ولی مصرف چی کم شد؟؟
  • بی نام IR ۱۲:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    48 2
    در کشورهای اروپایی به مصرف زیاد احتیاج ندارند. آب باران خیلی کارها را انجام می دهد و مشکل گرمای و طافت فرسا و عرق کردن تن و لباس و کثیف شدن خودرو و آب دادن فضای سبز و کشاورزی غیر اصولی و کولر آبی با تکنولوژی صد سال پیش و صدها نمونه از این دست را ندارند. در آمدمتوسطشان شان هم دست کم 5 برابر ماست.
  • بی نام A1 ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    38 2
    آره دیگه هر جایی که به نفع دولت باشه با دانمارک و آلمان و آمریکا و .... مقایسه میشیم هر جایی که به نفع نباشه ما کجاو اون کشور کجا، آخه ما چیه کشورمون با اون کشورا قابل قیاسه که آب حیاتمون باشه، دانمارک مردمانش از خوشجال ترین مردم های جهان هستند ، رفاه کامل و ... آخه چرا مردم و نادان فرض میکنید
  • محمد A1 ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    31 2
    دستمزد كارگر ساده در آمريكا ساعتي 16 دلار معادل 11600000 تومان در ماه بابت هشت ساعت كار روزانه و چهار روز تعطيل در ماه و اما در ايران زير يك ميليون تومان.با اين كارهاي غير مسولانه و يكطرفه فقط قشر ضعيف جامعه را له ميكنيد......
    • بی نام A1 ۱۸:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      1 0
      حداقل دستمزد در امریکا ساعتی ده دلار است
  • بی نام IR ۱۲:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    8 39
    اب بايد گرون بشه تا عده اي چون ارزونه باهاش اسفالت جلوي مغازه شون رو نشورن
  • لشگری A1 ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    25 0
    درست است که باید مردم صرفه جویی کنند اما 70درصد اب در بخش کشاورزی است و بیشترین هدر رفت اب مربوط به این بخش است. همچنین هدر رفت اب در شبکه فرسوده توزیع اب در شهرها نیز باید رفع شود.
  • بی نام A1 ۱۳:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    16 1
    چرا نسبت هزینه به در امد در کشورهای مختلف رو اعلام نمی کنید؟ چرا نمی گین درآمدهای کشورهای دیگه به حدی بالا هست که بتونن راحت این هزینه ها را جبران کنن. ما هر روز سفره هامون کوچیک تر می شه آخه چرا؟؟؟؟؟؟؟ هی اعصاب خرد می کنین که گرون شه گرون شه چرا آخه؟اگه گرونی چاره ساز بود بنزین گرون شد نون گرون شد چیزی درست شد؟
  • بی نام A1 ۱۳:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    31 1
    تا می توانید گران کنید تا گروندونتون پاره شود
  • سعید IR ۱۳:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    9 1
    با سلام لطفا برای مصرف آب چه کشاورزی وچه صنعتی وچه مصرف خوراکی سرمایه گذاری تکنولوژیکی نمایید شبیه دکترین عباسی
  • داریوش A1 ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    21 0
    1 آب لوله کشی خودمون رو با آب بسته بندی شده اونا مقایسه کردند. 2 قدرت خرید مردم و اختلاف طبقاتی رو در سطح جامعه در نظر نگرفته اند.
    • بی نام IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      8 0
      اینا رو خودشون میدونن ولی دنباله بهانه هستن برا گرون کردنش
  • بی نام A1 ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    20 0
    اگه قيمت را كنار كيفيت آب و ارزش پول، سطح رفاه و ... بزاريد متوجه ميشيم كه همين قدر هم خيلي گرونه
  • مجید IR ۱۳:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    35 1
    90 درصد مصرف آب کشور در کشاورزیه. 70 درصد آب کشاورزی داره هدر میشه و ما هنوز داریم مثل دوران هخامنشیان کشاورزی می کنیم نه قیمت آب در ایران منطقی هست و نه بهینه سازی مصرف آب منطقی هست. ضمنا تفکر خودکفایی در زمینه کشاورزی هم اغلب بدون در نظر گرفتن مشکلات آبی تبلیغ و اجرا میشه. ما می تونیم توی کشورهای پرآبی مثل ارمنستان و آذربایجان و نخجوان که اطرافمون هستن و آب هم به وفور دارند زمین اجاره کنیم و کشاورزی کنیم و منابع آبی خودمون رو هدر ندهیم و به آبهای زیرزمینی خودمون امکان تجدید بدیم. ما می تونیم کانال آبی خلیج فارس رو راه بندازیم و جنوب کشور رو نجات بدیم ما می تونیم آب شهرها رو از طریق فاضلاب تصفیه شده آماده کنیم. همه اینها قابل حله و دولت باید در این راستا کار کنه.
    • بی نام IR ۱۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      12 0
      و همه ی این کارها نیاز به پول داره که اون رو لولو برد
  • بی نام IR ۱۳:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    23 1
    تاوقتی کنتور اب جدا نشود کاری صورت نخواهد گرفت
  • رامین A1 ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    24 0
    سیستم ابیاری در بخش کشاورزی در ایران از همان روشی استفاده میکنه که در زمان قاجار استفاده میکرده بخش اصلی هدر رفت اب در بخش کشاورزی هست بعد از اون بدلیل مستهلک شدن و پوسیدگی سیستم لوله کشی و انتقال اب مقادیر زیادی اب از بین میره و در اخر من با گران شدن اب هم موافقم ضمننا اب بسیار زیادی از طریق کولرهای ابی از بین میره که دولت باید با ارزان کردن برق کولرهای ابی رو منسوخ کنه ضمننا اب اشامیدنی و اب برای مصارف شستشو و بهداشتی باید از هم جدا بشن
  • بی نام A1 ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    28 2
    خوابید شما بیشتر اب کشور در بخش کشاورزی هدر می رود ولی در رابطه با مصرف اب کشاورزی اصلا پولی گرفته نمی شود انوقت شما از گران شدن حرف می زنید
  • بی نام IR ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    21 1
    راه نجات از فقر؛ افزایش حقوق/ مقایسه حقوق در ایران، آمریکا، دانمارک، امارات، عربستان و آلمان
  • بی نام GB ۱۳:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    6 0
    90 درصد کسایی که کامنت گذاشتن اصلا متوجه نیستن که علت اصلی هد رفت و مشکل اصلی آب ایران نه مصرف مردم عادی بلکه بخش کشاورزی هست. لطفا قبل این که تز بدید و راه کار بدید واسه مصرف و یا صرفه جویی توسط شهروندان علت اصلی کم آبی ایران رو بدونید. به قول استاد کردوانی که 1000 بار هم تکرار کرده و همش هم مسخره اش کردید کشور ایران آبی واسه کشاورزی نداره دیگه . چی می خواید از جون مردم سفره های آب زیر زمینی رو با این پمپ ها نابود کردن . کشاورزی باید تو ایران تخته بشه درش و بس. به جز یه قسمت شمال که برنج می کارن تازه اون برنج هم به بدترین شیوه آب رو هدر میده به خدا تو استان بوشهر برنج می کارن . خوب کی گفته همچین حماقتی رو ؟؟
  • بی نام IR ۱۳:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    18 1
    آنچه مهم است نسبت هزینه آب به در آمد مصرف کننده است که فکر کنم تو ایران از همه بالاتر باشد
  • بی نام A1 ۱۳:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    9 8
    دوستان در کنار مقایسه حقوق با قیمت آب، که درست هم هست، هزینه تصفیه و انتقال آب یعنی 900 تومان را باقیمت فروش آب یعنی 270 تومان هم مقایسه کنید
  • بی نام IR ۱۴:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 0
    درامدها رو هم مقایسه میکردی من نمیدونم این چه بیماری است گریبانگیر کشور شده که مسئولان هر چیزی به نفعشونه رو یک بعدی مقایسه میکنن؟ یک کارگر در امریکا 2500 دلار حداقل حقوقشه کارگر ما 250 دلار میگیره که پول یک گوشی خوب هم نمیشه چی می مونه براش که بده به اب و برق و..؟ تازه همین اب و برق و گاز همین الانم گرونه به نظر من . دوستان نباید افزایش جمعیت میدادن از 30 میلیون به 80 میلیون خودشون باید جوابگو باشن
  • بی نام A1 ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    28 3
    ارقام اعلام شده دروغ محض هستند. ما در یک آپارتمان 5 واحده زندگی میکنیم و برای 121 متر مکعب مصرف در 40 روز بیش از 250 هزارتومان قبض دریافت کرده ایم. اگر صحبت های معاون صحت داشت باید آب بهای ما زیر 35 هزار تومان میشد.
    • بی نام A1 ۱۵:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
      0 0
      بر حسب تعداد کنتور حساب کردن. یعنی121 متر مکعب رو براساس وجود یک کنتور آب به عنوان یک واحد محاسبه کردن و با توجه به قیمت پلکانی در مجتمع شما حدود 90 متر مکعب در ماه استفاده شده. اگر هر واحد کنتور جداگانه داشت در رده های ابتدایی پلکان قیمتی قرار میگرفتین و گرفتار قیمت تصاعدی پله های بالاتر نمیشدین.ولی کنتور مشترک باعث شده هزینه های اضافی به شما تحمیل بشه
  • بی نام IR ۱۴:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    25 1
    فقط قیمت آب مقایسه بشه؟ نوع و کیفیت خدمات و سایر چیزها نباید بررسی بشه؟ مگر چند درصد آب مصرف خونگی میشه؟ کجای دنیا آب شرب رو برای صنعت استفاده میکنن؟ چاه حفر میکنن تا معادن ذغال سنگ داشته باشن. به جای این حرفا زیر ستاخت ها رو بررسی کنید.
  • بی نام IT ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    3 0
    مردم مصرف بنزین و برق و گاز را با گران کردن مگر توانستند مدیریت کنند که حالا بتوانند با گران شدن اب اینکار را انجام بدهند؟ به نظرم بجای افزایش قیمت ابتدا باید با واقع بینانه با مسئله برخورد کنیم و اول بجای سد سازی با تخصیص بودجه مناسب مشکل هدر رفت اب بدلیل فرسودگی شبکه انتقال اب را باید در کلانشهر هایی مثل تهران حل کنیم و مردم را پیوسته به هر طریقی تشویق کنیم و تبلیغ کنیم که اب کمتری مصرف کنند و راهکار انرا نیز ارائه دهیم و برای تولید برخی محصولات کشاورزی که نیاز به ابیاری فراوان دارند محدودیت ها ممنوعیت هایی اعمال کنیم و نظارت کامل وکنترل دقیق با نصب کنتور بر مصرف اب کشاورزی و نحوه ابیاری در مزارع و باغات داشته باشیم واز برداشت اب از چاههای فاقد مجوز جلوگیری نماییم
  • بی نام A1 ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    4 0
    یه چی می گی ها. درآمد مردم در ایران رو با درامد در این کشورها مقایسه می کردی اقلا. اگر بخوایم منصفانه باشه باید بگیم چند درصد از درآمد مردم در هر کشوری صرف آب می شه و بعد خدمات اجتماعی در دوران بازنشستگی مردم رو هم بررسی کنیم و ببینیم چند درصد مردم در دوران کهنسالی نیازمند به داشتن پس انداز هستند. بعد باید نرخ بیکاری جوانان رو حساب کنیم که مثلا پدر و مادرها در ایران تا چه سنی مجبورند خرج بچه هاشون رو بدن و در این کشورها تا چه سنی مجبورند خرج بچه هاشون رو بدن و ... دیگه مقایسه نکنی ها.
  • وامانده IR ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 0
    به قول شما 93 درصد مصرف اب برای کشاورزیه که سودش را عمدتا دلالها و صادر کننده های محصولات کشاورزی به کشورهای همسایه می برند.ثانیا عمده مصرف اب خانگی برای کولرهای ابیه که تکنولوژی 50 سال پیش را دارند.دولت میتونه با راههای تشویقی مردم را وادار به استفاده از اسپیلت کنه چون کمبود برق را میشه با نیروگاه اضافه برطرف کرد ولی اب جایگزین نداره......شما هم هی تو سر ما فرو کن که در کشور ما ارزونیه و همه چیز در این کشور از همه جا ارزونتره ولی جواب این سوال را بده که کشوری که این همه ثروت داره و همه چیزش ارزونه پس چرا عمده مردم زیر خط فقرند.اگه جوابو برام ایمیل کنی ممنون میشممنتظرم
  • بی نام A1 ۱۴:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    3 0
    این مقایسه ، قیاس مع الفارقه در اکثر کشورهای اروپایی آب شرب با آب شست و شو از هم جداست. قیمت این دو آب هم قطعا یکی نیست
  • hamed IR ۱۴:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    4 0
    خواهشا رفاه اجتماعی قیمت ماشین،خونه و...... و حقوق های این کشورها رو هم با ما مقایسه کنید
  • بدون نام ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 1
    اقتصاد مقاومتي يعن گران كردن!!!!! اين هم از مباني اين روش است!! گران كردن راه حل نيست خواهشا. اين را به مسوليت بفرماييد.
  • بی نام A1 ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    1 1
    برای واقعی کردن قیمت آب و گاز و برق و سایر زیرساخت ها و خدمات میتوان به صورت آزمایشی از مناطق آزاد شروع کرد ولی اراده ای در این مورد وجود ندارد.
  • وحیدرک IR ۱۵:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    8 0
    دوباره شروع شد، شگرد مقایسه ایران با اروپا برای افزایش قیمت. آخه کجای کشور شبیه اروپاست که دارید هزینه ها رو با اونا مقایسه می کنید؟
  • بی نام A1 ۱۵:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    7 0
    به مسئولین بگید یه مقدار از پول اختلاس و دزدی ها رو صرف بهینه سازی آبیاری کشاورزی و تعمیر شبکه لوله کشی فرسوده شهری بکنید هیچ مشکل آب نخواهیم نداشت. فقط زورتون به مردم میرسه؟ 90 درصد "آب شیرین" فلات ایران در کشاورزی مصرف میشه که حجم عمده این نود درصد هم هدر میره. از آب شهری هم نصفش در شبکه انتقال آب فرسوده به هدر میره. چی میخواهید از جون مردم هی گرون کنید حموم نرید فلان بهمان؟ مردم رو چی فرض کردید؟
  • بی نام IR ۱۵:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    10 0
    بهتر است جلوی سدسازی مافیای آب گرفته شود.
  • aramis IR ۱۵:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    7 0
    همه چیز رو گرون کردید به بهونه اقتصاد مقاومتی حالا هم به بهونه خوشکسالی آب رو گرون کنید واسه اقا زادها که فرقی نمیکنه این قشر ضعیف که همیشه چوبش رو خورده پودارا پولدار تر ضعیف ترا هم ضعیفتر ملت شده موش آزمایشگاهی دولت های که میرن و میان هر دولتی طرحی پیاده میکنه دولت بعد میگه از پایه و اصاص طرح اشتباه بوده بابا فکر مردم عادی هم باشید
  • تقی IR ۱۵:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    8 0
    خیلی هم عالیه درآمد ما رو هم به سطح این کشورا برسونین ما مخلص شما هم هستیم از اونا بیشتر هم حاضریم پول آب بها بدیم
  • بی نام A1 ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    8 0
    80 درصد اب کشور در بخش کشاورزی مصرف میشه و اغلب هدر میره انوقت میخواهند قیمت اب مصارف خانگی رو زیاد کنند
  • بی نام IR ۱۵:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    6 0
    در ایران با گران کردن جلو قاچاق را می گیرند با گران کردن جلو مصرف زیاد را می گیرند با گران کردن همه مسایل حل می شود ..
  • بی نام IR ۱۵:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    13 0
    برق به مردم بدهید تا کولرهای ابی حذف شود.
  • بی نام A1 ۱۵:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 1
    خبرآنلاین ماذا فاذا ؟
  • یاس IR ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    6 1
    اگه به مقایسه است که همه چی رو مقایسه کنید لطفا. امریکا و اروپا رو با ایران فقط در قیمت آب اختلاف دارند و قیمت آب یکی بشه مشکل مردم حله... ملت رو چی حساب کردین شماها؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ البته از ماست که بر ماست
  • سینا کوچولو US ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    2 2
    به نظر من باید دستگاه های آب شیرین کن رو تهیه و نصب کنن که از دریا بتونند آب مورد نیاز رو تامین کنند . حتی اگر اندازه نیروگاه اتمی هم هزینه بشه باز هم به دلیل استراتژیک بودن آب در منطقه و دنیا این کار ارزشش رو داره . عربستان هم همینکار و میکنه و از این نظر تونسته مشکلش رو تا حد زیادی حل کنه . بی نیاز بودن کشور ایران ازاین نظر اونم در در این شرایط میتونه باعث اقندار اون بشه . البته اینم بگم که باید همراه با این تلاشها فرهنگسازی در زمینه مصرف بهینه آب هم با جدیت زیاد انجام بشه
    • بی نام RO ۱۱:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
      1 1
      اب شیرین کن ها خیلی برای محیط زیست خطرناکند عوارضش در دراز مدت از سدها بیشتر است
  • بی نام IR ۱۶:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 0
    دوباره بر می گردیم سر موضوع اول؛ یعنی حقوق. هر وقت که حقوق مردم با مردم آمریکا برابری کرد می تونید به مقایسه قیمت آب بپردازید. وگرنه وقتی حقوق یه کارگر 900 هزار تومنه، در کنار هم قرار دادن قیمت آب ایران و آمریکا، قیاس مع الفارغه
  • علیدوست ثانی A1 ۱۶:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 1
    متاسفانه باز امار ارقام دروغ دارن تحویل میدن میشه بگین اب چاه کلر زده کجاش اب شرب شده این اب تو لوله کشیا اکثر شهرا اب تصفیه شده نیست همون اب شستوشویه که دارن جایه اب شرب میدن پر از املاح کچ. نیترات و.......
  • بی نام US ۱۶:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 1
    میزان بیکاری؟ اعتیاد؟ پوشش بیمه؟ قیمت خودرو؟ اول اینا رو مقایسه کنید.
  • بی نام EU ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    4 0
    شما اب گران کردید یعنی فردی که در خانه ملیاردی در تهران زندگی میکنه استخرش با جوب پر میکنه بعد لوله کشی اب تهران قدیمی هست ونشت یاد داره بهت نیست نشت لوله برطرف کنیم
  • بی نام A1 ۱۶:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 0
    باز قیاسهاتون با کشورهای دیگه شروع شد؟ درامد مردم کشورهای دیگرم یبار شده بیان کنید
  • احمد IR ۱۷:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    8 0
    حقوق در ایران 800 هزارتومن تازه اگر آدم بیکار نباشه مثل من...در آمریکا کارگر ساده 2000 دلار..بعد چطور شده اینجور مواقع خودتون رو با اونا مقایسه میکنید؟
  • بی نام RO ۱۷:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 1
    در آمد در آمریکا n قدر در ایران دوقرون اینم می گفتی خوب میشد
  • مستمری بگیر تامین اجتماعی RO ۱۷:۴۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    8 1
    مقاله نویس محترم کاش نگاهی هم به وضعیت معیشت مردم میکردن و بعد افزایش قیمت آب رو طلب میکردن و برای درک بهتر مطلب داستان کنیزک و کدو را دفتر پنجم مثنوی مولوی مروری میکردن .مستمری بازنشستگی من با تمام مزایا 912 هزار تومانه که به دلار حدود 260دلار درماه و همینطوری کمر زیر بار مخارج خم کردیم نیازی نیست تا شما بفرمایید تا آب گران بشه تا از بی آبی تلف و کاملا له و نابود بشیم
  • بی نام RO ۱۷:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    9 0
    تاوان ناکارآمدی دولت و مسئولان رو مردم باید بدن؟ وقتی به کشاورز آموزش نمیدن که زمین رو به روش غرقابی آبیاری نکنه و محصولات رو بر اساس امکانات وشرایط محیط تولید کنه ونه اینکه مثل بعضی ها در مناطقی مثل خوزستان که برای کشت آب نیست و برنج کشت میکنن و وسایل آبیاری مدرن رو باتسهیلات دراختیارشون قرار بده ویا وقتی سدها بدون مطالعه در بعضی از مناطق ایجاد شده فرار آب دارن و مقدار بسار زیادی آب هدر میره و یا وقتی لوله های آب رسانی شهری بیشتر از نیم قرن عمر عمر کردن و مقدار متنابهی آب نشت و از بین میره چرا مردم باید خسارت بدن؟
  • بی نام A1 ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    8 0
    درآمد متوسط تو ایران 1.5 میلیون تومان، تو آمریکا 12 میلیون تومان
  • بی نام A1 ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    1 7
    آب باید گرانتر از برق باشه تا به جای کولر آبی از کولر گازی استفاده شود
  • حسین RO ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    6 1
    جهت اطلاع آب در نروژ رایگان است
    • مجید A1 ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
      1 6
      و جهت اطلاع مالیات حدود چهل درصده. شما حاضری 40 درصد مالیات بدی؟
  • بی نام A1 ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 0
    ۱۰ برابر کنید من دارم پولشو میدم اینجا مملکت داراهاست.
  • بی نام A1 ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    9 1
    واقعا خجالت نمی کشید که ایران را با آمریکا مقایسه می کنید؟ مردم را چی فرض کرده اید ؟ آخر حقوق ریالی با حقوق دلاری قابل مقایسه است؟ مواظب ریزش مخاطب و خوردن صفحه مانیتور به صورتتان هم نیستید اقلا یک کمی به مردم احترام بگذارید و صادقانه بگویید نه پول داریم نه آب و هیچ راهی جز گران کردن آب نداریم.
  • بی نام A1 ۱۸:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 0
    در قبوض آب اگر هزینه آب مصرفی 10 هزار تومان باشه، بیش از 20 هزارتومان هم مخلفات از قبیل آبونمان، دفع فاضلاب، مالیات، آبونمان، و ... اضافه می کنند تا هزینه پرداختی بیش از سی هزار تومان بشه، میشه به مسئولین پیشنهاد داد به جای اضافه کردن هزینه آب مصرفی، مخلفات رو بیشتر کنند البته اگر در برگه قبض جابشه.
  • بی نام A1 ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    3 0
    آب مهمتره یا هندوانه چغندر ؟
  • بی نام IR ۱۸:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    4 1
    چه ربطی داره اونا چقد به مردمشون میرسن عربستان ماهی 8 میلیون یارانه میده به مردمش
  • بی نام RO ۱۹:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    4 0
    چرا بجای اینکه از جیب مردن پول بره 98 اب مصرفی کشور در حوزه کشاورزی هدر میره چرا دولت بجای تخلیه جیب مردم سعی نمیکنه بجای الگوی برداری صحیح از ابیاری کشاورزی کشورهای پیشرفته,بفکر گرون کردن اب مصرفی خانوار هست
  • بی نام IR ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 1
    لطفا در زمینه ای که تخصص ندارید راهکار ندهید. راهکار اصلی مسئله آب، افزایش بهره وری در بخش کشاورزی است.
  • بی نام A1 ۱۹:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 1
    حقوق کارگر در آمریکا تا چند وقت قبل ساعتی 15 دلار بود؛ بنابراین قیمت آب در آمریکا که حدود 0.5 دلار هست، میشه یک سی ام دریافتی یک کارگر به ازای کار در یکساعت. حقوق کارگر در ایران برای یکساعت چقدر هست؟
  • امید A1 ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    10 1
    بابا اینم بگید اونجا کار هست که ملت پول آب مصرفی را بدن مثل اینجا هر خانواده ده تا بیکار نداره. جامعه ای که توش دکترای ریاضی بیکاره چی باید گفت.
  • امین IR ۱۹:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    6 1
    موقع گرون کردن مارو با این کشورا مقایسه میکنن،چرادر خدمات ورفاه ودرآمد وامنیت شغلی مقایسه نمیشیم.
  • محسن IR ۲۰:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    8 2
    با چندر غازی که ایرانیها دارن اونم باید بدن به گرونی اب؟پس چی بخورن؟اول حقوق درست و حسابی به مردم پرداخت بشه و بعد از گرانی صحبت بشه.
  • رضا A1 ۲۰:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 0
    به نظر بنده فرهنگ سازی خیلی تاثیرش بیشتره رسانه ملی به جای این همه تبلیغات چیپس و پفک یکم بعضی مسائل رو می تونن فرهنگ سازی کنن، با گرون کردن فقط جیب دولت پر میشه مثل قضیه بنزین که اصلا تاثیر تو کاهش مصرف نداشته
  • محمدرضا IR ۲۰:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    1 1
    95 درصد از مصرف آب تو بخش کشاورزیه قدیمی و بی بهره داخلی هستش. گران کردن آب بهترین راه برای مقابله با خشکسالیه.
  • علیرضا IR ۲۱:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۳
    5 1
    برادر من حداقل حقوق در ایران و حداقل حقوق در امارات را هم می نوشتید بد نبود
  • توحید IR ۰۲:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    10 0
    آقای رسانه چرا اطلاعات موهوم به جامعه تحمیل می کنید اگر سطح خدمات در ایران به این اندازه کمتر از کشورهای پیشرفته است پس چرا سطح زندگی پایین است چرا سطح بهداشت پایین است . آقای رسانه مردم می فهمند که منظور چیست .پس طرفداران خود را با این مهبلات از خود دور نکنید.
  • نیما IR ۰۲:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    10 0
    درسته که اسراف کار ناپسندیه ولی مجموع آب صنعتی و شرب به ۱۰ درصد هم نمیرسه حالا فرض کنیم هزینه این آب صد برابر بشه چند درصد صرفه جویی میشه .وقتی بقیه سیاستها مثل کشاورزی غیر اصولی ،ترغیب مردم به مهاجرت به کلانشهرها ،سد سازیهای بی رویه و...اصلاح نمیشه با گرون شدن هزینه آب شرب فقط مساله برای مدتی به فراموشی سپرده میشه ،
  • بی نام A1 ۰۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    10 0
    اهای کسی که این مطلب کاملا یه طرفه و ابتدایی و بدون پشتوانه را مینویسی چرا جواب کامنت ها را نمیدی ؟ چرا میخواهی یه طرفه به قاضی بری؟ خوب یه جدول هم از درامد سرانه مردم این کشورها درست کن
  • بی نام A1 ۰۳:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    6 2
    بحث صرفه جویی و کمبود آب به کنار خواهشا در مورد سبک رفاه و حقوق و دستمزد در این کشورهایی که نام برده اید هم بنویسید.
  • mohammad IR ۰۳:۰۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    1 1
    اگر نگران کم ابی هستید مصرف معمول 1 خانواده نرمال رو در نظر بگیرید به نسبت کل برای هر خانواده مقدار تعیین شه جیره بندی هزینه داره کمی ولی جواب میده یعنی از اون مقدار تعیین شده بیشتر نشه مصرف کرد البته هر صنفی مقدارش فرق میکنه به طور مثال خانگی با اون مغازه دار مقدار جیرش باید فرق داشته باشه ..
  • بی نام A1 ۰۳:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    9 0
    با درود لطف بررسی نمایید که آیا: 1:آیا 30 آب به علت فرسودگی شبکه در کشورهای ذکر شده هدر می رود و مردم مجبورند هزینه آن را بپردازند؟ 2در کشورهای دیگر آیا پوسیگی لوله ها باعث مخلوط شدن آب و فاظلاب شده و به مصرف مردم می رسد؟ 3کیفیت آب در سیستان،خوزستان ،قم و...در حد اروپا و آمریکاست؟ 4آیا آنها هم مجبور به استفاده از پمپ آب و دستگاه تصفیه آب خانگی هستند؟ 5اگر مردم به جای کولر آبی پر مصرف از کولر گازی استفاده کنند آیا کشور با بحران کمبود برق مواجه نمی شود؟ 6تفاوت حقوق ما را هم با آنها حساب کنید و هزینه ای که مردم برای پمپ آب، دستگاه تصفیه آب و خرید آب بهداشتی می پردازند را جـزء هزینه تمام شده توسط مردم به حساب بیاورید؟
  • بی نام A1 ۰۳:۱۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    6 1
    ادامه کامنت قبلی 6 پارسال که بی سرو صدا و نامحترمانه چند برابر گران شد و حالا هم شما دارید جاده صاف کن گرانفروشان بی کیفیت می شوید
  • بی نام A1 ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    8 1
    90 آب مصرفی ایران در بخش کشاورزی است و 3 در بخش صنعنتی و 4 در بخش خانگی و ظرفیت زیستی ایران برای حدود 30 میلیون نفر می باشد و نه 80 میلیون نفر
  • ابراهیم A1 ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    1 0
    سلام اول جلو پرت اب از لوله های فرسوده را بگیرید بعد اب را هم گران کنید به خبرنگارتان بگوید با ماشین یه دوری در خیابانهای مسجدسلیمان بزند و ابهای جاری از لوله های شکسته ببیند شاید عمق فاجعه را تشخیص بدهد
  • بی نام A1 ۰۷:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    2 0
    خیلی جالب شما خدمات کشورای دیگه برای مردم را هم مقایسه میکنین یا درآمدشونه فقط دنبال راهی هستند برای آزار مردم مگه چند درصد بخش خانکی مصرف میشه ؟؟؟ مدیران عزیز به فکر راه چاره برای بهینه سازی مصرف آب در بخشهای دیگه باشن بهتره ........ ولی مسئولین همیشه به صرفه ترین و آسونترین راه برای پر کردن جیب خودشونو انتخاب میکنن ... دمتون گرم
  • بی نام A1 ۰۷:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    5 0
    خنده داره در مورد قیمت آب در مصارف خانگی صحبت می کنید اما در مورد 90 درصد منابع آبی که در بخش کشاورزی با بهره وری بسیار پایین به هدر میره صحبت نمی کنید
  • بی نام A1 ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    7 0
    چیه ما با دنیا قابل قیاسه برید تو بخش کشاورزی اصلاحات انجام بدید. واجبه هندونه بکاریم؟ هندونرم مثل پورش وارد کنید مثل همه چی محصولات کشاورزی که آب زیاد می خوادو وارد کنید. گیر دادن به آب شهری که خودشونم می دونن درد نیست. دوقرون میذارید کف دست ملت با جریمه مالیات بر ارزش افزوده و... ازمون پسش میگیرید خجالت بکشید با پول ما کشور داره می چرخه. بعد بریدکنتور آب آپارتمانهارو به هزینه خودتون تفکیک کنید ما چه گناهی کردیم همسایمون 7 نفرن مصرف آبشون از دو نفر خیلی بیشتره بعد پول تقسیم باید شهجریمرم ما بدیم. کنتورها رو جدا کنید. فقط از ملت نکنید. مردم ایران آرامن اما ابله نیستن. ابله فرضمون نکنید. آبیاریه قطره ای کنید کشاورزیو.
  • sis IR ۱۷:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۴
    1 0
    در ایران همه چیز را گران میکنند تا به اصطلاح مشکل حل بشه برای گران کردن نفت و بنزین گفتند اکر اب از جنوب بیاورید گرانتر در می ایذ. کران کردند به جای ان حقوق های انچنانی گرفتند. بحای حل مشکل درمانی هزینه را گران کردند باز مشکل حل نشد ولی حقوق بعضی ها کارانهنجومی شد. الان هم گویا حقوف بعضی ها در اداراه های اب و فاضلاب کمه که چنین برای گران کردن اب نقشه می کشند. لاافل در صورت گران کردن مشکل خقوق کارمنذان خود را با ان خل نکنند
  • بی نام A1 ۰۵:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۵
    4 0
    ۱ چند درصد شهرهای ایران سیستم تصفیه فاضلاب دارند؟ ۲ آب حاصل از تصفیه فاضلاب صرف چه کاری می شود تغذیه منابع آبی همان شهر یا انتقال و فروش به مناطق دیگر؟ ۳ انتقال آب میان حوزه ای با چه برنامه و آینده نگری انجام می شود؟ ۴ درونمای برنامه ریزان در استفاده از تکنولوژی برای کاهش مصرف بخصوص در بخش کشاورزی چیست؟ ۵ آیا سایر کشورها پر آب هم برای تهویه مطبوع در تابستان از کولر آبی استفاده می کنند؟ ۶ آیا برنامه ای برای کاهش هدررفت آب در سامانه های آبرسانی وجود دارد؟ ۷ هدف از گرانی دولتی چیست حفظ منابع شکننده آبی یا درآمدزایی؟