مرد اول دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری قرار است اردیبهشت ماه سال 96 انتخاب شود، تا اینگونه اردیبهشت هم در کنار خرداد، مهر، بهمن و مرداد یک «ماه انتخاباتی» لقب بگیرد.

لیلا چرمچیان: به دنبال موافقت شورای نگهبان با زمان پیشنهادی وزارت کشور برای برگزاری دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، آخرین جمعه دومین ماه سال 1396 مصادف با 29 اردیبهشت، مرد اول دوازدهمین دولت در نظام جمهوری اسلامی انتخاب می شود تا اینگونه اردیبهشت هم به ماه‌های انتخاباتی ایران اضافه شود.

5دوره اخیر انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه برگزار شده است، شاید حواشی مربوط به برگزاری این انتخابات ها درخرداد ماه باعث شده اذهان عمومی خرداد را با پسوند پرحادثه در عالم سیاست توصیف کنند، اما دوره دوازدهم انتخابات ریاست جمهوری گویا قصه‌ای متفاوت دارد، به جای خرداد پرحادثه، آرامش اردیبهشت قرار است دوازدهمین رییس جمهور ایران را به ساختمان پاستور بفرستد .

اگرچه 5 دوره انتخابات ریاست جمهوری در خرداد ماه برگزار شده است، اما بهمن، مرداد و مهر از ماه‌هایی بوده اند که برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ایران را به خود دیدند، البته به واسطه شرایط خاص تاریخی که در آن مقاطع زمانی بر کشور حاکم بود.

بهمن 58؛ میزبان اولین انتخابات ریاست جمهوری

اولین انتخابات ریاست جمهوری در نظام جمهوری اسلامی ایران با رقابت بین ابوالحسن بنی صدر،سید احمد مدنی و حسن حبیبی یک سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از استعفای دولت موقت بازرگان در شرایطی که اداره امور جاری کشور بر عهده شورای انقلاب بود در پنجم بهمن ماه سال 1358 برگزار شد تا بنی صدر اولین رییس جمهور نظام جمهوری اسلامی ایران لقب بگیرد.

جانشین بنی صدر در مردادماه از صندوق های رای بیرون آمد

با رای عدم کفایت سیاسی مجلس به بنی صدر در 31 خرداد سال 1360 ، دومین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران در 2 مرداد 1360 برگزار شد ، کاندیداهای این دوره از انتخابات محمد علی رجایی ،علی اکبر پرورش ، حبیب الله عسگر اولادی و عباس شیبانی بودند که از بین آنها رجایی رییس جمهور شد ، رییس جمهوری که به واسطه عملیاتی تروریستی عمر ریاست وی بر دستگاه اجرایی ایران فقط 28 روز طول کشید.

«مهر» و «مردادی» که آیت الله خامنه‌ای به ریاست جمهوری رسید

10مهر ماه 1360 زمان انتخاب سومین رییس جمهور ایران بود ،آن هم در شرایطی که ایران وارد جنگی تحمیلی با حکومت وقت عراق شده بود، کاندیداهای این دوره از انتخابات ریاست جمهوری آیت الله سید علی خامنه ای ،علی اکبر پرورش ،رضا زواره ای و حسن غفوری فرد بودند که مردم به اتفاق آرا از میان این افراد آیت الله خامنه ای را در آن مقطع زمانی برای ریاست بر دستگاه اجرایی کشور برگزیدند.

25مرداد ماه سال 1364 نیز آیت الله خامنه ای با رایی که مردم برای انتخاب چهارمین رییس جمهور خود در این روز به صندوق های رای انداختند توانست از سد رقبایی چون محمود کاشانی و حبیب الله عسگر اولادی عبور کند و چهارمین رییس جمهور منتخب مردم ایران شود.

اما پنجمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، ایران اولین انتخاباتی بود که بعد از روی کار آمدن نظام نوپای جمهوری اسلامی درغیبت بنیانگذار این نظام برگزار شد ،این انتخابات به جهت رحلت امام خمینی و انتخاب آیت الله خامنه ای(رییس جمهور وقت ایران) به عنوان رهبر جمهوری اسلامی یک ماه و نیم زودتر از موعد، در 6 مرداد ماه سال 1368 برگزار شد، عباس شیبانی تنها رقیب هاشمی رفسنجانی در این انتخابات بود.

پای «خرداد» به انتخابات ریاست جمهوری باز شد

مردم ایران ششمین رییس جمهور خود را در 21 خردادسال 1372 از میان علی اکبر هاشمی رفسنجانی ، احمد توکلی ،عبدالله جاسبی و رجبعلی طاهری انتخاب کردند ، و هاشمی رفسنجانی که در زمان برگزاری این انتخابات رییس جمهور وقت کشور بود بار دیگر توانست در کسوت رییس جمهور برای یک دوره چهار ساله وارد ساختمان پاستور شود.

2 خرداد 1376 روزی بود که هفتمین رییس جمهور ایران با رای مردم انتخاب شد روزی که در تقویم سیاسی ایران آفریننده بسیاری از مفاهیم و تحولات سیاسی شد، شاید خرداد پر حادثه نیز در اذهان از همین نقطه شکل گرفته باشد روزی که برخلاف تصورات شایع وقت، سید محمد خاتمی بر رقیب اصولگرای خود علی اکبر ناطق نوری پیروز شد و هفتمین رییس جمهور ایران لقب گرفت، دیگر کاندیداهای این دوره از انتخابات رضا زواره ای و آیت الله ری شهری بودند.

18 خرداد 1380 هشتمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران برگزار شد، خاتمی در این انتخابات پس از یک دوره ریاست جمهوری برای تداوم حضورش در پاستور با احمد توکلی، علی شمخانی، عبدالله جاسبی، حسن غفوری فرد، منصور رضوی، شهاب الدین صدر، علی فلاحیان، مصطفی هاشمی‌طبا و محمود کاشانی رقابت کرد و در نهایت پیروز شد.

احمدی نژاد؛ رییس‌جمهوری برآمده از «تیر» ماه

27 خرداد 1384 مرحله اول نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران یکی از پر مغزترین انتخابات ها در نظام جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، انتخاباتی در دو مرحله که مرحله دوم آن سوم تیر ماه برگزار و احمدی نژاد در رقابت با آیت الله هاشمی رفسنجانی توانست هاشمی رفسنجانی را شکست دهد و رییس جمهور ایران شود ، محمد باقرقالیاف ،علی لاریجانی، مصطفی معین،مهدی کروبی ،و محسن مهرعلیزاده در این انتخابات در کنار هاشمی رفسنجانی و احمدی نژاد برای رییس جمهور شدن تلاش کردند. محسن رضایی نیز در این دوره کاندیدای ریاست جمهوری بود اما قبل از انتخابات از رقابت انصراف داد.


22 خرداد 1388 نیز دهمین رییس جمهور ایران از رقابت بین مهدی کروبی ، میرحسین موسوی ،محسن رضایی و محمود احمدی نژاد انتخاب شد، احمدی نژاد دراین انتخابات با شکست رقبا توانست برای دومین بار در جایگاه رییس جمهور در ساختمان پاستور ساکن شود.

یازدهمین انتخابات ریاست جمهوری نیز باز در خرداد ماه و اینبار در 24 خرداد برگزار شد، در سال 1392 حسن روحانی نماینده گفتمانی شد که مردم با رای به این گفتمان پیروزی او بر رقبای اصولگرایش را رقم زدند ،محمد باقر قالیباف ،محسن رضایی،سعید جلیلی ،علی اکبر ولایتی و محمد غرضی از رقبای روحانی در این انتخابات بودند.

آرامش اردیبهشت با انتخابات شکسته خواهد شد؟

دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اما قرار است در آرامش اردیبهشت 96 برگزارشود و در حسن روحانی که بدون شک یکی از کاندیداهای این دوره از انتخابات خواهد بود، باید منتظر ماند و دید چه کسانی خود را وارد گود رقابت رییس جمهور شدن خواهند کرد.

2929

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 561370

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 35
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهدی A1 ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
    اردیبهشت هم به نفع اصلاح طلبا و اعتدالیا رقم می خوره حتما منتظریم
  • بی نام A1 ۱۵:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۸
    اصولکراها باید فکر اساسی برای این انتخابات بکنند
  • بی نام A1 ۰۲:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    جریان احمدی نژاد دیگه جایگاهی در بین مردم نداره . چون ملت بیچاره دارند چوب ندانم کاریهای دولت قبل را می خورند و از این شخص و همقطاراش بیزارند .
  • بی نام IR ۰۳:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    با اينكه روحاني زياد تلاش كرد و تا پارسال مقبوليت خوبي بين مردم داشت اما از نظر من از محبوبيتش در سال آخر رياست جمهوري داره به شدت كاسته ميشه اگه فكري نكنه شايد ببازه، دور و بر خودم ميبينم كه پرسنل نفت به شدت از عملكرد زنگنه ناراضي هستند
  • بی نام IR ۰۳:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    89 99
    احمدی نژاد؛ رییس‌جمهوری برآمده از «تیر» ماه از ریاست جمهوری ایشون فقط " تیرش " نصیب مردم شد .
  • بی نام IR ۰۴:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    42 86
    یادش بخیر خردادهای انتخابات. حالا در اردیبهشت انتخاب میکنیم
  • شهروند IR ۰۴:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    دسست‌تان درد نکند، مرا به سال‌های دور بردید؛ دهه60
  • آموریانی IR ۰۴:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    اردیبهشت‌ وحال و هوای اعتدالی بهار؛ انتخابات چه صفایی خواهد داشت.
  • محمد IR ۰۴:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    23 63
    حالا که این سابقه را مرور می‌کنم باید آرزو که سال 96 هم عقلانیت میدان‌داری کند.
  • کاملیا IR ۰۴:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    13 88
    زنان در وجه عقلانی و مدیریتی شان حالا باید بیشتر از پیش دیده شوند. پس در اردیبهشت به جای خرداد تصمیم‌سازی میکنیم ما همه بانوان کشور
  • مرادی IR ۰۴:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    16 63
    اردیبهشت، هرچند که بهار احساس است، اما رایحه عقلانیت، صندوق‌ها را آکنده خواهد کرد در 29 اردیبهشت سال 96
  • پورمندیان IR ۰۴:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    27 80
    فکر می‌کنم که همه دارند حرف و حدیث‌ها را می‌خوانند و عملکردها را مرور می‌کنند تا در اردیبهشتِ سرنوشت.
  • بی نام IR ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    44 0
    دوره حرف و شعار به سر آمده. فقط عمل. به عمل کار برآید.
  • تژا IR ۰۴:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    7 63
    اتفاقا در اردیبهشت آرامش، با آرامش و به دور از هیاهو، چه بهتر؛ انتخابی با آرامش و بدون حاشیه و دغدغه. البته حالا وقت بسیار است.
  • نیاق زاده IR ۰۴:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    88 3
    حالا کو تا خرداد و اردیبهشت چه خبره از حالا بابا؟
  • کارمند IR ۰۴:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    84 2
    چه بیکارین شما جماعت؟ یه سیب تا از درخت بیفته روی زمین هزار تا چرخ میخوره
  • شهره IR ۰۴:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    75 1
    الان که آرامش هست فعلا، با این بحث‌ها خرابش نکنید لطفا
  • نیروانا IR ۰۵:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    17 8
    به هیچ احدی اجازه نمیدیم آرامش‌مونو به‌هم بزنه. برا همین هم که شده توی اردیبهشت نشونشون میدیم که آرامش میخوایم. همین و بس.
  • طهوری IR ۰۵:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    10 1
    جریانای سیاسی خلی وقتا نشون دادن که از مردم عقب افتادن و نتونستن مردم رو درست درک کنن. الانم بعضیا که از وضع موجود خوششون نمیاد دنبال هر بهانه ای میگردن که علمش کنن بکوبن کله رقیب رو خرد کنن. گذشته رو فراموش نکننین حضرات مثلا سیاسی
  • بی نام IR ۰۵:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    8 1
    از من گفتن، حالا ببینین توی این مدت باقی مونده چه چیزا که نگن
  • بی نام IR ۰۵:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    4 2
    پس چرا منتشر نمی کنین گفتم لطفا میشه بسه؟
  • بی نام IR ۰۵:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    35 1
    کدوم عقلی میگه آرامش چیز بدیه؟ عقل و آرامش هورا
    • بی نام A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
      35 4
      ارامش که خوبه اما اسم هر انتخاباتی که میاد بیشتر تن مردم می لرزه
  • بی نام IR ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    26 4
    منتظر می‌مونیم ببینیم چه کسانی وارد گود رقابت می‌شن، اون موقع تصمیمم مونو می‌گیریم.
  • بی نام A1 ۰۸:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    51 0
    ما منتظریم ببینم اردیبهشت چه اتفاقی می فته هرچی هست امیدورم به نفع مردم باشه نه سیاسیون
  • سهراب A1 ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    21 6
    دیگه هیچ اتفاقی شبیه تیرماه 84 نمی افته
  • آرزو IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    38 1
    سهماما جوونا چقدر دیده میشه بعد از انتخابات؟
  • مشرقی IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    26 1
    این بار هم باید با همه توان بیاییم پای صندوق و به دور از احساسات رای‌مونو بنویسیم
  • بی نام IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    43 4
    بابا بی‌خیال. کو تا انتخابات؟
  • سرمدی IR ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    4 0
    به شرطی که سهم واقعی و غیرشعاری جوانان دیده شود، حاضرم تمام قد بیایم پای صندوق و دست همه دوستانم را هم می‌گیرم می‌آیم پای صندوق رای البته همان اردیبهشت ماه 96
  • سارا A1 ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    10 0
    ولی خرداد ماه عجیبی بوده همیشه تو انتخابات مخصوصا برای جوونا
  • بی نام EU ۱۰:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    31 84
    اگه روحانی رای نیاره ملت ایران هر چی سرش بیاد حقشه
  • احسان A1 ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    44 30
    با توجه به مخاطبان خبرآنلاین من احساس می کنم منفی و مثبتهای این پست خبری واقعی نیستند.
    • بی نام IR ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
      20 30
      دقیقا
  • بی نام A1 ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۹
    هاشمی با خودش مسابقه داده اصلا رقیب جدی نداشته فقط با احمدی در افتاد و ورافتاد