۰ نفر
۶ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۴:۴۸

شرق نوشت:کسبه می‌گویند عادت ورود شبانه به واحدهای صنفی برای مبارزه با قاچاق، چند سالی می‌شد که ترک شده بود اما حالا دوباره رایج شده است.

طرح مبارزه با کالای قاچاق به مجتمع علاءالدین رسیده است. کسبه می‌گویند عادت ورود شبانه به واحدهای صنفی برای مبارزه با قاچاق، چند سالی می‌شد که ترک شده بود اما حالا دوباره رایج شده است؛ قبلا مأموران شبانه به مغازه‌ها هجوم می‌بردند، قفل را می‌شکستند و کالایی که به زعم آنها قاچاق بود را می‌بردند، اما حالا کار به خراب‌کردن دیوار انبار و کورکردن دوربین‌های امنیتی هم رسیده است.
اظهارات کسبه مجتمع علاءالدین در حالی است که به گزارش مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی تهران بزرگ، صبح دیروز در ادامه طرح‌های مبارزه با قاچاق کالا، مأموران پلیس ضمن هماهنگی با مرجع قضائی، با مراجعه به سه مغازه در مجتمع علاء‌الدین تهران، تعدادی گوشی قاچاق را کشف و ضبط کردند. در این عملیات، چهار نفر نیز که در امر قاچاق گوشی همراه فعالیت داشتند، دستگیر شده و به‌همراه گوشی‌های قاچاق مکشوفه تحویل مراجع قضائی داده شدند.
روایت‌ها از اتفاقی که در نخستین ساعات دیروز در مجتمع علاءالدین تهران افتاد، متفاوت است، اما همه روایت‌ها بر این متفق‌القول هستند که مأمورانی به این مجتمع رفته‌ و مقداری گوشی تلفن همراه را به‌عنوان کالای قاچاق ضبط کرده‌اند. تعداد مغازه‌ها و انبارهایی که با آنها برخورد شده و همچنین حجم گوشی‌های ضبط‌شده از آنها در روایت‌های مختلف تفاوت دارد. برخی از کسبه می‌گویند با واحدهای مستقر در طبقه ششم برخورد شده و برخی می‌گویند مأموران فقط به انبار این واحدها، در طبقه منفی سه، هجوم برده‌اند.

‌ضبط یک خاور حاوی گوشی قاچاق

فارس مدعی شده است اطلاعات به‌دست‌آمده توسط خبرنگار این خبرگزاری، از ضبط یک خاور حاوی گوشی قاچاق توسط ضابطان قضائی به ارزش تقریبی دو تا سه میلیارد تومان خبر می‌دهد. ضابطان قضائی شب گذشته یک محموله قاچاق را که برای تخلیه در مجتمع علاءالدین آماده بوده ضبط کرده‌اند. همچنین بین اهالی بازار شایعاتی نیز مطرح است مبنی‌بر اینکه شب گذشته پس از ضبط محموله، ضابطان شبانه و بدون حضور مالکان قفل برخی واحدها را شکسته‌اند اما هیچ‌یک از کسبه مجتمع این خبر را تأیید نمی‌کند.
دراین‌میان البته هستند کسبه‌ای که کلا از این ماجرا اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند و در کنار این کسبه‌، گویا رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی و تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی نیز تا لحظه تنظیم این گزارش، اطلاعات موثقی از ماجرا ندارد و فقط براساس شنیده‌ها، تعداد مغازه‌هایی را که مورد برخورد واقع شده‌اند سه، چهار باب عنوان می‌کند که به قول او در مقایسه با ٧٠٠ ، ٨٠٠ واحد صنفی مستقر در مجتمع علاءالدین، چیزی نیست.

واحدهای متخلف پروانه کسب ندارند

ابراهیم درستی، در گفت‌وگو با «شرق» می‌گوید: از بین تعداد زیاد مغازه‌های مجتمع علاءالدین فقط چند مغازه انگشت‌شمار دچار تخلفاتی مثل قاچاق شده‌اند که اینها نیز واحدهای بدون پروانه‌ کسب بوده‌اند.
به گفته او، نهایتا ١٥٠ تا ١٦٠ واحد صنفی بدون پروانه کسب در مجتمع علاءالدین فعالیت‌ دارند که تلاش‌هایی برای ساماندهی آنها انجام شده و حتی در مواردی به مالکان واحدهای صنفی هم تذکراتی داده شده است.
درستی ضمن تأیید نفس عمل مبارزه با قاچاق و اعلام برائت این اتحادیه از کالای قاچاق، می‌گوید: ما بارها گفته‌ایم با قاچاق مخالفیم و امیدواریم ریسک قاچاق به‌قدری بالا برود و با آن، به‌خصوص در گلوگاه‌ها، به‌گونه‌اي برخورد شود که دیگر کسی جرئت قاچاق نداشته‌ باشد، حالا هم اگر کسی خطا کرده باید تاوان بدهد.

‌آغاز مشکلات از افزایش تعرفه بود
او افزایش تعرفه واردات موبایل به ٦٠ درصد در دولت احمدی‌نژاد را سرآغاز مشکلات اتحادیه متبوع خود عنوان می‌کند که گرچه در سال ٩٢ دوباره بی‌اثر شد و تعرفه به شش درصد برگشت، اما با مصوبه اخذ ٩درصد مالیات بر ارزش افزوده از واردات قانونی، کماکان قاچاق تلفن همراه برای قاچاقچی صرفه اقتصادی دارد و انجام می‌شود.
رئیس اتحادیه فروشندگان دستگاه‌های صوتی و تصویری و تلفن همراه و لوازم جانبی که حرف چندانی درباره ماجرای هجوم مأموران به مجتمع علاءالدین ندارد، تعامل بین اتحادیه و دستگاه‌های مبارزه با قاچاق را خوب توصیف می‌کند و از تلاش همگانی برای مبارزه با قاچاق خبر می‌دهد.

‌سابقه ورود شبانه‌ مأموران به علاءالدین
کسبه مجتمع علاءالدین بیش از اینکه ذهنشان مشغول قاچاق و مصادره کالاهای قاچاق باشد، به فکر کاسبی کساد خود هستند. آنها اظهار می‌کنند این نوع برخورد با قاچاق، آرامش کسبه را از بین برده و برخی، مثل دیروز صبح، خطر نمی‌کنند کرکره مغازه را بالا بدهند.
یکی از مغازه‌داران طبقه ششم مجتمع می‌گوید: «مشابه این کار را چند سال پیش هم داشتیم. مأموران هر سه، چهار شب وارد مجتمع می‌شدند، قفل مغازه‌ها را می‌بریدند و جنس می‌بردند تا اینکه عاقبت یک‌بار ماجرا به زدوخورد کسبه و مأموران كشيد و حدود ٦٠ نفر از کسبه سر از زندان درآوردند. بعد از آن برخوردها قطع شد و چند سالی بود که با این شیوه برای برخورد با قاچاق به سمت علاءالدین نمی‌آمدند».

ضبط کالای قاچاق با تخریب دیوار انبار
در بین کسبه کسی نیست که شاهد عینی ماجرا بوده باشد. همه یا واقعا ندیده‌اند یا خود را به ندیدن می‌زنند تا دچار دردسر نشوند. یکی از کسبه بنا بر شنیده‌هایی که ادعا می‌کند موثق است، ماجرا را این‌گونه روایت می‌کند: «دیشب حوالی ساعت یک بامداد، مأموران مبارزه با قاچاق نیروی انتظامی وارد پارکینگ مجتمع علاءالدین می‌شوند و کسی که مشغول حمل جنس (محموله گوشی تلفن همراه) بوده را با خود می‌برند. علاوه‌براین به طبقه منفی سه رفته و با تخریب دیوار انبار یکی از کسبه، اجناسی را از انبار ضبط می‌کنند و می‌برند. بعد از آن حتی وارد طبقه ششم هم می‌شوند و قصد می‌کنند قفل یکی از مغازه‌ها را باز کنند اما معلوم نیست با دستور از بالا یا ممانعت یکی از کسبه مجتمع، این کار انجام نمی‌شود.
به گفته این کاسب، ربطی بین انبار تخریب‌شده در طبقه منفی سه با مغازه‌ای که مأموران مبارزه با قاچاق نیروی انتظامی قصد بازکردن قفل آن‌ را داشته‌اند، وجود ندارد چراکه این مغازه نه‌تنها اصلا انبار ندارد بلکه یکی از معدود کسبه‌ای است که در طبقه ششم خرده‌فروشی می‌کند و با تهیه گوشی از بازار، به تک‌فروشی مشغول است.

از دو کیسه تا یک خاور

حتی این کاسب نیز که ادعای موثق‌بودن شنیده‌ها را دارد، اظهار می‌کند درباره حجم کالای ضبط‌شده اطلاعی ندارد؛ به قول او برخی می‌گویند دو کیسه بوده و برخی از یک کامیون جنس صحبت می‌کنند.
نکته قابل‌توجه در این ماجرا این است که بنا بر ادعای برخی کسبه، مأموران مباره با قاچاق، دوربین‌های امنیتی راهروها را نیز با قطع سیم یا زدن چسب روی دریچه، کور کرده‌اند.

شروع درگیری‌ و حضور یگان ویژه
او می‌گوید با اطلاع‌رسانی کارگرانی که هنوز در مجتمع و پارکینگ حضور داشتند و همچنین با انتشار خبر هجوم مأموران به مجتمع علاءالدین در فضای مجازی، برخی از کسبه در محل حاضر شدند و عاقبت ماجرا به درگیری خفیفی بین مأموران و کسبه کشیده شد و تا حوالی ساعت چهار بامداد ادامه داشت و حتی کار به حضور مأموران یگان ویژه هم رسید.
بنا بر گفته یکی از مغازه‌داران طبقه ششم، که هم عمده‌فروشی می‌کند و هم در طبقه منفی سه انبار دارد، کسبه عمده‌فروش که اغلب آنها در طبقه منفی سه انبار دارند، تا حوالی ساعت یک بعدازظهر دیروز از اتفاق شب گذشته احساس خطر می‌کردند و کرکره را بالا نمی‌بردند.

‌مأموران قدرت تشخیص کالای قاچاق را ندارند
او با بیان اینکه متأسفانه هیچ مأمور و قانونی قدرت تشخیص گوشی قاچاق با غیرقاچاق را ندارد، از واقعه‌ای صحبت می‌کند که تا چندی‌پیش درگیر آن بوده است. 
می‌گوید: یک محموله گوشی همراه متعلق به من حدود دو سال پیش در یکی از استان‌های مرکزی به عنوان کالای قاچاق ضبط شد و من گرچه برگ سبز مربوط به این محموله را ارائه کردم اما یک‌سال‌ونیم طول کشید تا کارهای اداری و چک‌کردن شماره سریال و... انجام شود و من این بار را ترخیص کنم.
او معتقد است: بهترین راه مبارزه با قاچاق تلفن همراه این است که ٩ درصد مالیات ارزش‌افزوده را به جای اخذ از واردکننده، از مصرف‌کننده نهایی بگیرند تا قاچاق صرفه اقتصادی نداشته باشد.
این کسبه مجتمع علاءالدین می‌گوید: وقتی ٨٠ تا ٩٠ درصد گوشی‌های همراه قاچاق باشد، احتمال وجود کالای قاچاق در هر مغازه‌‌ای از این صنف بسیار بالاست اما مأموران جنس را بدون اینکه تشخیص بدهند قاچاق است یا نه، می‌برند و اگر آن محموله قاچاق نبود، پس از طی مراحلی طولانی به دست صاحبش برمي‌گردانند که همین مسئله، کسبه قانون‌مند را هم می‌ترساند و متضرر می‌کند.  

3535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 560708

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 25
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    24 1
    خانه از پای بست ویران است... 90 گوشی ها قاچاقه، 90 لوازم آرایش و عطر و ادکلن قاچاقه، 90 البسه خارجی قاچاقه، 90 پارچه های وارداتی قاچاقه .... آقای دولت 9 ارزش افزوده رو بردار بذار همه قانونی وارد کنن حقوق گمرکی 100 کالا خیلی بیشتر از 9 مالیات ارزش افزوده 10 کالاست. طرف 500 تا گوشی مخواد وارد کنه باید غیر از 6 عوارض 9 هم مالیات ارزش افزوده بده میشه 130 میلیون اونوقت قاچاقچی با 10 میلیون در مغازه تحویلش میده
  • بی نام A1 ۰۷:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    5 18
    واقعا این سبک برخورد کردن غیرمنصفانست، خدا نصیب کافر نکنه .
  • بی نام A1 ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    8 14
    مسئولین رده بالای نیروی انتظامی به جای اینکه برای مردم آرامش تامین کنند هر روز جلسه می ذارن که چطور ناآرامی در سطح جامعه ایجاد کنن تا رد پای قاچاقچی ها گم بشه. مغازه دار بدبخت حتی اگر قاچاق هم بکنه چند تا گوشی می تونه قاچاقی وارد کشور کنه؟ تریلی تریلی گوشی قاچاق وارد کشور می شه و افتاده اند به جان مغازه دارها. دم خروسشان پیداست.
  • بی نام A1 ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    9 1
    به نظر من این کار کاملا درسته، بالاخره باید موبایل های قاچاق جمع بشه از این مملکت
  • بی نام IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    5 13
    یکسری هم هستند که زندگی شون از این راه می گذره تقصیر اونا چیه؟
  • بی نام A1 ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    13 1
    عده ای از این پاساژ آنقدر پول در آورده اند و جمع کردند و ذخیره که تا هفت پشت خودشون رو هم بستن
  • بی نام A1 ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    11 1
    دلالی تو این پاساژ بی داد می کنه
  • محمدی IR ۰۸:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    6 2
    دولت اگر راست می گه جلوی کانتینرهای قاچاق رو بگیره.یکی دوتا موبایل که نیست
  • شهبازی IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    5 0
    نتیجه دستکاری کردن تعرفه ها همین می شه
  • بی نام A1 ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    5 2
    موافقم هزار بار جلوی کالای قاچاق رو فقط اینطور میشه گرفت ضمنا فروش اینترنتی ها و تلفنی ها هم باید رصد شود
  • مینا IR ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    5 0
    وقتی یک عده با رانت می تونن وارد کنند و سر بقیه بی کلاه می مونه قاچاق می شه
  • بی نام A1 ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    2 1
    تنها راه صفر کردن قاچاق گوشی اجرای طرح رجیستری هست چون این بگیر و ببندا هزینه های کلان داره و هیچوقت صددر صدی نمیشه ولی با سیستم به راحتی صفر می شه
  • علی IR ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    2 6
    مغازه دار که قاچاقچی نیست باید جلوی سرمنشا رو گرفت
  • فرهاد A1 ۰۸:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    1 2
    خدا کنه نمایشی نباشه و ادامه دار باشه واقعا قاچاق تولید را نابود و یک عده را پولدار کرده
  • کاربر خسته A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    11 2
    باید به شدت با مغازه های پاساژ علاالدین برخورد بشه، گوشی های قاچاق را با اسم گارانتی اصلی به مردم قالب میکنن. در ضمن کلاهبردای های عجیبی هم رواج داره ضمن اینکه اکثر مغازه دارها با روشهای عجیب سعی در کلاه گذاشتن سر مردم با عنوان رجیستر کردن گوشی یا گارانتی یا لوازم جانبی و غیره میکنن و اکثر خرید کننده های موبایل ناراضی هستند از این شیوه فروش در پاساژ علاالدین.
  • رضا IR ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    5 0
    دولت باید جلوی کالای قاچاق رو بگیره این به زیان تولید داخلی هست اما وقتی در داخل تولید موبایل نداریم قاچاق معنی نداره حداقل حقوق گمرکی را پایین بیارید که هم دولت نفع کنه هم مردم و هم فروشنده
  • بی نام A1 ۰۸:۲۷ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    5 7
    مغازه دار که قاچاقچی نیست. می تونید اطلاعاتشون رو جمع کنید که هر مغازه از چه شرکتی گوشی را خریده. هر شرکت از چه شرکت بزرگتری خریده تا برسید به وارد کننده اصلی و بعد مدارک وارداتش رو که حتما جعلی ست بررسی کنید و ببینید از چه مرزی وارد شده. اینها همه ش ژانگولربازی ست تا رد قاچاقچی گم شود. ما با این روشها بزرگ شده ایم. اگر قصد واقعی برای پیدا کردن قاچاقچی وجود داشته باشد راه دارد نه اینکه بریزند داخل مغازه ها. اونم بدون حکم قضایی. شاید هم حکم قضایی داشته اند و باید دید چرا صادر شده. باندی در قوه قضاییه با قاچاقچی اصلی همکاری می کند؟ اینها سئوال است که در ذهن مردم مدام مطرح می شود. این روشها برای انحراف اذهان عمومی قدیمی شده.
  • مینا IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    4 1
    این کار باعث می شه بیشتر قیمت ها گرون بشه باید ریشه ای حل کرد
  • بی نام IR ۰۸:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    3 1
    حالا ما از کجا بدونیم کدوم گوشی قاچاقه کدوم وارداتیه.روش ننوشتن که
  • بی نام IR ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    2 5
    دست برادران نیروی انتظامی درد نکنه باید عدالت اجرا بشه
  • رضوان رضوانی A1 ۰۸:۲۹ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    2 0
    بلاخره باید یه جا جلوی این قاچاق ها و فسادها گرفته بشه.طرح رجیستری برای عده ای خوب نیست
  • بی نام IR ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    6 1
    اما این هم بی انصافیه که مغازه دار خرده پا مورد برخورد قرار بگیره.اون کله گنده ها همیشه در امان هستند
  • سمیعی A1 ۰۸:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    5 4
    طرح رجیستری هم ایجاد فساد میکنه
  • بی نام A1 ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    4 3
    حالا ما داخل کشور تولید کننده گوشی داریم؟ که به صنعت ساخت موبایل ضربه بخوره
  • بی نام A1 ۰۸:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۵/۰۶
    4 1
    برو جلو درب علاالدین صدها جون از صبح تا شب ووای میسن تو این افتاب دستفروشی می کنن چون تا ۲۰ تومن کاسبی کنن