ایرنا نوشت: مدیرکل دفتر بررسی های امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری گفت: قانون کاهش ساعت کار زنان با شرایط خاص که روز چهارشنبه گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی توسط نمایندگان به تصویب رسید به زودی اجرایی می شود.

اشرف گرامی زادگان افزود: طبق قانون مدنی پس از تصویب هر لایحه ای در مجلس شورای اسلامی، و ارائه به قوه مجریه، دولت 10 تا 15 روز فرصت ابلاغ آن به دستگاه های اجرایی را دارد و پس از آن زمینه اجرایی شدن آن فراهم می شود.
وی تصریح کرد: دولت می بایست این لایحه را به تمامی دستگاه های اجرایی کشور ابلاغ کند تا از این پس تمامی زنان دارای شرایط خاص از این قانون بهره مند شوند.
گرامی زادگان خاطرنشان کرد: این لایحه از مدت ها قبل مورد بررسی قرار گرفت و تنها مشکلی که در این زمینه وجود داشت مربوط به زنان شاغل در بخش های خصوصی بود که پس از بررسی موضوع توسط شورای نگهبان برای این قشر نیز مشکل رفع شد.
گرامی زادگان ادامه داد: بیشترین مشکل برای تصویب این لایحه؛ از شورای نگهبان همین موضوع بود و پس از اجرای آن کارفرمایان بخش خصوصی نمی توانستند منافع خودشان را کسب کنند که به همین منظور تبصره ای برای آن در نظر گرفته شد که در این خصوص به کارفرمایان بخش خصوصی نیز امتیازاتی از جمله تخفیفات پلکانی عوارض مالیات داده می شود که در این راستا دولت اختیار آن را به عهده گرفته است.
وی اظهار داشت: با در نظر گرفتن این تخفیفات کارفرمایان بخش خصوصی نیز موظف می شوند برای زنان دارای فرزند یا همسر معلول و بانوانی که فرزند زیر شش سال دارند، کاهش ساعت کاری از 44 به 36 ساعت را لحاظ کنند، البته در دستگاه های دولتی هیچ مشکلی برای اجرای این قانون وجود ندارد.
مدیرکل دفتر بررسی های امور حقوقی معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری افزود: قانون کاهش ساعت کاری برای زنان با شرایط خاص در تمام دنیا وجود دارد و با تصویب این قانون بخشی از مشکلات بانوان دارای شرایط یادشده رفع خواهد شد.
وی ابراز امیدواری کرد با توجه به اینکه ساعت کاری بانوان در طول هفته، هشت ساعت کاهش می یابد آنان نیز با داشتن حس مسئولیت پذیری و تعهد به کار، در مدت زمانی که در محل کار خود حضور دارند، به بهترین شیوه فعالیت کنند تا کم کاری از سوی آنان مشاهده نشود.
گرامی زادگان ادامه داد: با اجرای کاهش ساعت کاری بانوان دارای شرایط خاص، بانوان و کارفرمایان و مدیران باید با هم همکاری جدی داشته باشند تا خللی در امور و فعالیت های آنان ایجاد نشود.
وی به اجرای این قانون برای بانوان دارای فرد زیر 6 سال اشاره کرد و گفت: این قانون نیز برای حمایت از حقوق کودکان تا قبل از ورود به مدرسه بوده که امیدواریم در این زمینه نیز کمک زیادی به کودکان شود.
به گزارش ایرنا، نمایندگان مجلس در جلسه علنی روز چهارشنبه، لایحه کاهش ساعات کار بانوان شاغل دارای شرایط خاص را به تصویب رساندند، که بر این اساس سه دستگاه اجرایی سازمان بهزیستی کشور یا وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی یا دادگستری متولی تعیین صلاحیت بانوان شاغل دارای شرایط خاص برای کاهش ساعت کاری به 36 ساعت در هفته با دریافت حقوق و مزایای 44 ساعت شدند.
همچنین نمایندگان تبصره یک این ماده واحده را این گونه اصلاح کردند که تایید میزان و شدت معلولیت توسط سازمان بهزیستی بیماران صعب العلاج توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و فرزندان زیر 6 سال با ارائه شناسنامه معتبر و زنان سرپرست خانوار با ارائه اسناد مثبته یا گواهی دادگاه معتبر خواهد بود.
همچنین یک تبصره به عنوان تبصره 7 نیز به ماده واحده الحاق شد که به موجب آن بار مالی ناشی از اجرای این قانون برای کارفرمایان بخش های غیر دولتی و خصوصی مشمول این قانون همه ساله در بودجه سالانه پیش بینی و پرداخت می شود.

 

 

۴۲۴۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 556661

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 12 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناشناس A1 ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۶
    3 0
    واقعا جای سپاس از مجلسیان و دولت چون من یک بیمار صعب العلاج و با هزار جان کندن برای کسب روزی حلال به امیدی انکه قانون های بهتری برای جامعه معلولین و بیماران خاص و صعب العلاج توسعه یابد.
  • بي نام IR ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۶
    0 5
    مگر در كشورهاي پيشرفته دنيا زنان با شرايط خاص نداريم چرا چنين قانوني براي اين كشورها تصويب نمي شود با اين حساب با احتساب ساعت نهار و تاخير در ورود و تعجيل در خروج هميشگي خانها چه مقدار كار مفيد روزانه براي اين قشر متصور خواهد بود؟؟؟؟؟؟؟؟البته به استثنا زنان داراي فرزند معلول
  • زیبا A1 ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
    0 0
    مردها باید 52 ساعت بیشتر کار کنن و همون حقوق رو بگیرن؟ اینطوری از زیر کار در رفتن، ماسمالی کار و هرز کار کردن آقایون شروع میشه کارفرمایان یا باید کارگر زن با بهره بری پایینتر رو انتخاب کنن یا هرزکارکردن مردها رو تماشا کنن. کارفرما هم که چون عقل سالم و درستی داره یا زن رو اینطوری با اینهمه مزایای زنانه قبول نمیکنه یا اگه قبول کنه زن رو مجبور به ساعتکاری برابر میکنه و حتی اگه زن ساعت کارش برابر باشه میره از دست کارفرما شکایت میکنه و نتیجه بازهم میشه بیکاری بیشتر زنان. خود زنها هم با ساعت کار برابر با مردان، بهره وری بسیار کمتری با اونها دارن. کارفرما اینو میدونه و پی استخدام زن رو به تنش میماله. حالا واقعا این قانون به نفع زنها ست یا به ضررشون؟؟