کنکور برای شرکت کنندگان و خانواده های آنها اهمیت زیادی دارد از این رو آنها از روش‌های زیادی برای نتیجه گرفتن در کنکور استفاده می‌کنند؛ روش‌هایی که عمدتا هزینه‌های سنگینی دربر دارد؛ مدارس غیرانتفاعی، آزمون‌های مختلف، کتاب‌های کمک درسی، ثبت نام در آموزشگاه‌های مختلف، کلاس‌های کنکور، اردوهای مطالعاتی مدارس، معلم و مشاور خصوصی و...

نیو صدر- «آموزشی که با پول به دست آمده باشد بدتر از آموزش ندیدن است.» این جمله سقراط یکی از بزرگترین فیلسوف ها، دانشمندان و معلمان تاریخ است.

شاید ورود به دانشگاه یکی از بزرگترین مرحله های زندگی افراد در بسیاری از کشور ها باشد و البته در ایران هم همینطور است به همین دلیل شاید بسیاری از پدر و مادرها هزینه های بعضا بی تاثیری برای قبول انجام دهند، هزینه هایی که برخی از آن استفاده می کنند.

همه می دانند در ایران راه ورود به دانشگاه شرکت در کنکور است؛ هرچند که ۷-۸ سالی می شود که برخی رشته های دانشگاهی بدون کنکور شده اند، اما این آزمون چهار گزینه ای از سال 1348 تاکنون در حال برگزاری است وسال گذشته بیش از یک میلیون و سی هزار شرکت کننده داشت. از همان دهه ۴۰ خورشیدی تاکنون، بسیاری یکی از شروط اصلی موفقیت در زندگی را موفقیت در کنکور می دانند.

کنکور برای شرکت کنندگان و خانواده های آنها اهمیت زیادی دارد از این رو آنها از روش های زیادی برای نتیجه گرفتن در کنکور استفاده می کنند روش هایی که عمدتا هزینه های مالی در بر دارد؛ مدارس غیرانتفاعی، شرکت در آزمون سازمان های مختلف از جمله قلمچی، گاج، مرآت و ... ، استفاده از کتاب های کمک درسی، ثبت نام در آموزشگاه های مختلف، کلاس های کنکور و مدارس غیر انتفاعی، هزینه اردو های مطالعاتی مدارس، داشتن معلم و مشاور خصوصی و ...

در سال 1391 علی عباسپور تهرانی، رییس پیشین کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس از بازار 7000 میلیارد تومانی کنکور خبر داد، این در حالی است که در همان سال بودجه آموزش و پرورش اندکی بیش از ۱۴ هزار میلیارد تومان بود.

اما آیا این هزینه ها باعث بهتر شدن کارنامه دانش آموزان در کنکور می شود؟ برخی از شرکت کنندگان چقدر هزینه می کنند؟ کلاس های معلم ها و مشاور های خصوصی چه تفاوتی با کلاس های درسی دارد ؟

۲۰۰ میلیون هزینه کردم، نمی توانم توی صورت پدرم نگاه کنم

آرمین، از داوطلبان کنکور رشته ریاضی و فیزیک سال 1394 بود. او پیش دانشگاهی خود را با هزینه 20 میلیون تومانی در یکی از مدارس غیر انتفاعی تهران به تحصیل پرداخت اما به این مدرسه و حتی کتاب های کمک درسی تنها هزینه های او برای کنکور نبودند؛ او با داشتن معلم خصوصی برای دروس فیزیک، شیمی، عربی و دیفرانسیل و مشاور خصوصی که بسیاری این فرد را از بهترین مشاورهای تهران می دانند و اردوهای تحصیلی در کنار هزینه مدرسه حدود 200 میلیون تومان برای کنکور هزینه کرد.

او می گوید که سال گذشته 70 میلیون تومان هزینه مشاور، حدود 20 میلیون تومان هزینه مدرسه، 60 میلیون تومان هزینه کلاس های کنکور و چند میلیون تومان دیگر هم هزینه اردوهای مطالعاتی و کتاب های درسی کرده است.

رتبه او در کنکور 9009 شد و هم اکنون در دانشگاه آزاد تهران شمال در رشته مهندسی صنایع مشغول به تحصیل است، اما آیا این هزینه ها تاثیری در رتبه او داشته است؟

خودش چنین پاسخ می دهد: «به قول مشاور کنکورم هر انسانی توانی دارد، اگر آنها بیشتر از این توان انتظار داشته باشند مجبور به هزینه بیشتر هستند. من 50 میلیون هزینه اضافی کردم اما باقی آن هزینه اضافی نبود. اگر دوباره کنکور می دادم باز هم همین مقدار هزینه می کردم ! من کنکور را بخاطر توانایی خودم خراب کردم.»

آرمین حدس می زند اگر این هزینه ها را نمی کرد، رتبه اش بین 17 تا 20 هزار می شد.

اما تفاوت مشاور خصوصی با مشاور مدرسه در چه چیزی است؟ آرمین در این باره گفت: مشاور خصوصی فرد را به طور ویژه ای زیر نظر دارد زیرا به او پول داده شده است برای مثال او برای نتایج آزمون های شما اهمیت قائل است اما مشاور مدرسه چگونه است.

او اما درباره معلم خصوصی نظر متفاوتی دارد: «راستش را بخواهی تفاوتی نداشت همان مطلبی را می گفتند که معلم ها در کلاس می گفتند. اما من در کلاس درس به حرف های معلم ها گوش نمی دادم.»

آرمین اما عذاب وجدانی به علت نتیجه کنکورش و هزینه های زیادی که پدرش برای آن کرده است دارد، او در این رابطه گفت: »نمی توانم به صورت پدرم نگاه کنم.»

با این حال او علت موفق نشدنش را در کنکور "توانایی شخصی" می داند و فکر می کند هزینه های شخصی تاثیر مثبتی داشته است، اما آیا این موضوع درست است، شرکت کنندگان دیگر کنکور که هزینه کمتری کردند چطور ؟

موفقیت در کنکور فقط با ۲.۵ میلیون تومان

متین هم از شرکت کنندگان کنکور ریاضی سال گذشته است، او سال گذشته به طور رایگان در مدرسه دولتی تحصیل کرده و فقط 2.5 میلیون تومان برای آموزشگاه و کلاس های کنکور هزینه کرده است.

رتبه او در کنکور 6 هزار شد و هم اکنون در دانشگاه سراسری خوارزمی در رشته فیزیک حالت جامد مشغول به تحصیل است.
اما اگر او هزینه بیشتری برای کنکور می کرد رتبه بهتری داشت ؟

خود متین بر این باور است که هزینه بیشتر رتبه او را بهتر نمی کرد او در این رابطه گفت: پول بیشتر من را تغییر نمی داد و تلاش من با پول افزایش پیدا نمی کرد. چیزی به اسم توانایی تاثیری روی رتبه فرد در کنکور ندارد و تلاش تاثیر گذار است.

متین که از رتبه کنکور خود کمی ناراضی است در این باره گفت: من از خودم ناراحت بودم، می توانستم بیشتر تلاش کنم.

او هم معتقد است که کلاس های کنکور بر روی رتبه نهایی اش تاثیر داشته: بله تاثیر داشت، من آدمی هستم که با اجبار درس می خوانم. با این وجود بعضی ها هستند که بدون کلاس هم خوب درس ها را جمع بندی می کنند و آنها حتی نیازی به این کلاس ها هم ندارند.

متین بر خلاف آرمین حتی پیش مشاور تحصیلی مدرسه خود هم نرفته است، هرچند که معتقد است که معلم کلاس های عمومی به اندازه کلاس های خصوصی مفید هستند: «معلم های مدرسه اصلا مفید نیستند.»

معلم خصوصی یا یک باند کلاهبرداری ؟

کلاس های خصوصی بعضی از معلم ها و پول های زیادی که در این کلاس ها داده می شود به یکی از مسئله های مهم شرکت کنندگان کنکور تبدیل شده است.

برای مثال یاشار شرکت کننده کنکور تجربی سال گذشته روایت یکی از این معلم های خصوصی خود را چنین توضیح می دهد:»سال کنکور در مدرسه دو معلم شیمی داشتیم که یکی از آنها با سعی داشت با دادن جزوه هایی که مربوط به قسمت درس شیمی خود نبود معلم دیگر را بد جلوه دهد و ما را به گرفتن کلاس خصوصی با او دعوت کند.«

یاشار درباره ادعاهایی که این معلم برای جذب دانش آموزان کرده بود هم چنین روایت می کند: « می گفت دو دوره طراح کنکور بوده است، طراح امسال کنکور را می شناسد و با سبک سوال های او آشنایی دارد و ...»

در پایان یاشار هم مانند ده ها نفر دیگر از دانش آموزان انی مدرسه راضی شد تا با این معلم شیمی که ادعا داشت طراح کنکور را می شناسد کلاس خصوصی بگیرد، کلاس خصوصی با این معلم جلسه ای نیم میلیون تومان هزینه داشت و در مجموع یاشار 6 میلیون تومان یعنی بیش از دو برابر تمام هزینه متینه در سال کنکور برای این معلم هزینه کرد و با این وجود درصد شیمی او در کنکور حدود 20 درصد بود!
یاشار در حرف هایش به چیزی شبیه باند معلم خصوصی هم اشاره می کند؛ این معلم در هر جلسه سعی داشت معلم ها و مشاورهای دیگری هم به این دانش آموز معرفی کند.

این اتفاق برای دیگر دانش آموزهای این مدرسه هم افتاده بود، داستان کنکور آرمین هم به نوعی به همین شکل بود و فقط در روایت او این مشاور خصوصیش بود که گروهی از معلم ها را به او معرفی می کرد.

دو سال پیش نفر هفتم کنکور در گفتگویی در پاسخ به سوال اینکه آیا پول برای کنکور مهم است یا نه گفت: «پول برای درس خواندن تا حدودی مهم است، اما نه تا آن حد که انسان سرنوشت خود را به بی‌پولی بسپارد، بسیاری از افراد بوده‌اند که در روستا‌ها زندگی می‌کردند و بدون هیچگونه امکاناتی توانستند رتبه‌های تک رقمی کنکور را به دست بیاورند، با سعی و تلاش بیشتر می‌توان کمبود پول و امکانات را جبران کرد.»

47237

کد خبر 555743

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 27
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فوق لیسانس عمران بیکار A1 ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    219 6
    این دوستمون که 200 ملیون فقط برای کنکور هزینه کرده از بازار کار افتضاح رشته های تحصیلی به جز سه رشته پزشکی و دندانپزشکی و داروسازی احیانا اطلاعی نداره؟ دویست میلیون هزینه برای چی دقیقا؟
    • بی نام A1 ۱۳:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
      168 3
      حقوق سی سال کار پدر من 200 میلیون نیست... خودمونم که بیکار...
    • بی نام IR ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
      20 42
      داداش برو کار کن که بیکار نباشی حتما باید پشت میز بشینی برو میوه بفروش
  • دانشجوی شریف A1 ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    به همه کنکوری ها توصیه می کنم جای درس خواندن را با چیز دیگری عوض نکنند. کلاس خصوصی و مشاور جای درس خواندن را نمی گیرد. خودتان را گول نزنید.
    • بی نام A1 ۰۴:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۵
      4 7
      حتما سهمیه داشتی
  • بی نام RO ۱۳:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    65 3
    دوستان پول خرج کردن خوبه برای بهترین مشاور ها و معلم ها ولی فقط در صورتی نتیجه می ده که همراه با درس خوندن و علاقه و عشق به درس باشه 2 نمونه از کلاس رفتن رو مشاهده کردم یکی 20 میلیون پول کلاس کنکور داد و علاقه ای به درس نداشت در منطقه 3 تجربی 20000 شد اما یکی دیگه همراه با چند 10 میلیون که خرج کلاس کرد روزی بالای 15 ساعت هم درس خوند و رتبه زیر 100 اورد در واقع پول نقش یک جور مکمل رو بازی می کنه اینجا اگه ادم همراه این مکمل درس و تلاش زیاد هم کنه نتیجه بهتری می گیره در غیر این صورت مکمل بدون تلاش هیچ فایده ای نداره این رابطه مثل رابطه مکمل ها در بدنسازی هست ببخشید طولانی شد موفق باشید
    • بی نام IR ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
      26 1
      كامل ترين نظرو گفته، مثل اين كه ميگن پول خوشبختي نميره،،،،
    • بی نام A1 ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۴
      3 0
      البته باید استعداد زیاد درس خوندن رو هم داشته باشی وگرنه زود خسته میشی
  • مخالف تاثير معدل IR ۱۴:۳۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    35 2
    خب الان كه فقط يه كنكور هستش زماني كه بخواد يواش يواش تاثير نمرات زياد شه و بياد جاي كنكور طبيعتا بايد سوالات هم سخت تر بشه و تو سه سال برگزار شه اون موقع همين موسسات ميرن رو امتحانات نهايي واقعا قبول ندارين؟؟؟ از همين الانم كارشونو شروع كردن اين موسسات هميشه هستن فقط بايد آگاهي داد به بچه ها اينجا فقط ما هستيم كه نابود ميشيم
  • بی نام IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    64 2
    من به عنوان یک دانش آموز از بیزینس کنکور متنفرم
    • بی نام IR ۲۰:۳۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
      24 3
      کثیفترین کسب وکار همینه آینده ی بچه ها و کل مملکت رو به یه چیز واهی بستن. من که شخصا اجازه نمی دم داداشم بره کلاس خصوصی. پول پای این چیزا دادن حماقته
  • پیمان IR ۱۴:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    47 1
    من سال 66 کنکور دادم. هزینه کلاس کنکور پنج هزار تومن بود که پدرم به سختی تهیه کرد و با اندکی تلاش رتبه زیر 200 آوردم و مکانیک شریف قبول شدم. دیروز رفتم برای ثبت نام پسرم سوم دبیرستان سیزده و نیم میلیون بدون سرویس و غذا پرداخت کردم.
    • بی نام IR ۱۸:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
      9 71
      50 سالگی بچه دار شدی؟
    • بی نام IR ۰۳:۴۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۴
      44 2
      اخه نابغه ای که پرسیدی 50 سالگی بچه دار شدی شماها هنوز از محاسبه سن یه پدر و پسر عاجزید اونوقت نشستید پای کامپیوتر و تز میدید که کنکور سخته و به درد نخوره و حق نابغه هایی مثل ما رو ضایع کردهواقعا که نسل به نسل این مملکت داره به سمت بیسوادی و تن پروری پیش میرهوقتی پدر سال 66 کنکور داده یعنی 18 سالش بوده یعنی متولد 48 بوده وقتی پسر سال 95 سوم دبیرستانه یعنی 17 سالشه یعنی متولد 78 بودهحالا نابغه اعظم یه پدر متولد 48 و یه پسر متولد 78 داریم ببینم میتونی حساب کنی پدر چند سالش بوده وقتی بچه دار شده یا بازم توش میمونی؟؟
    • بی نام IR ۰۴:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۴
      24 2
      بی نام جان، تو که یه کم حساب کتاب بلد نیستی واسه چی میای توی خبر آکادمیک نظر میذاری آخه؟ ایشون 3031 سالشون بوده که پسرشون به دنیا اومده.
  • بی نام IR ۱۹:۳۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    9 6
    من 4 سال پیش، کلا 400هزارتومن برای کتاب و آزمون دادم در حالی که همون سال بودند افرادی که حدود 30 میلیون 7.5 برابر من خرج کردند ، رتبه ام هم 100 شد الان هم خداروشکر در بهترین دانشگاه کشور درس می خونم و ان شاء الله به زودی در یکی از دانشگاه های آمریکا پذیرش می گیرم.
    • بی نام A1 ۱۳:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۴
      5 0
      کاش میشد این بساط خرخونی برداشته بشه
    • بی نام IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۴
      8 1
      انشالله،،، بعدش هم بر می گردی ایران از بیکاری لبو فروش میشی، مثل جناب خان
  • رامین IR ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    1 20
    من هنرستانی بودم با تک ماده این حرفا دیپلم گرفتم کاردانی ازاد گرفتم رفتم خدمت همزمان بعد خدمت کار کردو وکارشناسی دانشگاه ازاد رو گرفتم ازمون نظام مهندسی دادم ازدواج کردم برا خودم شرکت زدم الان سته مهندس برام کار میکنن پایان نامه ارشدم مونده دادم بیرون ولی درسا رو با معدل 17 دانشگاه ازاد پاس کردم .... خوشحالم که در گیر کنکور و داستاناش نبودم .... توصیه من اینه بخصوص به بچه های ریاضی برید یه حرفه ربط دار با رشته دانشگاهی تون یاد بگیرید چون : همراه من دوستم لیسانسش رو دانشگاه شاهرود فوق لیسانس رو فردوسی مشهد و دکتری رشته صنایع رو فکر کنم از امیر کبیر گرفته الان خدمته کل نگرانیش اینه خدمتش تموم شه چکار کنه ... نه ازدواج کرده نه خونه داره نه کار درستو حسابی از من میشنوید یه کاردانی برای
    • بدیع الزمان EU ۰۷:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۴
      12 1
      شما چه رشته ای هستید؟؟ مطمنم با این رزومه یک سوال پایه از رشته تون نمیدونین این که به کنار مطمنم معادله درجه اول بلد نیستی حل کنی......کلا مدرک گرفتید....یحتمل شما یک بپیمانکار هستید که با دلالی کار میکنید
  • بی نام A1 ۲۰:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    21 1
    جالبه این نظرا رو من میخونم نمیدونم به حال خودم بخندم یا گریه کنم. ما سال 8182 بانزدیک یک میلیون نفر تو رشته ریاضی رقابت میکردیم و اون موقع حداقل تو شهر ما بهترین حالت خرج کردن واسه کنکور ثبتنام در کانون قلم چی بود و یکی مث من حتی پول قلمچی رو که فک کنم صد وخوردی بود نداشتم بدم. ما توی یه دبیرستان دولتی زیر نظر دانشگاه بودیم که بیشترین قبولی شهر رو داشتیم و همکلاسی های من همه به غیر از 45 نفر اکثرا در دانشگاه های دولتی تهران قبول شدیم و یه عده ای هم دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه شیراز و بهترین دانشگاه های کشور و تاپ ترین رشته های مهندسی مثل مکانیک برق عمران معماری صنایع و.. قبول شدیم. نکته جالب اینجاست که اکثرا یا بیکاریم یا تو کار غیر مرتبط با درسمون یا با سرمایه پدرا. بعدش یه عده ...
  • فارغ التحصیل بیکار IR ۲۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    40 1
    پسر جای 200 میلیونی که خرج کردی 2 میلیون میدادی به من بیکار تمام درسها رو بهت می خوروندم.
  • بی نام IR ۲۳:۳۳ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۳
    15 3
    ریاضی فیزیک گرایش سختیه باید درس رو یاد بگیری حفطی نمیشه یاد گرفتن هم نیازمنده انگیزه داشتنه و تلاش زیاد که شما فاقد یکی از این دو فاکتور یا هردو بودین
  • کوروش IR ۰۴:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۴
    31 0
    با 200میلیون میشد یه کار اساسی ازاد راه انداخت سودش خیلی بیشتر از درس خوندن هست .اگه هم مدرک میخواستی 4 میلیون میدادی لیسانس میگرفتی دوست عزیز
  • بی نام A1 ۰۴:۵۷ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۴
    3 0
    این جانب مهندس س فارغ التحصیل سال ۵۵ دانشگاه شریف کنونی هست از سال ۶۸ دروس ریاضیات فیزیک و شیمی را برای کنکور تدریس می کردم در طول ۲۰ سال حد اقل نصف شاگردان من رتبه زیر ۵ هزار و دستکم بیست و پنج در صد سه رقمی داشتم چون عاشق تدریس بودم و وقت و جان برای آن می گذاشتم اولین چیزی که خرابی رتبه را در کنکور تضمین می کند مشاور است .چون دانش آموز در سایه او بسر می برد به معلمانش شک می کند . ضمن اینکه گروههای کنکور امروزه باندی عمل می کنند .و صلاحیت لازم را ندارند. چند سال قبل دیدم خسته ام راندمان کم شده را رها کردم . دانش آموز عزیز به خودت متکی باش.
  • ناشناس IR ۱۱:۳۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۴
    3 3
    بچه پولدارها مخ کنکور ندارتد.من پسر روستایی می شناسم خودشو برادرش پزشکی شیراز قبول شدند و پدرشون کارگر ساختمانی بود
  • بی نام A1 ۱۵:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۴
    2 1
    همه میخان برن داتشگاه که پول در بیارن تو که اول جوونی 200 میل داری دانشگاه مبخوای چکار