«خبرجنوب» نوشت: رئیس مرکز تحقیقات هیستومرفومتری و استریولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: طبق مطالعات تعدادی از محققان دانشگاه علوم پزشکی شیراز، وجود بیش از حد مجاز مواد نگهدارنده در مواد غذایی باعث ایجاد اضطراب، کاهش حافظه و اثرات مخرب بر سلول های مغزی می شود.

دكتر علي نورافشان افزود: شيوع بيماري هاي غيرواگير مانند ديابت، سرطان ها و برخي اختلالات روانشناختي، محققان مركز تحقيقات هيستومرفومتري و استريولوژي دانشكده پزشكي شيراز به اين سمت سوق داد كه اثر رژيم غذايي و تغييرات موجود در آن را بر بدن با بهره مندي از مدل هاي حيواني بررسي كنند. وي يادآور شد: طبق اين مطالعه، استفاده از ماده نگهدارنده سديم متا بي سولفيت به منظور نگهداري مواد غذايي به مدت چند هفته و حتي چند ماه، مي تواند اثرات مخربي بر بدن فرد داشته باشد. دكتر نورافشان گفت: استفاده از مواد نگهدارنده در مواد غذايي، اندازه مجاز است و معمولا شركت هاي معتبر تلاش مي كنند حد مجاز آن را رعايت نمايند، اما مصرف چندباره آن توسط كودك و يا بزرگسال باعث بالارفتن ميزان مصرف از حد مجاز مي شود. اين عضو هيات علمي دانشكده پزشكي شيراز، افزود: طبق مطالعات حيواني، استفاده بيش از حد مجاز از ماده نگهداري سديم متا بي سولفيت باعث كاهش حجم و طول مويرگ هاي قلب مي شود.
دكتر نورافشان ادامه داد: يكي ديگر از مواد نگهدارنده مورد مطالعه محققان ما در اين مركز، استفاده بيش از حد مجاز از سديم بنزوات مي باشد كه باعث مي شود مخچه و اعمالي مثل حفظ تعادل و عملكردهاي حركتي مربوط به مخچه، سلول هاي اصلي و پشتيبان مخچه را تخريب كند. رئيس مركز تحقيقات هيستومرفومتري و استريولوژي دانشگاه علوم پزشكي شيراز گفت: استفاده بيشتر از حد مجاز ماده نگهدارنده سديم متا بي سولفيت برروي منطقه تصميم گيري و قضاوت و حافظه افراد اثر منفي دارد. ماده سديم بنزوات نيز اگر بيش از حد مجاز در مواد غذايي به كار برده شود باعث ايجاد اضطراب، كاهش حافظه، كاهش يادگيري و كاهش سلول هاي مغزي مي شود. اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي شيراز افزود: ماده نگهدارنده فروكتوز نيز در حالت عادي اگرچه مقدار طبيعي آن براي بدن لازم است اما بسياري از نوشيدني ها حاوي فروكتوز است، در حالي كه ميزان بالاي فروكتوز به سلول هاي مغزي آسيب وارد مي كند. دكتر نورافشان اضافه كرد: طبق مطالعات محققان دانشگاه علوم پزشكي شيراز، ماده اي به نام كوركومين كه در زردچوبه وجود دارد باعث مي شود اثرات منفي مواد نگهدارنده يادشده كاهش يابد و با افزودن زردچوبه به غذاهاي روزمره مي توان اثرات منفي اين مواد را كاهش داد. وي يادآور شد: طبق مطالعات محققان مركز تحقيقات هيستومرفومتري و استريولوژي دانشگاه علوم پزشكي شيراز، مصرف زردچوبه هم در درازمدت باعث بروز سنگ كليه مي شود كه ميزان دوز مصرف مورد نياز آن روزانه يك گرم براي افراد بالغ است و استفاده مطلوب از آن باعث كاهش و يا حتي توقف عوارض مواد نگهدارنده يادشده مي شود.

 

1717

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 542047

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =