مهر نوشت: دور جدید مذاکرات ایران با تاجیکستان و ارمنستان به منظور امضای قراردادهای کوتاه مدت صادرات بنزین هواپیما آغاز شد.

انواع سوخت هواپیما یکی از محصولات سبد صادرات فرآورده‌های نفتی ایران بوده به طوری‌که سال گذشته حجم صادرات بنزین و سوخت های هوایی ایران با افزایشی پنج برابری از سه هزار تن به ۱۵ هزار تن در سال ۹۴ افزایش یافته است.

بر این اساس دور جدید مذاکرات ایران با کشورهای همسایه به منظور امضای قراردادهای کوتاه و بلندمدت صادرات انواع سوخت هواپیما به ویژه کشورهای منطقه آسیای میانه، مرکزی و حوزه قفقاز آغاز شده است.

در این بین مذاکراتی بین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران و ارمنستان برای فروش سوخت بنزین هواپیما آغاز شده و در صورت توافق قرار است قراردادی ۶ ماهه به صورت تک محموله (اسپات) با این کشور منطقه قفقاز امضا شود.

علاوه بر ارمنستان، مذاکرات دیگری با تاجیکستان برای امضای قرارداد فروش سوخت هوایپما آغاز شده که پیش بینی می‌شود تا شهریور ماه امسال در صورت توافق امکان صادرات انواع سوخت هواپیمای ایران به تاجیکستان فراهم شود.

همزمان با راه‌اندازی طرح‌های جدید افزایش تولید سوخت هواپیما در طول پنج سال گذشته تاکنون در پالایشگاه‌های نفت شازند، شهید تندگویان (تهران)، آبادان، لاوان و کرمانشاه، شمارش معکوس برای ورود ایران به باشگاه صادرکنندگان این فرآورده استراتژیک نفتی آغاز شده است.

بر این اساس سه سال قبل با بهره‌برداری از خط لوله صادرات سوخت هواپیما در بندرعباس نخستین محموله سوخت هواپیمای ایران به بازارهای جهانی صادر شد.

در حال حاضر روزانه ۷ میلیون لیتر ظرفیت برای صادرات سوخت هواپیما وجود دارد و ایران مطابق با استانداردهای" یاتا "سوخت هواپیما را به بازارهای جهانی صادر می‌کند.

با آغاز تولید سوخت هواپیما با استاندارد یورو چهار و پنج اتحادیه اروپا در پالایشگاه‌های داخلی، ساخت خطوط لوله انتقال سوخت هواپیما از پالایشگاه نفت تهران و امام خمینی شازند به برخی از فرودگاه‌های بزرگ کشور همچون فرودگاه امام خمینی و مهرآباد تهران آغاز شده است.
22535

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 540394

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • محسن BE ۰۸:۲۵ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۷
    5 0
    خیلی خبرخوبی بود.انشاالله درجنوب کشورپالایشگاههای متعددبسازیم و فراورده های نفتی راباقیمت دههابرابر وگاهها صدهابرابرقیمت نفت خام به دنیاصادرکنیم واشتغال مولدوپایداربرای افرادمتخصص وتحصیلکرده ایجادکنیم
    • دکترای اقتصاد نفت IR ۱۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۷
      0 3
      شما مسلما در این زمینه تخصص نداری که این گونه اظهار نظر می فرمایید.حوصله توضیح دادن ندارم فقط اگر اینگونه بوده شما می گفتی،عربستان و نروژ هم دهه ها قبل این کار را کرده بودند.
    • محسن BE ۱۳:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۷
      2 0
      آقای دکترای اقتصاد حتمانبایدمادنباله رو کسانی که دراینکارواردنشده اندباشیم.ماظرفیتهای زیادی رادرنانوتکنولژی وپزشکی وفضایی وهسته ای وموشکی ایجادکردیم که عربستان مطلقا نکرده وباساختاری که داردنمیکند.باوربه خودوعمل کردن توهم نیست من وامثال من به تواناییهای بالقوه این ملت ایمان داریم
  • بدون نام ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۷
    6 1
    خواهشا ابروداري كنيد، بازار عراقو كه كلا داديم به تركيه از بس كه فكر كيفيت هستيم و كميت اصلا برامون مهم نيست.
    • بی نام BE ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۳/۰۷
      6 0
      منظورتون این بودکه فکرکمیت هستیم وکیفیت رافراموش میکنیم