مروری بر ادوار مختلف مجالس شورای اسلامی نشان می‌دهد که در خوشبینانه ترین حالت، تنها 39 درصد نمایندگان هر دوره شانس ابقا شدن در دوره بعدی را داشتند.

فاطمه استیری: با وجود آنکه بیش از 90 درصد نمایندگان مجلس نهم برای دور دهم هم ثبت نام کرده بودند ولی تنها 25 درصد آنها در مجلس دهم ابقا شدند و بقیه نتوانستند رای مثبت مردم را برای حضوری دیگربار در مجلس کسب کنند.

امری که پیش از این نیز مسبوق به سابقه بوده است و مروری بر انتخابات ادوار مختلف حکایت از آن دارد که در هر انتخابات ذائقه رای مردم در مقایسه با دوره قبل تغییر کرده است. آنگونه که مثلا براساس انتخابات نهمین دوره مجلس 189 نفر از نمایندگانی که در مجلس هشتم حضور داشتند، موفق به حضور مجدد در خانه ملت نشدند و تنها 35 درصد نمایندگان پارلمان هشتم رای ابقای دوباره را از مردم گرفتند.

این روند را محمدرضا باهنر، نایب رئیس مجلس برای انتخابات دوره‌های هشتم و نهم پیش تر پیش‌بینی کرده بود. او در گفت‌وگو با خبرآنلاین در مورد پیش بینی‌اش از نتیجه انتخابات مجلس نهم گفته بود «من پیش از انتخابات مجلس هشتم پیش‌بینی کردم که دوسوم نمایندگان مجلس هفتم در مجلس هشتم حضور نخواهند داشت و دیدید که اینگونه هم شد و مردم دوسوم نمایندگان قبلی خود را فاقد صلاحیت نمایندگی مجدد دانستند.» نایب رئیس مجلس پیش بینی مشابه برای مجلس دهم نیز داشته است «دوسوم نمایندگان مجلس نهم به دوره بعد راه پیدا نمی‌کنند. مگر اینکه یک اتفاق غیرمترقبه بیفتد».

پیش بینی باهنر این بار هم محقق شد و اعلام نتایج نهایی انتخابات نشان داد که تنها 25 درصد نمایندگان مجلس نهم موفق به راهیابی به مجلس دهم شدند و باز هم 75 درصد نمایندگان فعلی موفق به کسب رای از مردم نشدند.

در جدول زیر به تعداد و درصد نمایندگان ابقا شده در 10 دوره پارلمان اشاره شده است؛

از دوره​ای به دور بعد

تعداد نمایندگان ابقاشده در دور بعد

درصد نمایندگان ابقا شده

درصد تغییر نمایندگان

از مجلس اول به دوم

106 نفر

39

61

از مجلس دوم به سوم

103 نفر

38

62

از مجلس سوم به چهارم

87 نفر

32

68

از مجلس چهارم به پنجم

104 نفر

39

61

از مجلس پنجم به ششم

70 نفر

24

76

از مجلس ششم به هفتم

70 نفر

24

76

از مجلس هفتم به هشتم

107 نفر

37

63

از مجلس هشتم به نهم

101 نفر

35

65

از نهم به دهم

73 نفر

 25

75

27216

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۲۳:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
    4 8
    چرا توضيح نمديد كه رد صلاحيت گسترده باعث تغيير نماينده ها در دوره هفتم و نهم بود؟ يا چرا توضيح نميديد كه تغيير دوباره نماينده ها در مجلس هشتم و دهم به دليل حضور تعداد كانديداهاي اصلاح طلب بيشتر بود؟ بهتر نيست شاخص اينكه در هر دوره نسبت به دوره قبل چند نماينده مجددا كانديدا شده بودند شوراي نگهبان يا تحريم حذفشان نكرده بود را هم ذكر كنيد؟ اين بهتر نشان مي دهد كه چه گروهي از مردم سالاري و چه گروهي از روش هاي زوري براي بقاي حيات استفاده ميكنند و براي آشنايي مردم با جناح ها هم موثر خواهد بود.
  • کمال A1 ۰۳:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
    10 4
    از حداد و رسایی و توکلی و... بای بای