ایسنا نوشت: فرمانده نیروی دریایی سپاه پاسداران با بیان اینکه اگر آمریکا در منطقه نبود بسیاری از چالش‌ها در خلیج فارس وجود نداشت، گفت: دشمنان تمام تلاش خود را برای ناامن کردن خلیج فارس به کار بردند ولی شکست خوردند.

دریادار فدوی در همایش «خلیج فارس، فرصت‌ها و چالش‌های پیش رو» که از سوی بنیاد ایران شناسی در جزیره قشم برگزار شد، با اشاره به فرصت‌های پیش رو در خلیج فارس، گفت: مسلما اصلی‌ترین فرصت در منطقه خلیج‌فارس، انقلاب اسلامی است. انقلاب اسلامی به برکت اسلام از اقتداری برخوردار است که کفایت‌کننده ایجاد منطقه‌ای مناسب برای همه کشورهاست که اصلی‌ترین مورد آن نیز امنیت است.

فدوی با بیان اینکه قطعا توانمندی ایران خواسته دشمنان انقلاب نیست، اظهار داشت: وجود ناامنی در خلیج فارس یکی دیگر از خواسته‌های دشمنان بود ولی امروز می‌بینیم که خلیج فارس در امنیت کامل قرار دارد در حالیکه عوامل ناامنی و در رأس آن آمریکا برای ناامن کردن این منطقه تلاش کردند اما در نهایت شکست خوردند.

اهم اظهارات فرمانده نیروی دریایی سپاه را در ادامه بخوانید؛

*در طول 8 سال جنگ با عراق 580 کشتی در خلیج فارس مورد اصابت قرار گرفت که در طول 1.5 سال آخر جنگ 49 درصد این کشتی‌ها و در طول 6.5 سال ابتدایی جنگ 51 درصد آنها مورد اصابت قرار گرفتند.

*نکته قابل تأمل این است که در 6.5 سال ابتدایی آمریکایی‌ها دخالت مستقیم در خلیج فارس نداشتند ولی در 1.5 سال پایانی مستقیما وارد شدند و 86 ناو جنگی را به خلیج فارس آوردند؛ در بیان ساده‌تر در 1.5 سال آخر جنگ میزان ناامنی با حضور آمریکایی‌ها 9 برابر شده در حالیکه آنها با ادعای از بین بردن ناامنی به خلیج فارس آمدند.

* به برکت انقلاب اسلامی امروز ایران در اصلی‌ترین نقطه خلیج فارس حضور دارد، اصلی‌ترین چالش در خلیج فارس شیطان بزرگ یعنی آمریکاست و اگر آمریکایی‌ها به عنوان چالش در منطقه نبودند قطعا بسیاری از مشکلات حال حاضر وجود نداشت.

*{با اشاره به وابسته بودن برخی حاکمان در منطقه خلیج فارس}: متأسفانه در برخی از این کشورها تعداد نیروهای بیگانه از تمام توان نظامی خود این کشورها بیشتر است و اگر هم این کشورها بخواهند حاکمیت مستقلی داشته باشند به دلیل حضور قوای نظامی بیگانه چنین اجازه‌ای به آنها داده نخواهد شد.

* قطعا خلیج فارس تأثیر مستقیمی در بهتر شدن یا حتی بدتر شدن وضعیت مردم جهان در آینده خواهد داشت،  بررسی وضعیت اقتصادی کشورهای مختلف جهان نشان می‌دهد که اقتصاد همه آنها به خلیج فارس مرتبط است و هر چه پیش می‌رویم این وابستگی انحصاری‌تر می‌شود.

*هم‌اکنون نیز در جهان تنها ایران، قطر و روسیه توانمندی در اختیار داشتن گاز را دارند و ما می‌بینیم که در سال 1973، 77 درصد تأمین انرژی دنیا از نفت بوده ولی هم‌اکنون 60 درصد انرژی جهان از نفت به دست می‌آید و گاز توانسته این خلأ را پر کند.

*آمریکایی‌ها به مرور فهمیدند که دیگر نمی‌توانند با مؤلفه‌های جنگ جهانی دوم بر کشورها سلطه پیدا کنند و در ادامه نیز دیدند که توان اقتصادی آنها در اواخر دهه 80 میلادی کمرنگ شد.

*هر چه جلوتر می‌رویم روند وابستگی برای تأمین انرژی به خلیج فارس بیشتر می‌شود و می‌بینیم که آ‌مریکایی‌ها یک تصویر غیرواقعی برای دیگر کشورها درست کرده‌اند که می‌گوید آمریکا بر انرژی خلیج فارس مسلط است و این منطقه باید زیر سلطه آنها باقی بماند.

*آمریکایی‌ها هم به لحاظ منافع ملموس و هم منافع درونی غیر ملموس چالش اصلی و شیطان بزرگ در خلیج فارس هستند.

* امروز برای آمریکایی‌ها مسلم شده که نمی‌توانند از طریق اقدام نظامی کار خود را پیش ببرند،مقامات آمریکایی اذعان کرده‌اند که در منطقه در حال افزایش توان بازدارندگی در مقابل ایران هستند؛ یعنی به این مسئله اعتراف کرده‌اند که ایران دارای قدرتی است که آنها نیازمند ایجاد قدرت بازدارندگی در برابر آن هستند.

* نباید به این حقیقت خدشه‌ای وارد شود که آمریکا چالش اصلی است، در این میان کشورهایی که گاهی اوقات کارهایی می‌کنند هیچ جایگاهی ندارند و نباید جایگزین آمریکا شوند.

*متأسفانه عده‌ای در داخل نیز 10 بار از یک کشور در منطقه اسم می‌برند ولی حتی یک بار هم اسمی از آمریکایی‌ها نمی‌آورند در حالیکه پشت پرده همه این مسائل آمریکایی‌ها هستند و ما نباید تهدید با درجه 100 را رها کرده و تهدید با درجه 5 را مد نظر قرار دهیم.

*{با اشاره به ماجرای توقیف شناور آمریکایی در آب‌های سرزمینی ایران توسط نیروی دریایی سپاه}: در ماجرای گرفتن شناور، نیروهای ایرانی هیچ گونه رسمیتی برای قدرت آمریکایی‌ها قائل نبودند.


2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 531568

برچسب‌ها