چرا رسانه «ملی»، «میلی» به انتشار دستاوردهای دولت ندارد؟

سال پایانی دولت حسن روحانی است وحدود 13 ماه تا انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم باقی مانده است. در تمام این سه سال رابطه دولت و صدا و سیما یکی از پر چالش‌ترین دوران‌های خود را گذرانده است.

سيدصادق روحاني: در زمان آغاز به کار دولت و موقعی که عزت الله ضرغامی ریاست سازمان صدا و سیما را بر عهده داشت، مخالف خوانی های صدا و سیما توجیهی سیاسی داشت. با توجه به نزدیکی ضرغامی به جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامي، صدا و سیما در دوره او رويکردي جناحی و حزبی نسبت به دولت داشت. دولت از دست اصولگرایان نزديک به آن طيف خارج شده و طبیعی بود که صدا و سیمای سیاست زده و جناحی،که بسياري او را «رسانه ميلي» مي‌خوانند نه «ملي»، منتقد شماره یک دولت باشد. در همان دوره بود که وقتی فیلم «من روحانی هستم» در تخریب چهره رئیس جمهور ساخته و برخی اتهام ها به حسن روحانی زده شد، صدا و سیما در بخش های خبری خود به تبلیغ آن پرداخت. اين رسانه در اقدامي دیگر،دکتر محمود سریعالقلم ازچهره‌های دانشگاهی حامی دولت را در تلویزیون به عنوان مشاور رئيس جمهور با کروات دراجلاس داووس نشان داد واز او و مواضعش انتقاد کرد.

البته این رفتارهای صدا و سیما واکنش دولت را نیز به همراه داشت. حجت الاسلام علي یونسی مشاور اموراقوام واقلیتهای دینی رئيس جمهور در همان مقطع گفت: «صداوسیما درجایگاه رسانه اپوزیسیون نسبت به دولت عمل می کند در حالی که صداوسیما باید حامی رئیس جمهور باشد ودرعین حال نظرات مردم را در رابطه با دولت منعکس کند.»

وقتی در آبان ماه سال 93 با حکم رهبر انقلاب محمد سرافراز جایگزین ضرغامی شد، خیلی ها گمان می کردند از شدت حملات صدا و سیما به دولت کاسته خواهد شد، چرا که سرافراز پیشینه جناحی بارز چندانی نداشت و یکی از مدیران باسابقه صدا و سیما به شمار مي رفت. با این وجود همچنان رسانه ملی، «میلی» ماند.  چه آنکه عمده برنامه های کارشناسی سازمان صدا و سیما رنگ و بوی جانب دارانه دارد.

این جانبداری سیاسی صدا و سیما در جریان مذاکرات هسته ای به اوج خود رسید. در دوران برگزاري مذاکرات به ریاست سعید جلیلی رسانه ها از جریان مذاکرات دور نگه داشته می شدند، اما در دوراني که مذاکرات به رياست محمدجواد ظريف اداره مي شد، هربار هواپيماي حامل اعضاي تيم مذاکره کننده با دهها خبرنگار و اصحاب رسانه، به محل مذاکرات مي رفت. با اين حال صداوسيما همواره مدعي بود که رسانه ها از جزئيات مذاکرات بي اطلاعند و در گزارش هايش به اين موضوع اشاره نمي کرد که در دولت گذشته نيز جزئيات مذاکرات محرمانه بود!

در دوره جدید اما صدا و سیما تمام قد در مقابل مذاکرات هسته اي ایستاد. تنها نگاهی به عناوین فیلم های مستندی که در زمان مذاکرات در تلویزیون ساخته و پخش شده است، گواه روشنی درباره این موضوع است که صدا و سیما را سیاه نما ترین رسانه منتقد دولت بدانیم.«رژیمبازرسیها»، «لبخندگرگ»، «هنوزنمیتوانیم»،«فکتشیتملت» و «بازرسیهایبیسابقه» نمونه هايي از اين مستندها هستند. علاوه بر تمام اينها، صداوسيما مشروح مذاکرات در کميسيون برجام مجلس به رياست عليرضا زاکاني از منتقدان دولت يازدهم را نيز به شکل گزينش شده اي منتشر نمود. چه آنکه جلساتي که با حضور سعيد جليلي برگزار مي شد را در چندين نوبت پخش مي کرد اما نشستي که با حضور سخنگوي دولت و وزير اطلاعات برگزار شد را پخش نکرد. البته سخنان محمدجواد ظريف و يارانش در تيم مذاکره کننده، پاسخگوي اتهامات و ترديدهاي جليلي و يارانش بود و هر بيننده منصفي را متوجه صحت و سقم مدعاهاي هر دو طرف مي نمود.

ماجرای اتهامات یک طرفه زاکانی در صدا و سیما علیه برجام و در حالی که نماینده دولت را بعد از دعوت به برنامه راه ندادند موج انتقادات علیه عملکرد جناحی صدا و سیما را به اوج رساند. ماجرا از اين قرار بود که حميد بعيدي نژاد رئيس تيم کارشناسي مذاکرات هسته اي و عليرضا زاکاني رئيس کميسيون ويژه بررسي برجام در مجلس مهمانان گفت و گوي ويژه خبري بودند اما وقتي برنامه روي آنتن رفت خبري از بعيدي نژاد نبود. او در نشستي يکجانبه برآوردهايش از برجام را گفت و از زمان بندي بررسي و تصويب آن در مجلس و مهمانان آتي کميسيون برجام خبر داد. فرداي آن روز معلوم شد که پشت ماجراي نبودن بعيدي نژاد چيست. يک سايت خبري در اين باره نوشت: زاکانی که از مخالفان برجام و توافقات هسته ای است، در لحظه حضور در استودیوی گفتگوی ویژه خبری اعلام می کند حاضر نیست در برابر بعیدی نژاد بنشیند!

اما يک جانبه گرايي رسانه ملي که در برنامه هاي گفت و گو محور خود کمتر از نمايندگان دولت بهره مي برد و بيشتر منتقدان و مواضعشان را به تصوير مي کشيد، باعث شد که رئیس جمهور و دولت مردان  لب به گلایه بگشایند. از جمله آنکه حجت الاسلام حسن روحاني گفت: چرا صندوق بینالمللی پول، بانکجهانی ورسانه های خارجی باید بگویند که کار دولت ایران در اقتصاد درتاریخ کشورهای درحال توسعه، کم نظیر بوده وچرا صداوسیما نگوید؟

مجید انصاری معاون پارلمانی رییس جمهوری هم اردیبهشت سال پیش با انتقاد از عملکرد صداوسیما گفت: این رسانه در پخش دستاوردها و توفیقات دولتی کم لطفی میکند.

رويکرد جناحي صداوسيما در ايام انتخابات مجلس نيز به گونه اي ديگر نمايان شد. چه آنکه در بخش هاي خبري نيمه رسمي خود، از نشست هاي انتخاباتي و مواضع منتقدان دولت گزارش هايي را منتشر مي کرد اما حاميان دولت سهمي در برنامه هاي اين رسانه نداشتند. پيروزي منتقدان دولت در برخي حوزه هاي انتخابيه هم بيش از شکستشان در کلان شهرهايي چون تهران به تصوير کشيده شد.

گزارش هاي انتقادي صداوسيما عليه برنامه هاي اقتصادي دولت که آن را برخلاف اقتصاد مقاومتي معرفي مي کرد با انتشار نخستين گزارش از اجراي برجام، بار ديگر رسانه ملي را به سوي انتقاد از دولت در مواضع ديپلماتيک سوق داد تا مدعي شود برجام هيچ دستاوردي نداشته است.

بار ديگر شاهد گلایه دولت اين بار از زبان اسحاق جهانگیری معاون اول دولت از رسانه ملي بوديم. وی خواهان پخش موضوعات مثبت وامید آفرین از سوی صدا و سیما شد و باگلایه از پخش نشدن مباحث امید آفرین که از سوی دولت مردان بیان می‌شود، گفت: پخش شدن نقاط یأس ‌آفرین نتیجه خوبی ندارد و با چنین رویکردی فقط مشکلات بیان شود ،هیچ چیزی پیش نمی‌رود و به نفع کشور ،‌نظام و عزت مردم نیست. معاون اول رئیس‌جمهور، معتقد است صدا و سیما در برنامه‌های تلویزیونی به نقاط قوت که دولت انجام می‌دهد، نمی‌پردازد واین موضوع را موجب وارد آمدن آسیب به کشورارزیابی کرد.

اما پاسخ مسئولان صدا و سیما به این گلایه انکار بود. سایت جام جم وابسته سازمان صدا و سیما در گزارشی که درباره این گلایه های دولت مردان منتشر کرده است اینگونه پاسخ داده که:ازاول مرداد ۱۳۹۲ تااول خرداد ۱۳۹۳ مسئولان قوه مجریه جمعا ۲۰۰ هزارو ۹۸۹ دقیقه در مراکزاستان‌ها ازآنتن رسانه ملی استفاده کرده ودررادیو نیز7542 دقیقه از مدت زمان برنامه‌ها به مسئولان دولتی اختصاص یافته است. همچنین دراین مدت ۷۵ برنامه گفت‌وگو محوردربخش گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوسیما در اختیار مسئولان قوه مجریه قرارداده شده است واینها همه در کنار پخش مستقیم اظهارات رئیس دولت در مورد مسائل مهم روز و نیز ممانعت از انتشار دیدگاه‌های منتقدان دولت در زمینه پرونده‌هایی حساس چون پرونده هسته‌ای است.همچنین نگاهی به صفحات رونامه جام جم وابسته به سازمان صدا و سیما می توان رویکرد مدیران سازمان صدا و سیما را نسبت به دولت به وضوح دید.

از همین پاسخ می توان نتیجه گرفت که صدا و سیما پخش سخنان رئیس جمهور و دولتمردان را برنامه تولیدی در جهت حمایت از دولت به حساب می آورد. اما نکته ای که فراموش شده است این است که در این گزارش صدا و سیما سانسور سخنان رئیس جمهور، تیترهای جانب دارانه و گزینشی عمل کردن های بخش های خبری و در نهایت برنامه تولیدی تخریبی علیه دولت نیامده است. 

این مسئله را بگذارید در کنار اینکه در ماه های آخر سال گذشته رسانه ملی با مطرح کردن بحث بودجه صدا و سیما موج جدیدی علیه دولت را آغاز کرده است. البته صدا و سیما در اینکه بودجه سالیانه اش کفاف هزینه هایش را نمی دهد صادق است اما اتهام زدن به دولت برای کاهش این بودجه اتهامی واهی است. مسلما وقتی سازمانی با هزاران نفر پرسنل و امکانات فراوان فنی و مهمتر از همه حق انحصاری تولیدات رادیو تلویزیونی در ایران نمی تواند با شبکه های درجه دو و سه ماهواره ای رقابت کند، مشکل را نه در بودجه دولتی که در نگاه  جناحی و غیر حرفه ای و تولیدات بدون مخاطب آن باید جست و جو کرد.

2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 531315

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 38
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    45 2
    برای این که این دولت از جنس خودشون نیست. بنابر این قدرت رسانه ایی اگه دارند ان را صرف تخریب میکنند. اگر از جنس خودشون بود مثل دولت قبل نه تنها ان را تخریب نمیکردند بلکه تمام تلاش خود را به کار میگرفتند که خرابکاری هاشو بپوشونند. این است میل رسانه میلی.
  • یک جون ایرانی A1 ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    49 3
    من کاری به دستاورد و فتح الفتوح دولتهای قبلی و فعلی و سیاسی ندارم.. ولی رسانه ملی کشور ما مخاطب گریز شده برنامه هاش جذاب نیستن تولید محتوای به درد بخوری نداره بیشتر جمعیت کشور ما رو جونها تشکیل دادن ولی در پاسخ به خواسته های جونها بی توجه و بیمسئولیته اکثر تولیدات رسانه ملی میز گرد میز مربع میز مستطیل تبدیل شده و فرهنگ پرخاشگری و بی احترامی به طرف مقابلو ترویج میده اخبار کشور ما تبدیل شده به اخبار جهان عرب انگار مردم کشور ما در درجه چندم اهمیت قرار دارند اخبار ها جهت دار شده و کشور ما رو گل و بلبل و مرفه نشون میده و کل دنیا رو غرق در گرفتاری و جنگ و ... رسانه ما درد اشنا نیست و مخاطبینش به شدت ریزش پیدا کردند وبه ماهواره و شبکه های اونور ابی روی اوردند من از رسانه ملی ناراضی هستم
  • برادر A1 ۰۷:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    51 3
    ظلمی که صدا و سیما به جمهوری اسلامی کرد دشمن نکرد اینقدر جناحی کار کرد که مردم از جلوی سیمای ایران بلند شدن و روی آوردن به سیمای آمریکایی و انگلیسی و از اونها خوراک گرفتن این یعنی از انقلاب و جمهوری اسلامی دور شدن این یعنی واویلا
  • حمید A1 ۰۷:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    41 3
    بله چون با میل اونا می چرخه، قرار نی که به رقیب میدان بدهند
  • بی نام A1 ۰۷:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    55 3
    از تیم جلیلی چه انتظاری دارین جز این؟؟؟؟؟؟؟
  • محمد IR ۰۷:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    45 2
    این رسانه با پول ملت اداره می شود . ولی در انحصار گروهکی است که هیچ تعلق خاطر و نسبتی با مردم ایران ندارند. ودر مقابل ملت و دولت جبهه گرفته اند
  • بی نام IR ۰۹:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    6 0
    صداو سیما اکثرا دست جبهه پایداریه که فارغ التحصیل یک دانشگاه خاص هم هستند.
  • زهرا اف IR ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    5 0
    رسانه ملی خیلی وقته از چشم مردم افتاده .به جهنم چیزی نشون نده توده مردم خودشون میدونن کی چه کاری براشون میکنه.کافیه به پشت بام های ملت نگاه کنین تا حقیقت براتون روشن بشه.
  • بی نام A1 ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    2 7
    چه دستاوردی؟؟؟؟؟؟؟؟// شماها جند تاش رو بگید؟؟؟؟؟؟؟؟؟ این همه روزنامه های زنجیره ای و سایت و فضای مجازی حالا بر فرض صدا و سیما مخاف دولت...خوب شماها فعال باشید و بگید سعی نکنید ضعف دولت رو با گفتمان حاشیه ای مخفی کنید متاسفانه این دولت ضعیف ترین دولت تاریخ ایرانه
  • بی نام A1 ۰۹:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    1 5
    کدام دستاورد خدا خیرت دهد
  • بى نام A1 ۱۰:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    1 1
    خسته شديم از اينهمه سياست بازى واقعاً ديگه آرامش تو زندگيه مردم نيست هر كى ميگه من درست ميگم دولتمردان ما هم مثه ... و گدا اوفتادن بجون هم اخبار كذب و شايعه از بالا تا پايين جامعه فراگير شده قرار است چه بر سرمان بيايد
  • بی نام A1 ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    5 0
    رسانه مییییییییییلی
  • جمشید A1 ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    6 1
    تهیه کنندگان خبرهای صدا و سیما مخصوصا 20 و 30 خبرگو نیستند بلکه سخنگوهای جناحی هستند. دلم به حال گویندگان اخبار می سوزد که علارغم میل باطن مجبورند چنین مزخرفاتی راتحویل مردم دهند.
  • ایرانی IR ۱۱:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    1 6
    چه دستاوردی داشته جز رکود تو علم و اقتصاد و سیاست، هر جوجه کشوری بر علیه ایران شانتاژ میکنه و دولت فقط سکوت میکنه،عزت پاسپورت ایرانی هم دیدیم که چه جوری دارن برخورد میکنن
  • بی نام IR ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    1 6
    صدا سیما منصفا کار کرده دولت مخواد فقط به به و چه چه بشنو راستی چرا باید ریز مذاکرات اول رسانه های غربی بگن بعد صداسیما تازه بفهمه چه خبره
  • بی نام A1 ۱۱:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    6 1
    اینی که ما می بینیم انصافا رسانه ملی نیست فقط تخریب تخریب تخریب چرا؟
  • ناشناس EU ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    6 0
    صدا و سیما چه بخواهد و چه نخواهد دستاوردهای دولت را نشان بدهد برای مردم ایران فرقی نمی کند . چون همه مردم ایران در بالاترین سطح دانش سیاسی هستند و شرایط امروزی مثل دهه های 50 , 60 , 70 نیست . کلا برنامه های صدا و سیما مهم نیست پس بزارید به حال خودشان باشند ...
  • بی نام A1 ۱۲:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    4 0
    خبر آنلاین شما که زوری بالا سرتون نیست،شما دست آوردهای دولت رو منتشر کنید. من هم از رسانه میلی ای که هم شبکه افق داره و هم کشته مرده مهران مدیریه راضی نیستم. شما دست آوردهای دولت را منتشر کنید.
  • بی نام A1 ۱۵:۵۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    1 5
    به روباه گفتند کو شاهدت گفت دمم حالا آقایان می فرمایند خارجی ها پیشرفت ما را تایید کرده اند ما که خودمان را حس میکنیم که در روزگار از زمین و زمان از خودمان خجالت میکشیم این تلویزیون در این دو سال که همش در اختیار آقای ظریف و عراقچی بوده است خدا وکیلی موفقیت این دولت کجا بوده؟
  • مهدی IR ۱۷:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    1 4
    والا مشک ان است که خود ببوید نه انکه عطار بگوید با گفتن یا نگفتن کاری درست نمیشه اگه کاری و دست اوردی از این دولت بود تا به حال خیرش به مردم رسیده بود
    • بی نام RO ۲۰:۲۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
      1 0
      همیکنه مثل محمود برای کشور و ملت شر نداشته خودش خیره
  • ساناز IR ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    2 6
    خب صدا سیما نمیخاد آبروی دولت ببره دستاوردهای دولت نابود کردن 1000 سانتیفیوژ؟ سیمان گرفتن قلب راکتور اراک؟ گاهش غنی سازی از 20 درصدجهت ساخت داروهای سرطانی به5درصد؟ تعطیل کردن نیروگاه فردو و نیروگاه اصفهان؟ گران کردن بنزین؟ یا فتح الفتوح معجزه برجام که هیچ سودی نداشت؟؟؟؟؟؟؟ پس صداسیما با دولت همدست هست
    • بی نام RO ۲۰:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
      1 0
      از توفیقات دولت محبوبت منجمله اختلاس3000 میلیاردی ، دستاورد مهم کاغذ پاره ،دودره کردن دکل نفت ،واردات غذای سگ و پورشه بجای دارو ،خدمت به رژیم اشغالگر در اتحاد جهان علیه ایران و ..کاش میگفتی،یعنی تو واقعا اینها رو نمیدونی و درک نکردی ؟چرا کور کورانه هرچی تو گوشت میخونن تکرار میکنی ؟چرا تعصب الکی به روال غلط؟
  • بی نام A1 ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    1 6
    دقیقا بگو کدوم دستاورد دولت؟؟؟؟؟
    • بی نام RO ۲۰:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
      1 0
      هر وقت بنی اسراییل متقاعد شد شما هم دستاورد دولت رو درک میکنی
  • کوروش RU ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    5 0
    به نظرمن باید کمپین نخریدن کالاهای تبلیغاتی از صداوسیما راه بیوفته تا با پول مردم برضد مردم عمل نکنه
  • محسن IR ۲۱:۲۴ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۰
    5 0
    من کاری به جناحی یا جناحی نبودن تلویزیون ندارم اما افت صدا و سیما از سال 88 شروع شد و هی داره بدتر میشه. در حال حاضر کدوم سریال رو مردم به طور خانوادگی می بینند؟
  • حسین IR ۰۳:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
    3 0
    به خاطر همینه خبر جان هیچ کس رسانه ملی گوش نمی دن واکثرا مشتری شما شدن
  • ایمان IR ۰۴:۰۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
    4 0
    اگر جلیلی رئیس جمهور میشد : خبرنگار سیما در حال گژارش : تعداد شهدای حمله به فلان شهر ۱۰۰ نفر اعلام شده . خدا پدر جلیلی رو بیامرزه که هست و جنگ رو مدیریت میکنه
  • قاسم IR ۰۵:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
    5 0
    بهتره صدا و سیمای میلی به جای سنگ اندازی در مسیر برجام و تخریب دولت یک نظرسنجی عادلانه برگزار بکند تا با نظر مردم بیشتر آشنا بشه
  • علی IR ۰۶:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
    7 0
    رسانه میلی ای که دغدغه مردم نداره و همش به ضرر برجام و منافع مردم برنامه میسازه همون بهتر که منحل بشه تا بیشتر از این موجب عصبانیت مردم نشه
  • امید IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
    0 6
    جالبه کسی رسانه ملی نمیبینه ولی کلی اطلاعات داره که دروغ میگه یا از جناح خاصیه ؟ سوال اگر نمیبینید چرا میدونید ؟ والا ما که میبینیم اینایی که میگید نیست یک بار اخبار رو ببینید بعد چرت و پرت بگید . همون ماهواره براتون خوبه که به خونتون تشنه است .
  • نگار A1 ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
    7 1
    این دولت خیلی منظمه . من نمیتونم بی نظمی رو تحمل کنم . مملکت خیلی هر کی هر کی شده بود . از فردای خودمون خبر نداشتیم . تو این سه سال لااقل قیمتها یه شبه 3 برابر نشد . به نظرم برای اینکه کشور به یه نظم نسبی برسه خیلی تلاش شده و برای من قابل لمسه . صدا و سیما هیچ نقشی نداشته و بجای انتقال این آرامش به مردم فقط به مردم استرس وارد میکنه
  • بی نام A1 ۱۰:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
    6 1
    دللللللللللللم خوووووونه دللللللللللللللللللللللم خووونه کسی حالمو جز خدا نمیدونهصداوسیما بصیرت بصیرت چشماتو واکن اخوی مخاطباتو نگا کن اخویهمه پریدن رفتنجون هر کی دوس داری اینو بزار بینم چنتا مثبت میخوره
  • بی نام A1 ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
    1 11
    کدوم دستاورد؟ تو نشون بده
    • چشم پزشک RO ۲۰:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۱
      0 0
      متاسفم امیدی به بینایی شما نیست
  • بی نام GB ۰۳:۴۰ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۲
    3 1
    چقدر زیبا و رسا است این عبارت ""رسانه میلی"" .
  • بی نام A1 ۰۶:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۲/۱۳
    3 0
    با رفتن ضرغامی خوشحال شدیم گه این رسانه ملی میشود ولی سرافراز طوری رفتار کرده که الان به ضرغامی رحمت میفرستیم