رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات گفت:« از سه ماهه دوم سال آینده با مهیا شدن شرایط بهتر اقتصادی می توان انتظار رشد در اقتصاد را داشت.»

مسعود دانشمند, رئیس اتاق بازرگانی مشترک ایران و امارات در گفت و گو با خبرآنلاین درباره رشد اقتصادی کشور در سال 95 گفت:« رشد شاخص اقتصادی در سال 95 به  فاکتورهای زیادی بستگی دارد؛ یعنی زمانی که شرایط اقتصاد در شرایط کم نوسانی حرکت می کند،می توان پیش بینی کرد که به چه سطحی خواهیم رسید.»

وی افزود :« ما در شرایط عادی نیستیم ؛ یک سری عوامل بیرونی قطعا بر اقتصاد ما تاثیر می گذارد. به طور مثال، اگر برجام درست عمل کند، اگر آمریکا دوباره مشکل جدید برای کشور ما ایجاد نکند، اگر با اروپایی ها بتوانیم درست کار کنیم و اگر دولت درست تصمیم گیزی کند، رشد اقتصادی خوبی در سال 95 شاهد خواهیم بود و به حتی به رشد 5 درصد خواهیم رسید. البته به شرطی که دولت شرایط لازم برای رشد صنایع کوچک و بزرگ را فراهم کند که اشتغال و تولید ایجاد کنند.  »

دانشمند ادامه داد:« از سه ماهه دوم سال جدید،با محقق شدن شرایط می توانیم حرکتی را در اقتصاد شاهد باشیم. »

وی با اشاره به برنامه دولت برای خروج از رکود هم گفت:« اگر مشکلمان را بتوانیم با غربی ها حل کنیم و اگر پول های آزاد شده را مانند سابق استفاده نکنیم، اقتصاد روند خوب و منطقی را طی خواهد کرد و سرمایه گذاری در تولید موجب بهتر شدن وضعیت رکود خواهد بود.»

دانشمند با اشاره به  شاخص تورم و برنامه دولت برای کاهش آن نیز گفت:«به نظر می رسد که نرخ تورم باز هم رو به کاهش خواهد گذاشت.اگر تورم کالاها و خدمات فروردبن ماه را نسبت به فروردین سال گذشته مقایسه کنید،می توان درستی این پیش بینی را دید زیرا اگر شرایط تورمی باشد جنسی خرید و فروش نمی شود و قطعا در شرایط رکود تورم پایین خواهد بود.»

وی عنوان کرد:« درباره  نرخ ارز هم باید منتظر باشیم تا ببینیم دولت چه تصمیمی می گیرد؛ دولت اگر نرخ ارز مبادله ای را 3 هزار تومان تعیین کند- هرچند که  در بودجه نرخ ارز 2 هزار و 997 تومان پیش بینی شده - افزایش نرخ ارز مبادله ای بر روی نرخ دلار آزاد تاثیر خواهد گذاشت و بی تردید نرخ دلار از 3هزار 600 تومان کمتر نخواهد شد. »

دانشمند خاطر نشان کرد:« با این اوصاف بورس ارز راه نخواهد افتاد و اگر هم راه بیافتد فقط برای ویترین خوب است .  زیرا بورس در جایی قاب لیت و کارکرد دارد که خریدار و فروشنده مشخص باشند و قیمت بتواند در بورس تعیین شود . ضمن آنکه در تعیین شاخص بورس، هم نظر فروشنده و هم خریدار مطرح است،در حالی که در ارز این اتفاق نخواهد افتاد. »

وی گفت:« دربازار  ارز باید ببینیم که خریدار نسبت به فروشنده چه نسبتی  دارد، اگر حجم تقاضا نسبت به حجم عرضه بالاتر باشد طبیعتا قیمت بالا می رود و  قیمت در بازار افزایش می یابد.وقتی هم قیمت کالاها بالا می رود ،اصولا مطرح کردن موضوع بورس ارز که آثار به شدت عمیقی را بر روی قیمت کالا و خدمات می گذارد، کار درستی نیست. »

22435

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 524224

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • میلاد حمیدی IR ۰۴:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
    25 0
    چون اونایی که باید بخوان نمیخوان
    • بی نام A1 ۰۹:۲۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
      11 0
      تا زمانی که دلار ارزان نشود کشور از رکود خارج نمی شود زیرا دلیل رکود گرانی افزایش هزینه تولید و کاهش شدید قدرت خرید مردم است....
  • بی نام A1 ۰۵:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
    11 0
    عجب نظری بود استاد 10 تا شرط و اگر داشت
  • بی نام IR ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
    20 0
    چون برای شما که وارد کننده ای به نفعته.اون چندین تنی که دپو کردی ارزشش کم نشه
  • بی نام IR ۰۸:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
    2 12
    نباید هم بشه. دلار باید به چهار هزار تومن برسه
  • رضا IR ۰۸:۴۶ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
    2 0
    دولت وخدمت کزاران محترم ... ایشالله متوجه هستند قیمت ارز مستقیم با سفره مردم ارتباط دارد ...انشالله که تدابیری اتخاذ میشه که قیمت بالا تر نمیره ...الحمدالله وضع صادرات رو به رشد هست ...به امید پیروزی در اقتصاد مقاومتی انشالله...
  • بی نام A1 ۰۸:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۸
    6 0
    چرا به تازگی همه وابستگان اطاق بازرگانی دم از افزایش نرخ دلار میزنن؟