کاهش 8.6 درصدی اندازه تولید ناخالص داخلی ایران در سال های 1391 و 1392 ، درآمد ملی ایرانیان را بیش از 19.3 درصد کاهش داد .

 به گزارش خبرآنلاین، بررسی ها نشان می دهد رکود اقتصادی تاثیر خود را در سال های اخیر بر درآمد ملی ایرانیان بیش از تولید ناخالص داخلی آشکار کرده است و همین امر منجر به کاهش قابل ملاحظه سطح تقاضای خانوارها شده است . بررسی ها نشانگر آن است که با توجه به کمتر بودن سطح تقاضای خانوار ایرانی در حال حاضر نسبت به سال 1390 نمی توان انتظار داشت این تقاضای تضعیف شده داخلی بتواند نقش پیشران را برای افزایش تولید ملی ایفا کند . برخی کارشناسان بر این اعتقادند که لازم است برای افزایش تولید ناخالص داخلی اقداماتی موثر و خاص به منظور یافتن بازارهای تازه در آن سوی مرزها صورت گیرد تا صادرات غیر نفتی با یافتن بازارهای جدید امکان افزایش تولید را فراهم نماید .

 در گزارشی که از سوی موسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه ریزی تدوین شده است، تاکید شده اگر درامد ملی در سال گذشته افزایشی یک درصدر را شاهد باشد، لازم است در سال های 1395 تا 1397 به طور متوسط رشدی 7.7 درصدی را تجربه نماید تا سطح درآمد ملی دو سال دیگر با سطح درآمد ملی سال 1397 برابری نماید . درامد ملی ایرانیان به گواه آمارهای ارائه شده از سوی بانک مرکزی برابر با 2000 هزار میلیارد ریال بوده است که در 1393 به کمتر از 1600 هزار میلیارد ریال کاهش یافته است . بسیاری این وضعیت را سقوط آزاد درآمد ملی ایرانیان ارزیابی می کنند . به این ترتیب مشكل فروش و کمبود تقاضا که از نیمه دوم سال 1393 خود را نشان داده است ریشه در کاهش قابل توجه درآمد ملی دارد . در صورت تداوم روند موجود و تحقق ارزيابي ها در اين حوزه در سال 1397 درآمد ملي ايرانيان بار ديگر با سال 1390 برابر شده و به رقم 2000 هزار ميليارد ريال خواهد رسيد .

به این ترتیب نمی توان انتظار داشت روند اصلاحی اقتصاد با سرعت اتفاق بیفتد و تقاضای موثر خانوارها بتواند در سال جاری به گونه ای افزایش یابد که منجر به خروج اقتصاد از رکود شود .

 نمودار يك وضعيت درآمد ملي ايرانيان را به قيمت هاي ثابت سال 1383 را نشان مي دهد .

 

3535

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 523801

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا A1 ۰۲:۵۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
    6 45
    تنها راه نجات إز اين وضع افزايش قيمت دلار تا حدود ٦٠٠٠ تومان است.
    • بی نام IR ۰۳:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
      24 0
      aشما احتمالا متوجه موضوع نشدید عزیزم . با افزایش قیمت دلار تولید ناخالص ملی که افزایش نمیابد در امد مردم رشد نمیکند فط تورم ایجاد میشود .
    • مجید A1 ۰۵:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
      17 0
      فکر کنم دلار زیاد انبار کردی برادر بهتره کوتاه بیای و شروع کنی به فروختن. دلار بالاتر از 3700 تا سال دیگه نمیره. اقتصاد ایران کشش بیش از اینو نداره.
  • ح IR ۰۴:۴۸ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
    10 0
    امیدوارم درست بشه .....
  • کامران IR ۰۵:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
    10 0
    رکود نتیجه پایین آمدن قدرت خرید مردم است، و اینکه سرانه درامد ملی کاهش دارد . نبودن اشتغال کافی ، و نقش ضعیف بانکها در ارائه اعتبار..قابل رقابت نبودن قیمت تمام شده محصولات تولید داخل. نسبت به محصولات وارداتی. گسترش قاچاق و نپرداختن هزینه واقعی گمرک ، عدم توانایی صادرات توسط تولید کننده. زنجیره ای از ناهماهنگی های اقتصادی. عدم ثبات اقتصادی .از رکود خارج شدن نباید به معنی افزایش تورم باشد. ثبات اقتصادی نظام مخصوص به خودش را دارد . جلوگیری از رانت و فساد اقتصادی کمک به ثبات میکند. سرمایه گذاری خارجی کاملا موثر است ، بشرطی که ثبات اقتصادی باشد. وقتی قاچاق رونق دارد تولید کننده داخلی متضرر میشود و سرمایه گذار داخلی وارد نمیشود، سرمایه گذار خارجی منصرف میشود. بد نیست الگوی کشورهای موفق
  • بی نام IR ۰۷:۱۲ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
    3 0
    ريشه بحراتن ايران ناكارآمدي ساختار اداري است . اين ساختار توان پاسخگويي به 80 ميليون جمعيت را ندارد . هنوز توانش در حد و اندازه پاسخگويي به انتظارات 30 ميليون نفره .
  • بی نام IR ۱۰:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
    1 1
    اتفاقا برعکس قیمت دلار باید بشود 1200 تومان دوباره و باید تضمین شود تا 2 سال همین قیمت میباشد تا همه فروشندگان جرا ت کنند قیمتها را پایین اورند و بازار به را بیفتد . چون اگر دلار گران شود کالا ها گرانتر میشوند و مردم دیگر نخواهند توانست همین یک ذره مایحتاج خودشان را هم تهیه کنند.
  • بی نام A1 ۲۰:۰۷ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
    0 0
    دست دولت دهم درد نكنه
  • بی نام RO ۲۰:۱۳ - ۱۳۹۵/۰۱/۱۶
    0 0
    چاره تقویت پول ملی است