نهاد رهبری در دانشگاهها،آیین‌نامه موسیقی در دانشگاه‌ را تدوین‌کرد/ممنوعیت‌کنسرت‌ و ۶شرط برای اجرای موسیقی

این آیین‌نامه رسالت اصلی دانشگاه را تولید و توسعه علم، هنر و رشد فضایل اخلاقی و تربیتی دانسته و تاکید کرده است ترویج موسیقی کار ویژه دانشگاه‌ها محسوب نمی‌شود.

محمد حسین نجاتی: دانشگاه های ایران صاحب آیین نامه ای برای چگونگی مواجه با موسیقی شدند. طی سال های اخیر، یکی از عمده انتقاداتی که به وزارت علوم در مورد مسایل فرهنگی وارد می شد، ناظر بر دو موضوع اصلی بود، حضور گروه های موسیقی در دانشگاه ها و اردوهای مختلط.
مسایلی که به گواه ناظران دانشگاهی مصادیق خاصی در دانشگاه ها نداشت، اما برای رفع نگرانی های حاکمیتی با ابتکار وزارت علوم، تصمیم گیری درباره این دو مسئله به نهاد های فرا دولتی واگذار شد.
در قدم اول وزارت علوم تصمیم گیری ها درباره اردوهای مختلط را به شورای عالی انقلاب فرهنگی واگذار کرد. قضیه از این قرار بود که برخی نمایندگان مجلس، که موضع خود را پیش از این در جلسات رای اعتماد یا استیضاح وزرای علوم نشان داده بودند به همراه برخی رسانه های منتقد دولت، شامل این طیف از منتقدان می شدند و عنوان می کردند در دولت یازدهم اردوهای مختلط دانشجویی دوباره آغاز شده و برخی پا فراتر می گذاشتند و اعلام می کردند که اردوهای مختلط در دانشگاه ها بیداد می کند.



بعدها شورای عالی انقلاب فرهنگی به بررسی این موضوع پرداخت و پس از سه ماه اعلام کرد، برگزاری اردوها مختلط در دانشگاه ها بسیار کم گزارش شده و دانشگاه ها همچان بر مدار قانون حرکت می کنند. علاوه بر این آمار رسمی نشان می دهد طی دوسال فعالیت دولت یازدهم بیش از ۱۰۰هزارنفرسفر دانشجوی به اردوهای زیارتی و تفریحی اعزام شده اند و که تنها براساس گزارش معاون فرهنگی وزارت علوم ۳۰ تخلف از قانون وجود داشت.

حالا دومین مورد، یعنی موسیقی در دانشگاه ها نیز تعیین تکلیف شده است.
آبان ماه سال جاری معاون فرهنگی وزارت علوم، در رابطه با انتشار اخباری پیرامون آیین‌نامه برگزاری کنسرت‌ در دانشگاه‌ها، گفت: نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها متولی این آیین‌نامه است ما هم مشارکت داریم. پس از انتخاب متولی بررسی ها در این رابطه آغاز شد تا امروز که این آینن نامه تدوین شده است.

آیین نامه جدید چه شرط هایی برای ورود موسیقی به دانشگاه ها دارد؟

این آیین‌نامه رسالت اصلی دانشگاه را تولید و توسعه علم، هنر و رشد فضایل اخلاقی و تربیتی دانسته و تاکید کرده است ترویج موسیقی کار ویژه دانشگاه‌ها محسوب نمی‌شود.
ماده دوم آیین‌نامه استفاده از موسیقی فاخر و ارزشمند ایرانی را در کنار برنامه‌ها مجاز دانسته و البته شش شرط هم برای این نوع موسیقی قائل شده است:
«تقویت کننده هویت ملی و متناسب با موازین اسلامی»، «برخوردار از محتوا و مضمون هدایتگر در جهت ترغیب به وظایف اخلاقی، اجتماعی، سیاسی و انقلابی»، «تقویت‌کننده روحیه علمی،خودباوری و میل به پیشرفت»، »استفاده از خوانندگان و چهره‌های موجه فرهنگی»، «عدم التقای هیجانات خارج از عرف، مهیج و محرک شهوت و مخصوص مجالس ابتذال و لهو و لعب»، «مبرا از شعر و مضامین مشوق بی‌بند و باری، یاس و ناامیدی، سطحی‌نگری و غفلت از مقام انسانی و بندگی» باشد.
ماده دوم آیین‌نامه استفاده از موسیقی فاخر و ارزشمند ایرانی را در کنار برنامه‌ها مجاز دانسته و البته شش شرط هم برای این نوع موسیقی قائل شده است.

شورای فرهنگی دانشگاه ها مرجع صدور مجوز
 همچنین نکته مهمی که در این رابطه وجود دارد این است که آیین‌نامه مسئولیت صدور مجوز و نظارت بر برنامه‌های موسیقی را بر عهده شورای فرهنگی دانشگاه گذاشته و پیشنهاد کرده است این شورا برای ایفای نقش موثرتر، کارگروه موسیقی را با حضور نماینده رئیس دانشگاه، نماینده مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه و در صورت وجود نداشتن نمایندگی در دانشگاه نماینده در استان و یک نفر از استادان دانشگاه به انتخاب شورای فرهنگی تشکیل دهند.
ماده 4 آیین‌نامه اجرای کنسرت و برنامه‌های مستقل موسیقی را دور از اولویت‌های دانشگاه دانسته و به صور کلی ممنوع کرده است.
این آیین‌نامه هم‌چنین آموزش موسیقی را در دانشگاه ممنوع کرده و تنها برای دانشجویانی مجاز دانسته که موسیقی جزو سرفصل‌های آموزشی مصوب آنهاست. اولویت برای اجرای موسیقی هم به مجموعه‌ها و گروه‌های دانشجویی و دانشگاهی داده شده است.

 

 

 

۴۲۴۲

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 516864

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 2 =