هفته گذشته بازار ارز شاهد کاهش قیمت دلار بود اما کسی دقیقا نمی دانست علت این افت چیست؟ یکی از اعضای اتحادیه صادرکنندگان فراورده های نفتی اما با اعلام خبر تسویه بدهی شرکت اماراتی اینوک با ایران، پرده از علت ارزانی دلار برداشت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سیدحمید حسینی عضو شناخته شده اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفت، گاز و پتروشیمی روز پنجشنبه در سایت شخصی خود نوشت:« ... از طرف دیگر بخشی از منابع ایران هم در حال آزاد شدن است. کمتر کسی فکر می‌کرد که شرکت «اینوک» امارات بلافاصله پس از لغو تحریم‌ها و بازشدن حساب بانک مرکزی ایران در بانک مرکزی امارات، پنج میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از بدهی خود را پرداخت کند. خوشبختانه ابهاماتی که درباره عدم وصول پول و بابک زنجانی دوم مطرح می‌شد با این اقدام خنثی شد و روسیاهی آن متعلق به کسانی است که با آبروی مردم بازی کردند».

وی در بخشی دیگر از نوشته اش این گونه تحلیل می کند که « بخشی از این پول به بانک ملی ایران در دبی تزریق شد و با عرضه درهم در بازار شاهد کاهش قیمت دلار تا ۳۵۰۰ تومان بودیم».

درباره اینکه افت قیمت دلار طی هفته گذشته چقدر تحت تأثیر این اتفاق بوده است نمی توان به دقت اظهارنظر کرد اما بدون شک در آینده نزدیک هم با گشایش های بیشتر در دستیابی به منابع ارزی، می توانیم نسبت به کاهش قیمت ارز خوش بین باشیم.

اما شاید پاسخ به این پرسش هم خالی از لطف نباشد که بدهی شرکت اماراتی اینوک به ایران بابت چه بود؟

شرکت اینوک بابت خرید میعانات گازی بیش از ۵ میلیارد دلار به ایران بدهکار بود و ظاهرا به علت تحریم ها نمی توانست این پول را پرداخت کند و  در حسابی مسدود شده بود.

بیژن زنگنه وزیر نفت ایران آبان ماه گذشته در پی هیاهوهایی که بر سر بدهی این شرکت بوجود آمده بود و برخی رسانه های منتقد دولت از آن به بابک زنجانی دوم تعبیر می کردند، گفته بود: « وزارت نفت در سالهای قبل از روی کار آمدن دولت یازدهم، مقداری میعانات گازی را به شرکتی دولتی در امارات فروخته بود که این پول به دلیل تحریم، بلوکه شد، اما از بین نرفت. این روال تا ابتدای سال ۹۳ ادامه داشت و از آن پس، با پیدا کردن راهکاری تازه و با حصول توافق، به راهی رسیدیم که بر مبنای آن پول خود را قبل از تحویل محموله دریافت می کنیم و به همین دلیل از اردیبهشت سال گذشته، دیگر به این رقم بدهی اضافه نشده است. این پول همانند پول های بلوکه شده در ژاپن یا هند است و هیچ خطری تهدیدش نمی کند».

اکنون پس از حدود سه ماه درستی سخنان زنگنه تأیید شد و طلب ایران به حساب های ملی بازگشت.

22339

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 509172

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • هموطن IR ۰۷:۱۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۳
    14 4
    خدا سایه جناب زنگنه رو از سر وزارت نفت بر ندارد تا وقتی ایشون در راس این وزارتخانه هستن خیال ادم راحته که لااقل حیف و میلی صورت نمیگیره من که همیشه دعاگوی ایشون هستم زنده باشن ایشالاوسلامت
    • سامان IR ۰۶:۴۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۴
      2 0
      درود بر آقای زنگنه که فقط ایشان لیاقت نشستن بر صندلی وزارت حساسی مانند نفت رو در ایران دارن... باشد تا در همه حوزه ها مدیران اینجنین کاربلد در حوزه خود را شاهد باشیم... که هم اعتبار ملی باشند و هم در عرصه بین الملل برای خود وزنه ای باشند...
  • بی نام A1 ۰۶:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۴
    3 0
    برای جلوگیری از فساد اداری یک راهکار بسیار ساده هست وآن عدم مراجع ارباب رجوع به سازمانها هست تنها راه ارتباطی برای کارها ارسال و دریافت مدارک و درخواستها از طریق پست و تماس تلفنی قابل ضبط برای پیگیری پرونده مذکور است راهی که هم اکنون برخی کشورهایی که آمار فساد پایین دارند انجام میدهند. آلودگی و رفت و آمدهای شهری هم بدین ترتیب کم خواهد شد.ضمن اینکه از مشاوران خارجی برای بررسی راهکاراشون در جلوگیری از فساد در بخشهای مختلف میشه بهره گرفت