روزنامه ایران نوشت:پریروز یکشنبه بنا به اعلام قبلی قرار بود سخنان رئیس جمهوری کشورمان در دومین همایش ملی اعتدال با عنوان «زنان، اعتدال و توسعه» از شبکه خبر پخش شود ولی صدا و سیما از پخش آن سرباز زد .

 طبق گفته منابع غیر رسمی، مسئولان جام جم بهانه این تصمیم خود را رویکرد «انتخاباتی سخنان رئیس جمهوری!» عنوان کرده‌اند. اما گردانندگان اتاق خبر تلویزیون حتی اگر نیم نگاهی به نظام حقوقی جمهوری اسلامی داشته باشند درخواهند یافت که رئیس جمهوری مسئول اصلی اجرای انتخابات است و بار سنگین کار خطیر اجرای این وظیفه و مهیا کردن فضای جامعه برای حماسه بزرگ شرکت مردم پای صندوق‌های رأی بر دوش دولت بویژه شخص رئیس جمهوری به عنوان مجری قانون اساسی است.
اما بعید است که مدیران سازمان مذکور از این اصل بدیهی و روشن بی‌خبر باشند؛ بنابراین باید به دنبال علت و انگیزه‌های دیگری در اقدام حیرت انگیز سانسور سخنان شخص دوم کشور بگردیم. اینجا افکار عمومی خواه ناخواه این سؤال را پیش خواهند کشید که براستی در سخنان روز یکشنبه روحانی چه نکاتی مطرح شده که به مذاق مسئولان این رسانه خوش نیامده است. به عبارت دیگر، گردانندگان صدا و سیما با این سخن مسئول اجرای انتخابات چه مشکلی دارند که با زبانی مشفقانه فراخوان می‌دهد «گر چه گاهی اوقات انتخاب بسیار دشوار می‌شود، اما همه باید در هر شرایطی هفتم اسفند پای صندوق انتخابات حاضر شویم.» یا آنجا که با زبان اقناع و استدلال سعی می‌کند اندک تردیدهایی که در ذهن خیل نیروهای اصلاح طلب و تحول خواه جامعه است را بزداید و تأکید می‌ورزد که «انتخابگری یک وظیفه و مسئولیت بزرگ است و می‌دانیم که اگر حضور داشته باشیم، نفعی ولو اندک را به دست خواهیم آورد اما با عدم حضور حتماً زیان خواهیم برد و معلوم است که در چنین شرایطی، نفع کم را انتخاب خواهیم کرد»
برخی گمانه زنی کرده‌اند که شاید چون همایش مختص زنان بوده و مدیریت آن با زنان اصلاح طلب، اهالی جام جم تصمیم به بایکوت گرفته‌اند اما مسأله این است که رسانه رسمی کشور مگر نگاه خود به ارکان دولت از جمله معاونت زنان ریاست جمهوری را با عیار یک گروه یا اقلیت سیاسی تنظیم می‌کند که این گونه به خط کشی بپردازد؟ وانگهی سخنان رئیس جمهوری در همین محفل بزرگ زنان چیزی جز دعوت این قشر بزرگ به نقش آفرینی در انتخابات بوده است آنجا که می‌گوید: «زنان در این عرصه نیز رسالت بزرگی بر دوش دارند و باید به مانند همه عرصه‌ها در این عرصه نیز حضور چشمگیر و مؤثر خود را ایفا کنند.»
اما هنوز ساعاتی از قطع صدای رئیس جمهوری و همایش بزرگ زنان در آنتن جام جم نگذشته بود که دیروز صبح همان رویه،  به صورت شدیدتر و در مراسمی که دارای اهمیت و ابعاد تاریخی و ملی بود تکرار شد.   
روزی که افکار عمومی در داخل و خارج نگاه خود را به صدا و سیمای ایران دوخته بودند تا ببینند، بعد از دو سال و نیم کار توانفرسا و خطیر مذاکرات هسته‌ای، ایرانی‌ها چگونه از مردان این عرصه قدردانی می‌کنند. اما در اتفاقی که بدون شک نسل آینده از آن به تلخی یاد خواهد کرد تصویر مراسم تجلیل مردان بی‌ادعای مذاکرات هسته‌ای از نگاه‌ها محو شد و این در حالی بود که به دلیل اهمیت تاریخی این مراسم، دیپلمات‌ها و ناظران خارجی در فراسوی مرزهای ایران آن را از آنتن صدا و سیما تعقیب می‌کردند. اکنون این سؤال مطرح می‌شود که براستی آیا صادر کنندگان دستور سانسور چنین رویداد ملی و تاریخی، به عواقب کار خود اندیشیده‌اند؟ آیا چیزی به نام وجهه و اعتبار نزد آنها معنا دارد؟  

 

17302

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 508217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • سلیمان IR ۰۵:۱۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    28 1
    هر وقت نامی از اعتبار میاد مرا به یاد ایستادگی گرک دایک مدیر هامل بی بی سی می اندازد که در برابر زورگوریی دولت حزب کارگر به عملکرد این رسانه در رابطه با جنگ دوم انگلیس و آمریکا علیه عراق خودشو قربانی کند تا بگوید آنچه بی بی سی در افشاء گری گفنه درست بوده است. این رسانه سه ماه پس از جنگ اعلام کرد که دولت برای ترغیب آمریکا به جنگ به دروغ گزارشی تهیه کرد تا بگوید عراق دارای سلاحهای میکروبی است. در نتیجه این رسانه نزد مخاطابانش صاحب اعتبار می شود و صدا و سیما با عملکردش هر روز بر تعداد مخاطبانش می کاهد.
  • بی نام A1 ۰۵:۲۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    48 1
    وقتی ارکان مدیریتی یک سازمان همه از یک جناح خاص باشند، انتظاری غیر از این نمی رود.
  • بی نام IR ۰۵:۲۳ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    33 2
    رسانه ملی می خواد بگه ما زورمون بیشتره، حالا که این قدر که ما می خواهیم پول به ما نمی دید ما هم به شما آنتن نمی دیم.
  • محمد A1 ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    36 1
    وقتی شاهکار سیما میشود در حاشیه 2 ، وقتی معمای شاه خود معما می شود وقتی کیمیا آنقدر کش می یابد که کم رنگ می شود و ... اعتباری نمی ماند که بخواهد خرج رئیس جمهور محترم کند .
  • بی نام A1 ۰۵:۳۵ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    23 1
    رسانه ملى تو بخش مليش خيلى ضعيفه اگرچه کمکم تو بخش رسانه بودنش هم ضعيف شده و مردم بيشتر ماهواره نگاه ميکنن.ميگم آمار بگيرين ببنينين ميارزه اينقد پول خرجش کنين.
  • فخر IR ۰۵:۵۰ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    19 1
    ندارد
  • بی نام IR ۰۵:۵۷ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    29 1
    آیا برای صداوسیما چیزی به نام وجهه و اعتبار معنی دارد؟ شاید میخواسته بگه :آیا برای صداوسیما چیزی به نام وجهه و اعتبارباقی مانده؟ کی میدونه؟؟؟
  • بی نام IR ۰۶:۱۶ - ۱۳۹۴/۱۱/۲۰
    41 1
    خداروشکر انقدشبکه ها ی اجتماعی و سایت های خبری زیاد شده که نیازی به صداسیما نداریم..جلوی تکنولوژی و پیشرفت رو نمیتونن بگیرن