معاون نمایندگی ایران در وین گفت همکاری ایران با آژانس در زمینه پروتکل اضافی برای دستیابی به «جمع بندی جامع تر» است وآژانس هم باید برای تضمین حفاظت کامل کلیه اطلاعات محرمانه که توسط ایران به آگاهی اش می رسد، منتهای مراقبت را معمول دارد.

به گزارش خبرآنلاین اسدالله اشراق جهرمی معاون نمایندگی ایران در وین روز سه شنبه در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: اجرای پروتکل اضافی به منظور هموار ساختن راه برای حصول 'جمع بندی جامع تر' صورت می گیرد و همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس در این زمینه به شکل اعمال شده برای کلیه امضاءکنندگان پروتکل اضافی خواهد بود.
وی افزود: آژانس نیز به طور همزمان باید برای تضمین حفاظت کامل کلیه اطلاعات محرمانه ای که به دلیل اجرای پروتکل اضافی توسط ایران به آگاهی اش می رسد، منتهای مراقبت را معمول دارد.
معان نمایندگی ایران در وین بر محترم شمرده شدن و اجرای دقیق مفاد برجام توسط تمامی طرف های مربوطه تاکید کرد و گفت: اجرای تعهدات هسته ای ایران باید توسط دیگر طرف ها نیز به شکل متقابل محقق و بدین ترتیب موفقیت این توافق خطیر تضمین گردد.

متن کامل سخنان اشراق را می خوانیم:


بسم الله الرّحمن الرّحیم
آقای رییس، مدیرکل، همکاران گرامی،
در ابتدا آرزو می کنم که سال 2016 برای همگی سالی توام با شادی، تندرستی و صلح باشد و امیدوارم که روح همکاری و سازندگی موجود در سال جدید ارتقای بیشتری یافته و تقویت گردد.
هیأت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران همچنین مایل است مراتب قدردانی خویش را نسبت به آقای یوکیو آمانو مدیرکل و آقای ترو واریورانتا معاون مدیرکل و رییس بخش پادمان ها و نیز دبیرخانه آژانس به دلیل همکاری و سخت کوشی آنها در خصوص اجرای برنامه اقدام جامع مشترک (برجام) که در تاریخ 14 ژوئیه 2015 بین جمهوری اسلامی ایران و گروه پنج به اضافه یک مورد توافق قرار گرفت، ابراز نماید.
آقای رییس،
16 ژانویه 2016 به عنوان روز اجرای برجام نماد نقطه عطفی است که طی آن بحرانی که به صورت غیرضروری به درازا کشیده شده بود، به پایان خود رسید. در چنین روزی مدیرکل آژانس گزارش خویش مندرج در سند شماره GOV/INF/2016/1 حاوی تایید این که جمهوری اسلامی ایران مراحل آماده سازی لازم برای شروع اجرای برجام را تکمیل کرده است منتشر ساخت. همان گونه که آژانس قبلاً تایید کرده است کشورم کلیه اقدامات لازم تحت مفاد برجام را انجام داده است تا اجرایی شدن این توافق تاریخی میسر گردد.
با تحقق روز اجرای برجام، اکنون کلیه قطعنامه های قبلی شورای امنیت سازمان ملل متحد و کلیه قطعنامه های قبلی شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی در باره مسئله هسته ای ایران خاتمه یافته اند. در نتیجه کلیه تحریم ها و محدودیت هایی که به نظر ما به شکلی غیر قانونی و غیر قابل توجیه به ایران تحمیل شده بودند به شکل کامل رفع می شوند. این امر فصلی نوین را برای همکاری و تعامل سازنده ایران و آژانس و کلیه دولت های عضو آژانس می گشاید.
برجام بر رهیافتی آینده نگرانه مبتنی است و ما قاطعانه بر این باوریم که مفاد و روح برجام باید دقیقاً توسط کلیه طرف های مربوطه محترم شمرده شده و به مورد اجرا گذاشته شود. اصل اساسی برجام تعهد متقابل ایران و گروه پنج به اضافه یک است. جمهوری اسلامی ایران از طریق همکاری خویش با آژانس به ادامه اجرای با حسن نیت تعهدات خویش به شکل مقرر در متن برجام متعهد می باشد.
اجرای تعهدات هسته ای ایران باید توسط دیگر طرف ها نیز به شکل متقابل محقق و بدین ترتیب موفقیت این توافق خطیر تضمین گردد. باید به خاطر داشته باشیم که این توافق مانند مسیری دو طرفه است و تنها به شرط توجه به این نکته می تواند تاب آورده و به حیات خویش ادامه دهد. جمهوری اسلامی ایران پی گیری برنامه هسته ای صلح آمیز خود شامل انجام غنی سازی را منطبق با برنامه خویش به شکل توافق شده در برجام ادامه می دهد و به منظور تضمین این که موافقتنامه بتواند آزمون خود در گذر زمان را پس داده و به کلیه اهداف خویش دست یابد، با طرف های مقابل همکاری نزدیک خواهد داشت. این تعهد بر این ضمانت گروه پنج به اضافه یک مبتنی است که آنان منطبق با تعهداتشان تحت مفاد برجام در این برنامه صلح آمیز همکاری خواهند کرد.
آقای رییس،
اضافه می نمایم که اجرای پروتکل اضافی به منظور هموار ساختن راه برای حصول 'جمع بندی جامع تر' صورت می گیرد و همکاری جمهوری اسلامی ایران با آژانس در این زمینه به شکل اعمال شده برای کلیه امضاءکنندگان پروتکل اضافی خواهد بود. آژانس نیز به طور همزمان باید برای تضمین حفاظت کامل کلیه اطلاعات محرمانه ای که به دلیل اجرای پروتکل اضافی توسط ایران به آگاهی اش می رسد، منتهای مراقبت را معمول دارد.
آقای رییس،
ما قویاً بر این باوریم که در روند اجرای برجام، ایفای نقش منصفانه، حرفه ای و غیر جانبدارانه آژانس از اهمیتی حیاتی برخوردار است. آژانس طبق اساسنامه خود می بایست در صدد تسریع و گسترش نقش انرژی اتمی در تحقق صلح، سلامت و رفاه در سراسر جهان باشد. این موافقتنامه برای دولت های عضو آژانس فرصتی مغتنم است تا در زمینه کاربردهای صلح آمیز گسترده انرژی اتمی مبادرت به همکاری کنند.
قبل از خاتمه سخنانم مایلم بار دیگر مراتب قدردانی صمیمانه دولت خویش را از حمایت مستمر اعضای جنبش عدم تعهد از برنامه هسته ای صلح آمیز جمهوری اسلامی ایران طی دوازده سال گذشته اعلام نمایم. هیأت نمایندگی جمهوری اسلامی ایران همچنین مایل است از حمایت اکثریت قاطع دولت های عضو آژانس بین المللی انرژی اتمی از این روند دیپلماتیک و انعقاد و رسیدن به روز اجرای برجام قدردانی کند. متشکرم آقای رییس.

4949

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 501128

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 7 =