ایرنا نوشت: وزیر امور خارجه گفت: جمهوری اسلامی ایران امروز با طی مراحل قانونی برجام در آستانه ورود به بازه زمانی اجرا و به عبارتی دیگر در آستانه دوران پساتحریم قرار گرفته است.

 محمدجواد ظریف روز یکشنبه در سخنانی در دوازدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران افزود: در این دوره علاوه بر ثبات سیاسی، مزیت های متعدد نسبی کشور، موقعیت ژئواستراتژیک، نیروهای بالنده انسانی و زیرساخت های مناسب، فرصت های بی بدلیلی را برای شکوفایی صنعت پتروشیمی در منطقه و جهان نوید می دهد.

وی ادامه داد: در این دوره از جمله تحریم های اعمال شده در زمینه انتقال فناوری، صدور محصولات و فرآورده های پتروشیمی جمهوری اسلامی ایران به خارج از کشور، جذب سرمایه گذاری خارجی به طور کلی و به طور خاص در این حوزه (پتروشیمی) تعاملات و تبادلات بانکی و پولی و مشکلات حمل و نقل به یاری خدا برطرف خواهد شد.
رییس دستگاه دیپلماسی همچنین گفت: دوران پساتحریم، ضمن کاهش ضریب ریسک و میزان کاهش آسیب پذیری کشور در حوزه مختلف اقتصادی، فرصت های کم نظیری را برای فعال تر شدن دستگاه های تولیدکننده از جلمه صنعت پتروشیمی در جمهوری اسلامی ایران در عرصه های داخلی، منطقه ای و بین المللی به ارمغان می آورد.

ظریف خاطرنشان کرد: خرسندیم که همزمان با لغو تحریم های اعمال شده علیه صنعت پتروشیمی ایران و با توجه به فضای مثبت پدیده آمده در عرصه دیپلماسی، تنوع تولید محصولات و مقاصد جدید صادراتی به عنوان دو راهبرد مهم در صنعت پتروشیمی در دستور کار جدی قرار گرفته است که در نتیجه آن همزمان به افزایش علاقه مندی و تمایل برای سرمایه گذاری و انتقال دانش فنی، تقاضاها برای خرید محصولات پتروشیمی ایران نیز افزایش خواهد یافت.
وی یادآور شد: در این مسیر در دوران پساتحریم صنعت پتروشیمی ایران می تواند با جذب سرمایه گذاری خارجی، زمینه جذب فناوری و رشد صنایع مختلف و افزایش اشتغال را فراهم کند.
وزیر امور خارجه تاکید کرد که ما اطمینان داریم راهبرد شرکت ملی صنایع پتروشیمی، تلاش در جهت توسعه زنجیره کامل این صنعت خواهد بود.

ظریف همچنین اظهار داشت: البته ایجاد یک شبکه قوی از توانمندی های داخلی در زمینه های متخلف برای بقا در عرصه بین المللی باید دارای مزیت رقابتی باشد و این، جز با ارتقای توانمندی های داخلی مطابق کیفیت و استاندارد های جهانی ممکن نیست و امیدواریم این همایش فرصت خوبی برای حرکت در این جهت باشد.
وی ادامه داد: در این زمینه لازم است برای بالابردن ظرفیت و توان داخلی برای انجام پروژه های جاری بویژه در عرصه های پژوهشی، فناوری، پیمانکاری عمومی، فنی و مهندسی و ساخت و تامین به گونه ای برنامه ریزی کرد که دانش فنی بومی، توانمندی سخت افزاری و نرم افزاری داخلی و افزایش ظرفیت تولید درصنایع پتروشیمی در صدر فعالیت ها بوده است، هر جا کمبودی باشد با شناسایی توانمندی های بین المللی دست به شراکت راهبردی زد و یک ارتباط برد – برد برای طرفین رقم زد.


وزیر امور خارجه اظهار داشت: حضور سرمایه گذاران خارجی و فراهم شدن امکان مشارکت یا استفاده از تسهیلات مالی موسسات بین المللی خارجی علاوه بر گشودن گره توسعه طرح های معطل نیمه تمام صنعت پتروشیمی ایران، از یک جنبه دیگر نیز می تواند برای کشورمان موثر واقع شود و آن از جنبه بین المللی یعنی کاهش ریسک سرمایه گذاری خارجی از نگاه موسسات تحقیقاتی بین المللی است.
وی ادامه داد: با حذف موانع ایجاد شده بر سر راه شکوفایی و برون گرایی در دوران پسا برجام و در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی ، از یک سو احتمال امکان تعامل سازنده میان شرکت های پتروشیمی داخلی با بازارهای تامین سرمایه و فناوری پیشرفته خارجی برقرار خواهد شد و از سوی دیگر شکوفایی ظرفیت ها و توان داخلی کشور به منظور ایجاد «یک اقتصاد درون زا و برون زا» که در آن خام فروشی نفت و گاز کاهش یافته و صادرات محصولات و فرآورده های پتروشیمی به بازارهای خارجی فراهم می شود.
وی ادامه داد: برجام می تواند در صورت بهره برداری صحیح از فرصت ایجاد شده، رفع کننده بسیاری از موانع و زمینه ساز گسترش بسترهای مناسب برای تعامل سازنده صنایع کشور از جمله صنعت پتروشیمی با بازارها درسطح منطقه ای و جهانی باشد.
وی تصریح کرد: در صورت بهره برداری جوامع دانشگاهی و صاحبان صنایع از شرایط جدید ، فرصت های شغلی متنابهی در داخل کشور برای مردم به ویژه جوانان عزیز ایجاد می شود.

رییس دستگاه دیپلماسی گفت: با استفاده از تجربیات ارزشمند متخصصان داخلی و دانش انباشته صنایع، چرخه تولید داخلی در خدمت یک اقتصاد درون زا و برون زا قرار خواهد گرفت.
ظریف ادامه داد: بازار سرمایه از جمله بورس شرکت ها و صنعت پتروشیمی فعال تر شده و کمبود سرمایه و دیگر مشکلات خاص این صنعت در کنار داشتن یک راهبرد ملی متعادل و متناسب برطرف خواهد شد.
وی با بیان این که ما بنیانگذار صنعت پتروشیمی در خاورمیانه بوده ایم، خاطرنشان کرد: طی چند سال آینده می توانیم یکی از بزرگ ترین تولید کنندگان محصولات پتروشیمی در جهان باشیم. در این ارتباط همکاران من در وزارت امور خارجه تمام تلاش خود را برای تسهیل افزایش سرعت توسعه و جبران عقب ماندگی ها به عمل خواهند آورد.

رییس دستگاه دیپلماسی یادآور شد: هنر سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در این روند تلاش برای فراهم کردن شرایط و بسترهای لازم در عرصه بین المللی، به گونه ای است که صنایع داخلی بتوانند در پرتو آن، به دور از موانع سیاست بین المللی و در چارچوب اهداف توسعه پایدار، به سهولت به بازارهای خارجی خرید و فروش کالا ، مشتریان فراملی، منابع مالی لازم و فناوری های پیشرفته و مناسب دسترسی داشته باشند. این مهم نیازمند اجماع، همدلی و همکاری همه بخش های دست اندرکار کشور است.
ظریف اظهار امیدواری کرد که در سایه اهداف الهی ایران بتواند از این مرحله حساس به سلامت عبور کرده و قله های تعالی و پیشرفت را به کمک استعدادهای درخشان ایرانیان فتح کند.
وی همچنین گفت: برگزاری کنفرانس بین المللی صنعت پتروشیمی ایران دریچه جدیدی به روی صنعت پتروشیمی می گشاید و فرصت خوبی است که شرکت ها و موسسات مالی معتبر خارجی فعال در حوزه نفت و انرژی را با توانمندی های ایران به ویژه طرح های در دست اجرا آشنا کند و زمینه ساز توسعه دوباره این صنعت ارزش آفرین در کشور در پرتو شرایط جدید باشد.
وزیر امور خارجه ادامه داد: این همایش همچنین امکان تعامل سازنده شرکت های ایرانی و خارجی عرضه کننده فناوری های نوین و صاحب نظران در حوزه پتروشیمی را فراهم می کند و ضمن بررسی و تحلیل بازار و آینده آن انتقال تجربیات و دانش فنی و اجرایی را نیز ممکن می کند.
ظریف اظهار امیدواری کرد که این همایش در تحقق اهداف خود موفق باشد و بتواند ظرفیت موجود در صنعت پتروشیمی کشور را به دنیا معرفی کند.

وی یادآور شد: امروز بزرگان صنعت پتروشیمی معتقدند که انتظار یک آینده روشن و موفق برای این صنعت تنها یک آرزو نیست بلکه یک حقیقت است کشور با توجه به مزیت های بالقوه و با اتکا به منابع و توانمندی های بومی خود می تواند در جمع بزرگان پتروشیمی جهان قرار گرفته و در سال های آتی یکی از صادر کنندگان عمده محصولات پلیمری باشد.
وی با تاکید بر این که صنعت پتروشیمی ایران در مسیر رشد و توسعه خود توانسته دستاوردهای ارزشمندی را در طول بیش از 50 سال عمر خود به دست آورد، افزود: بخش عمده ای از این دستاوردها با استفاده از پیشرفت های علمی داخلی و همت متخصصان و کارگران ایرانی در طراحی، اجرا و ساخت تجهیزات و در شرایط تحمیلی برخی کشورها به دست آمده است.
رییس دستگاه دیپلماسی با یادآوری این که ایران به عنوان دومین قدرت پتروشیمی خاورمیانه، حدود 25 درصد از تولید محصولات پتروشیمی را در اختیار دارد، گفت: امیدواریم با توجه به طرح های توسعه ای در دست اجرا سهم این صنعت در بازارهای داخلی و بین المللی افزایش یابد.

ظریف ادامه داد: طی دوران اعمال تحریم های ظالمانه و غیر قابل توجیه حقوقی سیاسی و اقتصادی، با وجود پیشرفت های داخلی در علوم گوناگون ، نوآوری و خلاقیت ، خوداتکایی و کاهش وابستگی بودجه کشور به درآمدهای حاصل از فروش نفت آسیب هایی نیز به فعالیت های نظام بانکی کشور، روابط تجاری با دنیای خارج، روند توسعه صنعتی و دسترسی آسان و بهره برداری از علوم و فنون روز جهانی وارد شد. صنعت پتروشیمی نیز از جمله صنایع پویا و فعال کشور بود که مستقیما هدف این تحریم های ظالمانه قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: اهمیت صنعت پتروشیمی چه در بعد ملی و چه در بعد بین المللی باعث شد تا از جمله محورهای تلاش ها از ابتدای مذاکرات هسته ای، توجه ویژه به رفع تحریم و برطرف کردن مشکلات صنعت پتروشیمی باشد. هدفی که همان ابتدا و با برنامه اقدام مشترک موقت ژنو که آذر ماه 92 مورد توافق قرار گرفت، محقق شد و محدودیت های ناظر بر فروش این محصولات برداشته شد.
دوازدهمین همایش بین المللی صنعت پتروشیمی ایران (IPF) با هدف معرفی فرصت های سرمایه گذاری در ایران با حضور 9 شرکت خارجی از 25 کشور جهان امروز با در مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما آغاز به کار کرد.

52310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 488075

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 13 =