علیرضا خراسانی: از مجموع 62 میلیون کاربر فعال ماهانه تلگرام (اگر فرض بگیریم که تعداد کاربران از ماه می 2015 زیاد هم نشده باشند!) بیش از 38 درصد آنها از ایران (ترافیک دریافتی از آیپیها ایران، منهای آیپیهای پرچمدار خارجی برخی از آی اس پیها که رومانی و ... را نشان میدهند!) هستند و با یک حساب سرانگشتی میتوان فهمید تعداد کاربران ایرانی که تا چندی پیش 12.4 میلیون نفر شده بود {لینک} اینک از مرز 23 میلیون کاربر (چه موبایل و چه دسکتاپ) گذشته است.
بسیاری از کاربران فهیم خبرآنلاین ذیل اخبار مربوط به تلگرام {لینک}{لینک} {لینک}نظرات متفاوتی ابراز کردهاند اما اغلب آنها با فیلتر شدن تلگرام مخالفاند چه آنهایی که با تلگرام نان زن و بچهشان تأمین میشود و چه سایرین که برای اوقات فراغت از آن بهره میبرند!
مبارزه بیامان پاول دوروف با محتوای مستهجن روی تلگرام که از سیاستهای روز اولی وی هنگام توسعه این پیامرسان بوده و فیلتر شدن برخی صفحات مستهجن توسط سیستم فیلترینگ ایران، بسیاری از کاربران ایرانی - چه شخصی، چه سازمانی و چه حکومتی - را بیشازپیش بهسوی تلگرام سوق داده است و روان بودن، لگ نزدن نرمافزار، لود شدن سریع دیتا و امن بودن تبادل دیتا؛ آن را محبوبتر کرده است.
سوئیچ احتمالی روی پروتکل P2P توسط سازنده تلگرام که مانع از فیلتر شدن کل اپلیکیشن میشود، هزینههای فنی منفی ناشی از رفتن مردم بهسوی فیلترشکن برای باز کردن تلگرام مانند آوردن انواع ویروس روی شبکه داخلی کشور و دستبهدست چرخیدن انواع بدافزارها روی شبکه اینترانت و سرورهای زیرساخت ازجمله نتایج نگرانکنندهای است که تصمیمات ناگهانی درباره این پیامرسان، باعث آن میشود.
ازآنجاییکه ضعف توان فنی-مدیریتی در ساخت و توسعه پیامرسانهای بومی بر همگان مشهود است، بهتر است به حضور 23 میلیونی کاربران احترام بگذاریم و بهجای پاک کردن صورتمسئله، یک بارهم که شده، عاقلانه و منطقی با پیامدهای بعضاً منفی و البته طبیعیِ کنارِ هم قرار گرفتن جامعه ایرانی در چنین شبکههایی در فضای مجازی روبرو شویم.
{نمودار زیر نشان میدهد ترافیک کاربران ایرانی از 20 درصد در کمتر از چند ماه به 38 درصد کل ترافیک تلگرام افزایش یافته و با در نظر گرفتن رقم 62 میلیون کاربر فعال به صورت ماهانه تعداد کاربران ایرانی فراتر از 23 میلیون و 560 هزار میشود.}
5656
نظر شما