دست دادن ظریف و اوباما در حاشیه نشست سازمان ملل، انتقاداتی را به دنبال داشت که برخی وعاظ و مداحان اهل بیت در ایام سوگواری امام حسین (ع) نیز به آن اشاراتی داشتند.

به گزارش خبرآنلاين، حجت الاسلام پناهيان نخستين واعظي بود که در هفته گذشته به اين موضوع پرداخت و بي آنکه به اصل اين موضوع اشاره کند گفت که «خدا دستان حضرت عباس را پذيرف چون حاضر نشد با شمر دست بدهد». پس از او حجت الاسلام نقويان، از دست دادن امام حسين با عمر سعد سخن گفت و اسناد تاريخي آن را ارائه داد.

در جديدترين موضع گيري در اين زمينه پايگاه اطلاع رساني مرکز اسناد انقلاب اسلامی يادداشتي از حجت‌الاسلام روح‌الله حسینیان منتشر کرده که به بررسی اين موضوع پرداخته است. مشروح اين يادداشت را در زیر می‌خوانید:

در منابع اسلامی مطلبی به نام مذاکره امام حسین(ع) با عمر بن سعد به معنای امروزی نیامده است، بلکه در منابع "دعوت" آمده است. ابن اعثم کوفی نقل می‌کند که امام حسین(ع) ابن سعد را خواست شبانه بین دو اردو ملاقات کردند و امام حسین(ع) به ابن سعد نهیب زد: "وای بر تو" یا به عبارتی «ویحک» که کلمه ترحم و دلسوزی در مقابل «ویل» است و فرمودند: «ای پسر سعد آیا از خداوندی که بازگشت تو به سوی اوست نمی‌ترسی که می‌خواهی با من بجنگی؟ در حالی که می‌دانی من پسر کیستم. اینان را رها کن و به من بپیوند من تو را به درگاه خداوند نزدیک می‌کنم». ابن سعد بهانه آورد و امام بهانه‌های او را جواب دادند، ولی ابن سعد بازگشت و امام حسین(ع) او را نفرین کرد. (ابن اعثم کوفی، الفتوح، ج 2، ص 147).

طبری هم همین ملاقات را نقل می‌کند و اضافه می‌کند که بعد از این ملاقات شایعاتی شد، از جمله این‌که امام حسین(ع) پیشنهاد کرد یا اجازه بدهید به جایی که آمده‌ام بروم یا به یکی از مرزها بروم یا دست در دست یزید بگذارم. اما طبری برای رد این شایعات بلافاصله از عقبة‌بن‌سمان یکی از بازماندگان کربلا نقل می‌کند که من از مدینه یا کربلا و شهادت امام حسین (ع) با او بودم، «به‌الله قسم که این چیزهایی که مردم می‌گویند و گمان می‌کنند درخواست نکرد.» (طبری، ج 3، ص 312)

در ارشاد شیخ مفید هم این ملاقات نقل شده، ولی هیچ چیز از متن ملاقات را ذکر نکرده، بلکه نامه عمر بن سعد به عبیدالله را آورده که به احتمال زیاد عمر بن سعد به دنبال ترک مخاصمه بوده است (شیخ مفید، ارشاد، ج 2، ص 87)

در هیچ‌ یک از منابع سخنی از دست دادن ذکر نشده، بلکه برعکس سخنی از دست ندادن است که کنایه از بیعت نکردن یا تسلیم نشدن است. قیس‌بن‌اشعث به امام پیشنهاد سازش با ابن زیاد را داد. امام در پاسخ فرمودند: «به خدا قسم هرگز دست ذلیلانه به شما نخواهم داد و مانند بردگان فرار هم نخواهم کرد» (شیخ مفید، همان، ص 97)

روز نهم که پیام ابن زیاد به ابن سعد رسید که یا جنگ یا تسلیم حسین، ابن سعد پیام ابن زیاد را تسلیم امام حسین (ع) کرد. حضرت در پاسخ فرمودند: «آیا حکم پسر زنازاده را گردن بنهم. به خداوند سوگند که چنین نخواهم کرد. مرگ از تسلیم شدن برای من راحت‌تر و شیرین‌تر است.» (ابن قتیبه دینوری، الامام والسیاسه، ج 2، ص 11)

روز عاشورا هم حضرت آن خطبه بالابلند را رو در روی سپاه ابن زیاد خواند که یک جمله‌ آن این بود:‌ «الا انّ دعی بن دعی قد رکزنی بین السلیة و الذّله و هیهات مناالذله» (ابن شعبه حرانی، تحف‌العقول، ص 244)

2727

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 471923

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    53 5
    یا حسین
    • بی نام IR ۲۲:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
      1 0
      چرا خسیس بازی درمیارید؟نظرات را بگذارید.
    • دوست A1 ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
      3 3
      سيدالشهدا ع اگر دست مي داد و بيعت مي كرد كه شهيد نمي شد.
    • شکیب A1 ۱۰:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
      8 2
      چه امام حسین ع دست داده باشند چه نداده باشند این قیاس قیاس مع الفارق است و سوء استفاده از اعتقادات مذهبی مردم.
  • بی نام A1 ۰۹:۱۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    8 1
    امام حسین بسیار مودب و متواضع بودند بنابراین قاعدتا می توانند با هرکسی احوالپرسی و مصافحه کرده باشند اینکه دیگر سند و مدرک و قیل و قال نیاز ندارد
  • رضا A1 ۱۵:۵۵ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    6 1
    مذاكره و توافق هسته اي رو چرا به كربلا ربط ميديد؟ امام حسين براي اصلاح دين پيامبر ص قيام كرد ما سر مسله هسته اي مذاكره كرديم. من فك ميكنم اين شبيه سازي ها هدفهاي خوبي رو دنبال نميكنه
  • بدون نام ۱۶:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۵
    7 0
    حالا ما هزارتا مشكل ديگه رو حل كرديم كه به دست دادن چسبيديم? مگه در مبارزه با فساد و رسيدگي به امور مردم نبايد ملاك امام حسين باشد?فقط دست دادن ملاك امام حسينه?
  • امیدوار IR ۰۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
    4 0
    با سلام در مصاحبۀ خبر آنلاین با آقای نقویان از قول ایشان آمده بود که امام حسین علیه السلام با عمربن سعد دست داده اند و این مطلب در کتاب ارشاد شیخ مفید ره آمده است. بنده به کتاب مذکور مراجعه کردم ولی دست دادن امام علیه السلام را نگفته بود. اگر ممکنه از آقای نقویان سؤال بشه منبع این مطلب چیه؟ با تشکر
  • مهرداد IR ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
    5 0
    رسم و رسوم در آن زمان با الان متفاوت بوده.در حال حاضر دست دادن هنگام سلام کردن انجام میشه ولی در اون زمان به معنی بیعت بوده که فقط در زمانهای خاص انجام میشده.
  • بی نام A1 ۰۷:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
    10 6
    واقعا برای آقای پناهیان و نقویان متاسفم که اینقدر سطح فکری شان پاین است که قدرت تشخیص ندارند ، نه اوباما عمر سعد می شود و نه آقای ظریف نغوذ ان بالله امام حسین کمی در گفتار تان تامل کنید . عقل و انصاف چیزی خوبی است .
    • یه بی نام دیگه IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
      0 0
      حالا تو مطمئنی که سطح فکرت بالاست؟ تو مثل اون کسی هستی که با اشارۀ انگشت بخواند، ماه تو آسمون را نشونش بدند و اون به سر انگشت نگاه می کنه
  • حمید دهشوری A1 ۰۹:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
    3 0
    نظر من بد نبود منتشر نکردید
  • s A1 ۱۵:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۸/۰۶
    0 0
    انتظار نداشتم خبرآنلاین درباره غرویان و پرتو چیزی ننویسد.