وضعیت سوریه، تعامل با اتحادیه اروپا و دیدگاه های مشترک تهران و وین در کنفرانس خبری روحانی و فیشر

رییس جمهور با اشاره به این که معضل بزرگ تروریسم امروز نه تنها امنیت و ثبات منطقه خاورمیانه، بلکه امنیت جهانی را تهدید می‌کند، تأکید کرد: نخستین گام و مهم‌ترین اولویت در مرحله کنونی جلوگیری از خونریزی، ایجاد امنیت و ثبات در منطقه است تا زمینه برای بازگشت آوارگان هر چه سریعتر فراهم شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت، حجت‌الاسلام  حسن روحانی روز سه‌شنبه در نشست مطبوعاتی با رییس جمهوری اتریش و در پاسخ به خبرنگار تلویزیون ORF این کشور مبنی بر نگاه ایران به تحولات سوریه گفت: همه کشورها باید کمک کنند تا شرایطی به وجود آید تا در سوریه امنیت و ثبات ایجاد شود و زمینه برای استقرار دموکراسی و خواست مردم بیش از پیش فراهم شود.

رییس جمهور با اشاره به اینکه سوریه امن تر، به نفع منطقه و جهان است، تصریح کرد: همه کشورهای منطقه و تأثیرگذار از جمله اعضای اتحادیه اروپا باید در این زمینه تلاش کنند و ایران در کنار هر میزی که نتیجه آن امنیت، ثبات، استقلال و احقاق حقوق ملت سوریه باشد حضور خواهد یافت.

روحانی با تأکید بر اینکه آنچه برای تهران مهم است جان مردم سوریه و بازگشت آوارگان است، گفت: این موضوع به نفع منطقه و جهان است و جمهوری اسلامی ایران وظیفه بزرگ بین‌المللی، منطقه‌ای، انسانی و اسلامی خود می‌داند که در جهت جلوگیری از کشته شدن و آوارگی مردم بی‌پناه و مبارزه با تروریسم و بیرون‌ راندن تروریست‌ها هر گامی که لازم باشد بردارد.

رییس جمهوری ادامه داد: بدون تردید بازگشت آوارگان، ایجاد ثبات و دموکراسی خواست جمهوری اسلامی ایران است. برای ما مهم میز مذاکره، شکل و طرف‌های حاضر در آن نیست آنچه اهمیت دارد، دستیابی به هدف مهم صلح و ثبات در منطقه حساس خاورمیانه است.

روحانی با بیان این که امروز در مذاکرات خصوصی و مشترک دو کشور یکی از مسایل مهمی که دنبال شد بحث منطقه‌ای، تروریزم و مشکلات کشورهای منطقه در این خصوص بود، گفت: تهران و وین دیدگاهی مشترک درباره تروریسم دارند چرا که این معضل امنیت جهان را تهدید می‌کند و امروز دل‌نگرانی‌ها از این که این معضل و پیامدهای آن نظیر آواره شدن هزاران انسان بی‌گناه سایر مناطق از جمله اروپا را تحت تأثیر قرار دهد، وجود دارد.

رییس جمهور افزود: جستجو برای یافتن راه حل مبارزه با تروریسم نباید بر مباحثی نظیر حمایت از فرد یا دولتی خاص متمرکز شد چرا که سوریه کشوری دارای دولت است و در آن مخالفان و گروه‌های ترویستی وجود دارند اما اولویت کار در شرایط موجود صحبت کردن راجع به دموکراسی، تغییر در قانون اساسی و نحوه فعالیت گروه‌های موافق و یا مخالف نیست؛ بلکه اولویت امروز بحث درباره میلیون‌ها آواره و صدها هزار کشته است.

روحانی با انتقاد از این که نفت استخراج شده در سوریه توسط تروریست‌ها به راحتی در بازار فروخته می‌شود و پولش صرف حرکت‌های تروریستی می‌شود، گفت: اولویت امروز بازگرداندن ثبات به این کشور است در حالی که پول نفت به جای هزینه شدن در امور رفاهی مردم صرف کشتار آنها می‌شود.

رییس جمهوری در عین حال تأکید کرد: آینده سوریه توسط آرای مردم این کشور ساخته می‌شود و مردم هستند که نسبت به حکومت، آینده و شیوه رفتار دولتمردانشان تصمیم خواهند گرفت و هیچ کشور و قدرت خارجی نباید و نمی‌تواند نسبت به آینده این کشور تصمیم بگیرد.

روحانی همچنین در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به مناسبات خوب و سابقه مثبت روابط ایران و اتریش اظهار امیدواری کرد: این سفر سرآغاز تحول بسیار مثبت در توسعه روابط دو کشور دوست باشد و بتوانیم در ماه‌های باقی‌مانده سال جاری و سال آینده به سرعت عقب‌ماندگی‌هایی را که در حوزه اقتصاد در چند سال اخیر به دلیل تحریم های ظالمانه به وجود آمد، جبران کنیم.

رییس جمهور در پایان از دولت اتریش بخاطر میزبانی خوب از مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 1+5 قدردانی کرد و افزود: توافق وین توافقی مهم، جامع و تاریخی است که می‌تواند منافع ایران، 1+5، اتحادیه اروپا و کل منطقه و جهان را در بر داشته باشد.

هاینتس فیشر رییس جمهوری اتریش نیز در این نشست مطبوعاتی با اشاره به روابط دیرینه دو کشور از این که اتریش هیچ گاه سابقه استعماری نداشته به عنوان نقطه مثبتی برای گسترش بیش از پیش همکاری‌ها یاد کرد و گفت: سیاست خارجی اتریش بر مبنای همکاری‌هایی بنا شده که منافع دوجانبه را در بر داشته باشد و در این راستا وین علاقه مند به گسترش همکاری ها با جمهوری اسلامی ایران است.

وی با بیان این که تلاش می‌کنیم حجم مبادلات اقتصادی دو کشور در کوتاه مدت و تا پایان سال به رقم 300 میلیون یورو افزایش یابد، گفت: با توجه به ظرفیت‌های موجود پیش بینی می‌کنیم این همکاری‌ها رشد فزاینده‌تری داشته باشد و نتایجش برای طرفین مثبت باشد. ما به دنبال تأمین منافع به شکل 50 ، 50 هستیم.

رییس جمهور اتریش ادامه داد: به منظور تحقق اهداف ترسیم شده تلاش خواهیم کرد تا اسناد امضا شده میان طرفین هر چه سریعتر عملی شود.

هاینتس فیشر با اعلام آمادگی کشورش برای حل و فصل مسایل منطقه ای و بین‌المللی با مشارکت جمهوری اسلامی ایران گفت: باید در کنار هم برای رسیدن به دنیایی که در آن کشورها با احترام و مسالمت آمیز زندگی کنند و تروریسم ریشه‌کن شود، همکاری کنیم.

وی با اشاره به برگزاری مذاکرات هسته‌ای میان ایران و 1+5 در وین از نتیجه مثبت بدست آمده ابراز خرسندی کرد و با اشاره به حمایت همه کشورها از توافق حاصل شده ، گفت: امیدوارم تا پایان و با اجرایی شدن مفاد این قرارداد خط سیر خوبی برای روابط ایران و سایر کشورها ایجاد شود.
29213

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 455240

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 2 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام IR ۱۶:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۷
    0 0
    این روز ها شرافت و مهربونی مامان مرکل و بابا فیشر به داد مهاجرین رسیده . خدا عمر با عزت بهشون بده.