این روزها و در آخرین فرصت تعطیلات تابستانی، ممکن است گذارتان به خیلی شهرها و از این رهگذر به خیلی از اماکن زیارتی سیاحتی بیفتد. اماکنی که اگرچه چندان قدیمی نیستند اما تابلوی میراث فرهنگی بر ورودی آنها خودنمایی می کند. بدین ترتیب بر اصالت و خاص بودن این گونه فضاهای گردشگری تاکید شده و به نوعی مورد تایید قرار می گیرند.

مدت ها بود به واسطه گزارش هایی که درباره رستوران معروف خاور خانم واقع در چابکسر از تلویزیون پخش شده بود، مشتاق دیدن آنجا بودم. سال ها پیش زمانی که خاور خانم، خاور خانم معروف نبود و اصلا رستورانی در چنته نداشت، چند باری مشتری چای خانه اش و یکی دو بشقاب غذای بیشتری که برای خود و خانواده اش طبخ کرده بود، بودم. حالا سال ها از آن روزها گذشته و ظاهرا این بانوی شمالی به یکی از مشهورترین رستوران دارهای شمال کشور تبدیل شده است. تلویزیون از او گزارش پخش کرده و میراث فرهنگی هم نشان حمایت خود را بر سر در رستوران وی که روز به روز بیشتر توسعه می یابد نصب کرده است. پس کنجکاو بودم رمز موفقیت او را از نزدیک ببینم.

از جاده پیچ در پیچ سرولات که بالا می روی و به چند صد متری رستوران که می رسی، از تو هزار تومان تحت عنوان عوارض دریافت می کنند که هرچه فکر می کنی علت آن را درنمی یابی! بعد باید با هزار مصیبت و دردسر جای خالی برای خودرو پیدا کنی و به صورت پیاده، شیب تند رسیدن به رستوران را طی کنی. تازه اگر انبوه خودروهای سرگردان به دنبال پارک، امان رد شدن و عبور از مسیر باریک جاده را به تو و همراهانت بدهند. وارد رستوران که می شوی آنجا را به همه چیز شبیه می بینی غیر از رستوران! یک ساختمان نیمه ساز با انبوه گچ و سیمان و بلوک در اطرافت. ظاهرا خاور خانم همواره در حال توسعه است! و در این میان انبوه مراجعانی که در این آشفته بازار منتظرند و صفی که معلوم نیست چقدر باید در آن به انتظار ایستاد. گهگاه کسی فریاد می زند: یک نفر در صف بایستد و بقیه بروند جا بگیرند! سرکی به سالن صرف غذا می اندازی. سیصد چهارصد نفر در پشت میزها به انتظار غذایشان نشسته اند. درست مانند هیئت های عزاداری یا مراسم ناهار پس از تشییع جنازه یک عزیز! یک ساعت و نیم تنها در صف می ایستی! همراهانت در سالن بوده اند تا به محض خالی شدن یک میز، شیرجه زده و میز و صندلی های مزبور را از آن خود کنند! اما دریغ! آخر صفی ها زرنگ تر بوده اند و زودتر جا گرفته اند و سر صفی ها غذا به دست بدون جا مانده اند. نوبتتان می شود و سینی های غذا را به دستتان می دهند و شما یک لنگه پا و بدون میز مانده اید. درخواست می کنید غذایتان را در ظرف های یک بار مصرف بدهند تا در کنار جاده، جنگل یا هرجای دیگر بتوانید آن را صرف کنید. با بی احترامی و غرولند، این کار را برایتان انجام می دهند. اما زمانی که از آنها خواهش می کنید تا چند قاشق درجه سه نیز به صورت امانی یا حتی فروشی در اختیارتان قرار دهند، تا غذایتان را در داخل خودرو صرف کنید، از دادن آن امتناع می کنند و در برابر اعتراضتان مبنی بر عدم مدیریت صحیح و آشفتگی و هرج و مرج موجود، شروع به داد و بیداد می کنند. و در این میان سردمدار ماجرا خاور خانم معروف که به جای عذرخواهی از وجود چنین شرایطی، با بی احترامی و فریاد برخورد کرده و تو را وادار می کند تا برای حفظ شان و شخصیتت هرچه سریعتر آنجا را ترک کنی!

رستورانی کثیف، بی مایه، مالامال از خاک و گچ و سیمان، منوی غذایی که در آن خرید و فروش ویلا، زمین و آپارتمان هم به مشتریان عزیز ارائه می شود! ارائه غذا در شرایط بسیار غیر بهداشتی و تاسف برانگیز، رفتارهایی به شدت توهین آمیز و غیر مودبانه و در نهایت غذایی که پس از خوردن آن تاسف می خوری که چرا وقت و اعصاب عزیزت را صرف آن کردی!

اما در این میان آنچه تاسف برانگیزتر به نظر می رسد، نقش سازمان میراث فرهنگی و صدا و سیما در پروبال دادن به چنین پدیده هایی است. پدیده هایی جعلی که ظاهرا نه تنها بر آنها نظارت کافی و دقیق صورت نمی گیرد، بلکه با تبلیغ بی مورد پیرامون آنها، این قبیل اماکن و گردانندگانشان را به عناصری فاقد مسئولیت در قبال کار و مخاطبانشان تبدیل می سازند. در این میان باز هم ظاهرا نشانی از توجه به اصالت موضوع در تلویزیون نیست. رسانه مبادرت به بزرگسازی شخص یا اشخاصی می کند که نه ظرفیت چنین تبلیغ و توجهی را دارند و نه توانایی اداره تبعات مثبت آن را. از سویی دیگر شخصیت هایی از رسانه حذف می شوند که بی تردید بزرگی خود را وامدار رسانه و تلویزیون نیستند. بدین ترتیب تلویزیون و برخی نهادها و سازمان های دیگر تبدیل به ابزاری برای سازوکار آن مصرع معروف می شوند که می گوید: وای از آن روز که گدا معتبر شود!     

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 453666

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 9 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام DE ۱۳:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    4 0
    عالیه. چرا مردم را به جایی که اینقدر بی سر و سامان است گمراه می کنند؟ آیا درست است که فردی چند ساعت وقت سفر خود را برای همچین خدمات بی ادب و بی کیفیتی تلف کند؟
  • محمد IR ۱۵:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    عجب
  • بی نام IR ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    2 0
    من خودم پارسال زفتم اونجا، تجارتخونه هست بجای رستوران. پول که دادی تازه میفهمی چه کلاهی سرت رفته. مگس از سر و کولت بالا میره و ...
  • بی نام A1 ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 0
    واقعي بود همين اتفاقها براي ما هم افتاد
  • داریوش A1 ۱۶:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    2 0
    موافقم . این خاور خانم با شاهم دیگه فالوده نمیخوره . خوبه که گذشته فراموش نشه
  • بدون نام ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    1 0
    بسيار متين فرموديد
  • میثم مهرآفر IR ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    1 0
    دقیقا همینجوری ک نویسنده نوشته
  • بی نام A1 ۱۸:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    0 4
    شمایی که این متن رو نوشتی به جای اینکه این رستوران و در آمد میلیاردیش و هزاران نفری که اونجا رفتن برای غذا خوردن زیر سوال ببری،باید قبل از رفتن به اونجا از یه نفر که رفته مشورت میگرفتی عزیزم که اینجوری مثل مرغ پر کنده به زمین و زمان گیر ندی.رفتن به رستوران معروف خاور خانوم پنج سال پیش هیچ قاعده ای نداشت و شما هر موقع می رفتی با ده هزار تومن بهترین غذا رو در کمال آرامش و احترام و طبیعت رویایی سرولات نوش جان می کردی ولی الان که جمعیت هولناکی به سمت اونجا روانه میشن باید زرنگ باشی و از اونجا لذت ببری یعنی1.روز دوشنبه تعطیله و نری2.روز شنبه و یکشنبه و سه شنبه بهترین روزه برای رفتن به اونجا و ساعت12 باید اونجا باشی3.قبل از اینکه تو صف وایستی میزت رو کمین کنی بعد بری تو صف4.پولت رو از قبل آماده کن
  • بی نام A1 ۱۸:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    2 0
    کاملا درسته من هم تجربه ای مثل ایشان دارم رستورانی کثیف وغذایی بی کیفیت وبرخوردی بی ادبانه معلوم نست چی اش ملت رو جلب کرده
  • بی نام US ۱۸:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    2 0
    کلا ملت بی ظرفیتی هستیم. خاور خانم یک نمونه اش است.
  • بی نام A1 ۲۰:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    2 0
    واقعا حرف حساب گفتید . ما چند بار برای صرف غذا به رستوران خاور خانم رفته آیم که با اخلاق بسیار بد و تند وتیز این خانم مواجه شدیم . ایشان بسیار بسیار بد اخلاق هستند و قیمت غذاها در آن رستوران نیمه ساز و آلوده با هتل بزرگ رامسر برابر است
  • مهرداد A1 ۲۰:۱۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۳
    2 0
    یعنی حرف دل منو زدی ، دقیقا همینه ، نمیدونم کی و از کجا پیدا شد این خاور خانم و رستورانشو یا بهتره بگم دکه غذا فروشی رو معروف کرد ، فقط متاسفم واسه وقته خودم که دوباره واسه اونجا گذاشتم ، بدترین رفتارو دارن و بهتره بگم بدترین غذا رو هم اونجا خوردم ، ۸ سال پیش که اونجا رفتم تا کمر دلا راست میشدن اما امسال من تا کمر دولا راست شدم ، چرا ، چون خاور خانم ، معروف شده ، میفهمی معروف ، خدا به هر کسی اندازه شعورش مال نصیبش کنه این یکی زیادی ...