ایرنا: استانداری حکاری ترکیه چهارشنبه شب در شهر مرزی «یوکسک اوا» در 40 کیلومتری مرز ترکیه با جمهوری اسلامی ایران، اعلام حکومت نظامی کرد. درحال حاضر در 111 نقطه از مناطق شرق و جنوب شرق ترکیه منطقه وضعیت اضطراری ادامه دارد.

به گزارش ایرنا، در اطلاعیه استانداری حکاری آمده است: با افزایش حملات تروریستی در «یوکسک اوا» برای حفظ امنیت جانی و مالی شهروندان، برقراری آرامش و آسایش در شهر با استناد به قانون مدیریت استانها، از ساعت 23 ( 30 دقیقه بامداد پنجشنبه به وقت تهران) در سطح شهر حکومت نظامی اعلام می شود. این وضعیت تا اطلاع ثانوی ادامه خواهد داشت.

تارنمای «خبرلر» همزمان با خبرگزاری های ترکیه این خبر را با کد فوری مخابره کرد و افزود: بلافاصله بعداز اعلام حکومت نظامی در سطح شهر، صدای تیراندازی از نقاط مختلف بلند شد و خودروهای زرهی ارتش به سوی صدا به حرکت درآمدند.
یوکسک اوا، همزمان با شروع درگیریها بین نیروهای دولتی و پ.ک.ک در 50 روز اخیر، یکی از مناطقی است که شاهد درگیری های فشرده و ناآرامی جدی بوده است.
حدود سه هفته است که فعالیت فرودگاه تازه تاسیس شده یوکسک اوا نیز به دلیل ملاحظات امنیتی متوقف شده است.
یوکسک اوا هم مرز با ایران است و دومین مرز زمینی بزرگ ترکیه با ایران نیز در محدوده این شهر قرار دارد.
اول شهریورماه جاری مرز «اسن دره» در ترکیه نقطه مقابل مرز «سرو» جمهوری اسلامی ایران، با ملاحظات امنیتی به طور موقت بسته شد. همزمان کارکنان مرز گمرکی «کاپی کوی» ترکیه، نقطه مقابل مرز «رازی» جمهوری اسلامی ایران نیز ربوده شده اند که هنوز از سرنوشت آنها خبری در دست نیست.
آناتولی گزارش کرده بود که این مرز در پی حملات تروریستی پ.ک.ک در منطقه و تخریب پلی در مسیر «یوکسک اوا - اسن دره» با مین گذاری توسط عوامل پ.ک.ک، به طور موقت مسدود شد.
جمهوری اسلامی ایران سه مرز گمرکی با ترکیه دارد. مرز بازرگان - گوربولاغ، مرز سرو - اسن دره و مرز رازی - کاپی کوی.
مرز بازرگان بزرگترین دروازه مرزی بین دو کشور است. مرز رازی، عبور ریلی و به طور محدود مناسب برای عبور خودروهای سبک و مرز سرو - اسن دره نیز دومین مرز زمینی بزرگ بین دو کشور است.
به گزارش ایرنا، همزمان با ادامه ناآرامی ها در ترکیه، دولت این کشور در 111 منطقه از 15 استان کردنشین نیز اعلام وضعیت اضطراری کرده است.
وضعیت اضطراری که پیشتر از آن به عنوان حالت فوق العاده سخن گفته می شد به نوعی اجرای حکومت نظامی است.
ترکیه پیشتر در دهه 1990 میلادی نیز که درگیری ها میان عناصر حزب غیرقانونی کارگران کرد ترکیه (پ.ک.ک ) به اوج خود رسیده بود در بخشی از این مناطق حالت فوق العاده، منطقه ویژه امنیتی و یا حکومت نظامی اعلام کرده بود.
اکنون نیز با آغاز درگیری های ارتش ترکیه با گروه پ.ک.ک در داخل خاک این کشور و حملات هوایی ترکیه به پایگاه های این گروه در شمال عراق، در 15 استان ترکیه مقررات وضعیت اضطراری اجرا می شود.
ناآرامی ها در ترکیه پس از حمله انتحاری به فعالان هوادار کردها در شهر سوروچ در جنوب ترکیه و نزدیک مرز سوریه آغاز شد که 31 کشته و حدود 100 زخمی برجا گذاشت.
در 50 روز گذشته حدود یک هزار تن از عناصر پ.ک.ک در حملات هوایی ارتش ترکیه به شمال عراق و در درگیری ها در خاک ترکیه کشته شدند. در این مدت همچنین دستکم 59 نیروی امنیتی و 14 غیرنظامی این کشور در 46 روز گذشته در درگیری ارتش ترکیه با گروه های کرد در مناطق مختلف این کشور کشته شده اند.

4949

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 450874

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ایرانی A1 ۰۶:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    30 32
    باید سریعا یک راه جایگزین برای ترکیه تعیین بشه. اینطوری شاید قاچاق گازوئیل هم کمتر بشه؛ چون بیشتر راننده های ترکیه ای وقتی به ایران میومدن بیشتر به فکر گازوئیل بودن تا بار. آذربایجان هم همزمان با این اتفاقها ورودی کامیونها رو زیاد کرده. بهترین راه، راه ارمنستان و بعدش گرجستانه. نباید باج داد، حتی اگه کار سخت تر بشه. چند وقت دیگه که درآمدشون از راه ورود کامیون کم شد، خودشون پیگیر میشن. ضمنا امیداورم که تدابیر مشابهی هم برای کامیونهای ترکیه ای که از ایران به سمت آسیای میانه میرن هم اتخاذ بشه.
    • مبین A1 ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
      28 95
      ارمنستان یکی از مقاصد قاچاق سوخت هست .اصلا ارمنستان زیر ساخت ترانزیت ندارد اگر هم کامیون ها از راههای غیر استاندارد ارمنستان بگذرند باید گرجستان روسیه اوکراین را برای رسیدن به اروپا طی کنند که علاوه بر چند برابر شدن طول مسیر هزینه ترانزیت چندین برابر خواهدشد.در ضمن در بسیاری از کالاها بازرگانان ترکیه واسطه صادرات واردات ایران اروپاهستند که چنین واسطه هایی در حال حاضردر کشورهای یاد شده وجود ندارند
    • بی نام US ۱۹:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
      13 19
      آقا مبین شما اولا از کجا میدونی همه راه های ارمنستان غیر استاندارده؟ دوما همه میدونن ترکیه آسون ترین راهه ولی پذیرفتن شرایط تجارت باید دو طرفه باشه، نمیشه ما همیشه اونها رو راضی نگه داریم، ولی اونها گردن کلفتی کنن.
  • مهدی A1 ۱۶:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۱۱
    5 3
    شما با پژاک که به افسر کرد پلیس راه هم رحم نمیکنه بجنگ.