ایسنا نوشت: تجربه برادری و یا خواهری از آن موهبت‌ها و نعمت‌هایی است که گاهی به مثابه آب برای ماهی است؛ وقتی وجود آن را احساس می‌کنید که آن را نداشته باشید اما به راستی این نعمت نامحسوس اگر نباشد تک‌فرزند شما چه چیزهایی را در زندگی خود از دست خواهد داد؟

حساس شیرین هم‌خانوادگی، بزرگ شدن زیر یک سقف، از یک پدر و مادر بودن و زندگی خانوادگی کنار هم پر از احساسات شیرین و تجربیات به یادماندنی است که در طول عمر در ذهن آدمی می‌ماند اما تک‌فرزندها فاقد این احساسات و خاطرات شیرین در حافظه تاریخی خود هستند.

همچنین آنکه نقش‌های خواهر یا برادر در زیر سیستم خانواده چیزی نیست که بشود آنها را با افراد دیگری پر کرد. تاثیری که خواهران و برادران بر روی تربیت هم می‌گذارند، غیر قابل انکار است. شما با ایفای این نقش‌ها رشد می‌کنید و مفاهیم ذهنی جدیدی یاد می‌گیرید.

به هرحال والدین برای همیشه نمی‌توانند پشتیبان فرزند خود باشند و در سنین بالاتر نیز انرژی لازم را ندارند. بنابراین در روزگاری او را بالاخره تنها در این دنیا رها می‌کنند زیرا این قانون طبیعت است. در چنین شرایطی خواهران و برادران پشتوانه‌های هم برای زندگی در روزگاری هستند که ممکن است والدین دیگر حضور نداشته باشند. بدیهی است که تک فرزندها پشتوانه خانوادگی برای زندگی آینده خود ندارند.

به نقل از کتاب تک فرزندی از مجموعه کتاب‌های زندگی سازمان بهزیستی کشور، علیرضا مرندی نیز در این خصوص اظهار کرد: تک‌فرزندی مشکلات خاص خودش را دارد. ممکن است والدینی باشند که به خاطر اینکه به فرض مادر مریض است و مشکل دارد، نتواند دیگر فرزند دوم را بیاورد. یا اینکه ازدواجشان اینقدر دیر صورت گرفته است که مادر از سن 35 و 40 هم عبور کرده است و صلاحش نیست که فرزند دوم را بیاورد، اما اینها استثناء هستند.

این استاد دانشگاه در ادامه ضمن اشاره به بازدید خود در اوایل انقلاب اسلامی از کشور چین اظهار کرد: وزیر چین که قانون تک فرززندی را در آنجا اعمال می‌کرد، مدعی بود که اینقدر والدین نگران تک فرزندشان هستند که وقتی عطسه می‌کند، پدر و مادر به اضافه پدربزرگ‌ها و مادر بزرگ‌ها دنبالش راه می‌افتند و به مراکز بهداشتی درمانی می‌آیند. بعد هم اینکه شش تا قاشق هم دستشان است که بهش غذا بخورانند. بنابراین چاقی هم دارد در کشور ما زیاد می‌شود.

وی افزود: این‌ها تنها جزیی از مشکلاتی است که تک فرزندی ایجاد می‌کند؛ نگرانی‌ای که در پدر و مادرها می‌بینیم طبیعی نیست. واقعا دست و پایشان می‌لرزد برای هر مطلب مربوط به بچه و این روی شخصیت بچه هم اثر می‌گذارد. این بچه بلوغ لازم را پیدا نمی‌کند، چون والدین همه کارهای کودک را می‌کنند و گاهی شاهد آن هستیم که فرد پانزده سال دارد اما هنوز والدین لباسش را به تن می‌کنند یا همبازی ندارد، بلد نیست با هم سالان خود چطور برخورد بکند.

مرندی در پایان خاطرنشان کرد: به همه خانواده‌ها توصیه‌ام این است که تا حدی که می‌توانند و با رعایت فاصله و نکات دیگر مربوط به سلامت، تعداد فرزندان بیشتری داشته باشند مگر آنهایی که مشکلات جسمی دارند. تک فرزندی چیز مطلوبی نیست. حتی دو فرزند هم گاهی ممکن است کافی نباشد. خانواده‌ای هستند که ممکن است با رعایت همه اصول بتوانند چهار فرزند را اداره کنند.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 450853

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 8 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 22
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۳:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    شورشو در آوردید تک فرزندی رو تا حد یک خفت و خواری تصور می کنید. بد نیست به فکر اعصاب فرزندان و والدین تک فرزند هم باشید. با این فرمایشات جمعیت رشد نمی کنه.
  • بی نام A1 ۰۴:۰۵ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    100 6
    واقعا که من دوتاتک فرزند می شناسم هر دوتحصیلات عالی دارند موفقند خیلی هم از زندگی راضیند بجای این حرفها به فکر مبارزه با رکود اقتصادی وخشکسالی باشید همین حالا هم سالی یک ملیون به جمعیت اضافه می شود
    • حميد IR ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
      25 2
      دكتر جون جيگرتو بخورم وقتي تو جامعه اي زندگي مي كن كه به همون تك فرزندت نمي تونه امكانات استاندارد پرورشي بده آخه نوكرتم دومي رو چه كار كنيم
  • آراز IR ۰۴:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    25 64
    در این شرایط جامعه بایستی سعی کنیم فرزند نداشته باشیم چنانچه میخواهیم فرزنددار شویم حداقل 2 فرزند باید باشد.تک فرزندی بدتر از بدون فرزندیست.
  • بی نام DE ۰۴:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    86 5
    با اینهمه خرجهای سنگین و وضع خراب معیشتی و هزینه های سنگین مگه میشه فکر بچه دوم کرد؟تازه ترس از بیماری های عجیب و غریب که تازه اومده و ترس از اینکه آینده این بچه چی میشه رو هم اضافه کنید. والا..
  • بی نام A1 ۰۴:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    4 12
    تجربه برادری و یا خواهری از آن موهبت‌ها و نعمت‌هایی است که گاهی به مثابه آب برای ماهی است؛ وقتی وجود آن را احساس می‌کنید که آن را نداشته باشید
  • بی نام A1 ۰۴:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    19 1
    اتفاقا من سرایدار یک ساختمان بیست واحدی را می شناسم که بخاطر این که فرزند دوم بدنیا اورد بیرونش کردند
  • روحی IR ۰۴:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    21 3
    برای بچه دار شدن نیاز به خونه ،امکانات،پول کافی،و اعصاب راحت هست که این کمتر کسی دارد.
  • بی نام RU ۰۴:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    17 1
    راهش اینه که اصلا بچه دار نشیم
  • بی نام A1 ۰۴:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    16 0
    این حرفها را باید مسوولین کشوری بزنند که اولا رشد اقتصادی بالاومنابع طبیعی زیاد واب فرواوان دارند دوما مثل المان رشد جمعیت منفی دارند نه رشد جمعیت سالی یک وسه دهم درصد
  • ساناز A1 ۰۴:۴۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    18 0
    مسولین نفسشون از جای گرم و نرمی بلند میشه.... به خدا اگه منم همچین شرایط نفس کشیدنی داشتم به جای یکی و دوتا، سه چهارتا فرزند داشتم
  • بی نام A1 ۰۴:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    19 3
    با تصمیم خودمون چندین ساله که بی فرزند هستیم، خوش و خرم و هر صبح به اونایی که دارن فکر می کنن امروز دیگه بچه رو خونه کی بذارم می خندیم. اجبار به داشتن فرزند مال عصر حجر و کشاورزی و دامداری بود، الان اصلاً چه لزومی به داشتن بچه هست؟ آقایون طبق معمول عقبن، اصل بحث سر داشتن و نداشتنه، نه یکی و دو تا.
  • ناشناس A1 ۰۵:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    28 1
    جناب دکتر مرندی در 30 متر منزل استیجاری یک فرزند هم جنایت در حق فرزند محسوب میگردد خواهشمندم طبق واقیعات حرف و تبلیغ نمایئد و یابچه داشتن را بسمت طیف پول دار سوق دهیدیا وضعیت معشیتی مردم را درست کنید.
  • بی نام IR ۰۵:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    23 0
    با اين خشك سالي معلوم نيست بچه هاي ما آبي براي خوردن داشته باشن ..غذاپيش كش آقاي مرندي
  • آريو برزن A1 ۰۵:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    9 0
    براى داشتن هر چيزى زير ساخت لازم است مثال آيا ساختمان بدون پى ميشود هوا آلوده آب آلوده خاك آلوده انواع بيماريها بيشتر خواهد شد جمعيت مسكن شغل درآمد مى خواهد آقاى مرندى روى هوا كه نمى شود جمعيت را اضافه كرد . البته ملت عزيز ايران ديگر مانند دهه ٦٠ اغفال نمى شوند خيلى از زوجها كه اصلا بچه نمى آورند اگر هم بياورند فقط يكى تمام.
  • رامین ES ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    18 6
    تک‌فرزندها فاقد این احساسات و خاطرات شیرین در حافظه تاریخی خود هستند....پانزده سال دارد اما هنوز والدین لباسش را به تن می‌کنند یا همبازی ندارد، بلد نیست با هم سالان خود چطور برخورد بکند. این حرف هارو از کجاتون در میارید ؟؟من خودم تک فرزندم خیلی از دوستانم و افرادی که میشناسم هم تک فرزند هستند هیچ کدوم از این مشکلات رو هم ندارند خیلی هم موفق اند و راضی
  • بی نام A1 ۰۶:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    22 3
    برادر و خواهر هم برادر و خواهرهای قدیم...
  • علی A1 ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    13 1
    فرزند کمتر زندگی بهتر...این حرفی هست که خودشون زدند....
  • بی نام IR ۰۸:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    19 1
    تک فرزندها هیچی رو از دست نمیدن. میتونن محبت والدین و حداکثر امکانات اونها رو داشته باشن. میتونن مورد تبعیض والدین قرار نگیرن. چیزایی که ما خواهر و برادر دارها ازش فرسنگها فاصله داشتیم.
  • صمد A1 ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    5 0
    باسلاماگه راست ميگيد دولت يارانه اضافي بذاره ببينه چه شود
  • مهدیار DE ۱۰:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    20 1
    عزیزم من خودم تک فرزندم. اولا تو ۱۵ سالگی خودم لباسامو مبپوشیدم. دوما از خیلی همس و سالای خودم بیشتر حالیم میشد، بچه شر و خرابکاری هم نبودم. درسم هم خوب بود. بله شایدباعث افسردگی باشه که تک فرزندم ولی کی هست که الان افسرده نباشه؟ طرف ۵۶ تا خواهر برادر داره ولی از یه زندانی بیشتر افسرده است. الکی ادعای پروفسور بودن نکنید.
  • لیلا IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
    26 1
    امیدوارم کامنت من گذاشته بشه . دولت گرامی ما دهه ی شصتی ها رو بدبخت کردید و رفت رد کاراش ، متولدین دهه ی 80 90 رو دیگه بدبخت نکنید .