۰ نفر
۲۸ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۴:۴۳

واحد مرکزی خبر نوشت:

ارزش واحد پول ترکیه ، لیر، در مقابل دلار آمریکا روز سه شنبه نیز به روند نزولی خود در بازارها ادامه داد.

در شرایطی که احتمالا ترکیه باید در آینده ای نزدیک انتخابات پارلمانی جدید برگزار کند و در حالی که بانک مرکزی ترکیه اعلام کرده است در حمایت از لیر تصمیم جدیدی در زمینه نرخ تبادل ارز اتخاذ نخواهد کرد، ارزش لیر روز سه شنبه نیز در برابر دلار آمریکا باز هم کاهش یافت.

واحد پول ترکیه روز سه شنبه یک ممیز سی و یک صدم درصد ارزش خود را در برابر دلار آمریکا از دست داد و هر دلار در ازای دو و نود صدم لیر داد و ستد شد. در همین حال بهای لیر ترکیه روز سه شنبه شصت و دو صدم درصد در برابر یورو کاهش یافت و هر یورو در ازای سه و بیست صدم لیر معامله شد.

واحد پول ترکیه روز دوشنبه نیز در برابر دلار و یورو کاهش یافته و هر دلار آمریکا در برابر دو و هشتاد وشش صدم لیر و هر یورو نیز در برابر سه و هفده صدم لیر داد و ستد شد که در مقایسه با تبادلات روز جمعه یک درصد کاهش یافته بود.
با این وجود مسئولان ترکیه از جمله وزیر اقتصاد این کشور کاهش ارزش لیر را تحت تاثیر شرایط سیاسی و نظامی کشورشان کم اهمیت می ‌دانند.

به رغم این که کارشناسان اقتصادی پیش بینی کرده بودند بانک مرکزی ترکیه چاره ای جز مداخله در بازار و تغییر نرخ سود نخواهد داشت، صبح روز سه شنبه مسئولان بانک مرکزی ترکیه با انتشار بیانیه ای تاکید کردند در نرخ سود بانک تغییری ایجاد نخواهند کرد.

با این وجود یک روز پس از شکست گفتگوهای سیاسی برای تشکیل دولت ا ئتلافی، بانک مرکزی ترکیه روز جمعه برای حمایت از ارزش لیر وارد عمل شد و سود سپرده‌های دلاری را کاهش داد.

در بیانیه بانک مرکزی ترکیه آمده است تغییر نرخ تبادل ارز روند بهبود شاخصهای اصلی بازار از جمله تورم را کند خواهد کرد. بانک مرکزی ترکیه تاکید کرد تا هر زمان که لازم باشد به اجرای سیاست مالی بازدارنده خود ادامه خواهد داد.

روند کاهش ارزش لیر ترکیه در حالی ادامه دارد که این کشور به سمت برگزاری انتخابات پارلمانی جدید پیش می رود. در انتخابات پارلمانی هفتم ژوئن حزب عدالت و توسعه ترکیه نتوانست اکثریت پارلمانی را به منظور تشکیل دولت جدید به دست آورد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از آنکارا ، نخست وزیر ترکیه سه شنبه شب به طور رسمی به رجب طیب اردوغان رئیس جمهور این کشور اعلام کرد تلاشهایش برای تشکیل دولت ائتلافی به نتیجه نرسیده است.

بحران سیاسی ترکیه نیز در شرایطی شکل گرفته است که این کشور ماه گذشته عملیات نظامی بی سابقه ای را همزمان بر ضد حزب کارگران کردستان ( پ ک ک) در عراق و ترکیه و همچنین بر ضد گروه تروریستی داعش در خاک سوریه آغاز کرد.
ترکیه که یک کشور نوظهور اقتصادی محسوب می شود ، از چندی پیش از نظر اقتصادی نیز در بحران به سر می برد چرا که صنعت گردشگری این کشور تحت تاثیر ناامنی ها از رونق افتاده و رشد اقتصادی این کشور کند شده است.

5252

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 448035

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 5
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۵:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
    4 2
    جالبه مردمان خاورمیانه فرهنگ تفاهم در عرصه سیاسی رو ندارن در حالی که در بعضی کشورها حتی دیده می شه چهار حزب سیاسی با هم ائتلاف می کنند و دولت تشکیل می دن ولی تو خاورمیانه همه میگن نظر من درسته و نظر دیگران غلط . احزاب قدرتمند دنبال قبضه قدرت و احزاب ضعیف هم دنبال سهم خواهی زیادن .
  • علی A1 ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
    15 6
    در ترکیه اقتصاد از سیاست جداست. آنها مواظب اقتصادشان هستند.
    • بی نام A1 ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
      4 13
      اتفاقا اقتصادشون هم چند وقته مثل سیاستشون اوضاع رو به وخامته. ارزش لیر ترکیه به پایین ترین حد در تاریخ رسیده.
  • بی نام A1 ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
    12 17
    ترکیه هم از بحران اقتصادی خارج میشه چه با اردوغان چه بی او ولی کسانی که دارن اردوغان را می کوبند متوجه باشند که حزب های قدرتمند رقیب اردوغان تمایلات سکولاریسم و پان ترکی دارند که در صورت پیروزی در انتخابات احتمالی آینده عرصه را بر کردها تنگ کرده و خطری علیه اتحاد ایران و امنیت ارمنستان می باشند و مسئله اسلام و فلسطین برای آنها بر خلاف اردوغان هیچ اهمیتی ندارد به ویزه که باید از حزب حرکت ملی و تفکرات دولت باغچلی به شدت ترسید
    • کوروش A1 ۰۹:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۲۸
      11 13
      لازم نیست که با تضعیف اردوغان، حتما پانترکهای طرفدار دولت باغچه لی و حزب حرکت ملی رای بیاورند. دو حزب جمهوریخواه خلق و دموکراتیک خلق، رفتار خوبی با کردها دارند و در موضوع سوریه نیز نظرشان به ایران نزدیکتر است. اگر این دو حزب با هم بتوانند 50 درصد کرسیهای پارلمان را کسب کنند و دولت تشکیل دهند، آنوقت میتوان امیدوار بود که با تضعیف تکفیریهای مورد حمایت اردوغان در سوریه، اوضاع این کشور و همینطور عراق بهتر شود. ضمنا مساله فلسطین علیرغم هیاهوهای اردوغان، هیچ اهمیتی برای حزب عدالت و توسعه ندارد. درحالیکه رهبر حزب دموکراتیک از مقاومت اعلام حمایت کرده است. محض اطلاع عرض کنم که هم اکنون ترکیه در بین کشورهای منطقه بیشترین رابطه اقتصادی را با اسرائیل دارد، حتی در مواردی همکاریهای امنیتی هم داشته اند.