روزنامه اعتماد نوشت:

كاسبان تحريم با توافق هسته‌اي مخالفند. اين حرف را رييس‌جمهور در آخرين حضور تلويزيوني‌اش و در صحبت با مردم بيان كرد. اما آيا تنها كاسبان تحريم با توافق هسته‌اي مخالف هستند؟ براي پاسخ به اين سوال با سه تن از چهره‌هاي سياسي و اقتصادي تماس گرفتيم و اين مساله را با آنها در ميان گذاشتيم و نظر آنها را جويا شديم. سعيد ليلاز به عنوان چهره اقتصادي، علي شكوري‌راد فعال سياسي اصلاح‌طلب و ناصر ايماني فعال سياسي اصولگرا.

آنچه از اين نظرخواهي به دست مي‌آيد اين است كه مخالفان توافق هسته‌اي به غير از كاسبان تحريم كه با برچيده شدن تحريم‌ها منافع مالي خود را در خطر مي‌بينند، نيستند، بلكه اين توافق مخالفاني سياسي هم دارد، كساني كه ناراحتي‌شان از اين باب است كه اين توافق با همه دستاوردهايش به پاي دولت روحاني نوشته خواهد شد. كساني كه شايد حسرت اين را مي‌خورند كه چرا چنين توافقي با همه دستاوردهايش در دولت قبلي كه دولت مطبوع‌شان بود، حاصل نشد. از سوي ديگر بسياري از مخالفان سياسي روحاني به خوبي مي‌دانند كه اين توافق بر نتايج انتخابات اسفندماه مجلس و همين طور در انتخابات آينده رياست‌جمهوري تاثيرگذار خواهد بود و هر چه تاثير توافق در زندگي و سفره‌هاي مردم نمايان شود روحاني محبوب‌تر خواهد شد و مواجهه آنها با مردم را در موضع مخالفت با توافق سخت‌تر خواهد كرد. اما واقعيت اين است كه مخالفان توافق تنها كاسبان تحريم يا كساني كه برنامه ناكام دولت روحاني را دنبال مي‌كنند، نيستند. بخشي از منتقدان توافق وين كساني هستند كه نگران آينده هستند و معتقدند طرف مقابل قابل اعتماد نيست و صحبت از اين به ميان مي‌آورند كه اگر طرف مقابل بر تعهد خود پايبند نباشد چه و بسياري از اين اگر‌ها. اين گروه از منتقدان توافق معمولا چهره‌هاي دانشگاهي و از اساتيد دانشگاه هستند. از نوع و جنس انتقاد اين گروه مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه مساله آنها برخلاف ساير مخالفان، نفس توافق نيست بلكه طرف توافق و بي‌اعتماد بودن به طرف مقابل است و اگر طرف مقابل بر تعهداتش پايبند باشد نفس آن درتضاد با منافع ملي ايران نيست. اين گروه بيشتر نگران آينده ايران و نوع برخورد طرف‌هاي مقابل هستند، البته مذاكره‌كنندگان بارها در صحبت‌هاي‌شان به اين موضوع اشاره كرده‌اند و گفته‌اند در صورتي كه طرف مقابل بر تعهداتش پايبند نباشد ايران هم مقابل به مثل خواهد كرد و بر سر مواضع قبلي خود بازخواهد گشت و اين بازگشت ديگر نقض توافق شمرده نخواهد شد.

2727

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 444310

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۴:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۷
    2 4
    بهشون بگو الکی نگران نباشند. این یک برنامه اقدام مشترک بین 7 کشور دنیاست و هر کدام از اینها می تونن این برنامه رو اجرا نکنن یا زیر پا بذارن. برای اونهم ساز و کاری نوشته شده که اگر این اتفاق افتاد چه می شود. به هر حال در آنصورت همه به وضعیت صفر برمی گردند و این نگرانی نداره.