۰ نفر
۱۱ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۲

تا کنون راهکارهای مختلفی در خصوص حل مشکل بیکاری از سوی مسئولان کشوری ارائه شده است، با این حال هنوز این مشکل در کشور محسوس است و به یکی ازمعضلات اقتصادی تبدیل شده است. کافی است پای درد دل یک جوان تحصیلکرده بنشینی، او تنها یک خواسته مهم از مسئولان دارد و آن حل مشکل بیکاری است.

به گزارش خبرآنلاین از روزنامه همشهری زنجان اگر بخواهیم به طور دقیق در مورد آمار بیکاران استان حرف بزنیم، باید بگوییم بر اساس آنچه که مدیر توسعه،کارآفرینی و اشتغال اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان اعلام کرده، هم اکنون در استان زنجان 34 هزار بیکار وجود دارد.
محمدرضا یوسفی در گفتگو با خبرنگار همشهری در مورد آمار بیکاران سال گذشته اظهار کرد: در سالی که گذشت 37 هزار بیکار در استان وجود داشت که بر طبق آمارهای موجود از تعداد این افراد در سال جاری کاسته شده است.
وی عنوان کرد: طبق آمارهای سازمان تامین اجتماعی استان زنجان 6000 بیمه شده جدید در سال جاری به ثبت رسیده‌اند و این بدان معناست که 6000 فرصت شغلی جدید در استان ایجاد شده است.
یوسفی سپس آمار بیکاران استان زنجان را نسبت به استان‌های دیگر مثبت ارزیابی کرده و ادامه داد: وضعیت تعداد بیکاران در استان نسبت به استان‌های دیگر از جمله لرستان و خوزستان بهتر است.
رفع موانع تولید
مدیر توسعه،کارآفرینی و اشتغال اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به این سوال که چه برنامه‌هایی برای اشتغالزایی و کاسته شدن آمار بیکاران در استان از سوی مسئولان انجام شده است، گفت: به تازگی کارگروهی با عنوان رفع موانع تولید که دبرخانه آن را سازمان صنعت، معدن و تجارت بر عهده دارد، تشکیل شده است. هدف از تشکیل این کارگروه رفع موانع تولید در استان و شناسایی مشکلات است. البته این کارگروه به تازگی تشکیل شده است و برای اجرایی شدن برنامه‌ها و اعلام تصمصمات نیاز به گذر زمان داریم.
کارگروه اشتغال بدون سرمایه‌گذاری
در سال‌های پیش در استانداری زنجان کارگروهی به نام کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری تشکیل می‌شد و سعی می‌کرد با اجرای تصمیمات درست راه توسعه اقتصاد استان را فراهم کند، اما مدتی است که این کارگروه به صورت تخصصی در حوزه اشتغال فعالیت می‌کند و نامی از سرمایه‌گذاری در آن به چشم نمی‌خورد.
یوسفی در این رابطه گفت: با تغییر نام کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری به کارگروه تخصصی اشتغال سعی شده برنامه‌ها تنها در بعد اشتغال تدوین شود.
وی به منابع محدود در کارگروه اشتغال در سال‌های اخیر اشاره کرد و افزود: منابع مالی ما در این رابطه محدود بود تا جایی که از سال 88 به بعد هیچ اعتباری ابلاغ نشد و تا سال 92 از محل اعتبارات سال 88 تسهیلات به افراد متقاضی پرداخت می‌شد. همین مساله موجب شد تا از بازدهی بنگاه‌های زود بازده اقتصادی کاسته شود.
یوسفی افزود: سال گذشته اعتباری برای مشاغل خانگی ارائه شد، اما به دلیل نرخ بالای وام یعنی 24 درصد افراد در این خصوص استقبال کمتری از خود نشان دادند و ما تنها توانستیم 20 درصد از افراد فعال را در این حوزه جذب کنیم.
برنامه اشتغالزایی داریم
مدیر توسعه،کارآفرینی و اشتغال اداره کار در ادامه گفتگو به توسعه اشتغال در بخش خدمات اشاره کرد و گفت: رویکرد جدید کارگروه اشتغال در سال جاری سیاست‌گذاری در زمینه اشتغال با رویکردی جدید است، سال گذشته در برنامه‌هاغی خود توسعه اشتغال در زمینه خدمات را در برنامه‌ها داشتیم. بر طبق آمارهای کشوری در سال گذشته سهم بخش خدمات در استان 9/37 درصد بوده که در مقایه با آمارهای کشوری که آمار 3/48 درصدی را نشان می‌دهد، فاصله داریم.
وی افزود: در کارگروه اشتغال کمیته‌ای به نام توسعه بخش خدمات تشکیل شده است که در 3 محور به فعالیت می‌پردازد.
یوسفی ادامه ادامه داد: احصاء و شناسایی مشاغلی که در گذشته وجود داشته و شناسنامه‌دار نشده‌اند مانند خدمات ایمنی راه‌ها یکی از محورهای این کمیته است. در شناسایی مشاغل جدید و توسعه مشاغلی که نیاز به توسعه دارند از محورهای کمیته محسوب می‌شود که در این راستا با اتاق اصناف و دستگاه‌های مربوطه و بانک‌های عامل جلساتی را برگزار کرده‌ایم.
13 مرکز کاریابی
نام مراکز کاریابی نامی آشنا برای جویندگان کار است، هم اکنون در استان زنجان 13 مرکز کاریابی به فعالیت می‌پردازند.
یوسفی در این مورد اظهار کرد: هم اکنون در استان 13 مرکز کاریابی فعالیت می‌کنند که در سال جاری 7 مرکز هم به آنها اضافه شد. همچنین در سال جدید یک مرکز کاریابی بین‌اللملی توانست مجوز فعالیت بگیرد. همچنین در خواست تاسیس 4 مرکز کاریابی بین‌المللی در حال بررسی است.
مدیر توسعه، کارآفرینی و اشتغال از ایجاد یک مرکز کاریابی مجازی هم خبر داده و افزود: برای نخستین بار یک مرکز کاریابی مجازی توانست مجوز فعالیت بگیرد.
اعزام نیروی کار به خارج
یوسفی در مورد اعزام نیروی کار به خارج و تمایل جوانان زنجانی در خارج از کشور اظهار کرد: در گذشته مرکز کاریابی بین‌المللی در استان وجود نداشت، با ایجاد این مرکز جوانان با خیالی آسوده برای کار به خارج از کشور می‌روند. در حال حاضر بیشتر جوانان زنجانی برای کار به استانبول در ترکیه، اربیل در عراق و آذربایجان فرستاده می‌شوند.
وی علت این رخداد را چنین توضیح داد: در سال‌های اخیر تخصص افراد در زمینه کار بالا رفته است، از طرفی با بالا بودن فرصت شغلی در خارج از مرزهای کشور هم دلیل دیگری است که موجب این اتفاق شده است.
وی ادامه داد: اعزام نیروی کار بقه خارج از کشور مزایای چون ارزآوری، تبادل تکنولوژی، دانش و تجربه هم می‌شود.
رشد اقتصادی رو به مثبت است
مدیر توسعه،کارآفرینی و اشتغال اداره تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان در ادامه از رشد اقتصادی در سال‌های اخیر خبر داده و افزود: در سال‌های گذشته رشد اقتصادی منفی بود اما با تلاش‌های دولت یازدهم رشد اقتصادی بالا رفته است تا جایی که 150 هزار فرصت شغلی در مدت فعالیت دولت یازدهم در استان ایجاد شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 442444

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 1 =