ایسنا نوشت:

حدود 10سال پیش بود که طرح زوج و فرد برای کاهش آلودگی هوا، در پایتخت اجرا شد، طرحی که بعدها به نسخه ای تکراری برای کاهش آلودگی هوا در روزهای بسیار ناسالم در آمد و حتی برخی روزها از درب منازل اجرامی‌شد، البته انتقادات زیادی هم به همراه داشت چراکه این طرح همیشه در محدوده‌ای به شعاع ۹۰ کیلومتر مربع از حوزه مرکزی شهر تهران به اجرا درآمده است، به طوریکه از نظر منتقدان ایجاد محدودیت تردد زوج یا فرد بدون درنظر گرفتن وضعیت هوا بی هدف اجرا می‌شود.

حالا با گذشت یک دهه مسئولان می‌گویند؛ آنطور که باید و شاید این طرح در راستای کاهش آلودگی هوا موثر نبوده و باید این محدودیت را پس از ده سال تغییر داد و بر حسب آلایندگی و نه پلاک خودرو اجازه تردد داده شود. معاون حمل و نقل ترافیک شهردار تهران در گفت‌وگویی با ایسنا ابراز امیدواری کرد که در نیمه دوم امسال این طرح اجرایی شود.

مهندس سید جعفر تشکری هاشمی با بیان اینکه براساس این طرح تردد خودروها بر مبنای زوج و فرد بودن پلاک خودرو دیگر ملاک تردد نخواهد بود و ممنوعیت تردد خودروها براساس شدت آلایندگی خودرو است، گفت: معتقدیم این محدودیت آن طور که باید از انتشار آلایندگی خودروها و ترددشان در محدوده مرکزی شهری نمی کاهد، چرا که بعضا خودروهایی که پلاکشان زوج و یا فرد است اما درصد انتشار آلایندگی شان صفر است اجازه تردد ندارند و به جای آن خودروهای با درصد آلایندگی بسیار بالا در روزهایی که بر حسب پلاکشان مجاز هستند در محدوده زوج و فرد تردد می‌کنند.

وی با بیان اینکه بررسی‌ها نشان داده است که سفرهایی که پیرامون محدوده زوج و فرد برای جبران این محدودیت ایجاد می شود حجم آلودگی را افزایش می دهد، افزود: حجم تردد خودروها در محدوده پیرامونی طرح زوج و فرد، بیشتر از زمان‌های عادی است.

تشکری هاشمی با بیان اینکه منشاء آلودگی عدد خودروهای تردد کننده نیست، گفت: عدد خودروهای تردد کننده مهم است؛ اما خودروهایی وجود دارند که میزان آلودگی آنها 10برابر یک خودرو عادی که استاندارهای زیست محیطی را پاس کرده، است.

معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران با بیان اینکه طرح «LEZ» در شهرداری مورد بررسی قرار گرفته است، گفت: بهتر است از این پس، به جای کلمه «LEZ» از لفظ طرح «مناطق کاهش آلودگی» استفاده شود.

وی با بیان اینکه در این طرح ملاک، میزان آلودگی خودروها است و براین اساس خودروهایی که به سن فرسودگی رسیده و قادر به پاس کردن آزمون‌های معاینه فنی نیستند؛ در یک گروه قرار گرفته می شود، گفت: خودروهای پایین تر از استاندارهای یورو 2 نیز در یک گروه دسته بندی می‌شوند و در گروه سوم نیز خودروهای دارای استاندارد بیش از یورو2 و خودروهای برقی و هیبریدی قرار خواهند گرفت.

تشکری هاشمی در ادامه در مورد زمان اجرای این طرح با بیان اینکه انتظار می رود تا قبل از مهرماه امسال، شیوه اجرا و جزئیات اجرای این طرح نهایی شود و در نیمه دوم امسال این طرح به اجرا در آید، خاطرنشان کرد: پس از ارائه آموزش‌های لازم و ایجاد مقدمات و زیرساخت‌ها، این طرح اجرایی خواهد شد.

وی با بیان اینکه این طرح جایگزین طرح زوج و فرد فعلی خواهد شد گفت: این طرح اثربخشی بیشتری نسبت به طرح زوج و فرد دارد.

معاون حمل و نقل ترافیک شهردار تهران در پاسخ به این شائبه که در این طرح خودروهای مدل بالا که دارای آخرین استانداردهای زیست محیطی هستند می‌توانند در همه نقاط شهر تردد کنند، افزود: از شما سوال می پرسم که آیا کسی که پول ندارد، حق دارد با تولید ده‌ها برابر آلودگی جان هزاران نفر را به خطر بیندازد؟

طرح «LEZ» براساس قیمت خودروها تعریف نشده است

وی با بیان اینکه هیچ کس اجازه ندارد جان و سلامت مردم را به خطر بیندازد، گفت: نگاهی به آمار بیماری‌هایی که ریشه در آلودگی هوا به مانند سکته قلبی، مشکلات تنفسی و... بیندازید! درست است که افراد می توانند از وسایل ارزان قیمت استفاده کنند اما ارزان بودن به معنای تجاوز به حقوق مابقی شهروندان نیست و خودروهایی که بتوانند استانداردهای لازم را پاس کنند، می توانند در سطح شهر تردد کنند اما این طرح براساس قیمت خودروها تعریف نشده است!

تشکری هاشمی افزود: طبیعی است وقتی موتور و یا خودرویی ده‌ها برابر یک خودرو معمولی آلایندگی دارد نمی‌تواند به راحتی جان و مال مردم را به خطر بیندازد چراکه معتقدیم خطر تردد خودروهای آلاینده مانند تردد خودرو بدون ترمز است.

به گفته وی، تدریجا خودروهایی که در زمره بسیارآلاینده قرار دارند با اصلاح و ارتقاء سطح کیفی ماشین‌های خود، می‌توانند از حقوقی به مانند مابقی بهره‌مند شوند.

حالا باید دید طرح «LEZ» به کجا خواهد رسید چراکه قطعا اجرای این طرح نیازمند ایجاد سیستم آماری جدید در بانک اطلاعاتی مسئولان کنترلی همچون پلیس راهور برای خودروها به لحاظ زیست محیطی است و باید دید چه مقدار زمان برای ایجاد این بانک نیاز است.

۴۷۴۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 442274

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 10
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۷:۰۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
    0 2
    این به اصطلاح lez رو از اتوبوس های خودشون شروع کنن
  • مهدی A1 ۰۷:۰۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
    1 0
    ده سال دیگه هم میگن این طرح خوب نیست.. به جای این کارا اجازه بدین شرکت های تولید کننده بنزین مثل شل وارد کشور بشن که بنزین های با کیفیت تولید می کنن و کیفیت ماشین ها رو بالا ببرین..
  • بی نام BE ۰۸:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
    1 0
    اگه سی ساله پیش به جای صنعت خودرو روی کارای دیگه متمرکز میشدن الان خیلی ار عزیزانمون زنده بودن ، هوای شهرا خیلی تمیزتر بود و اینهمه از سرمایه مملکت خرج واردات بنزین نمیشد الان هم دیر نیست ، سالی دو میلیون نفر باید عزادار بیست هزار کشته تصادفات بشن که نهایتا سیصد هزار نفر مستقیم و غیر مستقیم تو مثلا صنعت خودرو دارن کار میکنن .
  • فرشاد A1 ۰۹:۲۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
    2 0
    واقعا جالبه که بیشتر آلودگی شهر تهران به خاطر موتور سیکلتها و پیکان هست ولی این وسیله ها هر جا که بخوان میتونن برن چون هیچ جوره نمیتونن ازشون جریمه بگیرن ولی از راننده های سواری معمولی میتونن بگیرن پس اونا رو هدف قرار میدن
  • بی نام A1 ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
    1 0
    احسنت
  • بی نام IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
    0 6
    در یک کلام بگویید فقط خودروهای گران قیمت که مال از ما بهتران می باشد اجازه تردد دارند. گفتن این موضوع که این همه صغری و کبری چیدن نمی خواهد.
  • بی نام A1 ۰۹:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
    2 0
    این خودروها که شما میگویید ارزان قیمت. چند برابر قیمت خودروهای یورو چهار و فقط برای حمایت از تولید کننده داخلی به دست مردم رسیده همین الآن پراید 20 میلیون قیمت دارد در حالیکه با قیمت ان میشد ال 90 در اختیار مردم قرار گیرد پس مسوولان محترم به جای اینکه مردم را مقصر بدانند به کارهایی که کرده اند نگاه کنند فقط ببین چقدر ماشین آلات از رده خارج راهسازی در تهران مشغولند و یا ناوگان حمل و نقل شرکت اتوبوسرانی چقدر فرسوده است یا اینکه چقدر پروژه های مترو با تاخیر انجام میشود . یک توصیه به مسوولان محترم دارم آقا نمیتونی برو کنار
  • عليرضا A1 ۰۹:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۱
    2 1
    ببخشيد براي من يه سوال پيش آمده،اول اينكه خودم به شخصه موافق برداشتن طرح زوج فرد هستم اما الان اكثر خودرو ها يورو ٢ به بالا را دارن از پرايد گرفته تا وانت هاي وطني جديد،پس خودروهاي بيشتري به خيابان ميان،خودرو بيشتر مساوي با ترافيك بيشتر و آلودگي بيشتر،حداقل آمار مي دادين چند درصد خودرو ها زير يورو ٢ هستن
  • بی نام A1 ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۲
    3 2
    خواهشمندم سطح مامورين راهنمايي و رانندگي اصلاح شود كاري كنيد كه نتوانند سليقه اي عمل كنند قانون بايد چهار چوب خودش را داشته باشد وقتي در اعلام ميشود شيشه دودي تا 30 درصد اشكالي ندارد مامورين محترم از روي عقده هاي دروني و اعمال سليقه هاي شخصي اقدام به جريمه كردن ننمايند. يا اينكه برگه جريمه را روي ماشين ميگذارند كه محلي در آن ذكر شده كه اصلاً راننده بيچاره در آن محل نبوده متاسفانه اين براي حكومت اسلامي خيلي بداست چون اين نماد يك دزدي در روز روشن است....
  • بی نام A1 ۰۵:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۴
    2 0
    همه حرف غیر مربوط میزنید. مسئله خیلی ساده است اما میپیچانیدش باید و باید و باید برای تردد ماشینها در کلان شهر تهران محدودیت ایجاد کرد. معاینه فنی و سلامت ماشینها را هم جداگانه دید. پیوند این دو با هم نشان از تلاش برای پیچاندن مسئله است. هر ماشینی که سالم نیست توقیف و راهی پارکینگ شود.