تسنیم نوشت:

بر اساس گفته یک منبع موثق، موسس و سرکرده شبکه حقانی یک سال پیش به دلیل بیماری در گذشته و در یکی از ولایات افغانستان به خاک سپرده شده است.

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، دو روز پس از تایید خبر مرگ «ملا محمد عمر» رهبر گروه طالبان یک منبع موثق گفته است «جلال‌الدین حقانی» سرکرده شبکه حقانی هم درگذشته است.
این منبع که نخواست نامش فاش شود، گفت: سرکرده شبکه حقانی حدود یک سال پیش به دلیل بیماری درگذشته و در یکی از ولایات افغانستان به خاک سپرده شده است.
جلال‌الدین حقانی رابطه نزدیکی با رهبران ارشد طالبان داشت و در دوران حاکمیت این گروه بر افغانستان به عنوان «وزیر قبایل و مرزها» کار کرده بود.
گروه حقانی در سال‌های اخیر بزرگترین عملیات را در افغانستان علیه نیروهای ناتو و آمریکا رهبری کرده است.

حمله به هتل «اینترکنتیننتال» کابل، در ماه ژوئن 2011، حمله به سفارت آمریکا در کابل در ماه سپتامبر 2011 و همچنین حمله همزمان به چند هدف مهم در شهر کابل در سال 2012 میلادی از اقداماتی است که گروه حقانی مسئولیت آنها را به عهده گرفته و مقام‌های ناتو و افغانستان نیز گفته‌اند که این حملات کار گروه حقانی بوده است. آمریکا در سال 2012 میلادی این شبکه را غیر قانونی و یک گروه تروریستی اعلام کرد.
گروه طالبان و شبکه حقانی تا حال به خبر مرگ حقانی به صورت رسمی واکنش نشان نداده‌اند.

جلال الدین حقانی حدود شصت سال پیش در ولایت پکتیا در جنوب افغانستان به دنیا آمد. او در زمان حکومت «داود خان» نخستین رئیس جمهوری افغانستان (اوایل دهه 50 خورشیدی) به پاکستان رفت و در آنجا به حزب اسلامی به رهبری «مولوی یونس خالص» که علیه نیروهای شوروی سابق و دولت مورد حمایت آنها می‌جنگید، پیوست.

پیش از این بارها اخباری مبنی به درگذشت و یا کشته شدن جلال‌الدین حقانی منتشر شده بود. گفته می‌شود که از چند سال پیش به این طرف رهبری شبکه حقانی در دست «سراج الدین حقانی» فرزند جلال‌الدین حقانی است.
سراج الدین حقانی در تازه‌ترین تغییرات در سطح رهبری گروه طالبان به عنوان معاون «ملا اختر محمد منصور» رهبر جدید این گروه منصوب شده است.

همچنین سال گذشته مقامات دولت اوباما اعلام کردند که در برابر ارائه اطلاعات از مخفیگاه‌های سران شبکه حقانی مبلغ 30 میلیون دلار جایزه پرداخت می‌کنند.

«بخش جوایز برای عدالت» وزرات امور خارجه آمریکا، اعلام کرد: در قبال اطلاعات پیرامون مخفیگاه هر یک از سرکردگان شبکه حقانی مانند «عزیز حقانی»، «خلیل الرحمان حقانی»، «یحیی حقانی»، «عبدالرئوف ذاکر»، 5 میلیون دلار در نظر گرفته شده است.
وزارت امور خارجه آمریکا در اقدام قبلی خود در برابر ارائه اطلاعات مخفیگاه «سراج الدین حقانی» رهبر شبکه حقانی، بین 5 تا 10 میلیون دلار جایزه تعیین کرده بود.

شبکه حقانی از مهمترین متهمان حملات تروریستی در مرزهای پاکستان و افغانستان است.

5252

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 441755

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 0 =