سفیر سابق ایران در فرانسه می گوید یکی از قربانیان هسته ای اروپا بود چرا که با پیشینه و روابط تجاری که ما با این کشورها داشتیم، آنها خود را قربانی سیاست های صهیونیستی- آمریکایی و مساله هسته ای ایران کردند.

 

به گزارش خبرآنلاین آصفی در ارزیابی سفر ارزیابی سفر وزیر خارجه فرانسه گفت:  سفر فابیوس به تهران از دو منظر قابل بررسی است.  اول اینکه فابیوس در چارچوب یک کشور اروپایی در قالب خود فرانسه و دیگر اینکه به معنای یک کشوری که صاحب حق وتو  در شورای امنیت و صاحب نفوذ و موقعیت در منطقه و به معنای کشوری صنعتی و مهم به ایران آمد. از هر دو منظر می شود این سفر را بررسی کرد. این سفر بسیار خوب و به هنگام بود.

به گفته آصفی فارغ از عده قلیلی که انتقاد می کنند که چرا ایران این سفر را پذیرفته است؟ به نظرم این دیدار لازم بود و باید بپذیریم که بالاخره در میز مذاکره و گفتگو حرف های گفتنی گفته می شود و مهم این است که این سفر باید انجام می شد. از این جهت که در میز مذاکره چه مبحثی را باز می کنیم ، چه مواضعی را شفاف بیان می کنیم و با گفتگو زمینه همکاری را بررسی می کنیم. اروپایی ها در این مدت به جمهوری اسلامی ایران توجه زیادی داشتند. 

سفیر سابق کشورمان در فرانسه معتقد است که آنها می خواهند جبران مافات کنند. به نظرم یکی از قربانیان هسته ای و تحریم های ایران خود اروپا بود.  ما از تحریم های هسته ای ضرر کردیم دچار بحران و چالش شدیم، اما در آخر به نفع ما تمام شد، قدرتمند تر و قوی تر شدیم اما مقایسه ضرر و زیانی که اروپایی ها با آن سطح استانداردی که درهمه مسائل دارند خیلی آموزنده است. ما شاهد اظهارات اقای کری در کنگره آمریکا بودیم.

دکتر آصفی در گفتو با خبرآنلاین با اشاره به اینکه نگاه امروز مردم ایران به فرانسه متفاوت شده است گفت:
ایران و فرانسه قدیمی ترین روابط را با یکدیگر داشته اند . اولین گروه دانشجویان بورسیه ما به فرانسه رفتند. زبان دوم قدیمی های ایران، زبان فرانسه بود نه انگلیسی. مراودات ما با فرانسه بسیار صمیمی بود. فرانسه فضایی فرهنگی داشت که ایرانی ها با انها کار می کردند. فرانسوی ها در زمینه های مختلف با ایران رابطه ای جدی داشتند. اول انقلاب فرانسوی ها محبوب قلوب ایران شده بودند، به خاطر اینکه حضرت امام (ره) را پذیرفته بودند و ایشان نوفل لوشاتو را به مرکز صدور و هدایت انقلاب در ایران تبدیل کرده بودند و  فضای بسیار خوبی به وجود امده بود. ما حتی خیابان سفارت این کشوردر تهران را نوفل لوشاتو نام گذاری کردیم. آن زمان مردمان ایران و فرانسه برای سفارت خانه های یکدیگر گل می بردند

متن کامل گفتگوی خبرآنلاین با سفیر سابق ایران در فرانسه را فردا در صفحه بین الملل بخوانید.

49310

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 441514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 6 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    11 20
    همه جوره فرانس خيانت كرده به ما
  • بی نام A1 ۰۸:۳۸ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    14 1
    چقدر رفتار و واكنش يك كارشناس با يك خط فكري مشخص با يك عامي از همان خط فكري مي‌تواند فرق داشته باشد ايكاش فرهنگ حرفه گري در كشور ما جا بيفتد در اين صورت كسي كه در تكيه نوحه هاي زيبا مي ‌خواند درباره روابط بين المللي نظر نمي دهد و دانشجويي كه هنوز دارد الفباي انديشيدن مي‌آموزد به خود اجازه ابراز نظر متقن نمي‌ دهد .
  • بی نام IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    14 4
    فقط اصلاحات
  • میثم A1 ۰۹:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    5 4
    اقای اصفی لطف کنند منظورشون رو از " قدرمندتر و قویتر " شدن واضح بیان کنحد.
  • بی نام FR ۱۱:۲۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    8 5
    این آقای آصفی که امیدی به مذاکره نداشت، لطفاً به مصاحبه های قبلیش مراجعه کنید، همیشه منفی بود
  • بی نام IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    11 10
    یعنی چی؟ چون امام مهمان فرانسه بود تا ابد و تا چند نسل بعد فرانسوی ها هر کاری و هر رفتاری دلشون میخواد با ایران بکنند؟ به خاطر میزبانی امام باید هر امتیازی بهشون بدیم؟ با این استدلال خودروسازی ایران رو دو دستی تقدیم فرانسوریها کردید؟ امام بنا به هوش خودش و مشورت درست اطرافیان از ادعای مهد آزادی و دموکراسی بودن فرانسه استفاده کرد. همین. فرانسویها به تعهد خودشون به آزادی عمل کردند، همین
    • بدون نام ۱۴:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
      4 7
      نمك نشناسها اره پس طالبان بياد ايران خوبه يا حكمتيار افغانستاني يا اردوغان سوري بيگناه كش اون موقع رگ غيرتتون نمي زنه بيرون
  • محسن A1 ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۰
    27 5
    آقای آصفی حرف دل ما رو زدن. زنده باد صلح جهانی، نفرین بر کینه و دشمنی