با اعلام نتابج کنکور امسال از میان ۷۹۶ هزار نفر تعداد ۷۶۷ هزار و ۲۵۷ نفر ظرفیت ایجاد شده تنها ۱۲۸هزار و ۵۱۶نفر مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های رایگان شده اند.

طهورا شهبازی: کنکور چهل و پنجمین سال را هم رد کرد  تا بار دیگر دانشجوها بر اساس ظرفیت های مشخص و انتخاب های متعدد در صندلی های دانشگاه های مختلف قرار گیرند. هرچند تنها ۱۷درصد دانشجویان شانس حضور در دانشگاه های رایگان را به دست آورده و ۸۳درصد آنها راهی دانشگاه های پولی می شوند.
بر اساس آمار سازمان سنجش تعداد ۸۷۷ هزار نفر در آزمون سراسری ثبت نام و ۷۹۶ هزار نفر در آزمون شرکت کردند از میان ۷۹۶ هزار نفر تعداد ۷۶۷ هزار و ۲۵۷ نفر ظرفیت ایجاد شده است که تقریبا همه شرکت کنندگان مجاز به انتخاب رشته شدند. که از این تعداد تنها ۱۲۸هزار و ۵۱۶نفر مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه های رایگان شده اند دانشگاه هایی که جزو دانشگاه های مادر و با کیفیت محسوب شده و انتخاب نخست بیشتر داوطلبان برتر محسوب می شود.

همچنین بیشترین ظرفیت پذیرش دانشجو به دانشگاه های پولی اختصاص دارد. آمار رسمی سازمان سنجش نشان می دهد امسال ۸۳درصد دانشجویان باید راهی دانشگاه های پولی شوند. دانشگاه هایی اعم از دانشگاه پیام نور، دانشگاه های غیرانتفاعی، دانشگاه فرهنگیان، دانشگاه های مجازی، پردیس های خودگردان و دوره های شبانه از جمله این دانشگاه ها هستند.
به عبارت دیگر از مجموع ۷۶۷هزار و ۲۵۷نفر ظرفیت اعلام شده از سوی دانشگاه ها، سهم دانشگاه های دولتی روزانه و رایگان ۱۶.۷۵ درصد، پیام نور ۵۴.۸۳درصد، دانشگاه های غیر انتفاعی ۲۳.۸درصد، نوبت شبانه ۳درصد و پردیس های خودگردان ۰.۲۹درصد است. روندی که در سال های گذشته بنا گذاشته شد تا تعداد جذب دانشجوهای دانشگاه پیام نور چند برابر دانشگاه های دیگر باشد. تا جایی که رییس دانشگاه پیام نور تسهیلاتی برای جذب رتبه های برتر کنکور در نظر گرفته است.
سرلک با اشاره به آغاز زمان انتخاب رشته داوطلبان کنکور، از تسهیلات ویژه برای رتبه های برتر کنکور که این دانشگاه را به عنوان محل تحصیل خود انتخاب می کنند خبر داد و گفت: دانشگاه پیام نور برای داوطلبان رتبه های زیر ۲۰۰۰ ، تسهیلاتی از جمله پرداخت کمک هزینه سفرهای علمی، اعطای لپ تاپ وسکه بهار آزادی را در نظر گرفته‌است.

رقم های متفاوت پذیرش دانشگاهی در سال های قبل نیز تکرار می شد و مقایسه آماری ظرفیت های سال گذشته با سال ۹۴نشان از عدم تغییر در ظرفیت ها دارد.به طوری که سال گذشته نیز 85درصد دانشجویان باید دانشگاه های پولی را انتخاب می کردند و از مجموع 695هزارو697 نفر ظرفیت اعلام‌شده از سوی دانشگاه‌ها، سهم دانشگاه‌های دولتی روزانه و رایگان 15درصد، پیام‌نور 54درصد، دانشگاه‌های غیرانتفاعی 24.8  درصد، نوبت شبانه 5.1 درصد، دانشگاه‌های نیمه‌حضوری یک دهم‌درصد و سهم مجازی و بین‌المللی شش دهم درصد بود.

با این حال آنچه در حال حاضر هرساله بر میزان آن افزوده می‌شود، کاهش تعداد دانشجویان در دانشگاه‌های دولتی و مادر است. بیش از ۸۸‌درصد از دانشجویان در قبال آموزش در دانشگاه‌های کشور پول پرداخت می‌کنند و در دانشگاه‌هایی برای آموزش تحصیل می‌کنند که حتی در ردیف دانشگاه‌های درجه اول کشور نیز قرار ندارند.

سال

دوره روزانه

دوره شبانه

مجازی،بین الملل و پردیس های خودگردان

نیمه حضوری

غیرانتفاعی

پیام نور

فرهنگیان

۱۳۹۱

۹۸ هزار و ۷۹۸ نفر

۲۶ هزار و ۱۳۸ نفر

۵هزار و ۸۳۰ نفر

یک هزار و ۹۲۰ نفر

۱۱۳ هزار و ۸۱۸ نفر

۲۹۷ هزار و ۵۷۶ نفر

-

۱۳۹۲

102 هزار نفر 

29 هزار نفر

۷هزار و ۷۰۰نفر

-

136 هزار نفر

421 هزار نفر

17 هزار نفر

۱۳۹۳

110 هزار و 818 نفر

28 هزار و 543 نفر

4 هزار و 595 نفر

804 نفر

166 هزار و 83

369 هزار و 848

15 هزار و 52

شیب محدود پذیرش دوره های روزانه در ۳۰سال گذشته 

رئیس سازمان سنجش کشور درباره اعلام نتایج پایانی گفت: نتایج نهایی نیمه شهریورماه ۹۴ اعلام می شود. آزمون سراسری سال ۹۵ نیز بعد از ماه رمضان برگزار می شود و در زمان اعلام نتایج یک فشردگی خواهیم داشت.

خدایی درباره احتمال تغییرات در میزان تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور گفت: از دبیرستانها گزارش های متعددی به ما می رسد که درصدهای مختلفی را اعلام می کنند اما هر گونه تغییر باید به تصویب شورای سنجش و پذیرش برسد و پس از آن اعلام شود.

او درباره میزان رشد پذیرش در دوره های روزانه گفت: رشد ظرفیت پذیرش در دوره های روزانه در مدت ۳۰ سال گذشته شیب محدودی داشته است و در مقابل امسال نیز در دوره های پیام نور و غیرانتفاعی افزایش ظرفیت نداشتیم. اما پیش بینی می شود که با این روند بسیاری از واحدهای دانشگاهی یا باید تجمیع شوند یا تغییر ماهیت دهند.

۴۷۲۳۳

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 12
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ناصر IR ۱۲:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    34 0
    انصافا 80 دانشگاههای غیرانتفاعی هیچ فرقی با مدرسه نداره،همون فضا و با کیفیتی بسیار پایین تر دانشگاههای ملی چه گلی به سر مملکت زده این چندسال که بقیه بزنه.....
  • بی نام A1 ۱۲:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    37 0
    سال ۶۴ هم تقریبا همین حدود پذیرش دانشجوی دولتی رایگان داشتیم.پس هنرمون چی بود این همه سال ،تحصیل رایگان کجا مونده؟
    • مجید IR ۱۲:۵۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۴
      0 1
      کجایی عمو سال 64 طرف سال 74 با رتبه 2000 شبانه مکانیک نمیدونم کجا آباد هم قبول نشد رفت سربازی بعد میگی سال ۶۴ هم تقریبا همین حدود پذیرش دانشجوی دولتی رایگان داشتیم ادمایی دیدم با رتبه های زیر 12000 مکانیک قبول شدن.
    • بی نام A1 ۱۹:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۵/۱۴
      0 0
      یه نگایی به رقم پذیرش کنید میبینید تغییر فاحشی نداشته..این رتبه ها یا سهمیه ای هستن یا یه خاطر بومی گزینی پذیرفته میشن
  • بی نام A1 ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    17 13
    ظرفیتها در رشته های ریاضی هم کم است و بسیاری از دانشگاههای خوب و مادر دوره های شبانه ندارند و این کار داوطلبان مستعد را سخت می کند چرا دانشگاههایی مثل تهران یا شریف یا امیر کبیر یا صنعتی اصفهان دوره شبانه ندارند؟ ظرفیتهای شبانه اگر به دانشگاهای درجه یک اضافه شود به نفع کشور هم هست و بنیه علمی دانشگاهها هم تقویت میشود با جذب دانش اموزان با سواد . کارنامه های کنکور دارای سه منطقه هستند و با ظرفیت دانشگاههای تهران فقط تا رتبه های 300 از مناطق سه گانه می توان در تهران تحصیل کرد
    • بی نام A1 ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۴
      1 1
      نباید کیفیت این دانشگاه ها را با افزایش ظرفیت به صورت پولی تنزل داد.
  • بی نام A1 ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    4 15
    پ ن پ
  • علیرضا A1 ۱۴:۲۲ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    43 7
    اشتباه میکنید. هیچ دانشگاهی توی ایران رایگان نیست. وقتی میخواهید مدرکتان را تحویل بگیریذ یا باید برابر مدت تحصیل خدمت کرده باشید یا باید آن را بخرید. هیچ دانشگاهی رایگان نیست
  • بی نام A1 ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    36 7
    به نظر من داوطلب یا باید بره دوره روزانه یا اصلا انتخاب رشته نکنه مگه این که به اون رشته علاقه داشته باشه
  • بدون نام ۱۹:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۳
    0 0
    بايد يه فرقي بين اوني زحمت كشيده و اوني كه از هيچ تفريحي نزده باشه
  • بی نام A1 ۰۵:۳۳ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۴
    1 0
    تازه این آمار به تفکیک رشته ها هم نیست،گروه رشته های انسانی ظرفیت زیادی رو جذب می کنند در عوض تو هنر و بعضا فنی رشد آنچنانی تو 10 سال قبل نداشتیم. اما خدا وکیلی تحصیلات تکمیلی رو مختص دانشگاه های دولتی کنید دیگه ارشد و دکتر بی سواد به مملکت تحمیل نکنید.
  • احسان IR ۱۵:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۵/۰۶
    4 1
    هرچی زیاد بشه بی ارزش میشه آقا همینجوریش مدرک بی ارزش شده بذارید حداقل دانشگاه سراسری جای خودشو داشته باشه کیفیت رو بچسبید که داره کم میشه همه که نباید ارشد و دکترا داشته باشن...