مطرح شدن وجود پالم در شیر و لبنیات، بار دیگر پرونده استفاده مردم از لبنیات فله ای را باز کرد نگرانی ها از عواقب استفاده از این محصولات را بیشتر کرد.

به گزارش خبرآنلاین، مدت ها از زمانی که به طور رسمی وجود پالم در شیرها تایید شد و مردم به سمت استفاده از لبنیات فله ای رفتند می گذرد و از آن زمان تا امروز، نگرانی ها در مورد عوارض لبنیات فله ای ادامه دارد.

اقبال مردم به این محصولات که بیشتر شد، تعداد مغازه ها هم افزایش یافت و در نتیجه تولید محصولات دیگر لبنی از شیر، آن هم شیر فله، بیشتر شد.


یک نگاه میدانی به مغازه های توزیع کننده محصولات فله ای باعث می شود نگرانی ها در مورد استفاده از این محصولات به جا به نظر برسد. شیر فله ای، شیریست که به طور مستقیم از دامداری می آید و به مغازه ها در ظرف هایی که از نظر بهداشتی روی آن ها نظارتی نیست توزیع می شود.

 

 


از یک طرف مردم دیگر به لبنیات علی الخصوص شیر کارخانه ای به خاطر پالم و وایتکس و غیره اعتماد ندارند و از طرف دیگر گرم شدن هوا، این نگرانی را در بین مردم ایجاد کرده که لبنیات فله ای، استاندارد لازم را نداشته باشد و استفاده از آن ها مشکلاتی ایجاد کند.
در شرایط عادی، شیری که می خواهد توزیع شود، ابتدا در ظروفی که لایه داخلیشان قلع دارد به آزمایشگاه برده می شود و آزمایش هایی روی آن انجام می شود و اگر مشکلی نداشت، می رود برای پاستوریزه شدن. پاستوریزه کردن شیر به دلیل وجود باکتری هاییست که می بایست از بین بروند. این پاستوریزه کردن شرایطی دارد که با جوشاندن عادی فرق زیادی دارد.
اما در مورد شیر فله ای این اتفاق نمی افتد و شیر بلافاصله و بدون چک شدن به مغازه می آید. حتی در مواردی مشاهده شده که گاهی شیرهای رد شده توسط کارخانه ها که آزمایششان منفی بوده، به مغازه ها برای فروش داده می شود.


ظرف غیربهداشتی، محیط کثیف، مغازه غیراستاندارد

وقتی شیر و فراورده های لبنی پاستوریزه و استریلیزه شده باشند و در بسته بندی های استاندارد عرضه شوند، نگرانی در مورد تاثیر عوامل بیرونی بر آن ها به صفر می رسد. اما در مورد شیر و لبنیات فله ای، این طور نیست. مغازه های لبنی در خیلی از مناطق در کنار مغازه های متفرقه هستند که معلوم نیست چه آلودگی هایی از این مغازه و فضاها به داخل محیط نگهداری لبنیات وارد می کنند. علاوه بر آن شیر فله ای معمولا توی کیسه پلاستیکی و سایر لبنیات در ظرف هایی که آن ها هم از نظر آلودگی سنجش نشده اند توزیع می شوند.

 

 


آلودگی و میکروب هایی که از این طریق به فراورده ها و سپس بدن مصرف کنندگان وارد می شود، هرگز قابل اندازه گیری نبوده و بالتبع عوارض آن قابل پیش بینی و پیشگیری نیست.

تا ببینیم شیر دارد خراب می شود، تبدیلش می کنیم!


یکی از مشکلاتی که محصولات لبنی فله ای دارد این است که ماندگاری پایینی دارد و ملاک درستی برای فهمیدن این که کی فاسد شده وجود ندارد. معمولا از روی ظاهر یا بوی شیر متوجه فساد آن می شوند.


یکی از فروشندگان مواد لبنی فله ای، که مغازه نه چندان تمیزی دارد در مورد شیر فله ای می گوید: سعی می کنیم به اندازه مصرف روزانه مان شیربیاوریم. شیر روزفروش است و ما پیش بینی می کنیم که چقدر فروش می رود. پس فاسد شدن شیر خیلی نداریم.
فروشنده ی دیگری می گوید: فاسد شدن شیر برایمان نگرانی ندارد. به محض این که ببینیم شیر مانده و فروش نرفته، ماستش می کنیم. ماست هم بماند و ترش بشود، تبدیل به دوغ می شود؛ دوغ هم که فاسد نمی شود کلا!
همکار دیگرش در مغازه دیگری این را تایید می کند و می گوید: دوغ که خراب نمیشود؛ ماست هم همینطور. کره و سرشیرم از ماست جوشیده درست شده خراب نمیشود!

 

 


وقتی ازاو درباره معیار آلوده شدن یا فساد شیر می پرسی جواب درستی نمی دهد. می گوید: یک بار شیر از ورامین آورده بودیم؛ فروختیم. مشتری زنگ زد گفت شیرتان مشکل دارد. ما هم دیگر نفروختیم و مرجوع کردیم.
مهین صالحی، کارشناس تغذیه درباره آلودگی شیر به خبرآنلاین می گوید: شیر فله ای که مستقیم از گاوداری به مغازه می آید، می تواند بیماری سل گاوی و تب مالت را منتقل کند. متاسفانه به خریداران نگران گفته می شود که اگر شیر را بجوشانید هر مشکلی که شیر داشته باشد رفع می شود اما خریداران باید بدانند که این اتفاق نمی افتد و خیلی از باکتری ها و بیماری های منتقل شونده از بین نمی روند.


مردم تب مالت را به خوردن وایتکس ترجیح می دهند!

یکی از فروشنده های لبنیات فله ای می گوید که بعد از پخش خبر روغن پالم مشتری هایشان بیشتر شد و البته هستند کسانی که می آیند می پرسند تب مالت نگیریم بعد از استفاده از شیر و لبنیات باز. ما هم به آن ها می گوییم شیر باید بعد از دوروز خراب شود. وقتی شیر خراب نمی شود حتما یک چیز بدی به آن زده اند.

 

 


او می گوید ما به مردم توصیه می کنیم شیر را بجوشانند تا چیزی از آلودگی باقی نماند. این در حالیست که متخصصین تغذیه می گویند جوشاندن بیش از حد شیر پروتئین موجود در شیر را از بین می برد و آن را بی خاصیت می کند.
این فروشنده معتقد است که مردم حاضرند تب مالت داشته باشند ولی در شیرشان روغن پالم و وایتکس نباشد.


سازمان دامپزشکی: با عرضه شیر فله ای مخالفیم
مدیر کل دفتر بهداشت و مدیریت بیماری های دامی چندی پیش در مصاحبه ای گفته بود که سازمان دامپزشکی با عرضه شیر فله ای مخالف است و گفته بود که سازمان دامپزشکی تا کنون مجوزی برای فعالیت مغازه ها و مراکز عرضه شیر و محصولات لبنی سنتی صادر نکرده است.

 


او می گوید علی رغم این که مسئولیت نظارت بر فرآورده های خام دامی برعهده سازمان دامپزشکی کشور است اما مراکز عرضه محصولات لبنی فله ای تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار دارد و توسط این وزارتخانه مجوز فعالیت دریافت می کنند .


این در حالیست که مدیرکل آزمایشگاه های مرجع وزارت بهداشت هم می گوید: شیرهای فله ای تحت نظارت جهاد کشاورزی بوده و وزارت بهداشت بر آنها نظارتی ندارد بنابراین نمی توانیم اظهارنظر مستقیمی درباره کیفیت این شیرها داشته باشیم.
ای کاش به جای وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت که تسلط بیشتری بر سیستم سلامت کشور دارد وظیفه دار رسیدگی به لبنیات فله ای شود تا این امر با دلسوزی بیشتری پیگیری گردد.
17304

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 432465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 4 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علي ۰۷:۴۱ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    24 0
    موشی در خانه صاحب مزرعه تله موش ديد؛ به مرغ و گوسفند و گاو خبر داد. همه گفتند: تله موش مشکل توست، به ما ربطی ندارد! ماری دمش در تله موش گیر کرد و زن مزرعه دار را که آنجا بود گزيد. از مرغ برايش سوپ درست کردند؛ و گوسفند را برای عيادت کنندگان از زن مزرعه دار سر بريدند. زن مزرعه دار زنده نماند و مرد. گاو را برای مراسم ترحيم کشتند و در اين مدت موش از سوراخ ديوار نگاه می کرد و به مشکلی که به ديگران ربط نداشت فکر می کرد ... کلیله و دمنه
  • بی نام A1 ۰۷:۵۲ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    14 6
    آدم می تونه تصمیم بگیره: 1 شیر کارخونه ای رو بخوره که ماندگاری بالا داره همراه با مواد نگه دارنده صنعتی بگذریم از اینکه چربی استفاده شده در شیر کارخونه ای چربی واقعی و طبیعی نیست و... 2 شیر سنتی بخوره که ماندگاری پایین داره اما بدون مواد نگه دارنده صنعتی ماندگاری بالا به چه قیمتی؟
  • بی نام NL ۰۷:۵۷ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    22 0
    بنده چند ماهی است که ماست و پنیر مصرفی خود را از لبنیاتی محلمان خریداری میکنم.الان ماست و پنیر مصرفیمان همان مزه ای را میدهد که تا 10، 12 سال قبل میداد و از طرف دیگر دارم میبنیم که وضعیت جسمی و گوارشیم هم در این مدت خیلی بهتر از قبل شده.حالا وایتکس و روغن پالم به کنار با توجه به وضعیت فعلی من شک دارم در محصولات لبنی پاستوریزه کارخانه ای که در فروشگاهها و بقالی ها دارد عرضه می شود اصلا از شیر استفاده شده باشد.الان دارم میبینم وضعیت گوارشی خودم در طول این چند ماه بعد از مصرف مثلا ماست در گذشته و حال کاملا فرق کرده.قبلا با مصرف ماست هنگام غذا معده ام سنگین شده و بعضا سو هاضمه میگرفتم ولی الان کاملا حس میکنم خوردن ماست به هضم غذای من داره کمک میکنه .به نظرم محصول کارخانه ای هرچه هست ماست نیست.
  • بی نام A1 ۰۷:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    23 0
    آلودگی موجود در فراورده های لبنی کارخونه ای بیشتر از نوع آلودگی صنعتی است اما آلودگی موجود در فراورده های لبنی سنتی بیشتر از نوع میکروبی است. آلودگی های صنعتی به مراتب خطرناک تر از آلودگی های میکروبی هستند و بیماری هایی مثل سرطان و... را به همراه دارند. من به مردم مصرف لبنیات سنتی رو پیشنهاد می کنم. اما نه از هر جایی بلکه از یک جای معتبر
  • بی نام IR ۰۸:۱۸ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    24 0
    طی مقاله ای که در دانشگاه علوم پزشکی همین مملکت ارائه شده با جوشاندن شیر تا دمای نود درجه باکتری بروسلز با همان تب مالت کشته می شود،لطفا جهت خوشایند کارخانه ها و سود آنها مطلب ننویسید و یکبار برای همیشه با وجدان و با علم و منطق این بحث را برای عموم باز کنید و بدانید مردم مسوول کسادی بازار کارخانجات نیستند
  • پوریا A1 ۱۰:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    7 0
    از این مطمئن هستیم تو محصولاتشون پالم نداره قیمت هاشون هم با صبح از خواب بیدار شدن بالا نمیره
  • بهزاد A1 ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    6 0
    سلام دوستان . لازم به ذکر است که. دامپزشکی به گاوها واکسن بروسلوز که همون بیماری تب مالت هست میزنه و. ازشون سالی 2 بار خون گیری میکنه برای سل .پس جای نگرانی نیست مگر اینکه خود دامدار ریگی به کفشش باشه
  • فرزند ایران RO ۱۰:۲۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۲
    6 0
    یعنی شیر با پالم بخوریم سرطان بگیریم؟ خبر چقدر از شرکتهای لبنی پول گرفتی این و منتشر کردی؟