۰ نفر
۱۰ تیر ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۳

مسکن کالایی است که خانوار برای بلندمدت آن را خریداری می‌کند در حالی که یک برنامه جامع برای مسکن نداریم. سیاست‌های شهرسازی شهرهای کشور متغیر و بدون اصول علمی است.

یک پژوهشگر حوزه پولی و بانکی با انتقاد از سیاست‌های شهرسازی شهرداری‌ها که با طرح‌های جامع مسکن دولت در تضاد است، گفت: سیاست‌های مسکن دولت باید با سیاست‌های آمایش سرزمینی همگام باشد.

به گزارش خبرآنلاین،سید فرشاد فاطمی اردستانی با بیان اینکه مهمترین نکته در تامین مالی مسکن و نقش بانک‌ها در این خصوص کاهش نرخ تورم است، گفت: در کشوری که تا دو سال پیش نرخ تورم بیش از ۴۰ درصد بود نمی‌توان درباره بازار پولی ۱۰ تا ۱۵ سال آینده کشور سخن گفت.

معاون پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی سپس به ارائه راهکار در خصوص افزایش تسهیلات مسکن اشاره کرد و گفت: اولین اقدام در این زمینه باید افزایش دوره زمانی باز پرداخت و سپس شناورسازی نرخ سود تسهیلات متناسب با تورم باشد. در غیر این صورت اگر کمتر از تورم باشد رانت به وجود می‌‌آید و اگر بیش از تورم باشد مردم توان بازپرداخت آن را ندارند.

وی با بیان اینکه اول باید مطمئن شد که تورم تا دو سال آینده تک رقمی می‌شود گفت: مسکن کالایی است که خانوار برای بلندمدت آن را خریداری می‌کند در حالی که یک برنامه جامع برای مسکن نداریم. سیاست‌های شهرسازی شهرهای کشور متغیر و بدون اصول علمی است.

فاطمی با اشاره به افزایش روز افزون جمعیت تهران و افزایش تقاضا برای مسکن اظهار کرد: تنها چیزی که مسکن را کنترل کرده افزایش مداوم نرخ آن است. بنابراین در شهری مانند تهران حتی مسکن مهر ارزان‌ساخت هم جوابگو نیست. باید فعالیت‌های اقتصادی به گونه‌ای در کشور تقسیم شود که تقاضای مسکن نیز به همه شهرها تسری یابد نه اینکه در تهران متمرکز شود.

وی با انتقاد از عملکرد شهرداری‌ها و شوراهای شهر در حوزه شهرسازی که طرح‌های جامع مسکن دولت را بر هم می‌زنند به ضعف نظارتی بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: بانک مرکزی همه بانک‌ها اعم از تجاری و توسعه‌ای را با یک قانون نظارت می‌کند در حالی که هر بانک بسته به نوع خود سازوکار نظارتی خاصی نیاز دارد.

معاون پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی با اشاره به حل مشکل فقهی پرداخت وام با نرخ متغیر همراه با تورم گفت: اگر سود تسهیلات به سمت نرخ شناور همگام با تورم پیش برود می‌توان یارانه خرید خانه اولی‌ها را از محل درآمدهای این تسهیلات پرداخت کرد البته سیاست یارانه‌ای مسکن باید با سیاست آمایش سرزمین هماهنگ باشد.

فاطمی ادامه داد: بازار رهن ثانویه به بانک مسکن کمک می‌کند سرمایه جدید به این بانک وارد شود و امکان پرداخت تسهیلات بیشتر با اقساط طولانی‌تر به وجود بیاید.

3535

 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 431847

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 5 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امیر تبریز اوغلی IR ۰۶:۴۴ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۰
    3 7
    احسنت.2سال دیگر محمود خودشمیاد.اونموقع حله
  • بی نام A1 ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۴/۰۴/۱۰
    8 9
    هه جالبه هروز میگید تورم اومده پایین بعدمیریم سوپرمارکت ماست هزاری دو هزارشده همه چی به این شکل...خخخخ بعدمیاییم می گیم سود سپرده های بانکی باعث تورم شده درحالی که پراید12میلیونی در یک سال 20میلیون را هم رد کردو اون باع ث تورم نیست مثل اینکه خخخخ اگه سود بانکی باعث تورمه که از28تا20درصد آمد پایین اونوقت سود تسهیلات یت وام چرا پایین نمیاداون باعث تورم نمیشه خخخخخ