انصاری:طرح هسته ای مجلس مغایر با قانون اساسی است/تلاش های لاریجانی درباره این طرح

معاون پارلمانی رییس جمهوری با تاکید بر مخالفت دولت با طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای ملت ایران گفت: دولت معتقد است این طرح مخالف اصل 176 قانون اساسی است و دولت ورود مجلس در موضوعاتی که در حوزه کار شورای عالی امنیت ملی است را خلاف قانون اساسی می داند.

حجت الاسلام و المسلمین «مجید انصاری»  در گفت وگوی با ایرنا درباره علت مخالفت دولت با طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای ملت ایران گفت: همان گونه که همه می دانند پرونده هسته ای و مذاکرات مربوط به این پرونده از ابتدا تاکنون در حوزه کاری و دستور شورای عالی امنیت ملی کشور قرار داشته است.

وی ادامه داد: خصوصا مذاکرات ایران با 1+5 طی چند سال گذشته علی الخصوص در 20 ماه گذشته در دولت یازدهم با حساسیت ویژه ای از سوی مذاکره کنندگان و با اشراف رییس جمهوری و با هدایت رهبر معظم انقلاب در جریان بوده است.

معاون پارلمانی رییس جمهوری ادامه داد: رهبر معظم انقلاب بارها اعتماد و حمایت خود را از تیم مذاکره کننده و شخص محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه اعلام فرموده اند و تیم مذاکره کننده هم با اقتدار و متانت و نهایت امانتداری سعی کردند خطوط قرمز نظام را در این مذاکرات مدنظر داشته و برای استیفای حقوق حقه مردم ایران پایداری و صبوری لازم را همراه با ارائه منطق قوی حقوقی ادامه دهند که دستاورد این حضور فعال و این دیپلماسی فعال و مثبت هسته ای تثبیت حق غنی سازی در ایران و سایر دستاوردهایی بوده که در مذاکرات و توافق ژنو به دست آمد.

انصاری اضافه کرد: مذاکره کنندگان ما در این مصاف بسیار دشوار سعی کردند گام هایی محکم در جهت رفع تحریم های ظالمانه از مردم و تثبیت حقوق صلح آمیز هسته ای کشورمان بردارند.

وی در مورد علت مخالفت دولت با طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای ملت ایران ، گفت: دولت از این جهت مخالف این طرح است که این طرح خلاف اصل 176 قانون اساسی است؛ طبق این اصل ، آنچه که در شورای امنیت ملی مطرح است، پس از تایید مقام معظم رهبری قابل اجراست؛ از این رو ورود مجلس در موضوع این طرح خلاف اصل یادشده است.

وی اضافه کرد: ما بدون این که وارد جزئیات طرح شویم ، اصل ورود مجلس را به موضوعی که در حوزه کار شورای عالی امنیت ملی بود، خلاف قانون اساسی می دانیم ؛ ضمن آنکه در شرایط حساس کنونی که مذاکرات مراحل پایانی خود را طی می کند و در نقطه بسیار حساس قرار گرفته است. این طرح کمکی به مذاکره کنندگان ما نمی کند.

معاون رییس جمهور تاکید کرد: امید می رود با پایداری ، استقامت و مذاکرات قوی تیم مذاکره کننده هسته ای ، به نتیجه مطلوب نهایی برسیم.

معاون پارلمانی رییس جمهور خاطرنشان کرد: دولت از حساسیت نمایندگان مجلس و تلاش هیات رییسه و شخص جناب آقای دکتر لاریجانی برای همراهی و حمایت از تیم مذاکره کننده، تشکر و قدردانی می کند.

وی گفت: سابقه نشان می دهد شورای نگهبان در موضوعاتی که در دستور کار شورای عالی امنیت ملی قرار می گیرد یا در حوزه اختیارات و وظایف رهبری است با قانونگذاری و ورود مجلس در این عرصه ها مخالفت کرده و آن را مغایر قانون اساسی دانسته است.

** خروجم از مجلس طبیعی بود

معاون پارلمانی رییس جمهوری در پاسخ به این سوال که 'برخی رسانه ها خروج شما از مجلس را به عنوان قهر و عصبانیت القا کرده اند'، گفت: اینطور نیست، حساسیت پرونده هسته ای موجب شده که هر حرکت و هر کلمه ای که پیرامون این موضوع مطرح می شود، تصویرهای مختلفی متناسب با گرایش رسانه مربوطه، از آن القا شود.

وی اضافه کرد: حضور من در جلسه علنی امروز مجلس به دعوت هیات رییسه و برای دستور اول یعنی بررسی طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای ملت ایران بود؛ از این رو بعد از این که طرح قرائت شد و متن به تصویب نهایی مجلس رسید ادامه حضور من در مجلس غیرضرور بود و مجلس وارد دستورات بعدی شد و برای بیان دیدگاه های دولت در آن دستورات ، معاونان پارلمانی سایر دستگاه های دولت حضور داشتند، از این رو دیگر نیازی به حضور بنده در جلسه نبود و من برای انجام کارهای دیگری که داشتم از مجلس خارج شدم و این امری طبیعی بود.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره حضورش در جایگاه هیات رییسه مجلس گفت: بلافاصله پس از قرائت کلام الله مجید ، مجلس وارد بررسی دستور طرح الزام دولت به حفظ دستاوردها و حقوق هسته ای ملت ایران شد و دکتر لاریجانی متن را برای رأی گیری قرائت کرد که من به جایگاه هیات رییسه رفتم و از رییس خواستم فرصتی دهد تا نظر دولت را بیان کند.

معاون رییس جمهور اضافه کرد: ما به این موضوع اصرار داشتیم زیرا پرونده مهم تاریخی هسته ای در مجلس مطرح شده که می بایست نظر رسمی دولت در مذاکرات ثبت و اعلام می شد و آقای لاریجانی در این راستا مصلحت اندیشی داشت که ممکن است با صحبت ما ، مخالفین طرح یا پیشنهاددهندگان بخواهند پیشنهاد مطرح و صحبت کنند و جلسه به درازا بکشد و احیانا توافقی که قبلا با طراحان روی متن انجام داده بودند و این متن را تعدیل کرده بودند، دچار آسیب شود.

وی گفت: در همین راستا مجلس صبح امروز جلسه غیرعلنی غیررسمی داشت. من در آن جلسه نبودم ولی مطلع شدم که آقای لاریجانی در آن جلسه تلاش زیادی کردند که همه پیشنهاددهندگان و کسانی که پیشنهاد جایگزین داشتند و طراحان اولیه طرح را قانع کنند که مصلحت عمومی کشور و نظام این است که همین طرحی که توافق کرده اند بدون تغییر به رأی گذاشته شود و از نمایندگان خواسته بودند وارد طرح پیشنهادات جدید و جزئیات نشوند.

انصاری گفت: در نهایت نظر دولت از سوی آقای دکتر لاریجانی اعلام شد که دولت مخالف این طرح است ولی ما به دنبال فرصتی بودیم که علت مخالفت دولت را توضیح دهیم.

452929

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 429261

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 12 =