ایسنا نوشت:

با پیشروی‌های اخیر ارتش سوریه در استان حسکه، نقشه مناطق تحت کنترل طرف‌های درگیر در این کشور تغییر کرده است؛ نقشه‌ای که با ادامه درگیری‌های خونین میان جناح‌های مختلف هر لحظه درحال دگرگونی است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، خاک سوریه در حال حاضر میان چهار گروه اصلی تقسیم شده که هر یک بنا بر توانایی‌ها و امکاناتشان از نظر نظامی بخش‌هایی از این کشور را در دست دارند. این چهار گروه ارتش سوریه، مخالفان مسلح، داعش و حزب اتحاد دموکراتیک کردها هستند.

 

قرمز: ارتش سوریه/ سبز: مخالفان مسلح/ سیاه: داعش/ زرد: کردها/ سفید: مناطق بیابانی
در منطقه ساحل شمال غربی نیز مخالفان مسلح مناطق کوهستانی "جبل الاکراد" و "جبل الترکمان" در شمال لاذقیه در نزدیکی مرز با ترکیه و بخش‌های وسیعی از استان ریف دمشق که استان دمشق، پایتخت را احاطه کرده‌است را اشغال کرده‌اند.

نیروهای دولتی سوریه اکنون کنترل استان‌های ساحلی طرطوس و لاذقیه را در دست دارند که به دریای مدیترانه مشرف هستند. آن‌ها همچنین کنترل استان‌ جنوبی السویداء در مرز با اردن، بیشتر مناطق شهر دمشق (پایتخت)، شهر حماه و برخی مناطق شهرهای حمص و حلب را در دست دارند.

در حالی که مخالفان مسلح و از جمله جبهه تروریستی النصره وابسته به القاعده بیشتر شهرک‌ها و شهرهای واقع در استان‌های حلب را اشغال کرده‌اند.

اخیرا نیز ائتلاف نظامی جیش الفتح کنترل خود بر بیشتر استان ادلب در شمال سوریه را اعلام کرده به طوری که تنها دو شهرک شیعه نشین "کفریا" و "الفوعه" و فرودگاه‌ نظامی ابوالظهور در این استان در کنترل نظام سوریه باقی مانده است.

در جنوب نیز مخالفان بخش‌های وسیعی از استان‌های درعا و قنیطره را اشغال کرده‌اند. در مرکز نیز مخالفان مسلح دامنه نفوذ خود را در بیشتر شهرهای حومه شمالی و شرقی استان حمص و برخی مناطق در استان حماه گسترش داده‌اند.

نیروهای کرد نیز که با نام "یگان‌های حمایت مردمی" شناخته می‌شوند و وابسته به حزب اتحاد دموکراتیک، شاخه سوری حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) هستند سه منطقه جدا در شمال کشور در مرز با ترکیه را در دست دارند که شامل مناطق شمالی استان حسکه به ویژه شهر قامشلی، شهر کوبانی (عین العرب) و اطراف آن در شمال شرق استان حلب و شهر عفرین و مناطق پیرامونی‌ آن در شمال غرب این استان را در دست دارند.

اما داعش که گفته می‌شود نیمی از خاک سوریه را اشغال کرده بیشتر استان دیرالزور در شرق سوریه، تمام استان رقه در شمال شرق و بخش‌هایی از استان حسکه را در اختیار دارد.

شهر رقه پایتخت خلافت خود خوانده داعش و نخستین مرکز استانی محسوب می‌شود که به دست داعش سقوط کرد. داعش بخش‌هایی از مناطق شرقی حلب از جمله شهر "منبج" را نیز در دست دارد.

بخش شرقی و جنوب شرقی سوریه نیز که به بادیه سوریه مشهور است و مناطق بیابانی محسوب می‌شود محل فعالیت تمامی گروه‌هاست به شرطی که بتوانند فعالیتی در آب و هوای گرم و خشک و خشن آن داشته باشند.

چنین برآوردی از نفوذ گروه‌های مختلف در سوریه نشان می‌دهد که در سال گذشته مناطق تحت نفوذ نیروهای دولتی کمتر شده و داعش در شمال و مرکز پیشروی کرده اما مخالفان مسلح در مناطق شمال غربی تحرکات خود را گسترش داده‌اند و کردها نیز تلاش دارند مناطق خوددر مرز با ترکیه از طرف شرق و غرب را حفظ کنند و تقریبا تنها دشمن آنها داعش است.

همزمان با ادامه جنگ و درگیری‌ها این نقشه همچنان در حال تغییر است.

5252

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • س م م IR ۰۷:۳۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
    23 0
    تدمر رو قرمز نشان داده اید که 3 هفته ی پیش توسط داعش به اشغال در آمد ، نقشه دقیق نیست
  • بی نام RU ۰۷:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
    31 2
    چه بشار اسد بماند چه برود، سوریه دیگر آن سوریه سابق نخواهد بود.
  • بی نام A1 ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
    10 18
    يكي از نقاط ضعف گروههاي تكفيري نياز اونها به اشغال يك منطقه و اعلام موجوديت بلحاظ فيزيكي است كه نگهداري يك منطقه را براي انها هزينه بر ميكند. ارتش سوريه ميتواند با راه اندازي گروههايي كه هدف انها نه اشغال سرزميني بلكه ضربه زدن به گروههاي تكفيري و فرار كردن حساب شده است اين هزينه هارا براي انها افزايش دهد و با جنگ منظم از روبه رو و نبرد پارتيزاني از پشت اين گروهها را به زانو دراورد
  • حامد A1 ۱۰:۱۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
    6 0
    مرزهای سوریه با عراق کاملا در تصرف داعشه که توی نقشه شما نیست و منطقه قلمون هم پاک سازی شده که اونم زدید دست القاعده ست
  • بی نام A1 ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
    4 3
    تقریبا سوریه از دست رفته. الان جنگ نامنظم و چریکی مشخص کرده که بر ارتش کلاسیک توفق دارد. در دوره پیامبر ص هم با روش سنتی و گرز و چماق افراد حمله میکردند و مناطق را میگرفتند. یک عامل دیگر جنگ افکار است که باعث شده افراد ضعیف و شکست روحی خورده و سرخورده در اروپا و امریکا که مسلمان مهاجر اند و در خفت زندگی میکردند برای بخشش گناه خود و ایده ال های فکری خود داعشی و مهاجم شوند. رهبران ملل مسلمان اگر به فکر رفاه مردمش میبودند و استانداردهای زندگی را مطابق اروپا میکردند و کمتر به جهان اخروی توجه میکردند و مردم را به مهاجرت و استاد شدن در بلاد کفر و شرق و غرب تشویق نمیکردند و خودشان کاری میکردند این اتفاق نمی افتاد.
  • بی نام A1 ۱۷:۳۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
    8 1
    در بدترین شرایط رهبران و نخست وزیر چون سرمایه دار اند فرار میکنند و پناهنده میشوند و مردم بدبخت و متوسط و پائین توسط داعشی ها دستگیر و سر بریده میشوند
  • بی نام A1 ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۱۹
    6 0
    الان در نظام وظیفه به عوض خزعبلات باید روشهای نوین جنگ افکار و قومیتی و جغرافیای انسانی و روانشاسی دشمن تدریس شود و افرادی که بتوانند دشمن را اینگونه نابود کنند بعد از ارائه راهکار در فرمت مقاله ای اس ای را معاف کنند. چون مشخص شده ارتش و دولت و جنگنده و تانک در برابر جنگ فکری و ایدئولوزی کارایی ندارد و شکست میخورد.