ایرنا نوشت:

مجله آنلاین 'بیزنس اینسایدر' در مقاله ای نوشت: شش شرکت مواد غذایی ایرانی اجازه صادرات به روسیه را دریافت کرده اند.

در این مقاله به قلم النا هولودنی آمده است: یولیا ملانو سخنگوی اداره فدرال بازرسی بهداشت مواد غذایی، گیاهی و دامی می گوید ما به چهار شرکت ایرانی مجوز ارسال محصولات غذایی داده ایم که شامل چهار تولید کننده مواد لبنی و دو تولید کننده مرغ هستند. تحویل محصولات پس از تکمیل بخش دیگری از مقررات می تواند آغاز شود.

این مقاله که در پایگاه اینترنتی صدای آمریکا نیز بازتاب داشته می افزاید: صادرات گوشت، لبنیات، میوه، سبزیجات و ماهی به روسیه از سوی شماری از کشورهای غربی ممنوع است. خبر ارسال مواد غذایی از ایران به روسیه تازه ترین پرده از همکاری بشدت زیر ذره بین تهران و مسکو طی سال گذشته است.

این رسانه آمریکایی آورده است: اخیرا شاهد گزارش هایی درباره معامله نفت در برابر کالا و لغو ممنوعیت تحویل موشک های دفاعی اس-300 روسیه به ایران بودیم که بلافاصله پس از توافق مقدماتی هسته ای در فروردین ماه رخ داد.

به عقیده نویسنده این مقاله تحلیلگران تعابیر متفاوتی از همکاری ایران و روسیه دارند؛ یک جایگاه فکری شامل تام نیکلاس استاد دانشگاه جنگ نیروی دریایی آمریکا است که رابطه مسکو و تهران را نشانه ای از ناکارآمدی تاثیرگذاری سیاست آمریکا بر امور جهانی می داند.

نیکلاس اخیرا به بیزنس اینسایدر این مجله آمریکایی گفت انتقال سامانه موشکی اس-300 نشانه دیگری حاکی از این واقعیت است که روسیه و ایران می توانند به هر آنچه تمایل دارند بدون احساس فشار از سوی ایالات متحده دست بزنند.

سوی دیگر سکه برای عده ای نشان از این دارد که جهش فوری روسیه به سوی ایران پس از توافق هسته ای نشانه ای از ترس کرملین از انزوای بیشتر آن کشور در صحنه بین المللی است که پس از بهبود احتمالی روابط واشنگتن و تهران بدنبال یک توافق واقعی می تواند شدیدتر شود.

به اعتقاد نیکلای کوژانف کارشناس غیرمقیم مرکز کارنگی در مسکو، روابط ایران و روسیه از گونه ای اتحاد سیاسی- اقتصادی فاصله دارد ولی با وجود تمام واقعیت ها و تلاش ها بر سر توافق هسته ای تهران در سایه احتمال شکست مذاکرات بر سر برنامه هسته ای اش یا عدم حصول نتیجه ای مطلوب به روابط با مسکو به عنوان راه حل دوم نگاه می کند.

به طور خلاصه، کوژانف می نویسد شدت تماس های کنونی مسکو با تهران در تاریخ پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروری سابق بی سابقه است. اگر چه هنوز ظرفیت هایی برای بهبود روابط وجود دارد اما، موانع جدی هم سر راه است که می تواند همکاری دو کشور را مختل یا حتی متوقف کند.

4949

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 420522

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 17 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 9
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بی نام A1 ۰۶:۵۰ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
    3 1
    اگر روسیه یه سنگ بهمون داد که سرمون رو باهاش بشکونیم اس 300 هم میده.
  • بی نام A1 ۰۸:۰۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
    2 1
    باز هم سر ایران کلاه میره حالا ببین کی گفتم باید معامله با روسها نقد انجام بشه نه نسیه
  • بی نام A1 ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
    2 1
    آقاجان. روسیه هنوز هم داره درمورد تحویل اس 300 دبه در میاره. هر وقت اس 300 را تحویل دادن ما باور میکنیم
  • بی نام RO ۱۰:۵۹ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
    2 1
    s300چی شد
  • آریا IR ۱۱:۲۸ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
    2 3
    الان ایران با نقش هوشمندانه در منطقه می تواند قدرت خود را باز یابد . فقط اگر تندرو های بی سواد اجازه بدهند . در حال حاضر بازار بزرگ روسیه و بلاروس و قزاقستان شدیدا به کالای مواد غذایی ایران نیاز دارد که البته متاسفانه مدیران ایرانی با سهل انگاری دارند این موقعیت را از دست میدن . با مدیریت صحیح میتوان هزاران شغل جدید در حوزه مواد غذایی و صادرات آن و در مقابل تراز صادراتی را به سمت خودمون سنگین کنیم .
  • بی نام A1 ۱۱:۴۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
    1 5
    عجبا که نظر دادن درمورد روسیه هم شده خط قرمز.ما از این کشور خیر فراوانی دیدیم و این کشور پناهگاه همیشگی ما بوده و هیچ وقت مارو به خاطر چند دلار نفروخته.شادی اینجوری نظرات تایید بشن
  • بی نام A1 ۱۲:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۷
    0 3
    ما پوستمون کلفتر از این حرفاس روسیه هر کاری هم بکنه نمیتونه مارو از پا دربیاره
  • ابالفضل IR ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۸
    1 4
    با خدا قوت به دلیران ایرانی . بهترین فرصت برای رسیدن بخواسته ها ی معقولمان در مورد خزر است که حقوق اصلی 0/50 از دریای خزر بگیریم و حقمان برسیم وچه بهتر که روابطمان را با روسیه در عین احترلم متقابل بکدیگر بهتر کنیم
  • بی نام IR ۱۰:۲۶ - ۱۳۹۴/۰۳/۰۹
    2 6
    غرب دق کن و بمیر. تا کور شود هر آنکه نتواند دید روابط روسیه و ایران رو به رشده