رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود در دولت یازدهم این نوید را داده است که فعلا آب در رودخانه زاینده رود باقی بماند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی محیط زیست، رییس سازمان حفاظت محیط زیست در گردهمایی مدیران کل حفاظت محیط ‌زیست کشور در اصفهان گفت : برخورد با تخلفات شکار و صید، تعرضات و زمین خواری ، تغییر کاربری و آلودگی و تخریب طبیعت در دستور کار سازمان قرار گرفته است

معصومه ابتکار با اشاره به لایحه ارزیابی ، هوای پاک ، خاک و تالاب‌ها افزود :‌ این لایحه در دستور کار مجلس قرار داشته است که با عنایت نمایندگان به زودی تصویب می شود.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: امسال مسئله خشکسالی وجود دارد و برای گذر از این مشکل باید همه کمک کنند.
ابتکار با اشاره به شاخص جهانی برای آی جی گفت: شاخص عملکرد جهانی محیط زیست برای زمین 17 درصد است و برای دریا 10 درصد است که ما با آن فاصله داریم که بر همین اساس باید تا سال 2020 پانزده درصد مناطق بازسازی شود .

او با بیان اینکه اهداف توسعه پایدار در اقتصاد ، جامعه و محیط ‌زیست شهریور امسال جایگزین اهداف هزاره می‌شود گفت: مسئله کنوانسیون تغییرات آب و هوا شکل می‌گیرد و کاهش میزان از دست رفتن زیستگاه ‌های طبیعی در کنوانسیون حفاظت از محیط زیست مطرح می شود.

رییس سازمان حفاظت محیط ‌زیست با اشاره به اینکه در سال 94 اجرای کردن مطالعات با رویکرد حفاظت ، جلب مشارکت و انتفاع مردم منطقه و امکان گردشگری به منظور حفاظت از محیط ‌زیست در اولویت کاری مدیران کل ما در استان هاست گفت : ‌با توجه به مشکلات زیست محیطی کشور قوه قضائیه هم به کمک ما آمده است.

زاینده رود پر آب می ماند

معصومه ابتکارهمچنین در جمع خبرنگاران در اصفهان درباره کاهش شدید آب زاینده رود از دهم خرداد امسال گفت: شورای هماهنگی حوضه آبریز زاینده رود در عالی ترین رده این تصمیم را گرفته است که آب در این رودخانه در همه نقاط آن باقی می ماند.

روز گذشته اعلام شده بود که با کاهش خروجی سد زاینده رود از دهم خرداد، به تدریج تا پایان این ماه جریان آب زاینده رود در شهر اصفهان و شرق آن قطع می شود و برای جریان آن در تابستان بر اساس وضع ذخیره سد زاینده رود تصمیم گرفته خواهد شد.

ابتکار با بیان اینکه ما بر رسیدن و جاری ماندن آب تا تالاب بین المللی گاوخونی اصفهان نیز تاکید داریم، گفت: لازمه این کار، مدیریت مصرف آب است.

معاون رییس جمهوری، زاینده رود را رگ حیات شهر و استان اصفهان و تالاب گاوخونی خواند و گفت: این تالاب اهمیت بسیاری برای مردم منطقه، کشاورزان و مبارزه با گرد و غبار دارد چرا که اگر خشک شود منشاء گرد و غبار خواهد بود.

مهمترین اقدام برای تالاب گاوخونی، تامین حقابه است

ابتکار در پاسخ به سوال دیگری درباره تالاب گاوخونی گفت: این تالاب با حقابه زنده است و مهمترین اقدام برای احیای آن، تامین حقابه است.

او با اشاره به بازدیدش در اوایل امسال از تالاب گاوخونی اصفهان افزود: تالاب برای چرخه هیدرولوژیکی و آب بین تالاب، رودخانه و آب های زیرزمینی اهمیت حیاتی دارد و تضمین حیات زیست محیطی و کشاورزی منطقه به آن وابسته است.

او با تاکید بر اینکه این چرخه طبیعی را باید زنده نگه داریم، تصریح کرد: مصارف آب باید در رودخانه، تالاب و آبهای زیر زمینی با منابع موجود منطبق باشد.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه حقابه های طبیعت باید جزو مصارف در نظر گرفته شود، افزود: طبیعت نیز حقابه دارد و نمی توان گفت هرچه آب داریم برای کشاورزی، شرب و صنعت مصرف شود و چیزی باقی نماند.

او با اشاره به شکل گیری این رویکرد در دولت یازدهم و پیگیری سازمان حفاظت محیط زیست درباره آن تاکید کرد: در این میان باید الگوی مصرف آب در کشور اصلاح شود.

او با بیان اینکه مصارف عمده آب در بخش کشاورزی است، تصریح کرد: کشاوزان باید به روشهای افزایش بهره روی با کاهش مصرف آب بپردازند.

ابتکار با بیان اینکه این کار در حوضه ارومیه و نقاط مختلف کشور در حال اجراست، گفت: ما چاره ای جز این کار نداریم چراکه با کاهش 11 درصدی بارندگی و تقلیل منابع آبی مواجه و همچنان در شرایط تنش آبی هستیم.

او گفت: در مصارف شهری مانند فضای سبز و کشاورزی باید به سمت کشت گونه هایی برویم که آب کمتری بخواهد و سازگاری بیشتری با محیط هر منطقه داشته باشد.

 زاینده رود و تالاب گاوخونی در دستور کار شورای عالی محیط زیست

معاون رییس جمهوری با تاکید بر اینکه موضوع رودخانه زاینده رود و تالاب گاوخونی از جهت ابعاد زیست محیطی را در دستور کار شورای عالی محیط زیست قرار می دهیم در پاسخ به سوالی درباره انتظار چند ماهه برای این امر گفت: موضوعات محیط زیستی زیاد و کار زمانبندی آنها دشوار است.

او با بیان اینکه شورای عالی محیط زیست با حضور رئیس جمهوری و وزرا تشکیل می شود، افزود: تاکنون دو جلسه آن تشکیل شده و حتما موضوعات مربوط به اصفهان نیز در آن مطرح خواهد شد.

ابتکار همچنین در پاسخ به سوالی در باره احتمال وجود آلودگی ناشی از فعالیت سایت های هسته ای در استان اصفهان گفت: تاکنون چنین گزارشی نداشته ایم.

انتقاد از خاک دزدی

به گزارش ایسنا: رییس سازمان محیط‌زیست کشور با مخالفت شدید با پدیده دزدی از خاک برای تولید مصالحی همچون گچ و آجر، تصریح کرد: توسعه شهری نیازمند ضوابط و دستورالعمل‌های ویژه‌ای است. توسعه نباید به بهای تخریب فضای زیست‌محیطی کشور تمام شود یا تبعات و ناهنجاری‌هایی مانند آلودگی و ناپایداری محیط‌زیست را با خود به دنبال داشته باشد.

ابتکار با موردتوجه قرار دادن احداث معدن به‌عنوان یک فرایند انسان‌ساز در طبیعت گفت: فعالیت‌های معدنی به‌خودی‌خود، بلامانع، اقدامی توسعه‌ای و ظرفیت ساز است اما امروز بر جای ماندن بسیاری از سدهای باطله‌ای از جمله تبعات مخرب زیست‌محیطی و آلاینده‌های طبیعی در کشور محسوب می‌شود.

او در پاسخ به سؤالی در ارتباط با تأسیسات هسته‌ای اصفهان و تأثیر آن‌ها بر ایجاد ریز گردهای هسته‌ای و شیمیایی، گفت: در ارتباط باوجود ریز گردهای هسته‌ای و شیمیایی در اصفهان هیچ گزارشی نشده است و وجود این نگرانی از بابت وجود این ریز گردها در استان اصفهان بیهوده است.

۴۷۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 419951

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 0 =