مریم یعقوبی
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین علی اصغر میرمحمدصادقی صبح امروز در نشست خبری ضمن تشریح چشم انداز سیاستهای اعتباری سال 94 و همچنین ارائه گزارش عملکرد اعتباری بانک مرکزی درسال 93 از توافق بانک ها برای کاهش نرخ سود به عنوان یکی از گام های مثبت نام برده و افزود: « بانک مرکزی از این اقدام بانک ها استقبال می کند.»
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی با اشاره به الزامات کاهش نرخ سود بانکی که از سوی شورای هماهنگی بانکها مطرح شده بود گفت: «یکی از این الزامات نرخ اضافه برداشت بود. ولی باید توجه داشت این نرخ بازدارنده است و به معنای عدم استفاده از منابع پرقدرت بانک مرکزی میباشد بنابراین کاهش نرخ جریمه در تمامی ارکان بانک مرکزی با موافقت همراه نخواهد شد.»
میرمحمدصادقی در ارتباط با تفاهم اخیر بانکها برای کاهش نرخ سود بانکی به 20 درصد و نظر شورای پول و اعتبار در این باره گفت: «از تفاهم بانک ها استقبال میکنیم چرا که شورای پول و اعتبار اذعان دارد این سقف حداکثر 22 درصد باشد. بنابراین بانک ها اگر به نرخی کمتر از این مایل باشند ما هم از آن استقبال میکنیم.»
وی با تأکید براینکه نرخ سود یکی از سیاست گذاری های پولی است گفت: «باید بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار در این باره تصمیم بگیرند. بانک مرکزی در تمامی ارکان با این موافق نیست چرا که بنا نیست برای متخلفان جریمه کاهش یابد.»
وی با اشاره به یکی دیگر از اقدامات لازم برای کاهش نرخ سود که مورد درخواست توجه بانکیها است گفت: «نظارت جدی و برخورد با موسسات غیرمجاز از دیگر الزامات مد نظر بانک ها بود که مورد موافقت ما نیز است. در این خصوص اقدامات، هشدار و توصیههایی را مطرح کرده ایم که مردم در این موسسات بدون مجوز سپرده گذاری نکنند.»
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی گفت: «افزایش منابع بانکها از چهار محور افزایش سرمایه، جذب سپرده، وصول مطالبات بانک ها و تزریق منابع پرقدرت بانک مرکزی امکان پذیر است که افزایش سرمایه به دولت مربوط است و البته بانک مرکزی موافق افزایش سرمایه نقدی بانک های دولتی است. در عوامل دوم و سوم نیز بانک ها نقش اصلی را دارند و عامل چهارم نیز به صلاح نیست چرا که تبعات منفی بسیاری دارد.»
22339
نظر شما